Droogbloemen zijn weer helemaal Hot!

Terug van weg geweest
 

Op zijn kop hangen

Je ziet het weer steeds vaker....droogbloemen. Ze zijn weer helemaal terug van weg geweest.
Toen ik 35 jaar geleden voor het eerst in een bloemenzaak in Amterdam werkte, waren droogbloemen erg gewild. We kochten ze niet alleen al gedroogd in, maar als verse bloemen te oud werden voor de verkoop hingen we die op hun kop te drogen boven onze werkruimtes. Dat zag er niet alleen leuk uit, maar het was natuurlijk ook veel natuurvriendelijker en beter voor de winst dan weggooien.

Uitproberen

Niet alle bloemen drogen mooi in, maar dat is een kwestie van uitproberen. Hydrangea's (Hortensia's) kunnen vaak heel goed indrogen en zijn prima in droogstukken te gebruiken. Voor de kerst spoten we ze vaak even goud of zilver en gebruikten ze dan ook tussen de verse materialen in. Dat geeft dan meteen een leuk kerstsfeertje.

boeket
 

Haarlak

Als we arrangementen met alleen droogbloemen hadden gemaakt spoten we het stuk even in met haarlak. Zo werden de bloemen niet zo snel stoffig. Ik ben benieuwd of dat nog steeds gedaan wordt. Zelf ben ik nooit zo gek op droogbloemen geweest. De arrangementen die je er van kan maken vind ik vaak wel mooi, maar het blijft toch iets 'stoffigs' houden. Ik heb liever verse bloemen in huis. Wel zou ik het nog steeds met liefde maken...smaken verschillen nu eenmaal en de klant is koning.
 

Karin

Het Boeket op de foto is gemaakt door Karin, zij doet de Vervolg Vakopleiding Bloemschikken bij ons en heeft dit leuke boeket gemaakt in de bloemenwinkel waar zij werkt. Tijdens onze opleidingen maken we alleen arrangementen met verse bloemen, maar als je als je dat geleerd hebt dan kan je ook alles maken met droogbloemen.

Wil jij ook mooi en goed verkoopbaar bloemwerk leren maken?

Kijk dan eens op AfterAll.nl of op onlineBloemschikken.nl

Groetjes,

Nicolle Boerma