Voor wie is onlineBloemschikken bedoeld?

Voor iedereen!

Praktijklessen

Als jij je afvraagt waarom onlineBloemschikken is ontwikkeld en voor wie het bestemd is, dan is het antwoord kort en duidelijk:
Voor iedereen!

Waarbij we meteen even duidelijk willen maken dat ALLE videolessen PRAKTIJKLESSEN zijn! Weliswaar voorzien van heel veel achtergrondinformatie, maar alles is gericht op de praktijk. En dat is waar we in Nederland zo'n enorme behoefte aan hebben:
Praktijkgericht onderwijs.
 

Theorielessen

Zeer uitgebreid

Sinds een paar jaar biedt onlineBloemschikken ook een heel uitgebreid pakket theorielessen aan. Dit pakket is vergelijkbaar met de theoriestof die je tijdens een DFA-2 opleiding krijgt voorgeschoteld. Meer uitleg hierover vind je op de pagina Theorielessen.
 

Schematisch overzicht

We zetten eerst even schematisch de drie niveau's van onlineBloemschikken uiteen, verderop vind je uitgebreidere info per Niveau.

€ 7.50

per maand

€ 12.50

per maand

€ 15.00

per maand

€ 0.00

per maand

€ 81.95

per jaar

€ 137.95

per jaar

€ 165.95

per jaar

Uitgebreide informatie:

Proefabonnement

Om onlineBloemschikken volledig uit te proberen
 

Wat valt er uit te proberen?

'Bloemschikken is iets dat je in de praktijk doet. Toch?' Dat is een veel gehoorde opmerking/vraag en dat is terecht. Het liefst zijn 'we' bezig in de praktijk, met onze handen. Met echte bloemen, groen- en andere materialen.

Dan maken we iets moois, een mooi bloemstuk of bloemenarrangement. Dat geeft je een goed gevoel, lekker met bloemen bezig zijn.
 

Praktijklocatie

Moet je dat dan niet samen met anderen doen? In een klas, een atelier, in de garage van de buurvrouw? Is dat niet de leukste en beste manier? Ons antwoord luidt volmondig 'Ja'.

Helaas dat is niet altijd voor iedereen mogelijk, want er zijn genoeg legitieme redenen te bedenken om niet naar een praktijklocatie toe te (kunnen) gaan. Je hebt geen tijd, geen gelegenheid om naar de juiste locatie te reizen, het lesrooster past niet in jouw schema, of misschien zijn er onvoldoende financiële middelen.

Gelukkig is er onlineBloemschikken!
 

Even wennen

Het was wel even wennen natuurlijk, praktijklessen via internetvideo's, dat zeker. Toch ging dat wennen voor velen heel snel, wellicht doordat de manier van lesgeven bij onlineBloemschikken eigenlijk niet zo veel verschilt van de klassikale praktijklessen die we bij After All (afterall.nl) verzorgen.

 

onlineBloemschikken-overtuig-jezelf


 

Overtuig jezelf

De beste manier om erachter te komen of onlineBloemschikken ook voor jou werkt en of ook jij dat een leuke en prettige manier van leren vindt, is door het gewoon zelf uit te proberen. Dat kan heel eenvoudig door een gratis Proefabonnement te nemen.
 

Een maand lang onbeperkt toegang tot ALLE lessen

Ons Proefabonnement bevat geen lokkertjes. Je krijgt een maand lang onbeperkt toegang tot ALLE lessen van onlineBloemschikken.nl. Het zijn dus volwaardige lessen van Niveau-1, Niveau-2 en Niveau-3. Je hoeft niet per sé direct mee te doen, want van het kijken en luisteren naar de lessen leer je sowieso al veel. Maar het kan natuurlijk wél.

Ons advies: bekijk elke lesvideo altijd een keer volledig, voordat je zelf aan de slag gaat of materialen gaat verzamelen.
 

Bevalt het?

Dan is de stap van een gratis Proefabonnement naar een betaald lidmaatschap van Niveau-1, Niveau-2 of Niveau-3 eigenlijk kinderspel.
 

Veel plezier!

Niveau-1

Bloemschikken voor Beginners
 

Beginners

Niveau-1 is geschikt voor mensen die nog geen of nauwelijks ervaring met bloemschikken hebben, maar ook voor bijvoorbeeld VMBO-groen studenten.

Je hebt geen vooropleiding nodig om te kunnen starten met Niveau-1. Ook bij Niveau-1 leggen we de nadruk trouwens op het aanleren van technieken.

Als we alle lessen van Niveau-1, Niveau-2 en Niveau-3 optellen, dan zijn dat samen - op het moment van schrijven - al meer dan 200. Dat zijn heel veel lesvideo's!

Heel leuk natuurlijk, zo'n groot aanbod, maar er zijn mensen voor wie al die lessen 'overkill' zijn. In goed Nederlands gezegd: teveel van het goede ineens.

Daardoor kan voor sommigen het gevoel ontstaan 'door de bomen het bos niet meer te zien'.
 

Vragen

Die mensen hebben dan bijvoorbeeld vragen als:

  • Welke video 'moet' ik gaan kijken.
  • Waar begin ik en waarom begin ik dan met die les?
  • Wat kan ik met al die andere lessen en wanneer ben ik daar aan toe?
  • Ik ben echt een beginner; kan ik dat allemaal wel?

Allemaal heel begrijpelijke vragen. Daarom is er voor de echte beginners een eigen niveau gecreëerd: Niveau-1.
 

ajourkrans-onlinebloemschikken


 

Niet al te ingewikkeld

Bij Niveau-1 vind je lessen met niet al te ingewikkelde onderwerpen en eenvoudige technieken. Om 'erin te komen' in je eigen tempo. In elke les krijg je duidelijke uitleg, op een rustige manier en met oog voor detail. Zodat de cursist, de leerling, vertrouwd raakt en stap voor stap beter wordt.

Als hij of zij Niveau-1 heeft gevolgd dan kan de volgende stap worden gezet: Niveau-2 - Vakopleiding Bloemschikken. Met zelfvertrouwen dat is gegroeid, maar met nog veel meer groei voor de boeg.
 

Veel plezier!

Niveau-2

Vakopleiding Bloemschikken
 

Professioneel Bloembinder worden

Bij dit Niveau is het aanhouden van de lesvolgorde erg belangrijk, maar bij Niveau-1 en Niveau-3 is dat niet het geval. Oorspronkelijk werd de Vakopleiding Bloemschikken opgezet voor mensen die een eigen bloemenzaak wilden beginnen.

Nu geldt dat nog steeds, maar deze opleiding is ook zeer geschikt voor jou wanneer je als vakbekwaam bloembind(st)er wilt gaan werken in een bloemenwinkel. Of als bruids- of rouwwerkspecialist.

Ook wanneer je uitgebreide workshops wilt gaan verzorgen is Niveau-2 een aanrader.
 

onlineBloemschikken-najaarstafelarrangement

Beperkingen overwinnen

De creatieve hobbyisten onder ons lopen vaak tegen beperkingen aan, vanwege het ontbreken van een goede techniek. Een mooi, creatief en exclusief arrangement mag natuurlijk niet uit elkaar vallen, vanwege dit gebrek.

De laatste jaren wordt de vakopleiding dan ook steeds vaker gevolgd door mensen die gewoon alles van bloemschikken willen weten, omdat 'dat hetgene is wat ze altijd al hebben willen doen, maar waartoe ze nooit de stap hebben durven nemen'.

Veel mensen komen er tijdens de opleiding achter wat ze er nog meer mee willen gaan doen.
 

Ook voor MBO'ers

Voor MBO-groen leerlingen zijn de online lessen van de Vakopleiding Bloemschikken ook erg nuttig. Bijvoorbeeld wanneer je bij wijze van huiswerk een arrangement wilt (leren) maken.

Maar ook ter voorbereiding op een les op je eigen school kan het handig zijn om vantevoren een lesvideo te bekijken. En natuurlijk ter naslag, om je aantekeningen nog even aan te vullen, of om nog even wat details te bekijken na je les op school.

Streaming is dan natuurlijk erg handig, je hoeft een lesvideo niet per sé helemaal af te kijken. Soms heb je genoeg aan een stukje van de film.
 

Materialenlijsten

De materialenlijsten, die bij elke les zijn bijgevoegd, zijn een mooi middel om de juiste bloemen- en groenmaterialen bij elkaar te zoeken. Bovendien kun je ze mooi ter inspiratie gebruiken.
 

Opmerking:

We willen hier benadrukken dat Niveau-1, Niveau-2 en Niveau-3 van onlineBloemschikken NIET corresponderen met de niveau's die op de MBO-scholen worden gehanteerd.
 

Veel plezier!

Niveau-3

Inspirerend Bloemschikken voor gevorderden
 

Voor gevorderden

Zoals je ook in ons verhaal kunt lezen, gaf Nicolle vaak aan het einde van een klassikale les van de Vakopleiding Bloemschikken - bij de nabespreking - een soort mini-les over wat je nou allemaal nog meer zou kunnen doen met of aan het zojuist gemaakte arrangement.

Eigenlijk vertelt Nicolle dan dat je eenvoudig naar een niveau'tje hoger kunt gaan, met wat meer (samengestelde) technieken en met wat meer je eigen ding, omdat veel cursisten dat zo leuk vinden. Iedere bloembinder wil tenslotte mooi en 'ander' bloemwerk maken.

Zo ontstond het idee van 'Inspirerend Bloemschikken voor gevorderden'. Na je Vakopleiding Bloemschikken nog lekker blijven bijleren. Op deze manier blijf je als bloembinder niet stilstaan in de basis en beperk je je niet tot je eigen stijl.

inspirerend-bloemschikken-voor-gevorderden

Blijven bijleren - online

Vele jaren geleden al proefden we de 'behoefte naar meer' bij onze klassikale cursisten. Pas toen in 2011 het idee van onlineBloemschikken ontstond, konden we voldoen aan deze behoefte.

Toen onlineBloemschikken was 'geboren', kwam er stap voor stap leven in de online variant van Inspirerend Bloemschikken voor gevorderden. We bedachten een grote virtuele pot met daarin allemaal videolessen, als aanvulling op de Vakopleiding.
 

Steeds meer lessen

Omdat aan de behoefte naar 'meer en ander' bloemwerk geen einde komt, moeten er dus steeds lessen worden toegevoegd, dat betekent steeds meer lessen in onze virtuele pot.

Daarom verschijnt er elke maand minimaal één nieuwe les bij Niveau-3. Anno 2024 zijn dat er al meer dan 150. En we gaan door, zodat onze we onze cursisten kunnen blijven inspireren en zij lekker kunnen blijven doorleren.
 

Blijven bijleren - klassikaal

Voor onze klassikale cursisten van After All (afterall.nl) kwam Inspirerend Bloemschikken voor gevorderden iets later op gang. Toen de online versie succesvol bleek hebben we de stap genomen naar deze klassikale variant.

Doorleren en - in een ander ritme (maandelijks i.p.v. wekelijks) - aan de slag met nieuwe dingen en inspiratie opdoen, van jezelf en/of van anderen. Soms met een voorbeeld, soms niet.

Daarom is Inspirerend Bloemschikken soms ook experimenteel, daar leer je heel veel van.
 

Veel plezier!