Tip van de sluier:

De Ajourkrans is behoorlijk arbeidsintensief, maar is wel héél leuk om te doen. Een bloemist zal hem dan ook niet zo vaak maken als tafelkrans, maar als rouwkrans is hij nog altijd erg geliefd.

Opmerkingen:

De Ajourkrans kan worden gebruikt als tafelarrangement voor b.v. Bruiloften, Pasen, Kerstmis en voor Advent, maar ook mogelijk als rouwkrans.

Een leuk arrangement om te maken tijdens een workshop. In les IB-014 | Tafelkrans - in twee stukken van Niveau 3 - Inspirerend Bloemschikken leer je hoe je kaarshouders in de krans kan vastzetten.

Afbeeldingen

VO-006 | Ajourkrans
VO-006 | Ajourkrans

Reacties

8e opdracht Ajourkrans

Hoi Nicolle Hier heb je mijn krans. Vind het wel een hoop werk en er gaat veel blad in, kon elke keer bij halen omdat ik tekort kwam hahaha. Ik wacht je reactie af wat je ervan vind en of dat ik er nog wat aan moet veranderen. Hoop dat ik de verdeling goed gedaan heb. Gr Silvia


Silvia Kolfschoten
dinsdag 20 juni 2023 | 17:28u

Ajourkrans

Hoi Silvia,

Dank je wel voor je foto's. Je Ajourkrans is heel mooi geworden!

Er gaan wel veel materialen in. Als je niet zoveel groen hebt kunnen er ook meer bloemen in. Het is maar net wat je hebt. Hij is mooi rond en los gestoken. Ik zou alleen je rozen bovenin niet zo netjes in één ring zetten, maar ze iets laten verspringen. Dan wordt het speelser net als je rest van de krans. Ik hoop dat je het ook zo leuk vind om te maken en je er nog veel meer gaat maken.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 24 juni 2023 | 13:55u

Ajourkrans

Hi Nicolle,

 

Ik heb me gisteren gewaagd aan de Ajourkrans. Ik vind hem zelf erg mooi geworden en kan niet wachten tot de pioenrozen open komen. Vond het erg leuk om te doen en hoor graag jouw feedback. 
 

Groetjes, Noortje


Noortje van den Broek
dinsdag 20 juni 2023 | 14:18u

Ajourkrans

Hoi Noortje,

Hij is prachtig geworden! Mooi rond en keurig verdeeld. Ik denk als je Pioenrozen open zijn ze wel een beetje uitsteken. Als je die als eerste steekt kan je de lengte van de rest er ook op aanpassen. Het zal de pret niet verpesten. Hij is prachtig en je hebt er vast van genoten.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 24 juni 2023 | 13:50u

Ajourkrans

Hoi Nicolle,

Vandaag een ajourkrans gemaakt als rouwkrans, ik had alleen een krans van 25cm hierdoor vind ik de3 rozen aan de binnenkant niet mooi uitkomen , kan ik dit anders oplossen ? Zelf zou ik ze wat minder laag steken dan

Groetjes Manon Staal


Manon Staal
vrijdag 09 juni 2023 | 13:04u

Ajourkrans

Hoi Manon,

Het is een hele mooie en keurig gestoken krans geworden. Als de krans niet zo groot is, lijken de rozen vaak groter. Er is niks mis mee, maar misschien zijn trosroosjes dan wat fijner. Of hier een daar bovenin een extra roos bij een van de rozen steken. Dan wordt het natuurlijker en speelser. Dat is niet wat ik je in de Vakopleiding niveau 2 leer, maar je zal het vaker zien in niveau 3. Misschien ben je daar wel een beetje klaar voor.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 24 juni 2023 | 12:32u

Ajourkrans

Hoi Nicolle,

Vandaag heb ik de ajourkrans gemaakt. Inderdaad veel werk, maar wel heel leuk om te doen. Deze keer heb ik in de tuin rondgelopen om te kijken wat er groeit en bloeit en dit gebruikt. Als aanvulling heb ik 3 rozen uit een vaas gehaald. Mijn krans heeft een diameter van 25 cm. Een volgende keer ga ik een iets grotere nemen, omdat ik het toch wel lastig vind om in het midden een opening te houden. 

Ik hoor/lees graag de verbeteringen :)

Groetjes,

Geeke


Geeke
zondag 21 mei 2023 | 18:27u

Ajourkrans

Hoi Geeke,

Wat is het een rijke mooie groene krans geworden. Het is ook een hele mooie tijd voor materialen uit de tuin. Ik hoop dat hij een goed is gebleven. Zelf hou ik ook van een wat grove krans, maar als je de kransvorm goed wil blijven zien kan je ook je groen wat korter steken. Als je de volgende keer die van 30 cm pakt, zal je merken dat het niet veel meer werk is, maar wel makkelijker steken is. Een tipje; probeer volgende keer je rozen in een driehoek te steken. Nu is het net een vierkant, maar mist nummer vier.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 28 mei 2023 | 14:59u

Bloemenvreugde!!

Vol enthousiasme ben ik aan de ajourkrans begonnen, maar wat een hoop groen en bloemen gaan er in zo'n krans. Was ik ff niet op berekend... te weinig groen, dat zie je ook. Hier en daar zag ik zelf nog de oasis, maar mijn materiaal was op. Vond ik wel jammer. Maar ik merk wel, wat simpel lijkt om te doen, valt soms nog best tegen. Hier en daar had ik ook wat deuken. Maar ik vind het resultaat wel gezellig. Krans heeft een doorsnede van 25 cm. Ik ben helaas vergeten een foto van de zijkant te nemen, sorry. 

Hart van berkentakjes gevormd en die er bovenop in geprikt, hoorde niet bij de opdracht, maar het was een verjaardagskado voor mijn moeder dus ff wat extra liefde erbij.

Groetjes, tot de volgende keer!

 

Dianne 


Dianne Gorlitz
vrijdag 14 april 2023 | 08:09u

Bloemenvreugde!!

Hoi Dianne,

Wat een plaatje is het geworden! Daar was je moeder vast heel erg blij mee. Hij is keurig rond en mooi verdeeld. Het is inderdaad lastig als je niet zoveel groen hebt, dan kost het ook nog veel meer bloemen. Mischien kan je er volgende keer ook een paar hedera rankjes er bijsteken. Die heb je vast in de buurt en vullen ook snel. Ik heb vaak gemerkt dat er in 25 cm doorsnede bijna net zoveel bloemen in gaan als 30 cm en net zoveel werk is. Je houdt alleen meer ruimte over in het midden. Bloemschikken is vaak veel moeilijker dan dat het uitziet als iemand anders het doet, maar dat maakt het extra leuk als het gelukt is.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 17 april 2023 | 11:32u

Ajourkrans huiswerk 13e opdracht

Hoi Nicolle 

hier mijn ajourkrans. Leuk om te maken. Ben voor voorjaarskleuren gegaan. 
Groetjes Manon 


Manon Lievaart
zondag 26 februari 2023 | 15:49u

Ajourkrans

Hoi Manon,

Wat is het een leuke vrolijke krans geworden en wat heb je er veel bloemen inzitten. Ik zie wel op de foto nog de oasis horizontaal aan de buitenkant en aan de binnenkant. Ik mis daar ook Eucalyptus. Leg goed je oor op tafel ;-) als je aan het werk bent. Waarschijnlijk heb je gestaan toe je hem maakte. Probeer volgende keer staan en zitten af te wisselen en hem vaak te draaien. Hij is ook wel mooi zo. Geniet er lekker van je zonnige krans.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 02 maart 2023 | 11:31u

VO-006 | Ajourkrans

Hoi Nicolle Hier weer een les gemaakt....idd veel werk...maar zo leuk om te doen. Hoor graag je mening. De ranonkeltjes moeten natuurlijk nog open gaan. Groetjes Jacqueline K


Jacqueline Krijnsen
zaterdag 11 februari 2023 | 16:24u

Ajourkrans

Hoi Jacqueline,

Hij is erg mooi geworden. De vorm en de verdeling is prima. Had je de Ranonkeltjes voor gestoken? Dat gaat dan een stuk makkelijker. Ze zullen wel open komen en dan zijn ze helemaal prachtig. Hou je krans goed nat dan kan je over een tijdje er weer andere bloemen er in steken en er nog langer van genieten.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 13 februari 2023 | 15:40u

Ajourkrans

Hallo Nicolle,

 

Vandaag krans gemaakt, heel leuk om te doen, maar ook veel werk.

Heb er iets fleurigs van gemaakt.

 

Groetjes,

Ineke

 


Ineke Vink-Heuverkamp
donderdag 09 februari 2023 | 15:05u

Ajourkrans

Hoi Ineke,

Zeker een fleurige krans. Ik word er helemaal vrolijk van. Je hebt hem keurig gemaakt. De verdeling is natuurlijk wat lastig te volgen met zoveel soorten materialen en dan ook nog maar een of twee per soort, maar je hebt het goed opgelost. Ik vind hem toch in balans. Er hadden alleen nog wat meer bloemen horizontaal in de buitenste rand mogen zitten, dan lijkt hij nog ronder.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 13 februari 2023 | 15:10u

Ajourkrans

Hallo Nicolle, heb een ajourkrans gemaakt, graag jou mening en tips over deze opdracht. Vond het wel heel leuk om te doen. Had nog blauwspar en heb ook deze gebruikt, wat uit de tuin en de rest uit de winkel. Ben benieuwd wat je er van vindt.

Groetjes Helga


Helga Brevink-Witbreuk
donderdag 09 februari 2023 | 10:22u

Ajourkrans

Hoi Helga,

Wat een leuke krans heb je gemaakt. Ik vind het altijd extra mooi als je gekochte materialen en materialen uit de tuin mengt. Zo heb je meer variatie en komt het natuurlijker over. Je verdeling gaat goed. Ik mis 1 roosje links onder aan de buitenkant, maar de rest is keurig. Wel hadden al je bloemen horizontaal aan de buiten kant nog iets meer op de tafel mogen rusten. Nu heb je een beetje een groene rand onder je bloemen en anders is het meer een geheel. Misschien voor de volgende keer. Deze is ook heel leuk om te maken voor de Pasen.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 13 februari 2023 | 15:02u

ajourkrans

Dank je wel voor je reactie Nicolle en voor de tip. Ga deze vast nog een keer maken, erg leuk om te doen.

Groetjes, Helga

Helga Brevink-Witbreuk
dinsdag 14 februari 2023 | 14:58u

Krans

Hoi Nicolle, Bij deze heb ik de krans nog een keer gemaakt. Hij blijft erg leuk om te doen. Omdat ik te weinig bloemen had heb ik de gaten opgevuld met bolletjes (blauwe druifjes). Hopelijk is de foto duidelijk. Ik hoor graag van je. Mvg. Marion


Marion van der Wal
donderdag 19 januari 2023 | 15:31u

Ajourkrans

Hoi Marion,

De blauwe druifjes staan heel erg mooi. Ook leuk om ze de komende dagen te zien groeien. Dat geeft een leuk speels effect.

Je roosjes steken een beetje uit, maar dat zie je straks niet meer als de druifjes groeien. Ik vind het een hele mooie krans. Geniet er van!

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 20 januari 2023 | 14:42u

Ik heb hem nog iets veranderd, zo is ie mooier vind ik.


Marion van der Wal
dinsdag 07 februari 2023 | 21:43u

Heel mooi! Je verheugt je er vast op dat de druifjes open gaan.

Nicolle Boerma
maandag 13 februari 2023 | 14:18u

AjourKrans

Hoi Nicolle,

Vandaag de Ajourkrans gemaakt. Ik ben niet helemaal tevreden. Ik heb niet goed opgelet bij het kopen van de rozen. Ze zijn te groot in verhouding tot de overige materialen. Volgende keer beter want ondanks dat het veel tijd kost is het wel heel leuk om te maken.

Groet Jacqueline


Jacqueline B.
zondag 15 januari 2023 | 16:42u

AjourKrans

Hoi Jacqueline,

Je materialen zijn Prima!  Heel mooi zelfs. Je rozen zijn niet te groot. Wat je misschien mist zijn nog drie roosjes in de buitenste ring. Dan lijkt je krans ronder. Nu lijkt het een driehoek en dat terwijl hij keurig rond is. 

In Niveau 3 staat ook een leuk Paasnest, misschien leuk om te maken voor de Pasen en minder werk. Ik maak alleen een fout in de les, ik heb takken van de treurberk gebruikt en niet van een treurwilg. Oeps.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 20 januari 2023 | 14:12u

Adventskrans

Hoi Nicolle, 

Vandaag is het eerste Advent, dus ik dacht ik maak een adventskrans met allemaal kerstgroen. 

Graag hoor ik je tips. 

Groetjes Karin


Karin Scheerhoorn- de Vos
zondag 27 november 2022 | 14:49u

Adventskrans

Hoi Karin,

Wat een mooie Adventskrans heb je gemaakt. Leuk dat je hebt gebruikt wat je met de ajour hebt geleerd. Je inspireert vast weer andere cursisten hiermee.

Een heerlijke tijd om arrangementen te maken. Geniet ervan!

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 05 december 2022 | 11:59u

Ajourkrans

Hallo Nicolle,

Hier is mijn 6e online opdracht. Graag wat commentaar voor verbetering. Groetjes, Lee Lim


Lee Lim van Rijn-Yean
donderdag 17 november 2022 | 14:35u

Ajourkrans

Hoi Lee Lim,

Klein, maar fijn. Knap van je dat je alles zo goed hebt verdeeld terwijl het zo een klein kransje is. Hij is erg leuk geworden.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 20 november 2022 | 14:38u

Ajourkrans

Beste Nicolle, 

Wat leuk om deze krans te maken!

Ik had na de eerste keer nog wat materialen over en samen met wat bloemen uit de tuin, kon ik er nog een maken. 

Graag hoor ik wat je ervan vindt. 

Groeten Karin


Karin Scheerhoorn- de Vos
woensdag 02 november 2022 | 15:15u

Ajourkrans

Hoi Karin,

Wat heb je twee mooie kransen gemaakt! Heel bloemrijk met mooie materialen. Ze zijn ook alle twee heel goed verdeeld en mooi van vorm. Zo netjes alles op één hoogte dat we kunnen spreken van Biedermeier kransen en niet Ajour. Geniet van ze.

Groetjes Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 04 november 2022 | 15:34u

krans herfst

Hoi Nicolle,

Dit vind ik zo mooi om te maken.

Ieder seizoen zijn eigen kleuren,ik hou van de herfst kleuren.

groetjes Brendy

 


Brendy Tellekamp Booland- Wentink
dinsdag 11 oktober 2022 | 10:56u

Rouwkrans

Hoi Brendy,

Prachtig in de herfsttinten. Je hebt hem ook mooi gestoken. Dat is vast niet je eerste krans. Keurig verdeeld en mooi rond. Wat wij noemen een Biedermeier krans. Een Ajourkrans is meer open gestoken en speelser.

Kransen vervelen mij ook nooit. Altijd weer anders.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 18 oktober 2022 | 16:23u

Ajourkrans

Dag Nicolle,

Hierbij mijn ajourkrans: geen roosjes maar lampionnetjes, hortensia, serum ed.

Veel werk, maar leuk om te doen.

groetjes Marjan


Marjan Hamstra
zaterdag 03 september 2022 | 15:41u

Ajourkrans

Hoi Marjan,

Hoe toevallig...afgelopen week heb ik ook tijdens de les voor lampionnen (Physallis) gekozen inplaats van roosjes. Jouw krans is ook echt mooi geworden en flink tonend. Zo is hij gelijk wat meer waard. Je zal wel lang van hem kunnen genieten.

Groetjes, Nicolle 


Nicolle Boerma
maandag 05 september 2022 | 14:04u

Romantisch

Hierbij mijn krans die erg romantisch is geworden. Ben er zelf echt blij mee.


Laila Marinus
donderdag 01 september 2022 | 09:27u

Ajourkrans

Hoi Laila,

Je bent lekker aan de gang. Goed van je dat je de lessen in deze volgorde volgt en een ritme te pakken hebt. Je krans is erg mooi geworden. Hij is zo netjes gestoken dat je het een biedermeier krans mag noemen. Dat komt ook omdat je materialen door heel goed geschikt voor zijn. Allemaal plat en vullend en keurig verdeeld. Ga lekker zo door.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 05 september 2022 | 13:59u

Krans

Krans gemaakt met bloemen uit de tuin


Miriam Gelden
woensdag 20 juli 2022 | 13:47u

Hoi Miriam,

Wat een mooie en vrolijke krans heb je gemaakt. Je vorm en verdeling is ook echt goed gelukt. Door het gebruik van de Hedera is hij ook mooi speels en natuurlijk geworden. Ik hoop dat je er een beetje lang van hebt kunnen genieten. Misschien heb je nog iets aan deze tip...als je bloemen uit de thuis eerst laat opzuigen met lauw water en snijbloemen voedsel voordat je ze verwerkt zijn ze langer houdbaar. Ook als je bloemenvoedsel toevoegt aan de oasis is het beter voor de houdbaarheid. 

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 03 augustus 2022 | 13:47u

Ajourkrans

Hoi Nicolle De ajourkrans heb ik gemaakt maar ik denk dat het eerder een biedermeierkrans is geworden. Er gaat best wel veel matrialen in maar het is wel erg leuk werk om de krans te maken. De krans ga ik in de herfst nog een keertje maken met o.a hortensia en hemelsleutel. Graag hoor ik je reactie! Groetjes Marjanne S


Marjanne S.
donderdag 12 mei 2022 | 21:51u

Ajourkrans

Hoi Marjanne, 

Ja, je hebt een keurige biedermeier krans gemaakt ;-). Mooi strak is hij geworden en keurig verdeeld. Als je hem in de herfst maakt met Hortensia en Sedum zal je merken dat he veel sneller vult. Je zou ook eerst hedera ranken er in kunnen steken. Dat vult snel en houd hem open. Geniet van je mooie krans.

Groetjes,  Nicolle 

Nicolle Boerma
zaterdag 14 mei 2022 | 14:15u

Witte liturgische bloemenkrans

Hoi Nicolle, Deze bloemenkrans maakte ik gisteren. De kleur van het christelijke kerkelijk jaar tussen Pasen en Pinksteren is wit en groen is neutraal, daarom koos ik voor deze kleuren en bloemen, die een symbolische betekenis hebben. Lisianthus staat bijvoorbeeld voor dankbaarheid. Groen is de kleur van hoop. Wit van onschuld, licht en feest. In de Hindoeïstische traditie hebben de kleuren een andere betekenis: groen staat voor feest en wit voor rust en transparantie. De orchidee is een bloem uit het land van herkomst Indonesië, waar de gastvoorganger vandaan komt. Zo heb ik van alles gemixt en met elkaar verbonden. In de liturgie komt hoop en liefde voor. Ik kijk natuurlijk niet alleen naar de schoonheid van de compositie, maar ook met het oog van een bloemiste naar mijn werk: klassieke verdeling aangehouden van de witte troscrysantjes (staat voor geluk) en drie soorten groen gebruikt voor meer levendigheid (Pistachia, conifeer, salal) met accenten van olijftakken (teken van vrede). Ik denk dat het weer mooi bloemwerk is geworden. Twee schikkingen: één voor de gastvoorganger én één voor de liturg. Ik heb mijn best gedaan.... Graag krijg ik jouw feedback op dit bloemwerk, Nicolle! Misschien tips voor witte bloemen? Of wat je opvalt, ik ben in opleiding en nooit uitgeleerd in dit prachtige vak. Fijn weekend, groetjes Monique


Monique van der Gaag
zaterdag 30 april 2022 | 10:44u

Ajourkrans

Hoi Monique, 

Mooie krans geworden. Wat betreft de betekenis van de bloemen daar ben jij veel beter in dan ik ;-).

Groetjes, Nicolle 

Nicolle Boerma
maandag 09 mei 2022 | 10:49u

Ajourkrans

Foto 2 van af boven gezien


Joana B.
donderdag 21 april 2022 | 10:13u

Ajourkrans

Hoi Joana,

Mooie krans. Het blijft veel werk. Daarom eigelijk alleen maar te verkopen als Rouwkrans, omdat er zoveel arbeid in zit. Als hij groter is het niet perse meer werk. Ik denk met wat meer ervaring 1 uur arbeid. Je hebt je bloemen mooi verdeeld. Ik mis alleen een paar bloemen in het midden van de krans. Dan lijkt hij nog ronder.

Groetjes,  Nicolle 

Nicolle Boerma
zaterdag 30 april 2022 | 10:30u

Ajourkrans

Hay heb deze keer maar een lente krans er van gemaakt, is was minder compakt .Maar wel een leuke om te maken word je vrolijk van .ik weet niet hoelang hier voor staat om het te maken ?ik heb er ongeveer 1;5 uur over gedaan graag een berichtje wat te veranderen  groetjes


Joana B.
donderdag 21 april 2022 | 10:11u

Krans met roos en meer

Hoi Nicolle, 

Een krant vind ik zo leuk om te maken! Weliswaar tijdrovend. In het midden zit een spiegel als ondergrond. Ook dit was een bloemstuk dat ik maakte als liturgische schikking voor mijn kerk. De rode roos is het symbool voor echte liefde bijvoorbeeld. Heb je nog tips voor mij?

 

Groetjes Vlijtig liesje

 


Monique van der Gaag
maandag 28 februari 2022 | 20:37u

Krans

Hoi Vlijtig Liesje,

Een mooie volle krans is het geworden. Ik heb geen tips, want ik vind hem mooi zo.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 01 maart 2022 | 13:31u

Maatje kleiner

Mijn ajourkrans is een maatje kleiner 
Het gat is er wel maar moeilijk te zien 
Vond het superleuk om te maken 


Inge Verbaan
zondag 13 juni 2021 | 08:26u

Ajourkransje

Hoi Inge,

Hij is klein, maar keurig gemaakt. De vorm en verdeling zijn prima!

Je had de materialen niet korter kunnen maken om meer je kransvorm te laten zien omdat de rozen dan te lang zijn. Dat had wel gekund als het trosroosjes waren geweest. 

Het is een scheetje. Geniet ervan.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 22 juni 2021 | 10:11u

Ajourkrans

Hai Nicolle, Leuk om te doen! Uitleg over hoe je 'ajour' kunt creëren duidelijk, en geprobeerd toe te passen. Ik wilde ruscus gebruiken, als makkelijke groene vuller, maar dat kon ik niet krijgen. Toen slanke eucalyptus meegenomen, pas op eind ontdekte ik dat het sneller werkt en beter lijkt als je paar takjes tegelijk steekt. Dit toen ook gedaan met coniferen plukjes, soms geholpen met corsagedraad. Greep ook mis bij de Dianthus green trick, maar vond nog iets lichtgroens in een verjaardagsbos, geen idee wat het is. Benieuwd naar je tips en tops. Hartelijk groentje, Alieke


Alieke
woensdag 10 maart 2021 | 18:58u

Ajourkrans

Hoi Alieke,

Je krans is prachtig geworden. Het klassiekebloemwerk ligt je wel.Netjes verdeeld en rond. Je hebt ook prima materialen uitgekozen Eucalyptus grof of fijn is prima om te gebruiken. Je hebt het ook goed gedaan om er groepjes van te maken dat werkt ook een stukje sneller en daardoor zie je ze ook beter. Dat kan ook met bloemen zoals Gypsophila en Limonium.. Het licht groene wat je hebt gebruikt is Viburnum nederlandse naam sneeuwbal. Die blijft vaak langer als je de oasis had laten opzuigen met speciale heester snijbloemen voedsel. Dat zit vaak erbij als je ze koopt.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 15 maart 2021 | 13:23u

Fijn om zoveel van je te kunnen leren, ook al leer ik 'alleen' online, werkt prima voor mij!

Alieke
maandag 15 maart 2021 | 16:55u

Hoi Alieke,

Fijn om dat van jou te horen. Het kan ook echt. We hebben ook al online cursisten gehad die zelfs het praktijk examen hebben gedaan en met mooie cijfers zijn geslaagd. Je moet wel tijd en discipline hebben.

Als je vragen hebt of ik kan je ergens mee helpen dan hoor ik het graag. 

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 27 maart 2021 | 13:14u

Zomerhoed met bloemen(krans)...

Hallo Nicolle,

De basis van dit zomerse arrangement is een krans van steekschuim. Ik ben zo blij, dat ik dit vermoedde en dat dit inderdaad zo bleek te zijn...

Rest mij nu alleen nog de vraag of dit niet stiekem toch een 'voorwerpversiering' is... Ik heb jouw technieken toegepast.

Met zomerse groet,
Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
woensdag 24 juni 2020 | 07:03u

Dankjewel/ feedback Bloemenhoed

Dankjewel Nicolle, voor je feedback. Deze Bloemenhoed heb ik cadeau gedaan. De ontvangers waren helemaal verrast en erg blij. Dat zou ik ook zijn als ik zo'n mooi cadeau kreeg. De bloemen hebben zo'n 10 dagen gestaan. Ik vroeg de hoed terug, maar die was helemaal beschimmeld en kon dus weg, helaas. En de hoed had ik zo volgestoken, dat ik twijfel of mensen er nog een hoed in zien. Dat weet ik dan voor de volgende keer. Een guirlande, ja... Dat staat nog op mijn wensenlijstje. Dat ga ik zeker eens uitproberen. Grtjs Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
zondag 19 juli 2020 | 15:49u

Zomerhoed

Hoi Vlijtig Liesje, Het is een prachtig arrangement geworden. Natuurlijk niet om te dragen, dan zou je er een kransje als guirlande op de hoed moeten maken, maar een prachtige decoratie. Ik word er vrolijk van. Ik hoop dat je er lang van hebt kunnen genieten. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 19 juli 2020 | 10:38u

Mijn ajourkrans, erg leuk werk, niet moeilijk en e

Mijn ajourkrans, erg leuk werk, niet moeilijk en een heerlijke bezigheid!


Linette v E
maandag 23 maart 2020 | 09:23u

Hoi Linette, Prachtige krans. Het is met zulke mo

Hoi Linette, Prachtige krans. Het is met zulke mooie materialen nog leuker om te doen. Hij is mooi rond geworden en keurig verdeeld. Ik kan aan de binnenkant zien dat je tot op de tafel hebt gewerkt, dus dat zal je ook aan de buitenkant hebben gedaan. Hij is zo netjes op één hoogte dat we dit ook wel een Biedermeierkrans kunnen noemen. Dank je wel dat je de foto met ons gedeeld hebt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 23 maart 2020 | 13:34u

Hallo Nicolle, Weer eens een krans geoefend van

Hallo Nicolle, Weer eens een krans geoefend van ontloken rozen, tulpen en Alstroemeria. Allemaal afkomstig uit gekregen oudere boeketten. Dat is toch wel heel attent van die bloemist, die weet dat ik met de opleiding bezig ben. Kwa kleurencombinatie is paars met oranje en hard wit wel een beetje heftig. Ik had geen andere kleuren... Hoeveel tijd staat er voor een bloemenkrans? Ik ben er bijna een uur mee bezig geweest, terwijl ik zo snel mogelijk heb gewerkt. Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
zondag 15 maart 2020 | 10:09u

Hoi Vlijtig Liesje, Wat grappig. . . ik denk dat dit

Hoi Vlijtig Liesje, Wat grappig...ik denk dat dit voor de eerste keer is dan ik Blauwspar met tulpen zie. Dat je nog steeds kerstgroen hebt. Dat is dan nog sterker dan dat ik dacht. Ik vind dat je een keurige en zeer fleurige krans hebt gemaakt! Geweldig hoe creatief je iedere keer bent met gekregen bloemen. Hij is mooi verdeelt en ik vind het vooral leuk dat je de Tulpen in groepjes hebt gebruikt. Dat zal niet makkelijk zijn geweest om die erin te steken. Als je hem in een uur hebt gestoken dan is dat netjes. Ik red het vaak ook niet sneller, maar dat ligt ook aan wat voor materialen je gebruikt. Daarom is hij ook bijna niet verkoopbaar als tafelkrans , maar wel als rouwkrans. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 19 maart 2020 | 13:10u

Dankjewel, Nicolle! Geen tafelstuk maar als Rouwk

Dankjewel, Nicolle! Geen tafelstuk maar als Rouwkrans! Dat is een goed idee... Het kerstgroen kreeg ik van een lieve buurvrouw vlak voor kerst: erg aardig. Het is beresterk. Dat had ik ook niet verwacht. In mijn schuur is het koel, tenminste nu nog wel... De tulpen heb ik voorgestoken, zoals je me in een andere les geleerd hebt. Het idee van groepjes komt ook uit één van je lessen. Dankjewel voor de inspiratie. Groetjes Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
vrijdag 03 april 2020 | 19:52u

Hier het bovenaanzicht van de kerstkrans

Hier het bovenaanzicht van de kerstkrans


woensdag 18 december 2019 | 16:08u

Hallo Nicolle, ! Ik heb van deze les een kerstkran

Hallo Nicolle, ! Ik heb van deze les een kerstkrans gemaakt. Graag je reactie. Groetjes, Patricia


woensdag 18 december 2019 | 16:08u

Hoi Patricia, Wat heb je een prachtige krans gema

Hoi Patricia, Wat heb je een prachtige krans gemaakt. Keurig van vorm en verdeling. Leuk ook met je frietetute met balletjes. Hij zal ook wel heerlijk ruiken. Geniet ervan en hele fijne dagen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 23 december 2019 | 16:17u

Hoi Nicolle, Dit is mijn ajourkrans geworden. Al

Hoi Nicolle, Dit is mijn ajourkrans geworden. Alleen de rozen zijn niet uit eigen tuin. Leuk om te doen, gaat inderdaad wel tijd in zitten. Heb je nog tips voor mij? Mvg. Marion


Marion van der Wal
dinsdag 29 oktober 2019 | 15:40u

Hoi Marion, Het is echt een prachtige krans gewor

Hoi Marion, Het is echt een prachtige krans geworden. Mooi met die kleuren en dat je rozen met hun kleur zo mooi uitkomen. We kunnen het alleen geen Ajourkrans noemen, daarvoor is hij net als die van mij veel te mooi rond geworden. Zo vol en rond is hij ook mooi als Rouwarrangement en kan het dan geen kwaad als er veel tijd in gaat zitten. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 02 november 2019 | 15:39u

Mijn 2e creatie in deze cursus. ...

Hallo Nicolle,

Mijn 2e creatie in deze cursus. Erg leuk om te doen de ajourkrans. Voor mij ideaal dat het wat rommelig mag. Graag jouw feedback.

Groetjes,
Catharina van der Werf


zaterdag 26 oktober 2019 | 22:34u

Hoi Catharina, Je hebt een prachtige krans gemaak

Hoi Catharina,

Je hebt een prachtige krans gemaakt. Hij is rond genoeg geworden om het een biedermeierkrans te noemen. Dat komt ook omdat je mooie platte materialen hebt gebruikt. Ik zie aan je huiswerk dat je vooral van het klassieke gemengde bloemwerk houdt.

Ik kan je aanraden om ook de lineaire vaas eens te maken. Daar leer je ook veel van en je kan dat ook in je klassieke bloemwerk later weer gebruiken. Veel plezier bij je volgende les.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 02 november 2019 | 15:22u

Goedemiddag, mijn poging om een ajourkrans te make

Goedemiddag, mijn poging om een ajourkrans te maken. Geïnspireerd op de herfst. Ik ben benieuwd wat je er van vind.


Rietje S
zondag 29 september 2019 | 15:16u

Wow Rietje, Jouw krans knalt eruit! Gave kleuren

Wow Rietje, Jouw krans knalt eruit! Gave kleuren heb je bij elkaar uitgezocht. Jouw krans is ook zo netjes rond geworden, zeg maar biedermeierkrans hoor. Je poging is absoluut goed gelukt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 14 oktober 2019 | 11:50u

Goede middag Nicolle, Hierbij een afbeelding van m

Goede middag Nicolle, Hierbij een afbeelding van mijn Ajourkrans. Met uitzondering van de rozen en de Prstatia is alles uit de tuin Was echt super leuk om te maken. Ik snap wel dat het in de verkoop Wat moet kosten. Ben er bijna een uur mee bezig geweest. Dank je wel voor je uitgebreide video. Ik ben benieuwd was je er van vind. Groetjes Mireille


Mireille T
dinsdag 24 september 2019 | 15:46u

Hoi Mireille, Wat een prachtige krans heb je gema

Hoi Mireille, Wat een prachtige krans heb je gemaakt. Hij is zo mooi rond dat we kunnen spreken van een Biedermeierkrans. Ja.... als tafelkrans is hij niet meer te betalen, maar we zien hem nu weer heel vaak als rouwkrans. Een maatje groter en dus nog weer wat duurder, maar bij rouwarrangementen mag dat dan ook vaak. Misschien vind je het ook leuk om deze krans speciaal voor advent te maken. Net weer even anders dan deze. Die les staat bij inspirerend bloemschikken. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 14 oktober 2019 | 11:46u

Hallo Nicolle, Met trots presenteer ik hierbij m

Hallo Nicolle, Met trots presenteer ik hierbij mijn Bloementaart, voor een lieve jarige vriendin, die mij altijd verwent met taarten.... Groetjes Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
maandag 09 september 2019 | 14:55u

Hoi Vlijtig Liesje, Ik zou wel een stukje willen,

Hoi Vlijtig Liesje, Ik zou wel een stukje willen, maar ik denk niet dat je vriendin hem weg geeft. Ze was er vast heel bij mee. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 19 september 2019 | 14:21u

Hihihi. . . Nee, Nicolle: die vriendin heeft haar bl

Hihihi... Nee, Nicolle: die vriendin heeft haar bloementaart vol trots op haar salontafel gezet.... Zelfs ik kreeg geen stukje, hahaha!

zaterdag 26 oktober 2019 | 12:32u

Beste Nicolle, En een foto van opzij. Een taartsc

Beste Nicolle, En een foto van opzij. Een taartschaal had ik nog niet. Dan maar even zo. Ik verheug me op het maken van meer kransen. Voor het najaar, voor kerst. Voor eigenlijk alle seizoenen. Leuk! PS ik was er wel ruim een uur mee bezig. Nog nooit eerder hortensia verwerkt. Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
dinsdag 27 augustus 2019 | 22:19u

Beste Nicolle, Foto recht van boven. Grtjs Vlij

Beste Nicolle, Foto recht van boven. Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
dinsdag 27 augustus 2019 | 22:04u

Beste Nicolle, Het steekschuim op maat geknipt. E

Beste Nicolle, Het steekschuim op maat geknipt. En daarna (niet op de foto): de scherpe kantjes eraf gehaald, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
dinsdag 27 augustus 2019 | 22:01u

Gelukkig toch een foto gemaakt van de scherpe kant

Gelukkig toch een foto gemaakt van de scherpe kantjes, die ik eraf heb gehaald....

dinsdag 27 augustus 2019 | 22:13u

Beste Nicolle, Met plezier mijn Biedermeier-krans

Beste Nicolle, Met plezier mijn Biedermeier-krans gemaakt. Dankbaar van mijn hortensia geplukt. Ik had de germinis gekregen. Pytto en Pistache bijgekocht en ook Gentiaan... Er volgen nog fotos van het steekschuim dat ik op maat sneed voor in mijn herbruikbare krans en een foto van opzij. Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
dinsdag 27 augustus 2019 | 21:57u

Hoi Vlijtig Liesje, Dat is een grote krans geword

Hoi Vlijtig Liesje, Dat is een grote krans geworden. Niet zo gek dat het een hoop werk was. Dat is vaak de maat voor een rouwkrans en niet zo vaak voor een tafel arrangement. Hij is erg mooi en vol geworden. Hij is ook mooi rond geworden. Je had een paar van de Germinis in het midden kunnen gebruiken, dan was de verdeling nog beter geweest. Handig hoor een herbruikbare krans, die zie je niet vaak. Wel goed dat je er één hebt, want de Ajourkrans of Biedermeierkrans werkt verslavend. Geniet er lekker van. Groetjes, Nicolle p.s we zijn met een nieuwe website bezig en daar kan je dan gelukkig meerdere fotos te gelijk plaatsen en zelf draaien.

Nicolle Boerma
zaterdag 07 september 2019 | 15:41u

Dankjewel voor je feedback, Nicolle! Nadat ik de k

Dankjewel voor je feedback, Nicolle! Nadat ik de krans had gemaakt, kreeg ik het idee voor een Bloementaart. Foto volgt. Ook heel leuk om te doen, maar wel veel werk. Gelukkig had mijn hortensia fijne, stevige steeltjes, die ik gemakkelijk in de Oasis kon steken. Het is verslavend leuk, kransen maken. Dit weekend kastanjes geraapt. Voor een herfstkrans... En fijn, van de nieuwe website. Ik ben benieuwd. Groetjes Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
maandag 09 september 2019 | 14:49u

Als ik naar mijn krans kijk, wordt ik helemaal bli

Als ik naar mijn krans kijk, wordt ik helemaal blij! Nu jij nog... ik ben weer benieuwt! Hartelijke groet, Mirjam


dinsdag 04 juni 2019 | 00:05u

Hoi Mirjam, Mij maak je er ook helemaal blij mee.

Hoi Mirjam, Mij maak je er ook helemaal blij mee. Heerlijke tijd ook met de Alchemilla en alle vrolijk kleurtjes. Je hebt de krans mooi gestoken. Ajour, maar toch mooi rond. Lekker van genieten. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 11 juni 2019 | 11:08u

Hallo Dit is mijn krans. Geen echte ajourkrans. H

Hallo Dit is mijn krans. Geen echte ajourkrans. Het was een opdracht voor Allerheiligen. Groetjes! Kristin


Kristin M
maandag 19 november 2018 | 11:03u

Hallo Kristin, Dank je wel voor je foto. het is e

Hallo Kristin, Dank je wel voor je foto. het is een super mooie krans geworden. Blij dat deze les je heeft kunnen helpen met het maken van deze krans. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 30 november 2018 | 14:31u

Hoi Nicolle, Vandaag een ajourkrans gemaakt. Het

Hoi Nicolle, Vandaag een ajourkrans gemaakt. Het was heel leuk om het te doen. Ik ga voor de Kerst nog een aantal maken in kerstkleuren. Vriendelijke groet, Peggy


vrijdag 26 oktober 2018 | 23:56u

Hoi Peggy, Het is een hele mooie krans geworden.

Hoi Peggy, Het is een hele mooie krans geworden. Echt mooi rond en goed verdeeld. Zelf vind ik het mooier als je de materialen boven op iets meer laat verspringen in plaats van zo netjes naast elkaar. Dan komt het natuurlijke over. Nu heb je echt een strakke ring, maar als jij dat mooier vindt dan is het natuurlijk prima. Ik ben benieuwd naar je kerstkransen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 30 oktober 2018 | 14:04u

Dank je wel Nicolle. Ik zal proberen om bij mijn k

Dank je wel Nicolle. Ik zal proberen om bij mijn kerstkransen de materialen boven op de krans te laten verspringen. Goede tip van jou, bedankt. Groetjes, Peggy

maandag 26 november 2018 | 20:31u

Op een zomerdagje een krans maken

Op een zomerdagje een krans maken


vrijdag 20 juli 2018 | 15:06u

Hoi Meriam, Dank je wel voor je foto. Het is een

Hoi Meriam, Dank je wel voor je foto. Het is een erge mooie krans geworden met leuke materialen. Hij is ook keurig rond en verdeeld. Daar heb je vast lang plezier van gehad. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 01 augustus 2018 | 15:51u

En van bovenaf

En van bovenaf


zaterdag 31 maart 2018 | 21:57u

Deze dus. . .

Deze dus...


zaterdag 31 maart 2018 | 21:56u

Hoi Ester, Je krans is erg mooi geworden! Mooi vo

Hoi Ester, Je krans is erg mooi geworden! Mooi vol en speels. Het bloemetje heet Astrantia, Nederlandse naam is Zeeuws knoopje. Heel sterk gaat alleen wat sneller op zijn steel hangen, maar als hij zo kort verwerkt is heb je daar geen last van. Grappig genoeg had ik bij toeval laatst ook mijn krans op een glazen vaas liggen. Iedereen vond het zo mooi. Ik denk omdat hij zo mooi en luchtiger uitziet. Geniet er maar lekker van. Bedankt voor je mooie fotos. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 08 april 2018 | 10:31u

Dit is toch wel heel leuk om te doen! Weet jij hoe

Dit is toch wel heel leuk om te doen! Weet jij hoe de stervormige bloemen heten Nicolle? Ik vind zelf de vaas onder de krans erg leuk zo.

zaterdag 31 maart 2018 | 21:55u

De online cursus Anjour krans geprobeerd.

De online cursus Anjour krans geprobeerd.


Gerry P
vrijdag 09 maart 2018 | 17:17u

Hoi Gerry, Dank je wel voor je foto. Leuk dat je

Hoi Gerry, Dank je wel voor je foto. Leuk dat je je krans met ons wil delen. Leuke materialen heb je er voor uitgekozen. De Eucalyptus doet het ook leuk. Alleen onder in de krans lijkt het of je iets anders hebt gewerkt met je Eucalyptus en vallen je bloemen een beetje weg. De verdeling en vorm is voor de rest wel prima. Van deze krans kan je vast twee weken genieten. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 18 maart 2018 | 15:22u

Hoi Nicolle, aan boeketten kom ik niet toe maar de

Hoi Nicolle, aan boeketten kom ik niet toe maar deze herfstkrans vandaag toch maar inelkaar gefreubeld. Bij gebrek aan binddraad heb ik floss en sim gebruikt hihi. Ik weet het, het is geen ajourkrans maar wil toch jouw mening weten. Hij hangt mooi aan de voordeur en ik ben er best blij mee. Alle materialen komen uit de tuin. Groetjes Ageeth


zondag 10 september 2017 | 18:53u

Hoi Ageeth, Wat een leuke krans. Heerlijk dat je

Hoi Ageeth, Wat een leuke krans. Heerlijk dat je dat allemaal uit je tuin haalt. Je hebt de kleuren ook mooi verdeeld. Ik moest even grinniken om je paddenstoelen, dat is heel lang geleden dat ik die gezien heb. Ze zullen dan nu wel weer in komen. Knap dat het je gelukt is zonder wikkel draad, maar ja zo maken ze ook strokransen. Er staan staan trouwens wel twee gewikkelde kransen om de site. Les 26 geboortekrans en bij Inspirerend bloemschikken een kerst krans. De kerstkrans vind ik zelf erg mooi, maar wel veel werk. Misschien over een paar weekjes ook leuk om voor jou om te maken? Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 14 september 2017 | 11:13u

Haha Nicolle, was even de paddestoelen vergeten. . .

Haha Nicolle, was even de paddestoelen vergeten..... Groetjes Ageeth

woensdag 20 september 2017 | 09:01u

Mijn reactie. . .

Hoi Nicolle, Ontzettend leuk je lessen. Deze week ook een lineair op vaas gemaakt maar dat was best lastig. Nu nog een krans om kado te geven aan vrienden. Ik merk nu ik meer oefen ik het mes vast blijf houden terwijl ik eerst altijd alles knipte. Dit werkt een stuk vlotter. Groetjes,
Anja


vrijdag 01 september 2017 | 12:40u

Mijn reactie. . .

Hoi Nicolle, Ik heb de smaak te pakken en vandaag de ajourkrans gemaakt. Helaas was de ring die ik heb niet zo groot waardoor ik korte takjes moest gebruiken en binnenkant snel vol lijkt. Toch wel blij met het resultaat. Gr.
Anja


maandag 28 augustus 2017 | 21:02u

Mijn reactie. . .

Hoi Nicolle, Inderdaad allemaal uit eigen tuin. Ben momenteel ook gestart met kweken van meerdere soorten die geschikt zijn voor de bloemsierkunst. Nu nog als hobby, maar wie weet in de toekomst? Ik ga je advies over de taartschaal zo uitproberen. Gr.
Anja

dinsdag 29 augustus 2017 | 13:37u

Hoi Anja, Van zo een krans word ik ook blij. Prac

Hoi Anja, Van zo een krans word ik ook blij. Prachtig. Weer allemaal bloemen uit je tuin? Ik denk dat hij ook erg mooi zou zijn als je hem op een taart schaal met voet legt. Toont hij nog meer en het is sierlijk. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 29 augustus 2017 | 11:01u

Ik kan geen tuin meer inlopen zonder daar (denkbee

Ik kan geen tuin meer inlopen zonder daar (denkbeeldig of werkelijk) van alles te knippen....


maandag 14 augustus 2017 | 21:47u

Mooie krans Ireen! Ik weet het werkt verslavend.

Mooie krans Ireen! Ik weet het werkt verslavend. Met Inspirerend Bloemschikken klassikaal probeer ik ook de cursisten stimuleren om zich heen te blijven kijken. De maand hebben we met Hoefblad gewerkt. Een hoop mensen zien het vaak niet eens staan en het is zo mooi om mee te werken. De Ajourkrans is zo meteen ook heel mooi om te maken met de herfst met appeltjes en Physalis (lampion) Hortensia en Sedum. Dat groeit dan ook overal. Gewoon even vragen of je wat mag snijden. Leef je lekker uit. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 15 augustus 2017 | 12:19u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn ajour krans. Groetjes

Hoi Nicolle, Hierbij mijn ajour krans. Groetjes Ireen


maandag 14 augustus 2017 | 21:45u

Hoi Nicolle, Mijn ajourkrans. De krans is vol, d

Hoi Nicolle, Mijn ajourkrans. De krans is vol, de buxus struik is kaal. Groetjes, Jacqueline


zondag 23 april 2017 | 18:28u

Hoi Jacqueline, Het is dan door de Buxus wel een

Hoi Jacqueline, Het is dan door de Buxus wel een hele strakke krans geworden. Ik hoop dat je de krans met het Bouvardia snijvoedsel hebt laten vol zuigen, dan heb je er langer plezier van. Misschien ook wel leuk om straks nog je Hortensia struik kaal te knippen en er in te steken, dan droogt het geheel mooi. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 04 mei 2017 | 11:53u

Dit is de krans van rest materiaal. Raffaella

Dit is de krans van rest materiaal. Raffaella


zondag 26 maart 2017 | 08:40u

Hoi Raffaella, Mooie krans is het geworden. Keuri

Hoi Raffaella, Mooie krans is het geworden. Keurig rond en netjes verdeeld. Vooral deze foto vind ik mooi met de lichte stenen erom heen. Je zou er nog een paar eitjes er in kunnen lijmen voor de Pasen. Je krans zal wel mooi indrogen met deze materialen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 01 april 2017 | 15:07u

Hoi Nicolle, Leuk om te maken deze krans. Heb er

Hoi Nicolle, Leuk om te maken deze krans. Heb er een met buxus gemaakt en een van de restjes met ander groen er tussen. Groetjes Raffaella


zondag 26 maart 2017 | 08:36u

Het zij-aanzicht. Groetjes Carola

Het zij-aanzicht. Groetjes Carola


zondag 19 maart 2017 | 14:32u

Hallo Nicolle, vandaag een kleine ajourkrans gemaa

Hallo Nicolle, vandaag een kleine ajourkrans gemaakt


zondag 19 maart 2017 | 14:31u

Hoi Carola, Dank je wel voor je fotos. Ik word er

Hoi Carola, Dank je wel voor je fotos. Ik word er vrolijk van. Mooi en keurig verdeeld. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 31 maart 2017 | 16:27u

En nog twee gemaakt vandaag. Ben zelf heel blij me

En nog twee gemaakt vandaag. Ben zelf heel blij met het resultaat. Tjonge wat heb ik veel van je geleerd! Groetjes


vrijdag 09 december 2016 | 13:01u

Goedemorgen Nicolle, ik stuur je een van de kerstk

Goedemorgen Nicolle, ik stuur je een van de kerstkransen die ik heb gemaakt. Ben weer benieuwd naar jouw mening. Ik hou niet zo van opsmuk, vind traditioneel mooier. Groetjes Ageeth


donderdag 08 december 2016 | 08:30u

Hoi Ageeth, Dank je wel voor je compliment en je

Hoi Ageeth, Dank je wel voor je compliment en je fotos. Wat een mooie kransen alle twee. Ik hou van alle soorten kransen, natuurlijk en met een hoop bling bling. Ik vind wel als je voor iets gaat dat je het moet doorvoeren. Bij jou is dat ook mooi gelukt. Heel natuurlijk, maar keurig gestoken en verdeeld. Daar heb je lang van kunnen genieten. Kijk voor volgend jaar ook eens naar de gewikkelde kerstkrans bij Inspirerend Bloemschikken. Ook voor dit jaar weer veel plezier. Ben benieuwd naar je bloemwerk. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 11 januari 2017 | 12:47u

Beste Nicolle, Zojuist de ajour krans gemaakt. Ben

Beste Nicolle, Zojuist de ajour krans gemaakt. Ben zelf best tevreden, maar vind de roosjes er te ver uitsteken. In de winkel leken ze best geschikt . Ben benieuwd wat jij ervan vindt en welke tips je voor me hebt. Groetjes, Ilse


zaterdag 03 december 2016 | 14:33u

Hallo Ilse, Je kan zeker tevreden zijn. Mooie kra

Hallo Ilse, Je kan zeker tevreden zijn. Mooie krans en mooie materialen heb je uitgezocht. Het probleem van je roosjes zou eenvoudig op te lossen zijn, door de rest van je materialen wat langer te laten. Ik denk dat je krans kleiner is dan die van mij. Daarom moet je de materialen ook wat korter houden, anders verlies je de ronding in het midden. Daarom steken je roosjes iets uit. Trosroosjes zou dan een oplossing kunnen zijn. Maak hem later met de Pasen gewoon nog een keer. Hij blijft leuk om te maken. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 11 januari 2017 | 12:58u

Dit is het zijaanzicht. Groetjes Sabine

Dit is het zijaanzicht. Groetjes Sabine


woensdag 30 november 2016 | 09:00u

Hallo Nicolle, Ik heb de ajour gestoken krans gem

Hallo Nicolle, Ik heb de ajour gestoken krans gemaakt als adventskrans. Erg leuk om te doen, zeker met jouw duidelijke uitleg Groetjes Sabine


woensdag 30 november 2016 | 08:58u

Hoi Sabine, Dank je wel voor je mooie fotos! Sorr

Hoi Sabine, Dank je wel voor je mooie fotos! Sorry voor mijn late reactie. Dat heeft niks met jouw krans te maken, want het is een plaatje.Keurig gestoken en mooi verdeeld. Wat zal je er van genoten hebben. Ga ook lekker dit jaar aan de slag. Ik verheug me op je werk. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 11 januari 2017 | 12:40u

Hoi Nicolle, mijn krans is sober en wat smaller ge

Hoi Nicolle, mijn krans is sober en wat smaller geworden maar dat wilde ik Ook. Gewoon even uit proberen. Ik heb een fantastische leuke dag gehad en ben tevreden met het resultaat. Ben benieuwd wat jij ervan vindt! Zou graag aan je willen vragen of je een grand ordinair kerststukje wil maken als les. Op zon bord of plat bakje? Ben nieuwsgierig ....... Groetjes en heel erg bedankt voor jouw waardevolle tips tijdens de lessen, ik heb er zoveel aan. Super. Ageeth


zondag 16 oktober 2016 | 10:23u

Hoi Ageeth, Je Ajour krans is mooi geworden. Lekk

Hoi Ageeth, Je Ajour krans is mooi geworden. Lekker natuurlijk en al een knipoog naar de kerst. Als je hem smal houd blijf je ook de kransvorm er mooi inhouden. Dank je wel voor je verzoek. Daar wil ik graag wat mee gaan doen, maar wat versta jij onder een grand ordinair kerststuk? Als ik het vertaal kom ik op een gewoon groot bloemstuk. Bedoel je daar misschien een schaal in lijnen en groepen met kerst materialen mee? Hoor het graag van je. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 17 oktober 2016 | 09:56u

Ha Nicolle, dank je wel voor je reactie. Ik bedoel

Ha Nicolle, dank je wel voor je reactie. Ik bedoel een niet al te groot kerststukje in oasis gestoken op schaal en ik hou ervan om het zo natuurlijk mogelijk te houden. Met de traditionele kersttakjes, hier en daar een besje, een balletje, maár geen schreeuwende kerstmannetjes. Iets voor op een normale afmeting tafel. Is het nu een beetje duidelijk? Groetjes Ageeth

maandag 17 oktober 2016 | 14:39u

Hoi Ageeth, Misschien is het alvast een idee om n

Hoi Ageeth, Misschien is het alvast een idee om naar les 4 van inspirerend Bloemschikken te gaan kijken. Dit is een klassiek tafelarrangement en ook heel leuk om te maken met kerstmateriaal. Vervang het groen materiaal bv. door blauwspar, Pinus en Eucalyptus. De bloemen zouden dan roosjes, besjes van de hulst, balletjes enz. kunnen zijn. Dit is een romantisch en een goed laag stuk voor midden op de tafel. Veel plezier. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 21 oktober 2016 | 11:36u

Helemaal goed Nicolle. Bedankt voor je tip, ik ga

Helemaal goed Nicolle. Bedankt voor je tip, ik ga hem zeker maken. Fotos volgen. Groet Ageeth

maandag 24 oktober 2016 | 22:42u

Hallo Nicolle, Druk bezig geweest met de ajourkr

Hallo Nicolle, Druk bezig geweest met de ajourkrans, geweldig om te doen. Ik heb geprobeerd het groen langer gelaten dan de bloemen. Ik ben benieuwd wat je er van vind. Met vriendelijke groet, Lia de Boer.


zaterdag 08 oktober 2016 | 16:09u

Hoi Lia, Fijn dat je het leuk vindt om te doen. D

Hoi Lia, Fijn dat je het leuk vindt om te doen. Daar ziet je krans ook wel naar uit. Mooi verdeeld en luchtig.Lieve materialen uitgekozen. Knap van je dat je de hoogte verschillen er zo goed in kon houden. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 17 oktober 2016 | 10:31u

Hallo Nicolle, Dank voor je reactie ben erg blij

Hallo Nicolle, Dank voor je reactie ben erg blij met commentaar. Groet, Lia

dinsdag 18 oktober 2016 | 09:19u

Graag gedaan. Als je hem nog een keer wil maken, h

Graag gedaan. Als je hem nog een keer wil maken, hij is ook heel leuk om voor Advent te maken met 4 waxinelichthouders. Hoe je die kan bevestigen zie je in les 12 van Inspirerend Bloemschikken. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 21 oktober 2016 | 11:45u

Nog een foto van een andere kant. . .

Nog een foto van een andere kant...


donderdag 29 september 2016 | 23:25u

Hallo Nicolle, Ik heb gekozen om de ajour krans

Hallo Nicolle, Ik heb gekozen om de ajour krans te maken, vanwege de mooie materialen in de tuin. Zoals altijd ben ik benieuwd naar je feedback. Ook je tips in de les waren zeer bruikbaar. groetjes Annie


donderdag 29 september 2016 | 23:16u

Hoi Annie, Mooie krans! Heerlijke tijd nu met moo

Hoi Annie, Mooie krans! Heerlijke tijd nu met mooie materialen. Als de roosjes zijn uitgebloeid, zou je ze kunnen vervangen door kastanjes. Deze kan je op 2 korte daden 1,2 prikken. Ik doe het voor in de komende les van Inspirerend Bloemschikken van oktober. Natuurlijk kan je die ook nog bij je krans steken zoals hij nu is. het geheel zal ook wel mooi drogen. Wat ook een leuke krans is om te maken met herfstmaterialen, is een tuintje. les 40 van de vakopleiding. Ga maar eens kijken. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 30 september 2016 | 15:13u

Hallo Nicolle, . Hier mijn ajourkrans. Hopelijk l

Hallo Nicolle, . Hier mijn ajourkrans. Hopelijk lukt het deze keer met de foto. Ik heb er met veel plezier aan gewerkt. Hartelijke groetjes, Angelique


woensdag 27 januari 2016 | 15:52u

Hoi Angelique, Fijn dat het nu lukt met de fotos.

Hoi Angelique, Fijn dat het nu lukt met de fotos. Wat heb je een mooie en vrolijke (Biedermeier) krans gemaakt ;-) Mooi rond en keurig verdeeld. Ik ben benieuwd of je Gerbera mini die je horizontaal hebt gebruikt nog omhoog zijn gegroeid. Straks is deze krans ook leuk om met de Pasen te maken. Dan kan je er ook nog Kievitseitjes in lijmen met koud lijm. Ga lekker zo door. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 14 februari 2016 | 13:49u

Hallo Nicolle, . Dankjewel voor je reactie. Zelf v

Hallo Nicolle, . Dankjewel voor je reactie. Zelf vond ik de krans lekker fleurig. De Gerbera minis zijn niet omhoog gegroeid, maar de krans die ik had gebruikt was minder van kwaliteit qua oasis. Hij droogde snel in, maar dat is ook weer niet verkeerd, want hij staat nu nog. Met Pasen komt er zeker weer eentje!! Hartelijke groetjes, Angelique

zondag 14 februari 2016 | 15:28u

Hallo Nicolle, Bij deze mijn ajour krans Groetj

Hallo Nicolle, Bij deze mijn ajour krans Groetjes miranda


dinsdag 15 december 2015 | 20:28u

Hoi Miranda, Dank je wel voor je foto. Je Ajourkr

Hoi Miranda, Dank je wel voor je foto. Je Ajourkrans ziet er goed uit. Mooie warme kleuren en speels. De verdeling is ook prima. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 04 januari 2016 | 09:49u

Hallo Nicolle, Deze keer een krans in kerstsfeer

Hallo Nicolle, Deze keer een krans in kerstsfeer gemaakt , ben benieuwd naar je reactie. Groetjes Lia


woensdag 02 december 2015 | 12:46u

Hoi Lia, Wat een plaatje! Die mag je zo bij mij t

Hoi Lia, Wat een plaatje! Die mag je zo bij mij thuis neer zetten. Daar kan je lang van genieten met de kerstdagen. Fijne tijd. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 07 december 2015 | 10:33u

vrijdag 11 december 2015 | 18:44u

Hoi Nicolle, Hierbij stuur ik je de ajour krans

Hoi Nicolle, Hierbij stuur ik je de ajour krans Gr Riny


dinsdag 03 november 2015 | 21:41u

Hoi Riny, Het is een plaatje! Groetjes, Nicolle

Hoi Riny, Het is een plaatje! Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 07 november 2015 | 16:28u

Hallo Nicolle, Leuk om te maken. Deze krans heb

Hallo Nicolle, Leuk om te maken. Deze krans heb ik gemaakt voor een vriendin. Ik ben benieuwd hoe je hem vindt


dinsdag 03 november 2015 | 17:14u

Hoi Marianne, Mooie krans geworden ook lekker vol

Hoi Marianne, Mooie krans geworden ook lekker vol. Wel lastig met 9 roosjes. Nu mis je eigenlijk wat roosjes boven op. 3 buiten 3 boven en 3 binnenin was ook mogelijk geweest. Moeilijke keus. Maar hij is mooi en je vriendin was er vast er blij mee. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 07 november 2015 | 16:11u

Vorige krans bijgewerkt

Vorige krans bijgewerkt


dinsdag 03 november 2015 | 13:59u

Hoi Hedwig, Leuk met die kastanjes er in zo is hi

Hoi Hedwig, Leuk met die kastanjes er in zo is hij een stuk warmer en meer van deze tijd. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 07 november 2015 | 15:55u

Van restjes, en een paar limoenen en spruitjes dez

Van restjes, en een paar limoenen en spruitjes deze krans gemaakt. groet Joke


maandag 02 november 2015 | 12:26u

Hoi Joke, Wat een leuke krans is het geworden. Mo

Hoi Joke, Wat een leuke krans is het geworden. Mooi met al die verschillende materialen en vormpjes. Ik mis hier en daar een limoentje in de buitenste ring. Hou er rekening mee dat dit het grootste oppervlakte heeft. Hij is geweldig om aan iemand te geven die zwanger is of net bevallen met die spuitjes. Super. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 07 november 2015 | 15:46u

graag Uw mening na mijn eerste les

graag Uw mening na mijn eerste les


zondag 01 november 2015 | 17:36u

Hallo Hedwig, Leuk dat je aan de gang bent gegaan

Hallo Hedwig, Leuk dat je aan de gang bent gegaan. Bedankt voor de foto. Je Ajour krans ziet er leuk uit. Mooie materialen heb je uitgezocht. De vorm is goed, de verdeling kan nog wat beter. Ik denk dat je een iets kleinere krans maat hebt gebruikt dan het voorbeeld, daardoor kan het ook moeilijker zijn. Ik mis een paar roosjes boven op de krans. Zo te zien heb je 8 rozen ik zou dan gaan voor 3 in de buitenste ring (dit is het grootste oppervlakte) 3 boven op en 2 in de binnenste ring (deze heeft de kleinste oppervlakte). Zo zijn ze het eerlijkste verdeeld. Dan lijkt je krans nog ronder en sluit hij mooi aan op de tafel. Ook mag je meer Hortensia in de buitenste ring gebruiken. ook dit omdat dat de grootste oppervlakte heeft en zo te zien heb je er ook nog genoeg. Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips. Ga lekker door. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 07 november 2015 | 15:27u

Nog een krans maar dan zonder hedera. Groetjes, M

Nog een krans maar dan zonder hedera. Groetjes, Marja


Marjolein
dinsdag 06 oktober 2015 | 17:11u

Hoi Marja, Deze vind ik prachtig. Klanten zouden

Hoi Marja, Deze vind ik prachtig. Klanten zouden hier ook blij van worden, hij kan helemaal drogen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 08 oktober 2015 | 13:25u

Bovenaanzicht, jammer dat je niet gelijk twee foto

Bovenaanzicht, jammer dat je niet gelijk twee fotos kunt downloaden of doe ik iets verkeerd?


Marjolein
donderdag 24 september 2015 | 11:06u

Hoi Nicolle, een krans gemaakt. De rozen waren gro

Hoi Nicolle, een krans gemaakt. De rozen waren groter dan ik dacht. Het was de eerste keer dus ben benieuwd wat je er van vindt.


Marjolein
donderdag 24 september 2015 | 11:04u

Hoi Marjolein, Wat een plaatje! Wees niet bang om

Hoi Marjolein, Wat een plaatje! Wees niet bang om de andere materialen ook zo lang te laten als je rozen. Dat kan je krans makkelijk hebben. Laat ook je binnenste rozen tot op de tafel lopen. Dan sluit hij ook daar mooi aan. Je krans zal wel mooi drogen met deze materialen. Geniet ervan. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 05 oktober 2015 | 10:55u

Hallo Nicolle, Vandaag een ajourkrans gemaakt, l

Hallo Nicolle, Vandaag een ajourkrans gemaakt, lijkt makkelijk om alles op te vullen maar je ziet toch nog snel gaten. Vooral met die hedera of misschien toch te weinig groen gebruikt. Ben benieuwd naar je reactie. Groetjes, Marja


Marjolein
maandag 14 september 2015 | 22:06u

Hoi Marja, Mooi Kleurtje. Je groenmaterialen zijn

Hoi Marja, Mooi Kleurtje. Je groenmaterialen zijn wat grof. Dat wil niet zeggen dat het snel vult, omdat je ook in de gaten moet houden dat je de kransvorm blijft zien. Ik denk dat je nu ook bewust de bloemen iets korter hebt gehouden dan het groen. Het is makkelijker om met iets fijns te beginnen als Pistacia of Conifeer en dan hedera erbij te steken. Hortensia en Sedem zijn heerlijk om te gebruiken. Gerberas wat lastiger omdat ze zo groot zijn, maar ook omdat ze omhoog gaan groeien. Hij is wel mooi geworden en leuk om te doen. Een goede rede om er nog één te maken. Veel plezier. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 05 oktober 2015 | 10:24u

Nog een bovenaanzicht. Grs. Marja

Nog een bovenaanzicht. Grs. Marja


Marjolein
maandag 14 september 2015 | 22:08u

Hallo Nicolle, bij deze een paar fotos van de aj

Hallo Nicolle, bij deze een paar fotos van de ajour krans. Jammer genoeg zorgde de hitte ervoor dat de bloemen vrij snel het loodje gelegd hebben. Rita


zondag 09 augustus 2015 | 12:12u

Hoi Rita, Wat zonde want het is een plaatje! zeke

Hoi Rita, Wat zonde want het is een plaatje! zeker vanaf de zijkant gezien. Het heeft je wel een hele mooie foto opgeleverd. Als je het goed vindt ga ik hem op Facebook zetten. Bloemisten spreuk: vrouwen bloot.... bloemen in de goot. Zo jammer, want er is dan zoveel keus. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 12 augustus 2015 | 12:52u

Hoi Nicolle, dank je voor het compliment. Natuur

Hoi Nicolle, dank je voor het compliment. Natuurlijk mag je deze op facebook plaatsen. Rita

donderdag 13 augustus 2015 | 20:57u

Zijaanzicht van de ajour krans

Zijaanzicht van de ajour krans


zondag 09 augustus 2015 | 12:11u

Hoi Nicolle, Ik denk dat je vakantie hebt, want m

Hoi Nicolle, Ik denk dat je vakantie hebt, want mijn andere twee lessen heb je nog niet naar gekeken. Dan in ieder geval fijne vakantie. Ik ga gewoon lekker verder met de lessen. Was weer een hele leuke les om te doen, en ik vind m ook heel mooi geworden. Groetjes Belinda.


vrijdag 31 juli 2015 | 17:49u

Hoi Belinda, Je hebt gelijk we waren er even tuss

Hoi Belinda, Je hebt gelijk we waren er even tussen uit. Fijn dat jij zo lekker aan de slag bent. De krans is altijd heerlijk om te maken, dat kan je ook goed zien bij jouw krans. Wat een poepie. Mooi rond en netjes verdeeld. Je roosjes steken iets uit, maar ik denk dat dat komt omdat je krans klein is. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 17 augustus 2015 | 14:30u

ook een foto van de zijkant

ook een foto van de zijkant


donderdag 21 mei 2015 | 17:33u

Hoi Nicolle, Heb vandaag de ajour krans gemaakt.

Hoi Nicolle, Heb vandaag de ajour krans gemaakt. Erg leuk om te doen Groetjes Riny


donderdag 21 mei 2015 | 17:32u

Hoi Riny, Je krans is zo mooi geworden, ik kon he

Hoi Riny, Je krans is zo mooi geworden, ik kon het niet laten om hem even te delen op Facebook. Rijk en speels. Wat een plaatje!!! Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 09 juni 2015 | 12:04u

Prachtige lessen en met zeer goede uitleg ik heb e

Prachtige lessen en met zeer goede uitleg ik heb een paas krans gemaakt ben benieuwd naar je mening Gr willie


maandag 06 april 2015 | 00:39u

Hoi Willie, Leuke krans geworden. Mooi verdeeld.

Hoi Willie, Leuke krans geworden. Mooi verdeeld. Aan de buitenkant zou je volgende keer ook iets meer met je groen mogen doorwerken tot op de tafel. Dan lijkt hij nog ronder. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 17 april 2015 | 16:32u

Deze was erg leuk om te maken. . . . . . . . . . . Had een be

Deze was erg leuk om te maken...........Had een beetje te klein maatje genomen en weet dat het middengat wat klein uitgevallen is ,volgende keer een maatje meer groetjes Lindy


donderdag 20 november 2014 | 21:37u

Hoi Lindy, Je krans is klein maar, wel heel bloem

Hoi Lindy, Je krans is klein maar, wel heel bloemrijk geworden. Mooi en goed verdeeld. ik vind het echt een plaatje. Ik zie er ook meteen een leuk Engels theeservies erbij, koekjes en sandwiches..... Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 04 december 2014 | 13:48u

Deze Ajourkrans heb ik een keertje gemaakt tijdens

Deze Ajourkrans heb ik een keertje gemaakt tijdens de tafelarrangementen cursus, vlak voor de kerst. Nu is het echt een Adventskrans en kan je het eerste kaarsje aansteken 4 weken voor kerstmis. Bij les 12 van Inspirerend Bloemschikken kan je zien hoe ik de waxinelichtjes heb bevestigd in de Oasiskrans. Veel plezier. Groetjes, Nicolle


Nicolle Boerma
maandag 17 november 2014 | 11:58u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn ajour krans, fijn week

Hoi Nicolle, Hierbij mijn ajour krans, fijn weekend Groeten Tanja


zaterdag 15 november 2014 | 14:09u

Hoi Tanja, Mooie Ajour krans! Netjes verdeeld. Mo

Hoi Tanja, Mooie Ajour krans! Netjes verdeeld. Mooie materialen. Deze wil je vast nog wel een keertje als Adventskrans maken voor de kerst. Je kan bij de lessen van Inspirerend bloemschikken (les 12) zien hoe je er eventueel waxinelichtjes in kan plaatsen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 17 november 2014 | 11:50u

Hallo Nicolle, Heb een krans gemaakt, dit vind ik

Hallo Nicolle, Heb een krans gemaakt,dit vind ik altijd leuk om te doen vooral nu met al die mooie herfstmaterialen..Hij is gemaakt voor iemand die zn trouwdag vierde, Groetjes Lia


zaterdag 04 oktober 2014 | 17:24u

Hoi Lia, Daar waren ze vast erg blij mee. Het is

Hoi Lia, Daar waren ze vast erg blij mee. Het is een mooie krans geworden. Ik vind het ook een heerlijke tijd met veel mooie materialen. Geniet er van. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 06 oktober 2014 | 14:05u

Wanneer kan ik starten met een cursus als ik me zo

Wanneer kan ik starten met een cursus als ik me zo juist heb aangemeld en betaald met i-deal

zondag 14 september 2014 | 13:07u

Dan kun je direct aan de slag! vriendelijke groet

Dan kun je direct aan de slag! vriendelijke groet, Joop Overhand

zondag 14 september 2014 | 18:30u

prima

prima

zondag 14 september 2014 | 13:07u

Dag Nicolle, Vandaag ook een ajourkrans gemaakt.

Dag Nicolle, Vandaag ook een ajourkrans gemaakt. Ik had er eentje van 20 cm. Dat was erg pieperig.. Jannette


donderdag 27 februari 2014 | 00:06u

Hoi Jannette, Ja. . . dat valt niet mee een maatje

Hoi Jannette, Ja... dat valt niet mee een maatje kleiner, het is net zo veel werk. Het is wel een poepie geworden met je blauwe Druifjes en Bouvardia. Bouvardia heeft wel speciaal bloemenvoedsel nodig. Dat wordt er vaak bijgeleverd en je kan het in het water doen op het moment dat je de krans laat volzuigen. Zo heb je veel langer plezier van je Bouvardia en voor de andere materialen kan het geen kwaad.

Nicolle Boerma
donderdag 27 februari 2014 | 11:22u

Dag Nicolle, Dank voor je reactie! En in het echt

Dag Nicolle, Dank voor je reactie! En in het echt is het nog veel mooier... Ik heb er vandaag nog buxus als vulling bij gedaan. Dat ging heel goed, veel steviger steeltjes ook al zijn ze zo klein. Ik had inderdaad speciaal bouvardia voedsel erbij gekregen. Kun je me aangeven wat er precies inzit, en wat het verschil is met gewoon snijbloemenvoeding. Waar is dat van gemaakt? Groetjes, Jannette

donderdag 27 februari 2014 | 22:20u

Hoi Jannette, Dat is vraag waar ik je jammer geno

Hoi Jannette, Dat is vraag waar ik je jammer genoeg geen antwoord op kan geven. Ik weet dat er in snijbloemenvoedsel voeding zit en een middel om het water schoner te houden. Er zijn speciale proefstations die dat uitzoeken wat het beste werkt voor verschillende bloemen. Zo is er bijvoorbeeld ook speciaal voedsel voor heesters zonder dat hangen je Seringen of Viburnum (Sneeuwballen) meteen slap. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 13 maart 2014 | 10:44u

En ajourkrans van bovenaf genomen. Groetjes, Rita

En ajourkrans van bovenaf genomen. Groetjes, Rita


Toppie
zondag 23 februari 2014 | 17:24u

Hoi Rita, Mooie volle krans. Ik vind hem ook nog

Hoi Rita, Mooie volle krans. Ik vind hem ook nog altijd heerlijk om te doen, als ik er genoeg tijd voor heb. Net als jij maak ik ze wel met precies alle bloemen op één hoogte.(kan het niet laten) We spreken dan wel van een biedermeier krans. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 27 februari 2014 | 11:15u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn ajourkrans. De krans i

Hoi Nicolle, Hierbij mijn ajourkrans. De krans is 25 cm., die had ik nog liggen. Ik heb al eens vaker een krans gemaakt en vindt het altijd leuk om te maken.


Toppie
zondag 23 februari 2014 | 17:23u

nog even bovenaanzicht

nog even bovenaanzicht


dinsdag 17 december 2013 | 12:41u

Hoi Nicolle, ik dacht dat hij 25 cm was, had ik

Hoi Nicolle, ik dacht dat hij 25 cm was, had ik nog liggen! Wil je echt kritisch zijn, vind ik fijn, ik wil nl. graag het vakdiploma halen, en iets voor mezelf beginnen. groetjes, Marja

woensdag 18 december 2013 | 11:47u

Hoi Marja, Leuk dat je je Vakdiploma wilt halen.

Hoi Marja, Leuk dat je je Vakdiploma wilt halen. Ik zal zeker kritisch zijn dat zal je wel merken als de onderwerpen moeilijker worden. Met de herhalingsdagen kunnen we dan de puntjes op de i zetten. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 19 december 2013 | 11:08u

Beste Nicolle, Hierbij weer een creatie. Met vri

Beste Nicolle, Hierbij weer een creatie. Met vriendelijke groet, Marja.


dinsdag 17 december 2013 | 12:40u

Hoi Marja, Wat een plaatje. Hij ziet er erg rijk

Hoi Marja, Wat een plaatje. Hij ziet er erg rijk uit omdat hij zo vol zit. Daar ben je vast een hele tijd mee bezig geweest. Heb je de krans van 30 of 40 cm gebruikt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 18 december 2013 | 09:47u

Nog een tweede foto, veel groeten, Caroline.

Nog een tweede foto, veel groeten, Caroline.


vrijdag 13 december 2013 | 14:54u

Hallo Carolien, Wat een mooie krans heb jij gemaa

Hallo Carolien, Wat een mooie krans heb jij gemaakt. Keurig rond en mooi verdeeld. Even voor de kijkers: Hij is zo netjes dat we spreken over een biedermeier krans omdat alles keurig op een hoogte zit. Bij een Ajour krans zit er per soort materiaal meer hoogte verschil in. Zelf ben ik gekker op een biedermeier krans en zeker met deze materialen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 18 december 2013 | 09:44u

Hallo Nicolle, hier is mijn ajourkrans, weer heel

Hallo Nicolle, hier is mijn ajourkrans, weer heel leuk om te maken! Hartelijke groet, Caroline.


vrijdag 13 december 2013 | 14:51u

bij deze dus!

bij deze dus!


vrijdag 18 oktober 2013 | 22:30u

Hoi Jolanthe, Je ajour krans is leuk geworden. M

Hoi Jolanthe, Je ajour krans is leuk geworden. Mooie verdeling. Heerlijk met al die herfst materialen. Op de hedera na zal hij wel leuk opgedroogd zijn. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 21 november 2013 | 14:32u

Hoi Nicolle, hierbij mijn ajour krans. Dit is he

Hoi Nicolle, hierbij mijn ajour krans. Dit is het bovenaanzicht de volgende foto is het zijaanzicht. Groetjes Jolanthe


vrijdag 18 oktober 2013 | 22:29u

En van bovenaf

En van bovenaf


Carla G
dinsdag 20 augustus 2013 | 20:16u

Hoi Nicolle, hier mijn ajour krans, als ik er naar

Hoi Nicolle, hier mijn ajour krans, als ik er naar kijk, wordt ik helemaal blij, nu jij nog.... hartelijke groet, Mirjam.


zondag 02 juni 2019 | 13:28u

Hij kleurt ook leuk bij je broek ;-)

Hij kleurt ook leuk bij je broek ;-)

Nicolle Boerma
donderdag 21 november 2013 | 14:33u

Haha!! Dat zie ik nu ook!

Haha!! Dat zie ik nu ook!

Carla G
zaterdag 14 december 2013 | 15:03u

Hallo Nicolle, Heb de ajourkrans gemaakt. Groetje

Hallo Nicolle, Heb de ajourkrans gemaakt. Groetjes Carla


Carla G
dinsdag 20 augustus 2013 | 20:14u

Hoi Carla, Wat een mooie krans! Hij ziet er echt

Hoi Carla, Wat een mooie krans! Hij ziet er echt keurig uit, mooie vorm en netjes verdeeld. Je hebt vast van hem genoten. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 23 augustus 2013 | 10:11u

Ik heb hem lekker buiten onder de parasol gemaakt

Ik heb hem lekker buiten onder de parasol gemaakt met een muziekje op de achtergrond! Ik vond het reuze leuk om te doen. Ik heb hem op t werk neergezet (bejaardenhuis) en heel veel leuke reacties gehad!! Groetjes Carla

Carla G
dinsdag 17 september 2013 | 12:15u