Tip van de sluier

Het is niet moeilijk om piepschuim en oasis ballen op verschillende manieren te bewerken, maar ook in deze les kan je vast nog een hoop leren. Het kost wat tijd, maar het is heerlijk om te doen. Zeker leuk om te doen als je workshops geeft.

Opmerkingen

Als je de Oasis bal volprikt met kleine Chrysanthemum of trosroosjes krijg je weer een hele andere compositie.

Afbeeldingen

IB-027 | Ballenarrangement
IB-027 | Ballenarrangement
IB-027 | Ballenarrangement
IB-027 | Ballenarrangement
IB-027 | Ballenarrangement

Reacties

Bollenboel

Leuk om te maken en een toffe plank op tafel! Love it! Dank! 
groetjes Dianne


Dianne Gorlitz
donderdag 05 oktober 2023 | 16:34u

Ballen plank

Hoi Dianne 

Het is een heel leuk resultaat geworden. Dank je wel voor je duidelijke foto. Waarschijnlijk inspireer je ook weer andere door de leuke herfstkleuren die je hebt gekozen. Dank je wel.

Groetjes,  Nicolle 

Nicolle Boerma
dinsdag 17 oktober 2023 | 13:58u

Ballen plank

Hoi Dianne 

Het is een heel leuk resultaat geworden. Dank je wel voor je duidelijke foto. Waarschijnlijk inspireer je ook weer andere door de leuke materialen die je hebt gekozen. Dank je wel.

Groetjes,  Nicolle 

Nicolle Boerma
dinsdag 17 oktober 2023 | 13:36u

Touwballen met blad en lieveheersbeestjes

Hoi Nicolle, 

Twee losse ballen, die ik toch niet aan mijn liturgische schikking heb toegevoegd. Het zou leuke inspiratie voor bij dit arrangement kunnen zijn. Zoals je weet combineer ik de technieken uit je lessen inmiddels, waardoor het lastiger wordt mijn bloemwerk bij een bepaalde les neer te zetten. Ik zal ze op twee plekken delen. Namelijk ook bij de opengewerkte bloemenbol met touw, IB 122. 

Heb je nog tips of tricks? Ik hoor ze graag. Bedankt en groetjes, 

Monique

 

 


Monique van der Gaag
zondag 23 april 2023 | 22:50u

Hoi Monique,

Ze kunnen ook hier, maar dan mis je nog de bloemen.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 29 april 2023 | 15:48u

Techniek geoefend...

Hoi Nicolle,

Precies: ik mis de bloemen ook en ik vind de ballen zo een beetje saai... Maar ik heb mijn techniek geoefend. Voor een nieuwe liturgische schikking heb ik de blaadjes ik eraf gehaald (goede tip) en ik deel zometeen mijn nieuwe creatie: muzieknoten... 

Groetjes Monique

 

 

Monique van der Gaag
woensdag 24 mei 2023 | 14:19u

Bloemen bal

En nog een balletje gemaakt. Bedankt voor de inspiratie ????


Oleksandra (Sasha) Provozina
maandag 10 april 2023 | 16:13u

Bloemen bal

Hoi Sasha,

Dank je wel voor je foto. Ik word er hebberig van. Je kan zoveel met bloemen ballen doen. Verschillende rijgen aan een touw en ophangen. Een maat groter als kistversiering. Stapelen op een pin. Er is zoveel mogelijk. Deze is eenvoudig en mooi.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 10 april 2023 | 21:23u

Hyderabad balletje

Hi Nicolle, Heb dit balletje vandaag gemaakt om de techniek uit te proberen. Vond dit echt super leuk en wil een hele workshop hiermee organiseren. Leuk om te maken en er zijn zo veel materialen die hier gebruikt kunnen worden. Groetjes, Sasha Provozina Boeketopteeten


Oleksandra (Sasha) Provozina
zondag 12 maart 2023 | 21:39u

Hyderabad balletje

Hoi Sasha,

Pas maar op het werkt verslavend ;-). Er is zoveel mogelijk. Ik heb er ook eentje gemaakt met alleen maar katjes kopjes. Dan ben je wel even zoet. Zelf zou ik wel de Hedera met de puntjes naar het midden gebruiken en dan de volgende laag ook weer het puntje er op. Dan wordt hij nog iets strakken. Ik ben heel benieuwd wat voor een bekleding jij allemaal gaat gebruiken.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 20 maart 2023 | 12:39u

Ballenarrangement

Dag Nicolle,

Hierbij mijn ballenarrangement, vanmiddag heerlijk mee gefröbeld.

Graag hoor ik van je.

m.v.g.

Marjan


Marjan Hamstra
donderdag 20 oktober 2022 | 18:02u

Ballenarrangement

Hoi Marjan,

Dank je wel voor je foto. Het is een leuk geheel geworden. Mooi met die Orchideeën. Alleen de krammen zijn echt niet mooi. Heb je geen gewone kopspeldjes in de naaidoos zitten?

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 24 oktober 2022 | 14:03u

Ballenarrangement

Hoi Nicolle,

Zoals je in het filmpje al aangeeft het is erg leuk om te doen en je kunt er alle kanten mee op. Ga het zeker in de toekomst nog vaker maken.

Gr Jacqueline


Jacqueline B.
woensdag 14 september 2022 | 15:07u

Ballen arrangement

Hoi Jacqueline, 

Hij is erg leuk geworden. Mooie materialen heb je gekozen. Mijn vingers beginnen nu ook weer te jeuken, want er zijn nu zoveel materialen uit de natuur die je ook leuk kan gebruiken. Kleine beuken nootjes, Witte Abeel, mos, kleine dennenappels. 

Het hoeft dan niet veel te kosten, maar een goede oefening met een leuk resultaat. 

Groetjes,  Nicolle 

Nicolle Boerma
zondag 18 september 2022 | 15:47u

Ballen arrangement

Hoi Nicolle, Hierbij onze ballen creaties, deze heb ik samen met mijn moeder gedaan. We vonden het ontzettend leuk om te doen. Vooral omdat je ook verschillende materialen kunt gebruiken. Helaas hadden we de planken/schalen niet groot genoeg, anders hadden we er nog meer gemaakt. Als je nog tips hebt, dan hoor ik die graag. Mvg. Marion


Marion van der Wal
vrijdag 24 juni 2022 | 13:19u

Ballen

Hoi Marion ,

Wat leuk dat jullie dit samen hebben gemaakt. Dank je wel voor je foto's. Het resultaat is erg leuk geworden. Ik snap dat je dan bijna niet kan stoppen. Wat ook leuk is dat je de ballen kan rijgen op een touw of een stang en ze dan kan ophangen of neerzetten. Er zijn zoveel leuke materialen om de ballen mee te beprikken.

Groetjes, Nicolle 

Nicolle Boerma
dinsdag 28 juni 2022 | 23:31u

Thuiswerk Ballenarrangement

Hallo Nicolle,

Hierbij de foto's van mijn eerste huiswerk.

Groetjes Karin Neijnens


Karin Neijnens
maandag 13 juni 2022 | 22:11u

Hoi Karin 

Leuk dat je met dit arrangement bent begonnen. Leuk om te doen en een mooie decoratie geworden. Daar kan je nog lang van genieten. Ik ben benieuwd wat je volgende arrangement gaat worden.

Groetjes, Nicolle 

Nicolle Boerma
maandag 27 juni 2022 | 16:45u

Nog een Klimopbal met bloemen!

Hoi Nicolle, Nog een keer klimopblad gebruikt. Het groeit in mijn tuin. Ik vind deze variant zo leuk: met ritssluiting en bloemen. Een volgende keer neem ik weer Appelblad voor een strakker resultaat. Dankjewel voor de tip! Deze foto is ter inspiratie, omdat het leuk is om bloemwerk te delen.... Grtjs Monique


Monique van der Gaag
maandag 25 april 2022 | 13:38u

Bloemenbol met ritssluiting

Hoi Nicolle, Dit is mijn variatie: dankbaar de techniek toegepast, die ik van jou leerde via deze inspirerende online-les. En ritssluitingen toegevoegd op de ballen. Bij het openen ervan worden de bloemen en bessen zichtbaar. Een volgende keer kan ik variëren in kleur en keuze van de bloemen. Graag hoor ik jouw suggesties. Bedankt alvast. Groetjes Monique


Monique van der Gaag
vrijdag 01 april 2022 | 11:48u

Bloemenbol met ritssluiting

Hoi Monique,

Wat een leuk idee en een mooie kleuren. Ik denk als je het Appelblad zo dubbel vast prikt zoals in het filmpje dat je ritssluiting nog beter uitkomt omdat hij dan nog strakker wordt. 

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 01 april 2022 | 14:35u

Variatie met ballen

Hoi Nicolle, Hierbij mijn variatie met de ballen. Ik heb 1 bol beprikt met cordyline en 1 met appelblad. Verder 1 bol gelijmd met strobloemen en 1 met judaspenning. Verder heb ik nog 2 bollen omwikkelt met touw. Ter decoratie heb ik een amaryllisbol, een gedroogd straelitziablad en een touw met lichtjes erbij gelegd. Groetjes, Ine


Ine Cremers
dinsdag 01 december 2020 | 20:56u

Prik techniek

Hoi Ine,

Dit is ook een plaatje geworden. Leuk ook met de droogbloemen. lijmen is een mogenlijkheid, maar volgens mij kan je ze ook prima vast prikken. Het is een mooi stil leven geworden, waar je lang van kan genieten.

Groetjes
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 21 december 2020 | 15:47u

Vrolijk Ballen-arrangement

Hoi Nicolle, Het was erg leuk om de kleuren van het juteband te kiezen en dit arrangement te maken. Ook weer als litugische schikking voor mijn kerk, passend bij het thema 'Homo Ludens', Latijn voor 'De spelende mens'. Een orchideeëntak was boven het budget en in mijn eerste versie had ik nog een hangende tak met oranje bloemen. Maar die bleek topzwaar en mijn zelfgemaakte budgetvriendelijke steekschuimbal te klein: geen gelukkig combinatie. Dus in versie 2 alleen een pauwenveer gebruikt. Het oog lijkt wat op ons logo van de kerk. Ook dezelfde kleur, dus dat vond ik wel toepasselijk. Verder gaan er nog best wat meters juteband om zo'n grappige bal van 15 cm doorsnede! Ik had de bal vooraf met lichtblauwe verf bespoten, scheelt weer met wikkelen. Het lichtblauw schemert mooi door het juteband. Hedera ging op de piepschuim bal van 12 cm: vers geplukt uit eigen tuin. Het Appelblad was wel wat duurder, dus een kleinere bal genomen, want het effect is zo fraai. Hele arrangement kost aan materialen rond de 15 euro. Ik vind het super mooi. Heb je nog tips voor de bloemen die ik had kunnen gebruiken (als geld geen rol speelt) en een meer budgetvriendelijke bloemen-oplossing? Dankjewel alvast! Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
dinsdag 29 september 2020 | 08:44u

Hoi Vlijtig Liesje,

Het meest vriendelijke budget is geen bloemen. Dat is ook niet echt nodig als je variatie in het beprikken van de ballen maakt. Eentje ertussen met Chrysantjes is ook leuk.

Groetjes,

Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 11 oktober 2020 | 13:07u

Mijn oog had ik ook laten vallen op dit prachtige arrangement.

Hallo Nicolle,

Mijn oog had ik ook laten vallen op dit prachtige arrangement. Het was erg leuk om hem te maken. Ik heb geïmproviseerd met de materialen die ik had. Dankjewel voor de inspiratie.

Heb je nog tips voor mij?

Grtjs,
Vlijtig Liesje


Monique van der Gaag
dinsdag 09 juni 2020 | 05:06u

Ballenarrangement

Hoi Vlijtig Liesje,

Mijn tip voor jou is om dit arrangement nu nog een keer te maken. Deze is al leuk geworden en nu heb je zulk mooi grijsblad en andere materialen wat leuk droogt.Ook op een ronde schaal erg leuk.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 24 augustus 2020 | 09:39u

Dankjewel voor de feedback!

Hallo Nicolle, 

Goede tip. Hoe heet dat grijsblad wat je bedoelt? En kun je me zeggen wat leuk droogt? Craspedia natuurlijk. Maar dat wordt een beetje kostbaar, als één Craspediaatje me 40 cent per stuk kost. Ik hoor het graag. En die ronde schaal, dat is een wereldidee. Ik heb nu al zin om dit arrangement nog eens te gaan maken. Dankjewel, weer!

Grtjs Vlijtig liesje

 

Monique van der Gaag
zondag 30 augustus 2020 | 14:33u

Piepschuim ballen beprikken

Hoi Vlijtig Liesje,

Katjes zijn leuk om te gebruiken. Wel even werk.

Van blad soorten kan je ook heel goed de echte Laurier gebruiken of Eucalyptus. Van buiten bedoel ik de witte Abeel.

Groetjes,

Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 03 september 2020 | 15:05u

Hoi Nicolle, ik heb er een kerstversie van gemaa

Hoi Nicolle, ik heb er een kerstversie van gemaakt. Fijne dagen, Rita


donderdag 24 december 2015 | 17:43u

Hoi Rita, Dank je wel voor je foto. Het is weer e

Hoi Rita, Dank je wel voor je foto. Het is weer een plaatje geworden. Een echt rijk stuk met die grote kerstballen erbij. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 04 januari 2016 | 10:39u

Erg leuk , heb er ook een gemaakt. Groetjes Angele

Erg leuk , heb er ook een gemaakt. Groetjes Angele

zaterdag 11 juli 2015 | 00:20u

nu nog de foto erop krijgen

nu nog de foto erop krijgen


zaterdag 11 juli 2015 | 00:23u

Hoi Angele, Dank je wel voor het delen van je fot

Hoi Angele, Dank je wel voor het delen van je foto. Het is een leuk plaatje geworden.Leuk ook die bol met touw. Fijn dat je nog online mee kan doen met Inspirerend bloemschikken. Ik hoop toch dat je er in de klas ook weer snel bij kan zijn, maar er zijn in ieder geval een hoop lessen online die je nog kan volgen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 17 juli 2015 | 15:00u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn variatie op het ballen

Hoi Nicolle, Hierbij mijn variatie op het ballenarrangement. Erg leuk om te doen. Je kunt er vele kanten mee op en bv. aanpassen aan het seizoen. Groetjes, Rita


Toppie
donderdag 19 februari 2015 | 13:28u

Hoi Rita, Dit arrangement was er tussen door gero

Hoi Rita, Dit arrangement was er tussen door gerold :-) Hij is wel erg leuk geworden. Ben benieuwd of je er nog meer hebt gemaakt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 17 juli 2015 | 15:03u

Hallo Nicolle, Dit is zon mooi arrangement dat i

Hallo Nicolle, Dit is zon mooi arrangement dat ik hem gemaakt hebt. Heb dit met veel plezier gemaakt, ook leuk straks met herstkleuren. Groet Lia


vrijdag 22 augustus 2014 | 16:33u

Hoi Lia, Bedankt voor het delen van je arrangemen

Hoi Lia, Bedankt voor het delen van je arrangement. Hij ziet er mooi uit. Je gaat er vast heel lang plezier van hebben. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 05 september 2014 | 10:17u

Hallo Nicolle, Wat een leuke opdracht om te make

Hallo Nicolle, Wat een leuke opdracht om te maken Ik heb gekozen voor de hortensia, droogt altijd mooi in en zo kan ik er heel lang plezier van hebben. gedecoreerd op een stuk boomschors zo hou ik het wat in de natuurlijke materialen. groet Aukje


maandag 12 mei 2014 | 19:05u

Hoi Aukje, Het heeft ook meteen meer kleur met de

Hoi Aukje, Het heeft ook meteen meer kleur met de hydrangea, mooi plaatje. Ik hoop dat de hydrangea nu droogt, normaal is dat pas later in het jaar als je echt de buiten hydrangea hebt die wat harder is geworden. Geniet er lekker van. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 20 mei 2014 | 15:18u

Dit al gemaakt in december. Het staat nog steeds,

Dit al gemaakt in december. Het staat nog steeds, met steeds weer een andere opstelling verveelt het niet snel


maandag 20 januari 2014 | 22:06u

Alleen de ballen met appelblad gemaakt, leuk om te

Alleen de ballen met appelblad gemaakt, leuk om te doen. past ook leuk in de kerstsfeer. groetjes Chantal


vrijdag 13 december 2013 | 22:00u

Hoi Chantal, Hij is zeker leuk geworden! Fijne fe

Hoi Chantal, Hij is zeker leuk geworden! Fijne feestdagen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 19 december 2013 | 11:02u

Nog zonder bloemen maar vond het toch leuk om de f

Nog zonder bloemen maar vond het toch leuk om de foto vast te plaatsen.


woensdag 20 november 2013 | 19:11u

Het doet mij denken aan een soeplepel. Met ballen!

Het doet mij denken aan een soeplepel. Met ballen! Samengevat: Soep met ballen... groet, Joop

dinsdag 18 maart 2014 | 18:59u

Hoi Inge, Ziet er nu al leuk uit. Je kan er ook l

Hoi Inge, Ziet er nu al leuk uit. Je kan er ook lampionnetjes (physalis) bij leggen past leuk bij de kleur en geeft ook meteen een herfst gevoel. Heeft Peta je geïnspireerd om er ook eentje met appeltjes te maken? Wie weet zijn er nog meer mensen met leuke ideeën en fotos. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 21 november 2013 | 14:19u

dit is de volgende creatie Peta

dit is de volgende creatie Peta


zondag 17 november 2013 | 12:54u

Hallo Peta, Dank je wel voor je foto’s. Het zij

Hallo Peta, Dank je wel voor je foto’s. Het zijn allebei leuke creatie’s geworden. Zo kunnen we nog meer ideeën delen. Ik vind het ook altijd leuk om te zien wat een andere schaal voor een verschil maakt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 18 november 2013 | 10:55u

Het is een heel leuk en modern arrangement. Toeval

Het is een heel leuk en modern arrangement. Toevallig was ik zelf ook met het bekleden van ballen bezig. Een heb ik bekleed met heide en een met peulen van de Gleditsia, wel lastig om te doen maar het is wel leuk geworden en in een ander arrangement een kleine droogschuim bal met kleine appeltjes. groeten Peta


zondag 17 november 2013 | 12:53u