Tip van de sluier:

Het is zeker geen overbodige luxe om het Biedermeier Bruidsboeket meerdere malen te maken tijdens de Vakopleiding Bloemschikken. Er zijn zoveel verschillende materialen, die steeds weer anders op draad gezet worden. Oefening baart kunst en snelheid en dat heb je zeker nodig in de praktijk en tijdens je examen.

Opmerkingen:

In deze les laten we ook zien dat lint het bruidsboeket net even iets meer afmaakt.

Afbeeldingen

VO-020 | Biedermeier Bruidsboeket op draad - met lint
VO-020 | Biedermeier Bruidsboeket op draad - met lint
VO-020 | Biedermeier Bruidsboeket op draad - met lint
VO-020 | Biedermeier Bruidsboeket op draad - met lint
VO-020 | Biedermeier Bruidsboeket op draad - met lint
VO-020 | Biedermeier Bruidsboeket op draad - met lint
VO-020 | Biedermeier Bruidsboeket op draad - met lint
VO-020 | Biedermeier Bruidsboeket op draad - met lint
VO-020 | Biedermeier Bruidsboeket op draad - met lint

Reacties

Mijn bruidsboeket

Hoi Nicolle, 

Hier mijn bruidsboeket. Heb helaas maar 7 rozen, er zijn er 3 gebroken. Bekend probleem zijn de materialen, dus heb mijn boeket wat kleiner gemaakt. Hou niet van linten dus heb alleen het handvat bekleed. Ziet er wel mooi en gezellig uit dat roze????????.

Groetjes Laila 


Laila Marinus
maandag 07 november 2022 | 14:32u

Biedermeier bruidsmeisjes boeket

Hoi Laila,

Leuk dat felle roze. Het kan altijd dat je het moet doen met zeven rozen. Belangrijk is dat je het zo goed mogelijk verdeeld.

Ik heb een paar tips voor je...

Je kan je boeket groter houden, ook met 7 rozen als je de andere materialen op dezelfde hoogte houdt. Nu zitten je strikjes en Hortencia enz.1 a 2 cm lager. Zo wordt je boeket ook kleiner.

Als je 1 roos in het midden doet, 3 eromheen en 3 horizontaal zitten ze voor het oog overal. Dan is het ook makkelijk om tussen die drie roosjes 3 strikjes te plaatsen, horizontaal en halve wegen.

Probeer 4 om het midden te vermijden. Nu heb je ook echt een ringetje van lint om je middelste roos.

En dan nog als laatste tip...gebruik je Hedera op de natuurlijke manier met de donker groene kant naar boven en de draad aan de voorkant.

Het zijn een hoop tips, ik hoop dat je er iets aan hebt. Je techniek gaat voor de rest prima.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 20 november 2022 | 13:02u

Biedermeier bruidsboeket op draad

Hoi Nicolle De biedermeier bruidsboeket op draad gemaakt, was nog wel een hele klus ! Ik kan het echt ook nog niet snel ,en dat is best wel lastig. Alles op draad zetten dat gaat nog best wel snel maar ik heb moeite om snel het boeket in elkaar te zetten . Mijn handvat is ook best wel dik . I.p.v Asparagus heb ik Eucalyptus gebruikt maar ik had de bosjes te klein gemaakt. Deze moet ik de volgende keer wat voller maken dat werkt denk ik ook wat sneller. Verder vindt ik het wel erg leuk om de biedermeier te maken. Nicolle Ik hoor graag wat je er van vindt . Groetjes Marjanne


Marjanne S.
vrijdag 23 september 2022 | 20:46u

Biedermeier bruidsboeket op draad

Hoi Marjanne, 

Wat een romantische Biedermeier. Maak je nog maar niet te druk over de tijd. Belangrijker is dat je de techniek goed aanleert voordat je snelheid krijgt. Je vorm en verdeling zijn goed gelukt. Je middelste roosje is een klein beetje verschoven, maar hij ziet er goed uit. Je handvat is inderdaad wat dik. Probeer nog schuiner naar beneden te draaien en af en toe met een handdoekje goed strak te krijgen. Als volgende keer je Hedera blad iets groter is, mogen ze ook een cm buiten je bruidsboeket uitsteken. Zo krijgen je rozen steun en is hij nog mooier afgewerkt. 

Het zijn maar kleine tips, maar ik hoop dat je er iets aan hebt.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 02 oktober 2022 | 09:14u

nog een keer

waar is mijn foto??


Joana B.
donderdag 21 juli 2022 | 20:29u

Biedermeier bruidsboeket op draad

Hoi Joana,

Dank je wel voor je foto. In het begin  is tijd nog helemaal niet belangrijk. Dat komt vanzelf als je het vaker doet en meer ervaring krijgt. In de klas doen we er de eerste keer ook een hele dag over. Neem dus nog rustig je tijd om te kijken of het goed gaat en te begrijpen waarom je het zo doet. Ik zie dat je rozen keurig uitgezet zijn en op de zelfde lengte  maar dat na je eerste ring je de bloemen lager gaat zetten. Zo lijkt het of je rozen uitsteken, maar de rest zit te laag. Dat scheelt zo twee drie centimeter en dan wordt je bruidsboeket kleiner. Je hebt een keurig slank handvat dus je techniek gaat prima. De kleurtjes zijn ook erg vrolijk. Ik hoop dat de Eustoma een beetje goed is gebleven,  want meestal zijn die niet zo sterk op draad. Daar leer je ook weer van en zal het iedere keer weer een beetje beter gaan. 

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 17 augustus 2022 | 12:34u

bruidsboeket op draad

ja het klasieke ligt mij beter heb e 45 min overgedaan om alles op draad te zetten. in totaal 1/12 uur over gedaan, dat voor de eerste keer vind ik zelf niet slecht. had niet genoeg rozen dus heb ik maar wat  anders er bij gedaan.

Joana B.
donderdag 21 juli 2022 | 20:28u

Biedermeier met lint op draad

Hai Nicolle, Het was de tweede keer dat ik dit type gemaakt heb. Het was al wat minder nadenken, maar kostte nog wel véél tijd. Zweten en tenslotte voldoening! Deze heeft een straal van 12 cm, voor een grotere vrouw dan ikzelf :-). Ik kwam groen tekort onderin, dus mijn asparagus dens. Meyers is nu helemaal kaal :-) De hedera had ik geloof ik op 0,7 ipv 0,6 moeten zetten? geeft nu te weinig stevigheid. De Sedum is vaak als een bolletje op draad gezet, maakte het lastig om de bol 'glad' te krijgen, ook aandachtspuntje. Oefenen met lint vond ik een leuke uitdaging, al ben ik er zelf geen fan van. Alle lussen uiteindelijk doorgeknipt een versierd met pimpernel, vond ik leuker. Weer benieuwd naar jouw tips en tops! Groetje, Alieke


Alieke
woensdag 18 augustus 2021 | 10:56u

Biedermeier met lint op draad

Hoi Alieke,

Het is zeker een flink bruidsboeket geworden. Knap hoor, zo mooi rond en een keurig handvat. Probeer volgende keer alleen in je onderste ring je strikjes horizontaler te doen en ook een paar Hydrangea, dan lopen de kleuren mooier door tot in de laatste rand. 0,7 geeft zeker meer steun, maar wel lastig om goed in je bindpunt vast te zetten als je boeket zo groot is. Groter blad en lager op draad zetten kan dan helpen. Je mag zeker trots zijn op je bruidsboeket, hij is mooi geworden en netjes afgewerkt.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 23 augustus 2021 | 13:02u

Dank voor je feedback, ik zie wat je bedoelt.

Alieke
maandag 23 augustus 2021 | 16:22u

Hoi Nicolle, Vandaag een poging gedaan...

Hoi Nicolle,

Vandaag een poging gedaan om een bruidsboeket te maken met lint. Ik heb hem weer in een hogere bol. Ik zie prachtige boeketten voorbij komen die veel platter zijn. Wat doe ik verkeerd???

Ik geloof niet dat dit mijn favoriete onderdeel wordt. Ik ben benieuwd naar je tips.

Groetjes,
Marion


Marion van der Wal
zaterdag 15 februari 2020 | 20:17u

Vandaag een poging gedaan..

Hoi Marion,

Niet opgeven! Hoe vaker je dit doet hoe beter je hier in wordt hoe leuker je het gaat vinden.

Ik denk niet dat je iets verkeerd doet. Mischien is je biedemeier iets kleiner en de materialen wat grover waardoor dat zo lijkt. Je lint gebruik en afwerking is keurig. Prima gedaan. 

Groetjes,
Nicolle

p.s Sorry dat ik zo laat reageer. Door onze nieuwe site stonden de foto's er nog niet bij en kon ik die dus ook niet zien. Gelukkig is dat nu helemaal goed gekomen.

Nicolle Boerma
donderdag 20 augustus 2020 | 13:42u

Hierbij mijn Biedermeier Bruidsboeket op draad met lint in volle glorie...

Hallo Nicolle,

Hierbij mijn Biedermeier Bruidsboeket op draad met lint in volle glorie.... Met enthousiasme eraan gewerkt. Graag je feedback. Voor de volgende keer weet ik dat ik grote Hederas nodig heb. Niets is zo goed als de praktijk.

Nog een nagekomen vraag: is het de bedoeling dat ik ook de strikjes, het groen en de Hedera allemaal netjes afwerk met tape? Dit nu niet gedaan....omdat ik dacht dat het niet hoefde.

Grtjs,
Vlijtig liesje


Monique van der Gaag (voorheen Vlijtig liesje)
woensdag 29 januari 2020 | 21:22u

Hoi Vlijtig Liesje, Complimenten voor je gedreven

Hoi Vlijtig Liesje, Complimenten voor je gedrevenheid. In het begin hoef je echt niet zo op je tijd te letten. In de klas doen we dit bruidsboeket twee keer en alle bij doen we er de hele dag over. Pas de derde en de vierde keer krijg je hier meer snelheid in. Voor het examen kan je drie uur aanhouden inclusief een heren en een dames corsage. Maar als je sneller bent met je andere onderwerpen kan je die gewonnen tijd extra voor je bruidswerk gebruiken. Je hoeft alleen materialen te tapen die water nodig hebben. Dus zelfs je Gypsophila hoeft niet op natte watten en tape. Wel is het goed voor de oefening. Je had wel vrij weinig Gips hoor. Dat had je echt niet kleiner kunnen maken. De ene tak is de andere niet. Mij komt het ook vaak voor dat ik net wat groen te kort kom voor in de laatste ring. Vervelend om die alsnog op draad te moeten zetten maar wel echt noodzakelijk. Dat maakt het het net meer één geheel. Je verdeling is goed. Als je rozen zelfs te zwaar zijn voor een 0,8 draad mag je er rustig nog een draad bij zetten. Zo kan je ze mooi horizontaal houden. Er is nu ook weer buxus groen te koop. Niet duur en ook prima om mee te oefenen ook leuk te combineren met Asparagus. Goed gedaan Vlijtig liesje. Lekker zo door gaan. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 22 februari 2020 | 12:10u

Dankjewel, Nicolle! Ik hoopte inderdaad, dat ik t

Dankjewel, Nicolle! Ik hoopte inderdaad, dat ik tijd kon winnen door andere opdrachten vlotter te doen, bijv. de corsages en zo wat marge te hebben voor het bruidswerk. En goede tips voor het groen. Mijn eigen buxus is helaas vorig jaar opgepeuzeld door een leger Rupsjes Nooitgenoeg... Groetjes, Vlijtig liesje.

Monique van der Gaag (voorheen Vlijtig liesje)
zondag 23 februari 2020 | 19:50u

Hallo Nicolle, Nogmaals mijn Biedermeier Bruidsb

Hallo Nicolle, Nogmaals mijn Biedermeier Bruidsboeket op draad met lint. Dit is pas de 2e keer, het op draad zetten duurde bijna 2 uur. Sneller dan de vorige keer, maar moet in de helft van de tijd. Ik ga snelheid opbouwen. Tijdens het maken, bleek dat ik geen 0,7 draad in huis had. Dat was zeker een gemis. Vandaag gauw ergens online wat ingekocht. Ook bleken mijn rozen vrij groot en dus topzwaar. Ik had ook te weinig groen op draad gezet, dacht met ruim 10 plukjes Asparagus densiflorus Meijers aangevuld met 20 coniferengroen genoeg te hebben, maar nee.... Ellendig om materiaal tekort te hebben. Ook te weinig gips, . Misschien heb ik teveel plukjes gips bij elkaar gebonden? Ik moest de opdracht vanavond echt afmaken, anders kreeg ik ruzie met mijn rozen. Geworsteld met de verdeling en ondervonden dat t groen oftewel te marginaal was of te breed. Graag je feedback. Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag (voorheen Vlijtig liesje)
woensdag 29 januari 2020 | 21:16u

Hallo Nicolle, Biedermeier Bruidsboeket op draad

Hallo Nicolle, Biedermeier Bruidsboeket op draad in wording... Ik kom een hele ring van groen en bloemen tekort. En dat, terwijl ik al 3 extra donkerpaarse strikjes heb toegevoegd en wat Limonium, ook paars. Morgen zet ik nog wat coniferengroen op draad.... Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag (voorheen Vlijtig liesje)
dinsdag 28 januari 2020 | 23:50u

Hallo Nicolle, Bij deze mijn biedermeier, volgen

Hallo Nicolle, Bij deze mijn biedermeier, volgende keer maak ik hem met ander materiaal ik vind het met lint toch iets minder mooi


woensdag 01 juni 2016 | 10:25u

Hoi Miranda, Mooi gemaakt. Netjes rond en een sla

Hoi Miranda, Mooi gemaakt. Netjes rond en een slank handvat. Ik kan mij voorstellen dat je het lint niet mooi vindt. Smaken verschillen en als het bruidje het graag wil dan weet je in ieder geval hou het moet. Bij de huiswerk fotos van de andere cursisten zie je voorbeelden hoe het ook anders kan. Maak het je zelf volgende keer wat makkelijker door bloemen te kiezen die sneller vullen en mooi plat zijn. Nu is het een goede tijd voor Dianthus barbatus en Hydrangea. Veel plezier. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 13 juni 2016 | 09:50u

Hoi Nicolle, het biedermeier bruidsboeket ook no

Hoi Nicolle, het biedermeier bruidsboeket ook nog eens geoefend. Groetjes, Rita


zaterdag 31 oktober 2015 | 18:12u

Hoi Rita, Mooi licht, sierlijk en speels. Met de

Hoi Rita, Mooi licht, sierlijk en speels. Met de techniek gaat het ook goed een keurig slank handvat. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 06 november 2015 | 16:39u

Zo te zien ruikt het lekker. . . .

Zo te zien ruikt het lekker....


zaterdag 31 oktober 2015 | 18:11u

Hoi Nicolle, de bovenkant van de biedermeier op

Hoi Nicolle, de bovenkant van de biedermeier op draad. Inclusief de corsages ben ik daar 2 uur en 3 kwartier mee bezig geweest, gaat dus de goede kant op. Rita


zondag 18 oktober 2015 | 11:53u

Hoi Rita, Het gaat heel goed met je bruidswerk. V

Hoi Rita, Het gaat heel goed met je bruidswerk. Volgens mij ben je klaar voor het examen. Keurige vorm en verdeling. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 24 oktober 2015 | 11:56u

Hoi Nicolle, mijn bruidsboeket met lint. het is

Hoi Nicolle, mijn bruidsboeket met lint. het is aan de zware kant door de materialen en daardoor dikkere draad. Lint is niet helemaal mijn ding, maar het past wel vind ik. Groetjes, Rita


dinsdag 08 september 2015 | 21:23u

Hoi Rita, Het is niet te zien dat lint niet je di

Hoi Rita, Het is niet te zien dat lint niet je ding is. Je bruidsboeket is erg mooi geworden Zo mag je hem ook zo op het examen maken, dan red je het wel. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 18 september 2015 | 16:18u

De onderkant van het bruidsboeket (met rokje)

De onderkant van het bruidsboeket (met rokje)


dinsdag 08 september 2015 | 21:20u

En de bovenkant

En de bovenkant


dinsdag 08 september 2015 | 21:20u

Ha Nicolle, het bruidsboeket van les 11 met lint.

Ha Nicolle, het bruidsboeket van les 11 met lint. Nou ja, lint...? Ik heb gekozen voor een iets andere afwerking, lint is niet mijn favoriet. Rita


dinsdag 25 augustus 2015 | 17:41u

Hoi Rita, Zo is hij prima. Leuk juist met andere

Hoi Rita, Zo is hij prima. Leuk juist met andere materialen. lekker mee gaan experimenteren. Volgende keer nog wel een rokje? Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 28 augustus 2015 | 13:39u

Nog een tipje: Probeer eens je bruidsboeket buiten

Nog een tipje: Probeer eens je bruidsboeket buiten te fotograferen, dan krijg je sneller een foto die zo in een album kan. Leuk om aan toekomstige bruidsparen te laten zien. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 28 augustus 2015 | 13:42u

Ha Nicolle, dank je voor de tip. Ik heb het boeke

Ha Nicolle, dank je voor de tip. Ik heb het boeket s avonds gemaakt, vandaar de fotos binnen. De volgende dag heb ik nog wat fotos buiten gemaakt, inderdaad voor een album. En het rokje komt de volgende keer.

vrijdag 28 augustus 2015 | 21:23u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn draad gebonden bruidsb

Hoi Nicolle, Hierbij mijn draad gebonden bruidsboeket , ik heb nu alleen een keer allemaal rozen geprobeerd is misschien niet helemaal rond maar voor de eerste keer ben ik er blij mee Groetjes tanja


dinsdag 03 maart 2015 | 13:05u

Hoi Tanja, Je biedermeier bruidsboeket is erg moo

Hoi Tanja, Je biedermeier bruidsboeket is erg mooi geworden. Warme kleuren. Dit bruidsboeket mag je rustig aan de bruidegom meegeven. Perfect is het nooit, je werkt ook met natuurlijke materialen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 09 maart 2015 | 10:40u

en nog eentje van de zijkant groetjes Lindy

en nog eentje van de zijkant groetjes Lindy


donderdag 29 januari 2015 | 18:37u

Hoi Nicolle, tijd om weer aan de slag te gaan. Bru

Hoi Nicolle, tijd om weer aan de slag te gaan. Bruidsboeket op draad gemaakt Weer een goeie oefening om het nieuwe jaar mee te beginnen. Vond het al makkelijker dan de eerste keer,helaas had ik geen rozen meer dus anjers gekozen maar die zijn toch wat grof en slap.


donderdag 29 januari 2015 | 18:36u

Hoi Lindy, Goed begin! Ik vind de kleurtjes wel l

Hoi Lindy, Goed begin! Ik vind de kleurtjes wel leuk zo met Dianthus (Anjers) en het voordeel is dat ze sterk zijn op draad. De Ageratum hangt sneller slap op draad, deze kan je dan het best hoog onder de kop op draad zetten. Ik mis wat Ageratum en Chrysanthemum in de onderste lijn. Voor de rest ziet hij er keurig uit. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 05 februari 2015 | 13:10u

en ook nog even van onderen :) hartelijke groet, C

en ook nog even van onderen :) hartelijke groet, Caroline.


donderdag 30 oktober 2014 | 23:06u

Keurig!

Keurig!

Nicolle Boerma
maandag 03 november 2014 | 10:19u

en nog even van bovenaf

en nog even van bovenaf


donderdag 30 oktober 2014 | 23:03u

Hoi Caroline, Bedankt voor de duidelijke fotos, h

Hoi Caroline, Bedankt voor de duidelijke fotos, het is een plaatje geworden. Mooi rond en keurig verdeeld, zo zou je hem op het examen mogen maken. Blijf lekker aan de slag. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 03 november 2014 | 10:19u

Hoi Nicolle, Daar ben ik eindelijk weer! en hier

Hoi Nicolle, Daar ben ik eindelijk weer! en hier is mijn bruidsboeket op draad. Groetjes, Caroline.


donderdag 30 oktober 2014 | 22:49u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn bruidsboeket. Een hele

Hoi Nicolle, Hierbij mijn bruidsboeket. Een hele klus, maar ik merk wel dat ik de techniek steeds beter onder de knie krijg. Ik vind het erg leuk om het boeket in elkaar te zetten. Groetjes, Rita


Toppie
zondag 15 juni 2014 | 20:51u

Hoi Rita, Mooi! Je kan hem zo verkopen. Fijn dat

Hoi Rita, Mooi! Je kan hem zo verkopen. Fijn dat het beter gaat met je techniek, daar zal je ook veel profijt van hebben met je druppelbruidsboeket en je lineaire bruidsboeket. Zo zou je hem mogen maken op je examen mocht je dat willen gaan doen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 08 juli 2014 | 10:56u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn twee biedermeier bruid

Hoi Nicolle, Hierbij mijn twee biedermeier bruidsboeket. Blijft dit toch echt heel moeilijk vinden. En dan voornamelijk de verdeling tussen het skelet van de roosjes. Maar goed is toch weer gelukt. Groetjes Jolanthe


dinsdag 08 april 2014 | 14:35u

Hoi Jolanthe, De verdeling tussen de rozen komt o

Hoi Jolanthe, De verdeling tussen de rozen komt ook niet zo nauw, behalve materialen die er echt uitspringen, zoals b.v. je strikjes. Het is wel een leuk bruidsboeket geworden. Je hebt mooie materialen uitgezocht. Op de foto lijkt hij wel wat klein. Ik schat zo ongeveer 18 cm. Op het examen moet hij een doorsnede tussen de 20 en 24 cm. hebben. Als je het bladrozet er iets onderuit laat steken, lijkt hij ook iets groter. Mis ik een roosje in het midden? Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 22 april 2014 | 11:37u

Hallo Nicolle, Hierbij mijn bruidsboeket op draa

Hallo Nicolle, Hierbij mijn bruidsboeket op draad met lint. Groetjes, Rita


Toppie
zondag 23 maart 2014 | 13:01u

Hoi Rita, Ja, nou is hij helemaal af. Zonder lint

Hoi Rita, Ja, nou is hij helemaal af. Zonder lint vond ik hem ook mooi, maar dit is ook een goede oefening. Zelf vind ik bloemen mooier zonder een parel in het midden, maar dat is ieder zijn eigen smaak. Nu is het weer net even iets anders. Goed gedaan Rita. Ga lekker zo door. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 24 maart 2014 | 11:41u

Hoi Nicolle, mijn Biedermeier bruidsboeket op draa

Hoi Nicolle, mijn Biedermeier bruidsboeket op draad nu met lint, leuk om te doen! Groetjes, Caroline.


donderdag 13 februari 2014 | 23:15u

Hoi Caroline, Zo is het helemaal een plaatje. Er

Hoi Caroline, Zo is het helemaal een plaatje. Er is vast geen bruid die hem wil weggooien. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 17 februari 2014 | 11:43u

Tussen het lint zit aspedistrablad gescheurd. . . . . .

Tussen het lint zit aspedistrablad gescheurd......


zaterdag 02 februari 2013 | 13:14u

En dan de finishing touch met lint. . . . . .

En dan de finishing touch met lint......


zaterdag 02 februari 2013 | 13:10u