Niveau 1 - Bloemschikken voor beginners (22)
 • Gratis proefabonnement (201)

 • Afbeeldingen

  BG-006 | Biedermeier Rouwarrangement - in oasis
  BG-006 | Biedermeier Rouwarrangement - in oasis

  Reacties

  Biedermeier Rouwarrangement

  Hoi Nicole,

  Ik heb een Biedermeier gemaakt en deze gisteren op het kerkhof gezet voor 24 ste sterfdag van mijn moeder.

  Ik heb veel opgestoken van je les. Echt leuk om te maken. 
  Groetjes, Monique
   

   


  Monique Terlouw-van der Horst
  woensdag 31 januari 2024 | 13:23u

  Biedermeier Rouwarrangement

  Hoi Monique,

  Fijn dat ik je heb kunnen helpen met het maken van je deze Biedermeier. Het ziet altijd zo makkelijk uit als een ander het doet, maar je hebt nu ook weer vast ervaren dat het echt een vak is.Je hebt hem echt mooi rond gekregen en hij is keurig verdeeld. Daar mag je trots op zijn.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  woensdag 21 februari 2024 | 17:05u

  Biedermeier


  Hilde Luft-Feijer-Moorlag
  vrijdag 15 september 2023 | 16:02u

  Biedermeier

  Hoi Hilde,

  Ook dit arrangement is prachtig! Wat zal het een mooie bloemenzee bij elkaar zijn geweest. Wat mij opvalt aan de manier dat jij je bloemen steekt, is...dat je verdeling heel mooi is, juist doordat je de regels een beetje loslaat. Meestal doen cursisten dat pas in de Vervolg Vakopleiding. Zoals je het nu gedaan hebt met soms de rozen samen te gebruiken is hij minder stijf en komen je bloemen mooier uit. Dat doe je op gevoel en omdat je het mooier vindt. Echt heel knap gedaan!

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 09 oktober 2023 | 10:30u

  Rouwarrangement


  Hilde Luft-Feijer-Moorlag
  vrijdag 15 september 2023 | 15:58u

  Rouwarrangement

  Hoi Hilde,

  Dit was vast een bestelling. Wat een prachtig arrangement is het geworden!!! Mooi van vorm en keurig verdeeld.

  Daar zou menig bloemist jaloers op zijn. Dank je wel voor het delen.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 09 oktober 2023 | 10:21u

  Ode aan het leven

  Bijgaand mijn 1e werkstuk rouwarrangement.


  Hartelijke groet,

  Monique


  Monique Terlouw-van der Horst
  zaterdag 15 juli 2023 | 15:38u

  Biedermeier Rouwarrangement

  Hoi Monique,

  Wat goed van je dat je al een rouwstuk wilt maken. Je hebt ook mooie materialen ervoor kunnen vinden. Hij is erg mooi geworden, maar nog niet helemaal rond. Dat is ook lastig, omdat je ondergrond niet rond is. Als je een gewonen Biedermeier maakt dan kan je een ronde pot of schaal gebruiken. Ik kan al aan je groen zien dat hij een beetje ovaal wordt en je maakt het je zelf makkelijker al je ook groen in de hoogte gebruikt. Ik stel voor dat je de lesfilm Biedermeier op oasis gaat maken, dan zal deze het misschien makkelijker voor je zijn. Neemt niet weg dat je rouwarrangement wel mooi is geworden.

  Veel plezier met je volgende les.
  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 21 juli 2023 | 12:47u

  Biedermeier

  Hoi Nicolle, Ik heb een mooie biedermeier mogen maken. Voor een overleden man. Altijd treurig maar mooi om te maken voor de nabestaanden. Met Fleurige groetjes Lucinda


  Lucinda Simons
  woensdag 15 maart 2023 | 20:14u

  Biedermeier Rouwarrangement

  Hoi Lucinda,

  Als bloembindster één van de mooiste arrangementen om te maken en er al je liefde in te steken. Dat is jou ook heel goed gelukt met deze Biedermeier. Ik vind hem erg mooi en heel rond! Leuk met de ronde grassen. In de klas zou ik je verdeling nog iets verbeteren, maar in de praktijk laat je die regels vaak weer een beetje los. De nabestaande hebben hem vast prachtig gevonden en terecht.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 20 maart 2023 | 13:48u

  Hallo Nicolle,

  Hier is mijn 8e online opdracht. Graag wat commentaar voor verbetering. Groetjes, Lee Lim


  Lee Lim van Rijn-Yean
  vrijdag 18 november 2022 | 14:28u

  Biedermeier Rouwarrangement

  Hoi Lee Lim,

  Dank je wel weer voor je huiswerk. Ik zie aan je Biedermeier dat je de verdeling van je bloemen al heel goed begrijpt. Dat heb je prima gedaan. Hij is ook keurig rond. Ik had nog graag een foto van de zijkant willen zien, want ik denk dat hij iets te laag is. Mischien lijkt dat maar zo, omdat de andere materialen iets korter zijn verwerkt. Hoe dan ook ....knap gedaan.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 05 december 2022 | 11:07u

  Rouwarrangement

  Hallo Nicolle,

  ik ben benieuwd naar je feedback!

  groeten, Hilde


  Hilde Luft-Feijer-Moorlag
  dinsdag 11 oktober 2022 | 11:01u

  Biedermeier Rouwarrangement

  Hoi Hilde,

  Wat een prachtig rouwarrangement heb je gemaakt!

  Die is vast niet alleen maar voor de oefening gemaakt (daar is hij te mooi voor). 

  Keurig rond en mooi verdeeld. Alle materialen komen zo mooi uit.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 14 oktober 2022 | 14:38u

  Rouwarrangement Biedermeier

  Beste Nicolle, 

  Na het Biedermeier boeket met hetzelfde materiaal het rouwarrangement gemaakt. Zie bijgevoegde foto's.

  Graag zie ik je reactie tegemoet en tips om het te verbeteren. 

  Groeten Karin


  Karin Scheerhoorn- de Vos
  vrijdag 26 augustus 2022 | 16:17u

  Biedermeier rouwarrangement

  Hoi Karin,

  Dat heb je heel goed gedaan. Hij ziet er keurig uit. Je zou niet zeggen dat dit je eerste rouwtak is. Er is één Gerbera die iets lager mag, zodat hij iets meer op de ondergrond komt te liggen, maar dat zijn maar kleine verbeteringen. Mooi rond en keurig verdeeld. 

  Groetjes,  Nicolle

  Nicolle Boerma
  zaterdag 27 augustus 2022 | 13:07u

  Rouwstuk Biedermeier

  Hoi Nicolle,

  Hierbij nog een tweede foto. Het lukt me niet ze tegelijk toe te voegen.

  Gr Jacqueline


  Jacqueline B.
  donderdag 25 augustus 2022 | 17:43u

  Vanaf deze kant gezien....hadden de rechter Roos en Gebera nog iets lager gestoken mogen worden, zodat ze ook op de ondergrond komen. Waarschijnlijk heb je dat ook zelf gezien op de foto, want je ziet het makkelijker op een afstandje. 

  Nicolle Boerma
  zaterdag 27 augustus 2022 | 12:55u

  Rouwstuk Biedermeier

  Hoi Nicolle,

  Hierbij een paar foto's van mijn rouwstuk. In het echt vind ik hem mooier. Als je er eenmaal mee klaar bent kun je eigenlijk blijven versteken. Elke keer komt er toch weer een leeg plekje naar voren. Maar mijn materialen waren op, dus op een gegeven moment heb ik het maar zo gelaten. Ben benieuwd wat je er van vindt.

  Groet Jacqueline


  Jacqueline B.
  donderdag 25 augustus 2022 | 17:41u

  Biedermeier rouwarrangement

  Hoi Jacqueline, 

  Ik vind je rouwtak erg goed gelukt! Mooi rond en een keurige verdeling. Voor mijn smaak had er in het voorbeeld wat ik heb laten zien ook echt nog meer in gemogen, maar je moet ook rekening houden met een budget. De bloemen zijn best duur, zeker voor dit soort grote arrangementen. Die van jouw had je nog makkelijk kunnen verkopen, zo mooi is hij.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  zaterdag 27 augustus 2022 | 12:52u

  Biedermeier rouwstuk geoefend

  Hoi Nicolle, spaarzaam met mijn materiaal omgegaan omdat ik ook mijn druppel nog wil maken....Ik heb losgelaten dat ik eerder zo bont mogelijk wilde. Waterschotel gebruikt en direct de nadelen ondervonden: een spoor van waterdruppels door mijn keuken naar de woonkamer naar de tuin.... Op Bloemtechnisch ging niet alles even goed: 6 rozen op de tafel of kist, 3 halverwege, dan weer 3 (?) want het was wel erg leeg en uiteindelijk 1 in het midden. Had alleen witte rozen en geen andere bijbloem behalve gipskruid, daar zit mijn probleem, bedenk ik me nu... Ene kant is mooier dan de andere. Dat is niet oké. Wat deed ik verkeerd? Van boven lijkt die wel evenwichtig... Alvast bedankt, Nicolle. Groetjes Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  dinsdag 12 januari 2021 | 18:19u

  Biedermeier rouwstuk geoefend

  Hoi Vlijtig Liesje,

  Prima Biedermeier Rouwstuk. De materialen zijn ook goed, maar je had inderdaad wel iets meer Gypsophila kunnen gebruiken, nu mis je het horizontaal. Als je Biedermeiers groter zijn dat zijn 10 Rozen inderdaad vaak niet genoeg. 1 in het midden 3 er vlak omheen en weer iets lager weer 3 tussen de vorige 3 en dan 6 horizontaal is dan prima. Als je nog meer Rozen hebt mag het dan ook rustig 1/3/3/6/6 zijn. Als het er zoveel zijn dan maakt de telling Niet uit als je maar iedere keer weer een roos tussen twee rozen in gebruikt zodat je driehoekjes blijft houden. Nog één tipje ...op de foto van bovenaf zie je dat je Pittosporum op twee plaatsen uitsteekt. Dit zie je vaak pas op de foto omdat je het van een afstand fotografeert. Als je je stuk tussendoor op de grond legt zie je dit ook. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 14 januari 2021 | 11:58u

  Dankjewel voor de goede tips!

  Hoi Nicolle, Dankjewel voor deze goede tips. Ik ben heel erg blij dat ik op de goede weg was met de verdeling van de rozen. Die driehoekjes, ja! En oh, help: mijn Biedermeier heeft twee lelijke oren, die eruit steken. Op de foto goed te zien, Wat erg! Maar goede tip wederom. Voortaan op de grond leggen - wist ik ook wel - en van een afstandje naar kijken. Met je goede feedback ben ik een stuk rustiger. Nogmaals bedankt. Vandaag of morgen 'voor het echt' dit stuk. Maar komt goed. Ik durf het aan. Ik kan het ook. Mooi om te mogen doen. Liefs van Vlijftig liesje

  Monique van der Gaag
  vrijdag 15 januari 2021 | 18:01u

  Biedermeier in gouden bakje

  Hoi Nicolle, uiteindelijk vond ik het niet gepast om nu al met een rouwstuk te komen dus het arrangement in een goudkleurig bakje gemaakt van doorsnede 20 cm. Het is een flinke jongen geworden... En zoals altijd moet ik er even aan wennen, voordat ik het arrangement mooi vind... Ik wilde dit stuk heel graag nog een keer maken. Het is pas de tweede keer! Ik vind de Pistachia nogal wild, maar het vult wel goed. Wat vind jij ervan? Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  donderdag 31 december 2020 | 11:18u

  Biedermeier

  Hoi Vlijtig Liesje,

  Op de hoge schaal is het ook een mooie Biedermeier. Je hebt gelijk over de Pistachia, die maakt het een beetje wild. Als je het hier en daar korter gebruikt blijft hij rustiger en ook Hedera ertussen en er onder kan het rustiger maken. Je verdeling is prima. Heb je een speciale reden waarom je 1 Hellianthus in het midden hebt gebruikt:?

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  dinsdag 05 januari 2021 | 12:14u

  Zonnebloem

  Hoi Nicolle, dankjewel voor je tips. Pistachia korter, dat is een goed idee. Het stuk is totaal niet geworden wat ik in mijn hoofd had. Ik wilde zo bont mogelijk maar heb uiteindelijk geen paars en blauw verwerkt. De steel van de zonnebloem was enorm dik, daar schrok ik van. Daarom maar een gebruikt, was bang dat het niet zou passen in het steekschuim. Of dat er te grote gaten zouden komen als ik de stelen zou verplaatsen. En ik kon me niet concentreren tijdens het maken. Ik was niet happy met het resultaat en mijn gedachten dwaalden steeds af. Goed om te ervaren, ik ga zeker nog eens iets maken. Het valt helemaal niet mee om een rouwstuk voor een dierbare te maken. Maar het is wel heel mooi om dit te mogen doen. Dus: mouwen opstropen en doen! Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  dinsdag 05 januari 2021 | 14:31u

  Zonnebloem

  Hoi Vlijtig Liesje,

  Met deze vracht mooie bonte bloemen had je ook wel een doorsnede van 60cm kunnen maken, als je houder natuurlijk groot genoeg was. Volgende keer gaat het vast goed.

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  woensdag 06 januari 2021 | 13:25u

  Wat is er met mijn rozen gebeurd?

  Hoi Nicolle, rozen gekocht bij een bloemenstal, die perfecte kwaliteit levert. Altijd! En nu zijn de rozen gebroken vlak onder de kop. Wat ging er mis, wat deed ik fout of ligt het per ongeluk aan de roos? Ik had ze een dag eerder al in huis, heb ze schuin afgesneden en op bloemenvoedsel gezet. Zoals ik dat altijd doe. Voor nu: fijne Oudejaarsavond en een bloemig 2021. Ik lees je antwoord wel in het nieuwe jaar. Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  donderdag 31 december 2020 | 19:58u

  Dat ziet eruit als een oude wond. 

  Nicolle Boerma
  dinsdag 05 januari 2021 | 12:25u

  Oude wond?

  Dankjewel, Nicolle. Wat betekent dit? Ik ga straks nog even langs deze bloemenstal. Want ik stond zowat te huilen in mijn schuur, toen ik zag dat er drie rozen uit mijn schikking vielen en ik juist op weg zou gaan om hem af te leveren... Grtjs Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  dinsdag 05 januari 2021 | 14:36u

  Biedermeier rouwarrangemment

  Beste Nicolle,

  Ik heb vandaag een biedermeier rouwarrangement gemaakt. Was best lastig om het precies rond te krijgen. Het heeft een mooi plekje gekregen op het graf van mijn schoonmoeder. Ik hoop dat je mij nog tips kan geven. Was erg leuk het te maken. Dank je wel voor de goede uitleg.

  Groetjes M


  Mireille T
  zaterdag 05 september 2020 | 21:23u

  Biedermeier Rouwarrangement

  Hoi Mireille,

  Je stuk is heel mooi rond geworden. Van bovenaf lijkt het of je Chrysant niet in het midden zit, maar op de andere twee foto's ziet hij prima op zijn plek. Leuke materialen heb je uitgezocht en keurig verdeeld. Ik zie alleen dat je ook geverfde Gypsophila hebt gebruikt ik ben benieuwd wat daar mee gebeurd als het regend. Ik zou het in iedergeval nooit in een bruidsboeket gebruiken. Je mag trots zijn op je rouwarrangement en nu maar hopen dat de konijntjes van je Chrysanthemum af blijven ;-).

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 14 september 2020 | 09:19u

  Eerste keer

  Hoi Nicolle, Ik ben begonnen met een Biedermeyer, eerste keer. Vond het heerlijk om te doen en zal zeker nog wel meer stukken gaan maken. Ben benieuwd wat je er van vindt en hoor graag tips.  Groetjes Ymi


  Ymi K
  maandag 06 juli 2020 | 10:34u

  Biedermeier op Oasis

  Hoi Ymi, Wat leuk dat je aan de lessen bent begonnen. Je biedermeier is mooi rond geworden. De afstand tussen je rozen is ook netjes gelijk, ook al zie ik je verdeling niet helemaal duidelijk. Met deze materialen is het ook een leuk stuk voor een geboorte van een meisje. Ga lekker zo door. Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  zondag 19 juli 2020 | 12:49u

  Goedemiddag Nicolle, Vanochtend bezig geweest met

  Goedemiddag Nicolle, Vanochtend bezig geweest met een biedermeyer. Hij is in doorsnede 50cm. Ik heb bewust 1 groen soort gebruikt met 1 soort bloem, om te zien hoe dat in praktijk werkt. Als laatste heb ik hier en daar wat asparagus toegevoegd om hem minder strak te laten lijken. Vanmiddag hen ik hem naar de begraafplaats gebracht naar het graf van m'n schoonvader. Het stuk is in ieder geval windvast, want het waait behoorlijk. Graag een kritische blik Groeten, Rita


  zondag 29 maart 2020 | 16:05u

  Hoi Rita, Ik vind je biedermeier erg mooi geworde

  Hoi Rita, Ik vind je biedermeier erg mooi geworden. Het voordeel van minder soorten is dat hij rustig blijft en de verdeling goed kan zien. Ik wil je met alle liefde kritische kijken, maar weet dat hij nooit perfect is. Dat lukt mij ook nooit. Je bent met natuurlijke materialen werken. Volgens mij is hij net een paar c.m te hoog in het midden. Meet goed vanaf je tafel en mogen een paar rozen nog iets meer op de tafel rusten. Dit is juist altijd goed te zien van een afstand en nu dus goed te zien op de foto. Van bovenaf kan je links zien dat er 2 keer 2 rozen wat dichter bij elkaar zitten en de rest keurig de zelfde afstand hebben. Dit zijn maar kleine puntjes. Ik hoop dat je er iets aan hebt, maar niet vergeten hij is wel mooi. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 30 maart 2020 | 12:26u

  en nog een tweede foto

  en nog een tweede foto


  zondag 29 maart 2020 | 16:08u

  Hoi Nicolle, Hierbij mijn biedermeier rouwarrange

  Hoi Nicolle, Hierbij mijn biedermeier rouwarrangement. Ik heb hem op gewone oase gemaakt omdat het op tafel komt te staan op een dienblad. Ik dacht kan ik mooi gelijk even oefenen. Wat vind je ervan? Het is goedgekeurd door de persoon voor wie het bedoeld is. Maar die isniet zo kritisch Ik hoor graag van je wat je er van vind. Mvg. Marion


  Marion van der Wal
  zaterdag 01 februari 2020 | 10:53u

  Hoi Marion, Mooie biedermeier heb je gemaakt. Je

  Hoi Marion, Mooie biedermeier heb je gemaakt. Je verdeling is ook prima. Alleen mag je volgende keer je bloemen horizontaler laten aansluiten op je ondergrond. Dan zweeft je arrangement niet. Denk eraan oor op tafel en af en toe afstand nemen. Goed gedaan. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  zaterdag 22 februari 2020 | 12:14u

  Hallo Nicolle, En een foto van opzij. Morgen di

  Hallo Nicolle, En een foto van opzij. Morgen dit arrangement ontmantelen en er mijn Biedermeier Bruidsboeket op draad van maken. Creatief hergebruik van bloemen deze keer.... Grtjs weer, en alvast bedankt voor je feedback. Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  donderdag 14 november 2019 | 23:50u

  Hallo Nicolle, Moed verzameld en nogmaals mijn B

  Hallo Nicolle, Moed verzameld en nogmaals mijn Biedermeier rouwarrangement in Oasis gemaakt. Mijn bloemenschaar ook op de foto om de grootte van het bloemwerk beter te kunnen laten zien. Ik heb een cirkel met een straal van 30 cm met krijt op mijn aanrecht gezet. Was fijn tipje uit je les. Rond is-ie in ieder geval. Grootte klopt ook. Tijdens het moed verzamelen en de video-les nog eens bekijken, verwelkten mijn mooie gekregen bloemen. Vanmiddag bij een buurtsuper snel wat roosjes en witte anjers gekocht. Drie bossen, 30 stelen: lang niet genoeg. Ik zit met de tweede ring van bloemen in mijn maag. Hoeveel mochten er daar? Kun je me advies geven? Bij een kleine Biedermeier weet ik dat precies. Bij deze grote houd ik veel lege groene plekken over. Ik neig ertoe om die plekken naar willekeur op te vullen met bloemen die ik nog over heb. Wel evenwichtig verdeeld. Er volgen nog fotos van opzij. In ieder geval in alle rust en met plezier hieraan gewerkt. Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  donderdag 14 november 2019 | 23:41u

  Hoi Vlijtig Liesje, Hij is zeker rond geworden en

  Hoi Vlijtig Liesje, Hij is zeker rond geworden en de grote is ook prima. Je verdeling om je midden gaat ook goed ze zijn wel iets te lang. Ook de drie eronder zijn prima, daarna raak ik het een beetje kwijt. Ik denk dat je er 6 op de basis hebt gebruikt en dat is prima. Welke aantallen je gebruikt maakt niet uit. Probeer vierkantjes en rechte lijnen te voorkomen. Probeer dus materialen van het zelfde soort in driehoekjes te steken. Het zal wel een flink bruidsboeket worden. Ik ben benieuwd. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 28 november 2019 | 14:19u

  Hallo Nicolle, Dit is een foto van mijn herbruik

  Hallo Nicolle, Dit is een foto van mijn herbruikbare houder. Dit is de derde keer dat ik hem gevuld heb. Nu de hoekjes zelf afgesneden. En goed de houder gefixeerd met watervaste tape. Zoals mijn stagebegeleidster nuchter opmerkte: "We krijgen een graftakhouder meestal niét terug." Dat is de praktijk. Helaas heeft mijn graftakhouder niet t eeuwige leven. Dát is wel weer jammer... Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  zaterdag 26 oktober 2019 | 13:13u

  Hoi Vlijtig Liesje, Het is inderdaad natuurlijk n

  Hoi Vlijtig Liesje, Het is inderdaad natuurlijk niet gemaakt om nog een keer te gebruiken, maar voor de oefening wel zo fijn. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  zaterdag 02 november 2019 | 15:04u

  Hallo Nicolle, Dit is mijn Biedermeier Rouwwerk

  Hallo Nicolle, Dit is mijn Biedermeier Rouwwerk met lengte 30cm. Ik heb ergens een rekenfout gemaakt, vrees ik. Mijn Biedermeier begint op het Druppel Rouwarrangement te lijken. Je ziet dat ik het maakte op een plank, die op mijn mini-container ligt. Dit is prettige werkhoogte voor mijn rug en armen. Ik had geen groen en wilde eens kijken of t met takjes blad van mijn Apenbroodboom lukte. Niet echt, al vult t wel lekker. Ik ga voortaan mijn bloemwerk direct na afloop van je video-les maken. Nu zaten er een paar dagen tussen en hoewel ik tijdens de les aantekeningen maak, raak ik toch in verwarring. Het Druppel Rouwarrangement zat teveel in mijn hoofd.... Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  zaterdag 26 oktober 2019 | 13:03u

  Hoi Vlijtig Liesje, Het Biedermeier rouwarrangeme

  Hoi Vlijtig Liesje, Het Biedermeier rouwarrangement zou eigenlijk iets makkelijker moeten zijn dan de druppel. Het is wel lastig om niet de vorm van je rouwtak aan te houden, maar dat gebeurt wel vaker. Je moet dus echt meten vanaf je bindpunt. Ik vind je Arrangement er wel mooi uitzien, ook met dat Apenboomblad (Aucuba). Het zou wel makkelijker zijn geweest als je de vorm eerst met b.v. Arachniodes had kunnen uitzetten en dan de Aucuba. Aan deze kant van je stuk mis ik ook nog een Solidago in je onderste lijn, dan zou de kleur geel mooier verdeeld zijn. Blijf lekker zo oefenen. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  zaterdag 02 november 2019 | 15:02u

  Dankjewel Nicolle, voor je feedback! Niet vanaf m

  Dankjewel Nicolle, voor je feedback! Niet vanaf mijn bindpunt gemeten, dat zei mijn stagebegeleidster ook al. Ik probeer het gewoon nog een keer. Groetjes Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  zondag 10 november 2019 | 17:06u

  Hallo Nicolle, dit rouwstuk vandaag gemaakt, graag

  Hallo Nicolle, dit rouwstuk vandaag gemaakt, graag jou mening.


  maandag 22 oktober 2018 | 19:43u

  Hoi Mirjam, Naar mijn mening. . . . echt prachtig. M

  Hoi Mirjam, Naar mijn mening.... echt prachtig. Mooi die warme herfsttinten. Er had nog een beetje rood in je onderste rand gekund, maar voor de rest is de vorm en verdeling prima. Heb je het lint afgetapet? Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 29 oktober 2018 | 15:56u

  Hoi ik, angelique heb voor het eerst dit bloemstuk

  Hoi ik, angelique heb voor het eerst dit bloemstuk gemaakt, wilde deze met jullie delen dank voor het advies en de cursus..... mijn vraag alleen is ik weet hoe hoog je de bloemen moet verwerken maar geld dit ook voor alle bladsoorten... dank voor het antwoord


  zondag 11 maart 2018 | 10:03u

  Hoi Angelique, Leuk dat je gestart bent. Dank je

  Hoi Angelique, Leuk dat je gestart bent. Dank je wel voor je foto. Je boeket ziet er van bovenaf al mooi uit. Ik zie dat je ook al goed probeert op je verdeling op te letten. Hoe hoog je je bloemen moeten zijn ligt er aan hoe groot je boeket moet zijn. Dat bepaal je met waar je je hand plaatst, daar zit je bindpunt. Kijk nog maar eens naar het stukje wat ik op het bord uitleg over het bindpunt en de grote van het boeket. Misschien als je dat stukje nog een keertje kijkt wordt het duidelijker voor je. Je mag dit boeket ook nog heel vaak oefenen want het is zeker niet makkelijk. Succes en heel veel plezier. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  zondag 18 maart 2018 | 15:37u

  Het is genieten van de herfstkleuren.

  Het is genieten van de herfstkleuren.


  vrijdag 29 september 2017 | 18:27u

  Zeker! Je hebt mooie materialen bij elkaar gezocht

  Zeker! Je hebt mooie materialen bij elkaar gezocht.

  Nicolle Boerma
  donderdag 05 oktober 2017 | 11:05u

  Hoi Nicolle, Ik heb een biedermeier rouwarrangeme

  Hoi Nicolle, Ik heb een biedermeier rouwarrangement op oasis gemaakt. Groetjes Ireen


  vrijdag 29 september 2017 | 18:25u

  Hoi Ireen, Lekker bezig! Je biedermeier is heel e

  Hoi Ireen, Lekker bezig! Je biedermeier is heel erg mooi rond geworden. Keurig verdeeld. Aan de materialen te zien is hij niet zo groot. Wat voor een ondergrond heb je gebruikt? Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 05 oktober 2017 | 11:04u

  Hoi Nicolle, Dankjewel! Hij is inderdaad wat klei

  Hoi Nicolle, Dankjewel! Hij is inderdaad wat kleiner uitgevallen helaas omdat ik, zoals je al zag, met de materiaallengte in de knoei kwam. Ik heb daarom een kleiner stuk oasis gebruikt. Groetjes Ireen

  maandag 16 oktober 2017 | 20:25u

  Beste Nicolle, Hier een foto van het biedermeier

  Beste Nicolle, Hier een foto van het biedermeier rouwarrangement. Groetjes Marion


  vrijdag 07 april 2017 | 12:00u

  Hoi Marion, Mooie Biedermeier en draadstandaard ;

  Hoi Marion, Mooie Biedermeier en draadstandaard ;-) Niet makkelijk met de materialen die je tot je beschikking had. De Anjers zijn wel makkelijk maar de Viburnum (sneeuwbal) niet. Altijd krom als je ze lang laat. Heb je de houder met de Heester Chrisal van de sneeuwbal laten opzuigen? Hij is wel mooi rond geworden, hij had iets hoger kunnen zijn. Zo past hij wel mooier op een tafel. Knap gedaan. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 14 april 2017 | 21:26u

  Hier nog een foto

  Hier nog een foto


  vrijdag 31 maart 2017 | 20:42u

  Hallo Nicolle, Gisteren voor de eerste keer een r

  Hallo Nicolle, Gisteren voor de eerste keer een rouwarrangement gemaakt Graag je verneem ik jouw reactie. Hartelijke groet Arien


  vrijdag 31 maart 2017 | 20:41u

  Hoi Arien, Nou, ik kan niet zien dat het je eerst

  Hoi Arien, Nou, ik kan niet zien dat het je eerste biedermeier is. Hij is keurig rond en goed verdeeld! Mooie materiaal keuze heb je gemaakt en leuk speels verwerkt. Vergeet hem geen water te geven. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 07 april 2017 | 13:52u

  Hallo Nicolle, Bij deze mijn biedermeier Groet

  Hallo Nicolle, Bij deze mijn biedermeier Groetjes miranda


  dinsdag 18 oktober 2016 | 19:35u

  Hoi Miranda, Wat is je biedermeier mooi rond gewo

  Hoi Miranda, Wat is je biedermeier mooi rond geworden. Ook heb je de materialen keurig tot op de ondergrond laten doorlopen, maar.... zie ik nou 4 rozen en 4 Chrysanten om het midden zitten? :-) De bloemen van het zelfde soort zijn wel netjes met de zelfde afstand van elkaar. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 21 oktober 2016 | 11:53u

  En nog een foto. . .

  En nog een foto...


  zondag 24 april 2016 | 11:45u

  Hallo Nicolle, Jouw filmpje gezien en was meteen

  Hallo Nicolle, Jouw filmpje gezien en was meteen geïnspireerd om met de bos bloemen die ik op het graf van mijn ouders wilden zetten een biedermeier te maken.


  zondag 24 april 2016 | 11:44u

  Hallo Marianne, Sorry voor mijn late reactie. Ik

  Hallo Marianne, Sorry voor mijn late reactie. Ik zie nu pas je berichtje. Dat is dus niet helemaal goed gegaan. Je hebt toen een erg mooie biedermeier gemaakt. Keurig rond! De verdeling is ook prima. Wist je dat als je de oasis laat op zuigen met de heester snijbloemenvoedsel die bij je Viburnum (Sneeuwballen) zat ze veel langer goed blijven? Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 07 april 2017 | 13:48u

  En nog eentje van bovenaf. Heb een paar arrangemen

  En nog eentje van bovenaf. Heb een paar arrangementen geplaatst afgelopen weken, ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Groetjes, Angelique K


  maandag 28 maart 2016 | 09:50u

  Hallo Nicolle, . . Mijn eerste rouwarrangement op o

  Hallo Nicolle, .. Mijn eerste rouwarrangement op oasis. Ik heb een mini-houder gebruikt, maar daar kun je een behoorlijk stuk op maken heb ik gemerkt. Vond het mooi om er mee bezig te zijn. Ben heel benieuwd wat jij ervan vindt en welke tips je nog voor me hebt. Op naar het volgende stuk! Hartelijke groetjes, Angelique K.


  maandag 28 maart 2016 | 09:46u

  Hoi Angelique, Keurige biedermeier. Hij is zo net

  Hoi Angelique, Keurige biedermeier. Hij is zo netjes rond dat ik bijna de vorm van de houder niet kan zien. Hij sluit ook keurig aan op de ondergrond. De verdeling ziet er ook goed uit alleen zitten er twee Dianthus erg dicht tegen elkaar aan. Even dat ene blaadje Gaultheria eraf en hij kan ook zo op tafel. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 07 april 2016 | 12:11u

  Dankjewel Nicolle. voor je tips en adviezen. En. . .

  Dankjewel Nicolle. voor je tips en adviezen. En... voor je compliment Ik vond het een mooi stuk om mee bezig te zijn. Ik zie het zelf ook van de Dianthus. Het bloemstuk heb ik op het graf van mijn vader geplaatst en het staat nog altijd. Verbaasde me dat het zo lang houdt, dankbaar werk.

  zaterdag 09 april 2016 | 09:36u

  Van opzij genomen.

  Van opzij genomen.


  woensdag 25 november 2015 | 13:37u

  Hallo Nicolle, Hier een grafstuk van mij, op verz

  Hallo Nicolle, Hier een grafstuk van mij, op verzoek lelies erin verwerkt. Was wel even lastig, maar dacht dat hij wel gelukt is graag je mening. Groetjes Lia


  woensdag 25 november 2015 | 13:36u

  Ook nog een van bovenaangezicht.

  Ook nog een van bovenaangezicht.


  woensdag 25 november 2015 | 13:36u

  Hoi Iris, Wat een mooi, rijk stuk is het geworden

  Hoi Iris, Wat een mooi, rijk stuk is het geworden. Daar waren ze vast heel erg blij mee. Leuke materialen bij elkaar. Lelies zijn inderdaad lastig om te gebruiken, omdat de bloem zo lang is. Jammer genoeg zijn jou lelies nog niet open, dan waren ze nog beter tot hun recht gekomen. Waarschijnlijk had je ze dan ook korter gebruikt. Als ze nu nog open komen steken ze een heel stuk boven je biedermeier uit. Als het maar voor 1 dag is geweest is het zoals jij ze hebt gebruikt wel het mooiste. Knap gedaan. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 30 november 2015 | 11:02u

  Hoi Nicolle, Ik kreeg pas een dag van te voren d

  Hoi Nicolle, Ik kreeg pas een dag van te voren de opdracht, had nog geprobeerd om de lelies verder open te krijgen, maar niet gelukt. Bedankt voor je reactie. Grt Lia

  woensdag 02 december 2015 | 12:49u

  En van boven

  En van boven


  dinsdag 24 november 2015 | 16:19u

  Hoi Angelica, Gecondoleerd met jullie verlies. Di

  Hoi Angelica, Gecondoleerd met jullie verlies. Dit arrangement heb je vast met liefde gemaakt. Wat is hij mooi geworden. Keurig rond en mooi verdeeld. Mooie materialen heb je uitgezocht. Ik hoop dat de Freesias nog open zijn gekomen en dat ze lekker roken. Als je nog 3 Anthuriums had gehad dan konden die nog om het missen heen, maar zo is hij ook mooi. Ik vind het altijd fijn dat ik het rouwwerk kan maken voor iemand waar je van houd. Aan je bloemstuk te zien jij ook. Sterkte met je verlies. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 30 november 2015 | 10:53u

  Hallo Nicolle, . . . Dit bloemstuk heb ik vandaag g

  Hallo Nicolle, ... Dit bloemstuk heb ik vandaag gemaakt voor de Crematie van mijn Ome. Nu nog jouw goedkeuring. Groetjes Angelica


  dinsdag 24 november 2015 | 16:18u

  En nog een foto. Groetjes, Jeanette

  En nog een foto. Groetjes, Jeanette


  zondag 20 september 2015 | 18:02u

  Hij is ook mooi rond.

  Hij is ook mooi rond.

  Nicolle Boerma
  maandag 05 oktober 2015 | 10:47u

  Hallo Nicolle, Mijn eerste biedermeier rouw arra

  Hallo Nicolle, Mijn eerste biedermeier rouw arrangement. Voor de eerste keer vind ik het erg goed gelukt. Ik heb het op het urnengrafje van mijn ouders gezet. Groetjes, Jeanette


  zondag 20 september 2015 | 18:01u

  Hoi Jeanette, Hij is zeker mooi geworden. Ze zoud

  Hoi Jeanette, Hij is zeker mooi geworden. Ze zouden vast trots op je zijn. Even nog twee tipjes: 1. Probeer een rechte lijn te voorkomen. Je hebt nu 1 roos in het midden en 1 links en rechts. Als het even kan maak dan een driehoek. 2. Ik mis ook een paar chrysantjes in de onderste ring. Als je dat doet sluit hij nog mooier aan op de ondergrond. Met de materialen die je hebt uitgezocht kan hij mooi lang blijven staan. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 05 oktober 2015 | 10:46u

  Hallo Nicolle, Ik heb een biedermeier rouwarrange

  Hallo Nicolle, Ik heb een biedermeier rouwarrangement gemaakt, ben benieuwd wat je ervan vindt. Groetjes Lia


  maandag 20 april 2015 | 20:22u

  Hoi Lia, Je arrangement is prachtig geworden. Moo

  Hoi Lia, Je arrangement is prachtig geworden. Mooie kleuren en materialen. Voor een rouwarrangement niet zo erg groot, maar dat zal zijn reden hebben. Je vorm is ook erg mooi. Je hebt gekozen om geen groen te gebruiken, daardoor krijg je een hele bloemrijke biedermeier, maar houd er wel rekening mee dat alle bloemen ook nog ruimte nodig hebben om open te komen. Je hebt ook Bouvardia gebruikt, wist je dat je dan de oasis het best kan laten opzuigen met het voedsel wat erbij geleverd wordt? Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  dinsdag 05 mei 2015 | 16:28u

  Hallo Nicolle, Bedankt voor de tip. . hij is inder

  Hallo Nicolle, Bedankt voor de tip..hij is inderdaad niet heel groot, had niet meer materiaal en wilde er ook geen groen bij doen. Vond hem zelf wel mooi, en geslaagd.

  woensdag 13 mei 2015 | 10:13u

  Nog eentje van bovenaf gezien.

  Nog eentje van bovenaf gezien.


  donderdag 05 februari 2015 | 16:59u

  Is misschien een beetje vrolijk voor een rouwarran

  Is misschien een beetje vrolijk voor een rouwarrangement! Maar had veel gemengde roosjes, ik werk met de materialen die ik over heb uit mijn bloemen en plantenwinkeltje vandaar. groetjes, Lindy PS: t Is een rustige tijd, dus vandaar dat ik lekker veel aan mijn "huiswerk" doe.


  donderdag 05 februari 2015 | 16:57u

  Hoi Lindy, Dank je wel voor je fotos. Het is inde

  Hoi Lindy, Dank je wel voor je fotos. Het is inderdaad een vrolijke en ook een mooie biedermeier geworden. Leuk voor op een bruidsauto of als wandversiering. Deze week is het Valentijn nu zal je het vast wel druk hebben, maar ik ben benieuwd naar je volgende huiswerk. Dit ziet erl al goed uit, leuk dat je met resten werkt. Zet het lekker in je winkel en zeg dat het te bestellen is dat dit een voorbeeld is. Misschien breng je je klanten nog op nieuwe ideeën met je huiswerk. Veel plezier, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 13 februari 2015 | 11:24u

  Dag Nicolle, Ik kreeg veel rozen die onverwacht n

  Dag Nicolle, Ik kreeg veel rozen die onverwacht niet gebruikt konden worden, dus ik heb het (rouw)arrangement van louter rozen gemaakt. Het groen komt uit de tuin, maar de coniferen waren erg los... Van tevoren heb ik er nog korenschoof mee geoefend. Met vriendelijke groet, Jannette


  zondag 25 januari 2015 | 12:37u

  Hoi Jannette, Je bent goed bezig! Flexibel zijn i

  Hoi Jannette, Je bent goed bezig! Flexibel zijn is belangrijk en alle kansen pakken om te oefenen. Het is een mooie biedermeier geworden. Ik zie dat de rozen bijna overal de zelfde afstand hebben. Heb je de rozen met een systeem verdeeld? Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 05 februari 2015 | 12:51u

  Dag Nicolle, Wat bedoel je precies met een systee

  Dag Nicolle, Wat bedoel je precies met een systeem? Ik heb ze verdeeld zoals je in de les aangeeft, waarbij de rozen die de andere bloemen vervangen steeds zo verdeeld zijn dat er driehoekjes ontstaan. Wel heb ik altijd een grote lineaal erbij liggen om de lengte van de rozen te controleren... Groetjes, Jannette

  donderdag 05 februari 2015 | 18:44u

  Hoi Jeannette, Nu begrijp ik het. Ik vond ze al n

  Hoi Jeannette, Nu begrijp ik het. Ik vond ze al netjes verdeeld, maar had niet in de gaten dat je Rozen ook de andere bloemen vervingen. Ik denk ook dat je die liniaal niet nodig hebt. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 13 februari 2015 | 11:28u

  En hierbij mijn biedermeier rouw arrangement. Gro

  En hierbij mijn biedermeier rouw arrangement. Groeten Tanja


  dinsdag 06 januari 2015 | 20:32u

  Hoi Tanja, Dank je wel voor je foto. Mooie materi

  Hoi Tanja, Dank je wel voor je foto. Mooie materialen heb je uitgezocht. Ik zie dat er ook Bouvardia in zit. Wist je dat je dan je houder het beste kan laten opzuigen met het speciale voedsel voor Bouvardia in het water? Als je dat doet blijven ze bijna 2 weken staan. Voor de hoeveelheid materialen die je hebt mag hij iets groter zijn. Dan komen je bloemen beter tot zijn recht. Ook is hij aan de rechter en linker kant iets korter. Ik denk dat door vorm van je houder hij iets ovaal is geworden. Als je je groen eerst horizontaal uitzet en het dan meet vanaf je bindpunt gebeurt je dat niet meer. Je verdeling is prima. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 12 januari 2015 | 10:48u

  Ik heb een ander model gemaakt wil graag even wete

  Ik heb een ander model gemaakt wil graag even weten of die goed is. Gr Jolanda


  donderdag 23 oktober 2014 | 15:44u

  Hoi Jolanda, Het is een beetje lastig voor mij om

  Hoi Jolanda, Het is een beetje lastig voor mij om het model en verdeling goed te kunnen zien vanaf de zijkant, maar volgens mij heb je toch een druppel gemaakt. Op een glas met voet klein, maar erge mooie materialen heb je uit gezocht. Wel lastig met deze bijna allemaal ronde bloemen om een goede punt te maken. Als hij plat zou liggen en niet zou zweven zou je de punt beter kunnen zien. Het is in ieder geval een goede oefening geweest en een leuk eind resultaat. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 27 oktober 2014 | 10:20u

  Hallo Nicolle, Hier mijn eerste grafarrangement

  Hallo Nicolle, Hier mijn eerste grafarrangement maar dan met andere materialen. Hoop dat hij een beetje goed gemaakt is. Groetjes Lia


  maandag 11 augustus 2014 | 16:16u

  Hoi Lia, Welkom bij Online Bloemschikken. Leuk da

  Hoi Lia, Welkom bij Online Bloemschikken. Leuk dat je meteen aan de slag bent gegaan. Je hebt een mooie biedermeier gemaakt. Hij is keurig rond en mooi verdeeld. Mooie keuze van materialen. Wel jammer dat ze Celosia alleen per 5 stelen verkopen, nog 3 rond om het midden was nog mooier geweest. Ga lekker zo door. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  woensdag 13 augustus 2014 | 16:34u

  Hoi Nicolle, Dar heb je gelijk in, vind ik ook. M

  Hoi Nicolle, Dar heb je gelijk in, vind ik ook. Maar ze hadden die niet meer. Koop om het te proberen meestal bloemen die afgeprijsd zijn. En van deze hadden ze maar I bosje. Ik vond de materialen mooi..bedankt voor je reactie. Grt Lia

  donderdag 14 augustus 2014 | 09:56u

  Hallo Nicolle, Bij een rouwarrangement in oasis

  Hallo Nicolle, Bij een rouwarrangement in oasis worden ook linten gebruikt. Hoe kan ik deze goed bevestigen in het bloemstuk? Martha

  maandag 05 mei 2014 | 20:18u

  Hoi Martha, Er wordt zeker vaak lint gebruikt in

  Hoi Martha, Er wordt zeker vaak lint gebruikt in rouwarrangementen. Ik vertel daar ook een beetje over in de les van het druppel Rouwarrangement. We zetten het lint op B.v. een dubbele poot van 0,9 draad en tapen die af zodat het lint geen water kan opzuigen. Steek het lint er pas in als je helemaal klaar bent, rol het op en stop het in een zakje zodat het niet vies kan worden met vervoer. Ik steek bij voorkeur het lint altijd aan de achter kant van het arrangement in V vorm. groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  dinsdag 20 mei 2014 | 15:45u

  Hallo Nicolle, Een mega Biedermeier. Hartelijke

  Hallo Nicolle, Een mega Biedermeier. Hartelijke groet, Caroline.


  woensdag 05 februari 2014 | 22:40u

  Hoi Caroline, Wat ben jij lekker bezig. Ik heb he

  Hoi Caroline, Wat ben jij lekker bezig. Ik heb het maar druk met je ;-0 lekker hoor. Je biedermeier is keurig rond. Als je je stoort aan de cirkel van 6 rozen, kan je ook 3 om het midden en dan iets lager weer 3 maar dan weer tussen de eerste drie, en dan pas je laatste ring. Ga lekker zo door! Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 10 februari 2014 | 10:50u

  Hallo Nicolle, En nog een keer van boven gezien.

  Hallo Nicolle, En nog een keer van boven gezien. Drie rozen rond de middelste roos vond ik wat kaal, nu is het een cirkel van rozen geworden, hadden ze meer naar binnen geplaatst moeten worden? Groetjes, Caroline


  woensdag 05 februari 2014 | 22:36u

  Hallo Nicolle, Een biedermeier rouw arrangement

  Hallo Nicolle, Een biedermeier rouw arrangement in oasis. Deze was voor het eggie... Groetjes Carla


  Carla G
  woensdag 16 oktober 2013 | 13:52u

  Hoi Carla, Dat kan je ook wel zien. Prachtig! Vin

  Hoi Carla, Dat kan je ook wel zien. Prachtig! Vindt jij het nu ook zo fijn dat je nu al zo iets moois kan maken. Blijf kijken naar verbeter puntjes maar wees er vooral trots op. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 17 oktober 2013 | 11:54u

  Hoi Nicolle, Hier een foto van een Biedermeier r

  Hoi Nicolle, Hier een foto van een Biedermeier rouwarrangement. groetjes, Lily


  vrijdag 21 juni 2013 | 11:26u

  Hoi Lily, Je arrangement ziet er erg goed uit. Do

  Hoi Lily, Je arrangement ziet er erg goed uit. Door je keuze van je bloemen en de lieve kleurtjes is hij natuurlijk ook goed geschikt voor een tafelstuk of een autoversiering. Hij is mooi van vorm en goed verdeeld. De roosjes in de onderste ring zouden nog iets meer op de zelfde afstand van elkaar kunnen zijn. Je moet wel goed kijken om dat te zien. Ga lekker zo door. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 27 juni 2013 | 14:32u

  Hallo Ans, Dat heb je weer mooi gemaakt. Je kan h

  Hallo Ans, Dat heb je weer mooi gemaakt. Je kan hem zo afleveren. Hij is wel meer een druppel met twee punten dan helemaal rond, maar misschien heb je dat wel bewust gedaan, zodat hij mooier uit komt op de kist. Als je het niet expres hebt gedaan, houd er dan goed rekening mee dat je houder langwerpig is en je aan de lange kanten korter moet werken. Meet goed vanuit je bindpunt. Hoe dan ook het is een plaatje. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 15 april 2013 | 10:50u

  Hierbij mijn Biedermeier rouwarrangement groetjes

  Hierbij mijn Biedermeier rouwarrangement groetjes, Ans


  vrijdag 29 maart 2013 | 13:14u