Tip van de sluier:

Een frame vlechten van één bos berengras; heel erg leuk om te doen en niet zo moeilijk als je op het eerste gezicht zou denken. Wat je er daarna van maakt, hangt van je smaak en ervaring af. Dit boeket is zeker een aanrader om eens te maken.

Opmerkingen:

In plaats van een bos berengras kan je deze techniek ook toepassen op een heel groot palmblad: Chamaerops. Je begint dan net als in les BG-005 | Gevlochten boeket.

Afbeeldingen

IB-107 | Boeket met frame van Beregras
IB-107 | Boeket met frame van Beregras
IB-107 | Boeket met frame van Beregras

Reacties

Ha Nicolle,

erg leuk om te maken...

groetjes  Hilde


Hilde Luft
woensdag 12 juli 2023 | 12:43u

Frame boeket

Hoi Hilde,

Ja, deze zijn ook weer erg leuk geworden. Het werkt bij jou ook verslavend ;-). Leuk dat je nu ook alleen laag hebt gewerkt. Met Berengras kan je nooit hetzelfde boeket maken en zal dan ook niet snel vervelen.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 21 juli 2023 | 12:17u

Hoi Nicolle,

erg leuk om te maken!

ben benieuwd naar je reactie!

groetjes, hilde


Hilde Luft
dinsdag 04 juli 2023 | 15:47u

Frame Boeket

Hoi Hilde,

Je bent nog steeds goed bezig! Dit boeket is erg mooi geworden! Keurig frame. Ook de materialen zijn prachtig. In de les heb ik ook in de hoogte gewerkt, maar je Alliums hadden ook kort verwerkt mogen worden. Dan gaat je aandacht nog meer naar je frame, maar het kan alle twee. Mijn vingers jeuken ook weer als ik dit boeket zie.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 17 juli 2023 | 13:36u

Hoi Nicolle,

erg leuk om te maken!

ben benieuwd naar je reactie!

groetjes, hilde


Hilde Luft
dinsdag 04 juli 2023 | 15:47u

Hoi Nicolle,

erg leuk om te maken!

ben benieuwd naar je reactie!

groetjes, hilde


Hilde Luft
dinsdag 04 juli 2023 | 15:46u

voorjaarsboeket met frame van gras

Beste Nicolle, het frame was erg leuk om te maken. Ik heb grassen uit mijn tuin gebruikt. Helaas waren deze niet heel regelmatig. Daardoor is mijn frame iets minder mooi, vind ik zelf. Het principe snap ik nu en ga binnenkort nog een keer een frame maken van een regelmatigere bos beregras.

 

Groeten

 

Caroline


Caroline den Hartog
zondag 02 april 2023 | 13:36u

Voorjaarsboeket met frame van gras

Hoi Caroline,

Wat leuk dat je de techniek al onder de knie hebt. Het is een leuk boeket geworden. Ik ben erg benieuwd hoe hij er uit gaat zien met Berengras.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 10 april 2023 | 20:47u

Kleurrijke schikking met Paradijsvogelbloemen

Hallo Nicolle, Het was zo fijn dat ik de mogelijkheid had om in opdracht een schikking met Paradijsvogelbloemen te mogen maken. Jouw inspirerende les was er nog niet, dus heb ik zelf bedacht om een lineaire schikking te maken. Het boeket moest kleurrijk en groot zijn. En er moesten theatrale Paradijsvogelbloemen in. Allium bovenin en daarna 3 oranje 'snavels'. Dat ging goed. Op strategische plekken met watervaste tape vastgezet. Daarna wilde ik een explosie van kleur laten zien met bijzondere bloemen, zoals rode roos, pioenroos, delphinium, kleine sieruitjes. Maar de techniek ontbrak me. Nadat ik een tweede Delphinium gebroken had, heb ik een touwtje gepakt en daarna een lint om alles bij elkaar te binden. Arme bloemen onderin.... Hoe had ik dit kunnen aanpakken? Het boeket is zeer in de smaak gevallen, voldeed helemaal aan de verwachtingen. Ik had dat goed uitgevraagd vooraf. En een realistische prijsopgave van de bloemen gegeven. Een week later kostte de Paradijsvogelbloem zelfs 4 euro per stuk. (Een eigen plant is een goed idee, zoals je tipte). Ik had budget gekregen en dat gebruikt. Maar het had nog mooier kunnen zijn.... Dat weet ik, als bloemiste in opleiding. Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
zondag 19 juli 2020 | 16:29u

Kleurrijke schikking met Paradijsvogelbloemen

Hoi Vlijtig liesje, Het is een leuk en vrolijk boeket geworden en het was zeker een goede oefening. Ik begrijp je probleem onderin je boeket. Daar heb je materialen gebruikt die veel kwetsbaardere stelen hebben en die je dan moet binden om de dikke sterke stelen van bovenin. Het kan wel, maar makelijk is het zeker niet. Zelf denk ik dat ik het mooier had gevonden als je de stijl van bovenin had voortgezet. Nu lijken het eigenlijk een beetje twee verschillende boeketten en maak je het ook nog lastiger. Als je onderin ook alleen drie alliums en wat tropisch blad had gebruikt was het meer één stijl en rustig geweest. Ook had je boeket waarschijnijk langer gestaan, omdat de materialen dan ongeveer even sterk zijn. Ik hoop dat ik je weer stof heb gegeven om over na te denken. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 21 juli 2020 | 09:53u

Mijn probeersel...

Hallo Nicolle,

Wat was dit leuk om te maken, ik heb andere bloemen gebruikt en nog wat materiaal uit de tuin. Dit was de beste vaas die ik kon vinden, maar dat is even niet anders.

Groetjes,
José


vrijdag 03 juli 2020 | 15:52u

Berengras boeket

Hoi José, Wat heb je er een prachtig boeket van gemaakt. Leuk dat je de foto met ons deelt. Fijn dat je er net zoveel plezier aan beleefd hebt als ik. Je kan het frame vast nog wel een keertje gebruiken. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 19 juli 2020 | 12:26u

Mooie Strelitzia!

Dankjewel Nicolle, voor deze inspirerende les. Nu ik nog in opleiding ben, is het kopen van een Paradijsvogelbloem nogal een monetaire uitdaging. Want per stuk kosten ze 3,50 Euro. Vorige week in opdracht een lineaire schikking met maar liefst drie Strelitzia's mogen maken. Wauw, dat was leuk! Maar dit arrangement vind ik ook geschikt. Zeker nu ik weet, dat er nog meer bloemen verstopt zitten in de 'snavel'.

Groetjes,
Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
vrijdag 03 juli 2020 | 13:24u

Strelitzia

Hoi Vlijtig Liesje, Toen ik ze kocht waren ze ook erg duur en niet zo goed van kwaliteit. Als de kwaliteit goed is dan is het echt wel de moeite waard. De laatste tijd hoor ik van veel cursisten dat ze de plant thuis hebben en dat er na twee jaar bloemen in komen, misschien iets voor jou? Terwijl ik jouw berichtje beandwoord zit ik in Spanje en staan er verschillende Strelitziaplanten om mij heen. Zo prachtig om te zien. Bij deze tempratuur voelen ze zich fijn.  Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 19 juli 2020 | 12:22u