Tip van de sluier:

Het lineaire bruidsboeket zou je ook op een bridy kunnen maken, maar dan is het moeilijker om de holle lijnen goed te zien. Vandaar dat we het lineaire bruidsboeket tijdens de Vakopleiding twee keer 'op draad' maken. Als je dit onder de knie hebt dan kan je hem ook op een bridy maken.

Opmerkingen:

Het lineaire bruidsboeket zie je niet zo vaak. Toch zijn er bruiden die het erg mooi vinden, maar wat ze niet kennen of niet zien zullen ze ook niet kiezen. Onbekend maakt onbemind, dus vergeet niet om dit bruidsboeket ook te promoten!

Afbeeldingen

VO-027 | Bruidsboeket - lineair
VO-027 | Bruidsboeket - lineair
VO-027 | Bruidsboeket - lineair
VO-027 | Bruidsboeket - lineair
VO-027 | Bruidsboeket - lineair
VO-027 | Bruidsboeket - lineair
VO-027 | Bruidsboeket - lineair
VO-027 | Bruidsboeket - lineair
VO-027 | Bruidsboeket - lineair

Reacties

Nog wat foto's 


Hilde Luft
donderdag 21 september 2023 | 18:18u

Nog wat foto's 


Hilde Luft
donderdag 21 september 2023 | 18:18u

Nog wat foto's 


Hilde Luft
donderdag 21 september 2023 | 18:18u

Lineair bruidsboeket

Dit is wel een uitdaging....


Hilde Luft
donderdag 21 september 2023 | 18:13u

Lineair bruidsboeket op draad

Hoi Hilde,

Dank je wel voor je duidelijke foto's van je mooie bruidsboeket. De foto waar je zelf op staat is ook erg leuk geworden. Het is je heel goed gelukt! Ik zou niet zeggen dat dit je eerste lineaire bruidsboeket is. Je techniek, lijnen en vorm is heel goed gelukt. Het enige puntje is dat je Gerbera's iets horizontale zouden mogen. Knap gedaan!

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 18 oktober 2023 | 16:04u

bruidsboeketlinear

Hoi Nicolle,

Hierbij de foto´s van mijn linear bruidsboeket op draad, ik heb materialen uit eigen tuin gebruikt. Dit was een pittige opdracht en anders dan anders, maar wel leuk die uitdaging.

Groetjes 

Hilde


Hilde van Est
zaterdag 12 augustus 2023 | 11:51u

lineair bruidsboeket

Hoi Hilde,

Dit is een lastig onderwerp wat je hebt gemaakt. Hij is nog moeilijker dan de druppel op draad. Gelukkig wel minder werk. Ik vind hem goed gelukt. Leuk met die Dahlia's uit je tuin. De lijnen van je bloemen zijn ook al goed in verhouding en op hun plek. Alleen je blad lijnen hadden wat strakken gemogen. Dus de soorten blad strakken en slanker tussen je bloemen plaatsen, maar zeker voor de eerste keer goed gedaan!

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 15 augustus 2023 | 14:59u

Bruidsboeket lineair

Hoi Nicolle,

Lineair bruidsboeket, wat een werk was dit, ik vond het erg moeilijk, vooral op het laatst om alle draden er nog in te krijgen, het was weer een dikke bundel met draden geworden, en toch mis ik nog wat bladeren er in , mijn langste schaduwroos ging steeds opzij  Benieuwd naar je mening, ik ben zelf absoluut niet tevreden.

Groetjes Manon Staal


Manon Staal
donderdag 01 juni 2023 | 13:12u

Bruidsboeket lineair

Hoi Manon,

Heel knap gedaan. Je bloemen zitten al keurig op hun plaats. Alleen je korte roos in de hoogte mag wat rechter omhoog. Je moet dan echt een knik in je draad maken. Je bruidsboeket ziet er erg goed uit, maar ik heb nog een paar tips....

Je hoeft je draad langs de rozen niet meer te tapen. Het geeft geen meer waarde meer met de Parafilm tape. Dat scheelt je ook weer wat werk.

Je mag iets horizontaler tapen over je natten watten. Nu zie je ze en drogen ze sneller op.

Je kan je draden in je handvat nog iets strakker en regelmatiger draaien. Je zal dan zien dat hij slanker blijft en minder pijn aan je handen doet.

Als je er op het laatst iets bij wil steken van bovenaf kan het soms ook op een enkele poot. Dan kan je het er makkelijker tussen steken. Ook als je van onderaf erbij wil leggen met een dubbele poot en buig rustig iets opzij leg het erbij en buig het weer terug. Dat is ook een voordeel van op draad.

Ik heb dit allemaal kunnen zien omdat je goede foto's hebt geplaatst en ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Het zijn eigenlijk de puntjes op de i, want hij ziet er al goed uit.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 24 juni 2023 | 12:21u

Leuke opdracht

Ha Nicolle,

Het was een ingewikkelde maar erg leuke opdracht. Het resultaat vind ik persoonlijk lelijk, het is (nog) niet mijn ding. Ik ga het boeket de volgende wat voller maken. De middelste roos heb ik naar je regel net zolang gehouden als de achterste lijn, maar kreeg de steel niet weggewerkt. De bloemist had jammer genoeg niet de goede materialen, heb wat geprobeerd, maar zou voor het echie het met veel betere materialen gaan doen. Het ging mij voor de eerste keer ook even om de techniek. Kreeg de holle lijn er met mijn blad ook slecht in, ik ben met hedera begonnen en had de volgende groep liever met ronder blad gedaan, maar helaas. Uiteindelijk zie ik ook dat mijn gerbera's nog korter hadden gemogen. 

Verder heb ik dit boeket in totaal 2 uur gemaakt, maar voor een eerste keer toch redelijk, niet?

Groetjes, 
Dianne


Dianne Gorlitz
donderdag 11 mei 2023 | 10:57u

lineair bruidsboeket

Hoi Dianne.

Ja, dit is een heel pittig onderwerp. Tijdens de Vakopleiding houden we hem zo eenvoudig en simpel mogelijk, maar tijdens de Vervolg Vakopleiding wordt hij pas echt mooi. Je hebt de verdeling en afmeting van de Rozen al heel erg goed!. Ook je techniek gaat prima, daardoor blijven je rozen ook zo goed. Je Hedera steng is een beetje stijf. Als je van klein naar groot gaat en ze links en recht op elkaar legt, is dat over. Zelf zou ik nu ook de draden tapen. Dat is iets netter en ze blijven dan nog beter zitten. Je Gerbera moeten zeker niet korter, maar ze mogen horizontaler en de kleinste zelf nog iets langer. Zo komen ze niet in de verdrukking en toch blijven ze dan in de holle lijn. Verder heb je het echt goed gedaan. Probeer het zeker nog een keer. Hoe beter je er in wordt hoe leuker je het gaat vinden.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 22 mei 2023 | 11:10u

Bruidsboeket Lineair

Hoi Nicolle,

Ik ben begonnen aan het lineaire bruidsboeket, het is wel anders dan de andere om te maken vooral de holle lijn  vind ik lastig.

Ik heb geprobeerd er wat van te maken maar ga hem zeker nog een keer maken.

Ben benieuwd wat je er van vind !

 

Groetjes Jacqueline

 

P.S. Naderhand heb ik er nog een bloem bijgedaan en wat eucaluptus blad vond het wat kaal!  

 


Jacqueline van Berkel
maandag 01 mei 2023 | 16:50u

Bruidsboeket LineairBruidsboeket Lineair

Hoi Jacqueline,

Net als bij het rouwwerk is het lineaire stijl bruidsboeket de moeilijkste. Fijn dat je zo veel foto hebt gedeeld. Ik kan nu goed zien dat je verdeling heel goed snapt als je zo op tafel hebt liggen. De tweede lijn mag dan alleen nog iets schuiner naar achter en hij moet de helft van de lengte zijn. De derde horizontale lijn weer iets korter. Net als bij je rouwarrangement.

Als ik dan de foto zie in je mooie draadstandaard ;-) Kan ik zien dat doordat je techniek nog niet helemaal goed gaat en ze niet op hun plek blijven zitten. Als je iets meer draad gebruikt voor je bindpunt en ze ook hoger in je bindpunt plaats als je ze hoger wilt hebben dan blijven ze beter zitten. Kijk rustig nog een keer de film. Hij is wel van langer geleden, maar ik denk dat je techniek nog wel goed kan zien. Alleen hoef je de draden niet meer af te tapen langs de rozen, omdat de parafilm van tegenwoordig donker groen is en niet licht groen net als de steel. Dat scheelt je toch weer wat werk. Als je nog meer groen wil gebruiken mag dat zeker, maar hou het wel langs een andere bladlijn en niet er tussen. Dan ben je aan het mengen. Voor de eerste keer heb je het heel goed gedaan! Probeer het nog een keertje. Heel veel succes. Als je nog vragen hebt, hoor ik ze graag.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 18 mei 2023 | 17:22u

Nog een poging

Hoi Nicolle, 

Ik heb het nog een keer geprobeerd,  maar op het laatste moment knakte mijn langste roos. Wat een strop he, de rest ging qua plaatsing wel aardig goed.

Op 1 foto heb ik later nog een aspedistra blad toegevoegd bij het aandachtspunt om gewoon uit te proberen. 


Laila Marinus
zondag 05 februari 2023 | 16:03u

lineair bruidsboeket

Hoi Laila,

Wat goed dat je het meteen nog een keer hebt gemaakt. Het blijft dan ook een lastig onderwerp.

Ik heb het idee dat je vorige lineaire bruidsboeket wat strakker was. Ik denk dat je lijnen nu iets te veel naar beneden gebogen zijn, waardoor hij niet in balans zal zijn. Je afstand en de plaatsen van je rozen zijn prima. Let er volgende keer op dat in je langste lijn je rozen iets minder naar beneden gaan en je tweede en derde lijn haaks op je bindpunt blijven. Ook je tweede Gerbera mag horizontaler. Als je er Hedera tussen en onder plaats blijven ze ook beter op hun plaats zitten.

Volgens mij gaat je techniek goed, anders had je hem niet zo kunnen maken. Knap gedaan.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 09 februari 2023 | 13:19u

Lineair bruidsboeket

Hoi Nicolle, 

Hier mijn versie van het boeket. Drama om te maken, geen kracht genoeg in mijn handen voor die 0,9. Zelf wel erg blij met het resultaat uiteindelijk. 

Groetjes Laila 


Laila Marinus
zondag 22 januari 2023 | 11:33u

Lineair bruidsboeket

Hoi Laila,

Dat heb je echt goed gedaan, zeker voor de eerste keer. Knap van je dat je het hebt volghouden en hem hebt afgemaakt. Je verhoudingen en lengtes van je vier lijnen zijn prima. Alleen in je langste lijn zit je tweede lange roos aan de verkeerde kant. Als hij achter je langste lijn zit krijg je meer diepte. Je korste roos van de vier komt dan ook aan de andere kant en dan krijgt je Anthurium in het hart ook meer ruimte. Je blad lijntjes zijn ook goed.

Ik hoop dat je hem nog een keer kan maken. Hoe meer ervaring je er in krijgt hoe mooier je hem kan maken en hij is een stuk goedkoper om te oefenen dan het lineaire rouwstuk, maar de verhoudingen en lijnen zijn het zelfde.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 29 januari 2023 | 22:29u

Bruidsboeket Liniear

Hoi Nicolle Het bruidsboeket Liniear. Erg leuk om te maken, alleen ik had niet de goede materialen. Ik had de rozen en appelblad weer gebruikt die ik nog had staan had maar dat ging niet goed met de koppen van de rozen . Roos nummer 2 knapte dus af en ik moest die er weer opnieuw tussen maken en verder kreeg ik de eucalyptus niet recht en de hortensiabloem in het hart kreeg ik niet mooi verdeeld. Dus van dit boeket geleerd geen bloemen opnieuw gebruiken . Hoop dat de vorm een beetje goed is en verder vondt ik hem leuk om het boeket te maken. Groetjes Marjanne


Marjanne S.
maandag 31 oktober 2022 | 15:24u

Bruidsboeket Liniear

Hoi Marjanne,

Fijn dat je het een leuk bruidsboeket vindt. De meeste vinden hem erg stijf, maar geloof me je kan met deze stijl hele mooie bruidsboeketten maken. Je materialen zijn ook prima voor de oefening. Je verhoudingen en lijnen zijn goed. Ik zie dat je nu wel die 2 cm naar het bindpunt hebt aangehouden. Ik hoop dat je daar de voordelen van hebt gemerkt.

Volgende keer als je hem maakt hoef je niet meer de draden te tapen. Toen we nog Caoutchouc hadden werden de draden lichter van kleur, dat is met de Parafilm niet meer het geval. Dat scheelt weer tijd en moeite. Heel goed gedaan, zeker voor de eerste keer.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 04 november 2022 | 15:29u

Bruidsboeket Liniear

Hoi Nicolle Het bruidsboeket Liniear. Erg leuk om te maken, alleen ik had niet de goede materialen. Ik had de rozen en appelblad weer gebruikt die ik nog had staan had maar dat ging niet goed met de koppen van de rozen . Roos nummer 2 knapte dus af en ik moest die er weer opnieuw tussen maken en verder kreeg ik de eucalyptus niet recht en de hortensiabloem in het hart kreeg ik niet mooi verdeeld. Dus van dit boeket geleerd geen bloemen opnieuw gebruiken . Hoop dat de vorm een beetje goed is en verder vondt ik hem leuk om het boeket te maken. Groetjes Marjanne


Marjanne S.
maandag 31 oktober 2022 | 15:21u

bruid boeket op draad

de onderkant ging wel 


Joana B.
donderdag 21 juli 2022 | 20:39u

bruid boeket op draad

oei dat gaat niet zo best. heb niet echt de kracht in mijn handen om het zo te krijgen zo als het  moet , lijkt niet echt ergens op ! ben er zelf niet  over te spreken .


Joana B.
donderdag 21 juli 2022 | 20:38u

Bruidsboeket

Hoi Joana,

Wat vervelend voor je dat je de kracht er niet voor hebt. Gelukkig komen in de praktijk ziet zo vaak bruidsboeketten op draad voor. Ik raad je aan om die films wat vaker te bekijken zodat je wel de vormgeving goed leert kennen.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 18 augustus 2022 | 11:56u

Mijn reactie. . .

Hoi Nicolle,

Na veel gemopper en gepruts is ie dan toch klaar. Viel me tegen om te doen, het lijkt zo makkelijk. Alleen al het ijzerdraadje intapen is al een kunst op zich. Het is dan wel niet perfect, maar voor een eerste keer ben ik best tevreden.

Mvg,
Marion


Marion van der Wal
dinsdag 19 mei 2020 | 11:49u

Hallo Nicolle, Medelijden met mijn prachtige nar

Hallo Nicolle, Medelijden met mijn prachtige narcissen en ze gered uit t bruidsboeket op draad. Voorgestoken in steekschuim weet ik niet of dit de beste keuze is voor de narcissen? In ieder geval kan ik er nu nog wat langer van genieten. Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
zondag 15 maart 2020 | 08:04u

Hallo Nicolle, Hierbij mijn Lineair Bruidsboeket

Hallo Nicolle, Hierbij mijn Lineair Bruidsboeket op draad. Het leek me heel leuk om deze keer Narcissen te nemen, zoals je ook als optie gaf in de les. Een 0,8 draad door de holle stel een dan nog 2x een dubbele 0,7 poot met natte watten. Ik heb een extra Narcis bij t hart gezet: ik kreeg mijn techniek niet weg gewerkt als de bruid van bovenaf op haar boeket kijkt. Naar eigen idee wat plukjes Solidago toegevoegd, omdat ik het boeket zo kaal vond. Net op tijd de bloemen uit een Biedermeier-achtige vorm gebogen en meer naar de holle lijn en de scherpe hoeken van het lineaire... Niet binnen de tijd gehaald, maar wel genoten van het maken en van de mooie dubbele Narcissen. Nog een vraag: is het de bedoeling om al die kale Narcissenstelen nog te omringen met andere bloemen of moet dit boeket zo open en doorzichtig blijven? Groetjes Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
donderdag 12 maart 2020 | 22:35u

Hoi Vlijtig liesje, Leuk dat je Narcissen hebt ui

Hoi Vlijtig liesje, Leuk dat je Narcissen hebt uitgekozen. Vaak zijn ze nog wel dicht en blijven ze dan makkelijker in de holle lijn. Als ik de foto van bovenaf zie, dan vindt ik dat hij wel de vorm heeft van een druppel. Dat komt omdat de Narcissen strakker bij elkaar geplaatst mogen worden. Ook mag er ongeveer 2 tot 3 vingers tussen de narcissen zitten als ze boven elkaar zitten. Dan komt je kortste bloem net boven je bindpunt te zitten. Dat geldt ook voor je Gerbera in het hart. Die komt dan ook dichter bij je bindpunt. Eigenlijk lopen al je verschillende materialen altijd tot vlak bij je bindpunt. Conclusie: Je bruidsboeket ziet er niet slecht uit voor de eerste keer. Het is de moeilijkste stijl van de drie verschillende stijlen die je leert tijdens je Vakopleiding. Dit bruidsboeket moet je een paar keer maken. Tip: Bekijk de hele les nog een keer zonder hem meteen te maken en maak hem dan nog een keer samen met de les erbij. Ik hoop dat ik je niet heb ontmoedigd. In de klas lukt het de meeste cursisten ook niet de eerste keer, zoals ze graag willen. Geef de moet niet op. Ik ben trots op je. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 19 maart 2020 | 12:52u

Wat een lieve feedback, dankjewel Nicolle! Ik ga

Wat een lieve feedback, dankjewel Nicolle! Ik ga dit boeket zeker nog eens maken. Vermoedelijk is het met roosjes weer iets makkelijker. Ik ben wel tot het besef gekomen, dat ik (veel) meer tijd nodig heb om dit prachtige vak te leren. En dat ik veel meer wil oefenen... Komt goed! Dankjewel nogmaals. Groetjes Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
vrijdag 20 maart 2020 | 16:22u

Hallo Nicolle, Bezig met deze les en ik heb een

Hallo Nicolle, Bezig met deze les en ik heb een vraag over het tapen van de 0,7 draad voor langs de eerste roos. De tape lijkt wat glanzend op de film: is het de caoutchouc, die plastic tape? De tape, die wat op crêpe-papier lijkt en die ik ook in het paars heb, zie foto: waar wordt die meestal voor gebruikt en wat is de naam van deze tape? Flowertape? Op internet krijg ik de indruk dat deze twee soorten tape door elkaar worden gebruikt. Dat maakt t voor mij niet duidelijker... Alvast bedankt. Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
maandag 09 maart 2020 | 13:07u

Hallo Nicolle, Uit jouw video-les weet ik vrijwe

Hallo Nicolle, Uit jouw video-les weet ik vrijwel 100% zeker dat je de draad met caoutchouc zal tapen. Vanwege de plak leeg je immers geen plakkerige tape als een soort boa om je hals.... Blijft over de vraag waarvoor die crêpe-papierachtige tape dan wél gebruikt wordt... Grtjs Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
dinsdag 10 maart 2020 | 09:34u

Hoi Vlijtig liesje, Omdat er alleen nog maar Para

Hoi Vlijtig liesje, Omdat er alleen nog maar Parafilm en Flowertape is hoef je niet meer de draden te tapen, omdat die bijna net zo donker zijn als de draden. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 19 maart 2020 | 10:57u

Mijn reactie. . .

Hierbij mijn eerste poging bruidsboeket op draad. Best lastig als je de technieken nog niet onder de knie hebt. Wordt flink oefenen met op draad zetten.


woensdag 20 maart 2019 | 13:04u

Mijn reactie. . .

Hoi Nicolle, Nee dit was mijn eerste poging op draad. Ik heb gemerkt dat dit iets is dat je echt in de vingers moet krijgen door veel te oefenen. Kun je ook naar mijn vaas lineair kijken? Die heb ik in maart ingestuurd.

woensdag 17 april 2019 | 16:52u

Hoi hoi, Zeker voor de eerste keer helemaal niet

Hoi hoi, Zeker voor de eerste keer helemaal niet slecht! Knap hoor. Het is het lastigste bruidsboeket op draad tijdens de vakopleiding. Nu ziet hij er nog een beetje stijf uit, maar als je meer ervaring krijgt wordt hij sierlijker. De rozen staan bijna allemaal op de juiste plaats. Ik mis het roosje achter je hoogste bloem. Ik denk dat hij iets naar rechts is gegaan. Het is de bedoeling om hem echt naar boven te laten wijzen in de schaduw van de langste. De roosjes in de lengte mogen wat dichter bij elkaar. Probeer de draad bij je bintpunt wat rond te buigen, dan komt het goed. Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Groetjes, Nicolle ps: heb je de druppel en het biedermeier op draad ook al vaker gemaakt?

Nicolle Boerma
maandag 08 april 2019 | 13:35u

Hoi Nicolle, 2e poging. . . de rozen zijn deze keer

Hoi Nicolle, 2e poging... de rozen zijn deze keer minder grof. Ik denk dat ik in de goede richting zit. Reuze benieuwd naar jouw mening!


donderdag 27 september 2018 | 16:49u

Hoi Judith, Er is bij ons iets fout gegaan met he

Hoi Judith, Er is bij ons iets fout gegaan met het huiswerk. Gelukkig heb ik dit bruidsboeket al in de klas met je kunnen bespreken. Hopelijk krijg ik nu wel weer al het huiswerk te zien. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 30 oktober 2018 | 14:25u

Hallo Nicolle, hier een foto van het thuis gemaakt

Hallo Nicolle, hier een foto van het thuis gemaakt bruidsboeket. Groetjes, Nelleke


vrijdag 07 juli 2017 | 11:38u

Hoi Nelleke, Prima gemaakt. Je onderste germini h

Hoi Nelleke, Prima gemaakt. Je onderste germini had naar voren gemogen en je kortste roos in de hoogte iets lager. Voor de rest is hij keurig. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 19 juli 2017 | 16:03u

en nog een foto, anders genomen.

en nog een foto, anders genomen.


zondag 02 juli 2017 | 18:35u

Bruidsboeket lineair op draad geoefend. Met witte

Bruidsboeket lineair op draad geoefend. Met witte roosjes en oxypetalum. Het is niet gemakkelijk, maar gaat al beter. Groetjes, Monique


zondag 02 juli 2017 | 18:32u

Hoi Monique, Het is zeker niet makkelijk, maar he

Hoi Monique, Het is zeker niet makkelijk, maar het is je goed gelukt. De afstand tussen je roosjes is netjes. Het kortste roosje in je langste lijn had nog iets korter gemogen. Dan heb je nog meer een holle lijn. Op de onderste foto ziet je tweede en derde lijn er goed uit. op de bovenste foto is het net of je tweede lijn iets naar achteren is verschoven en mag die iets meer naar je hart toe. ik ben benieuwd of je Oxypetalum goed is gebleven. Dat hoor ik woensdag dan nog van je. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 03 juli 2017 | 15:40u

Beste Nicolle Hierbij mijn lineaire bruidsboeket.

Beste Nicolle Hierbij mijn lineaire bruidsboeket. Ik vind m best pittig om te doen. Groeten Marja


zondag 26 februari 2017 | 08:21u

Hoi Marja, Pittig is zacht uitgedrukt. De lastigs

Hoi Marja, Pittig is zacht uitgedrukt. De lastigste van de drie stijlen die we tijdens de vakopleiding doen. Het is een beetje lastig om vanaf de voorkant te zien, maar volgens mij is je kortste roos van je langste lijn aan de wandel gegaan. Je derde lijn mag nog iets schuiner naar achteren echt op de pols als je je hartbloem zo naar voren houd. Ik kan wel zien dat je techniek erg goed gaat. Je hebt ook een keurig slank handvat. Volgende keer gaat het vast een stuk makkelijker. Blijf lekker zo door gaan. (Ik zal nu weer vaker met regelmaat het huiswerk bekijken) Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 02 maart 2017 | 14:36u

Nu van de achterkant

Nu van de achterkant


dinsdag 17 mei 2016 | 21:14u

Van de andere kant

Van de andere kant


dinsdag 17 mei 2016 | 21:13u

Hoi Nicolle, Vandaag geoefend met liniaer bruidsbo

Hoi Nicolle, Vandaag geoefend met liniaer bruidsboeket. Ik heb een soort twee keer gebruikt omdat ik niets anders voor de hand had. Ben benieuwd wat je van vindt. Gr Riny


dinsdag 17 mei 2016 | 21:10u

foto 4

foto 4


zondag 17 januari 2016 | 21:08u

Hoi Riny, Keurig Lineair bruidsboeket! Fijn ook d

Hoi Riny, Keurig Lineair bruidsboeket! Fijn ook dat er stap voor stap fotos zijn, zo kan ik je techniek goed zien en die gaat prima. Je bent er al klaar voor om er andere materialen er nog bij te gaan gebruiken. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 18 januari 2016 | 11:03u

foto 2

foto 2


zondag 17 januari 2016 | 21:07u

foto3

foto3


zondag 17 januari 2016 | 21:07u

3 keer is scheepsrecht

3 keer is scheepsrecht


zondag 17 januari 2016 | 21:04u

Hoi Nicolle, het lineaire bruidsboeket op draad. H

Hoi Nicolle, het lineaire bruidsboeket op draad. Het is inderdaad moeilijk. veel ruzie gehad met de dubbele draden. Wel leuk om te doen

zondag 17 januari 2016 | 20:59u

nu met foto

nu met foto

zondag 17 januari 2016 | 20:59u

Mijn eerste probeersel. Ik vind het wel al mooi. G

Mijn eerste probeersel. Ik vind het wel al mooi. Geef jij de punten aan waar ik zeker aan moet werken. Zelf heb ik nogal problemen met de uiteindelijke steel, nu telkens dat draaien met de ene draad om de vorige.


zondag 11 oktober 2015 | 22:45u

Hoi Liliane, Knap gedaan. Dit is ook geen makkeli

Hoi Liliane, Knap gedaan. Dit is ook geen makkelijk bruidsboeket om mee te beginnen. Beter gezegd: het is het moeilijkste boeket van de Vakopleiding. Ik raad je aan om met les één te gaan beginnen als je nog geen ervaring hebt. Als je alleen bruidswerk wil maken dan kan je ook beginnen aan de eerste les van de cursus Bruidsboeketten en Corsages. Het eerste bruidsboeket op draad is dan het Biedermeier Bruidsboeket op draad. Daar leg ik uitgebreid uit hoe je op draad moet zetten en moet draaien. De lessen zijn dan echt opvolgend. Ik vind je lineaire bruidsboeket er wel erg goed uit zien, zeker als het je eerste keer is. Je vorm en verdeling is prima. Je Gerberas in het hart hadden wat meer ruimte en horizontaler gemogen, dan komen ze beter uit. Ook je langste lijn had iets meer rond en naar beneden gebogen mogen zijn. De lijnen en verhoudingen worden ook uitgelegd in de eerste Lineaire Vaas les. Deze stijl gebruiken we in meerdere arrangementen. Verheug mij op je volgende werk. Veel plezier. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 12 oktober 2015 | 11:22u

Heb wel een probleem. Boeket gisteren gemaakt. Van

Heb wel een probleem. Boeket gisteren gemaakt. Vanmorgen zie ik dat roosjes reeds hun kopje laten hangen, ondanks dat ik toch natte watjes heb gebruikt. Hoe kan ik dat voorkomen?

maandag 12 oktober 2015 | 09:38u

Dat kan verschillende oorzaken hebben. Het ene soo

Dat kan verschillende oorzaken hebben. Het ene soort is sterker dan het andere soort, maar het is belangrijk dat je je materialen goed verzorgt voordat je begint. Snij ze schuin af en zet ze in lauw water met snijbloemenvoedsel. Laat ze minimaal één dag goed optrekken voordat je ze gebruikt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 12 oktober 2015 | 11:25u

Hoi Nicolle, het lineaire bruidsboeket op draad.

Hoi Nicolle, het lineaire bruidsboeket op draad. Moeilijk, maar heerlijk om te maken. Rita


donderdag 01 oktober 2015 | 23:15u

Hoi Rita, Het is echt te zien dat je het leuk vin

Hoi Rita, Het is echt te zien dat je het leuk vindt om lineair te maken. Hij is elegant en fijntjes. Ik verheug mij er weer op om deze met de vervolg vakopleiding te gaan maken. Dan is hij uitgebreider en helemaal af, met mooiere blad materialen, maar zo als je hem nu hebt gemaakt is prima voor het examen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 08 oktober 2015 | 12:41u

En de bovenkant

En de bovenkant


donderdag 01 oktober 2015 | 23:13u

Een nieuwe poging, de onderkant

Een nieuwe poging, de onderkant


donderdag 01 oktober 2015 | 23:12u

Hoi Rita, Dat is maar een klein puntje. Je techni

Hoi Rita, Dat is maar een klein puntje. Je techniek en vormgeving gaan erg goed. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 08 oktober 2015 | 12:36u

De onderkant. de afwerking is nog niet helemaal go

De onderkant. de afwerking is nog niet helemaal goed. ik heb niet helemaal in groepen gewerkt zie ik en ik zie nog wat draad.

donderdag 01 oktober 2015 | 23:02u

Deze foto is van de bovenkant.

Deze foto is van de bovenkant.


zondag 04 januari 2015 | 18:44u

Hoi Nicolle, Het was al weer even geleden, toch n

Hoi Nicolle, Het was al weer even geleden, toch nog maar een keer geprobeerd. Groetjes Marianne


zondag 04 januari 2015 | 18:41u

Hoi Marianne, Wat goed van je dat je het lineaire

Hoi Marianne, Wat goed van je dat je het lineaire bruidsboeket nog een keer hebt geoefend! Dat gaat die les van de Vervolg Vakopleiding een stuk makkelijker en leuker maken. Je bruidsboeket ziet er keurig uit. Het Fatsia blad is natuurlijk wat groot, maar je het het netjes verwerkt. We gaan er een leuke les van maken. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 05 januari 2015 | 11:08u

Hoi Nicolle, hier is mijn lineair bruidsboeket op

Hoi Nicolle, hier is mijn lineair bruidsboeket op draad. Poeh, wat een klus!! maar het resultaat heeft wel wat. nog flink oefenen om dit in 2 uur voor elkaar te krijgen :) Hartelijke groet, Caroline.


maandag 24 november 2014 | 12:56u

Hoi Caroline, Kost wat moeite, maar je lineaire b

Hoi Caroline, Kost wat moeite, maar je lineaire bruidsboeket ziet er erg goed uit! Keurige verhouding en verdeling. Volgende keer mag je je langste lijn nog iets meer rond naar beneden uitbuigen, dan wordt hij nog iets sierlijker. In de klas duurt dit bruidsboeket ook erg lang, je zal zien dat de volgende keer veel sneller gaat. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 08 december 2014 | 11:19u

en van bovenaf, groetjes, Caroline.

en van bovenaf, groetjes, Caroline.


maandag 24 november 2014 | 12:53u

Hallo Nicolle, Bruidsboeket op draad. 12 septembe

Hallo Nicolle, Bruidsboeket op draad. 12 september gemaakt. Groetjes Carla


Carla G
zondag 21 september 2014 | 20:37u

Hoi Carla, Lekker bezig! Dit bruidsboeket ziet er

Hoi Carla, Lekker bezig! Dit bruidsboeket ziet er ook goed uit. Er had wat meer ruimte tussen je gerbera minis kunnen zitten en ze alle bij nog iets horizontaler gebruiken. Van de onderste moet je echt een soeplepel maken, evt. met lint om de draad. Je krijgt nu vast en zeker snelheid met je bruidswerk. Lekker voor strakjes met je examen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 23 september 2014 | 10:01u

Hallo Nicolle, Hierbij mijn bruidsboeket. Inmidd

Hallo Nicolle, Hierbij mijn bruidsboeket. Inmiddels weet ik welke aanpassingen er gedaan moesten worden. Groetjes, Marjo von Pey


woensdag 10 september 2014 | 17:23u

Hoi Marjo, Dank je wel voor de foto. Het waren ma

Hoi Marjo, Dank je wel voor de foto. Het waren maar kleine aanpassingen. Het is een leuk bruidsboeketje geworden. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 23 september 2014 | 09:55u

Hallo Nicolas, mijn lineair bruidsboeket op draad.

Hallo Nicolas, mijn lineair bruidsboeket op draad. Groetjes Carla.


Carla G
zondag 07 september 2014 | 19:46u

Hoi Carla, Je lineaire bruidsboeket ziet er goed

Hoi Carla, Je lineaire bruidsboeket ziet er goed uit. Mooi van vorm en sierlijk uitgebogen. Misschien had je tweede lijn iets korter mogen zijn. Viel het mee met de tijd? Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 23 september 2014 | 09:53u

Hoi Nicolle, En hier dan het eindresultaat. Gro

Hoi Nicolle, En hier dan het eindresultaat. Groetjes, Rita


Toppie
maandag 11 augustus 2014 | 13:19u

P. S. De onderste anthurium lijkt in de verdrukking

P.S. De onderste anthurium lijkt in de verdrukking te komen, maar de vorm is zo.

Toppie
maandag 11 augustus 2014 | 13:20u

Hoi Rita, Goed gedaan! Blij dat het nu lukt met d

Hoi Rita, Goed gedaan! Blij dat het nu lukt met de techniek. Het is zeker niet iedereen zijn favoriet, maar er zijn zoveel mogelijkheden mee. Later als je verder bent kan je de stijlen ook gaan combineren en kan je daarmee erge mooie resultaten krijgen. Dan zit je wel op vervolg niveau. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 13 augustus 2014 | 16:56u

Hoi Nicolle, En hier het eindresultaat. Groetj

Hoi Nicolle, En hier het eindresultaat. Groetjes, Rita


Toppie
maandag 11 augustus 2014 | 13:15u

Sorry verkeerde foto.

Sorry verkeerde foto.

Toppie
maandag 11 augustus 2014 | 13:17u

Hoi Nicolle, Hierbij mij druppelbruidsboeket op

Hoi Nicolle, Hierbij mij druppelbruidsboeket op draad. Eerst de 10 rozen uitgezet (er zit al een beetje blad tussen omdat ik mijn fototoestel er even mee ophield en ik niet kon wachten om hem verder af te maken). Het gaat inderdaad nu beter met 2cm draad voor het bindpunt, maar mijn favoriet is het voorlopig nog niet. Groetjes, Rita


Toppie
maandag 11 augustus 2014 | 13:10u

Hoi Rita, Fijn dat je alleen je rozen laat zien z

Hoi Rita, Fijn dat je alleen je rozen laat zien zo kan ik je techniek goed zien. 1 foutje ;-) het wordt een lineair bruidsboeket en geen druppel. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 13 augustus 2014 | 17:00u

Hoi Nicolle, Weet ik ook wel, maar waarschijnlij

Hoi Nicolle, Weet ik ook wel, maar waarschijnlijk heb ik nog steeds een trauma over van het druppelbruidsboeket en komt dat steeds naar boven :( Groetjes, Rita

Toppie
zondag 17 augustus 2014 | 18:58u

en ja bij deze de volgende poging. Groetjes Jolan

en ja bij deze de volgende poging. Groetjes Jolanthe


woensdag 25 juni 2014 | 15:29u

Hoi Jolanthe, Fijn dat je het een tof bruidsboeke

Hoi Jolanthe, Fijn dat je het een tof bruidsboeket vindt om te maken. Van de drie stijlen is het lineaire bruidsboeket het lastigste. Niet iedereen houd van deze stijl (gelukkig smaken verschillen) maar als je deze stijl onder de knie hebt kan je er hele mooie bruidsboeketten mee maken! Je hebt hem keurig gemaakt, zeker ook voor de eerste keer. De lijnen zijn goed en de afstand tussen de rozen ook. De schaduw roos achter je hoogste roos had iets korter en iets rechter gemogen. Je krijgt hem rechter door een haakse knik in je draad te maken op de hoogte van je bindpunt. Als je dit bruidsboeket krijgt met je examen is hij wel het snelste om te maken, maar dan zijn we ook erg kritisch. Goed gedaan, ga lekker zo door. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 08 juli 2014 | 10:34u

Hoi Nicolle, Hier mijn druppel bruidsboeket. Dez

Hoi Nicolle, Hier mijn druppel bruidsboeket. Deze blijft lastig. Groetjes Jolanthe


donderdag 12 juni 2014 | 20:59u

oeps foutje. Nu dan de foto. Groetjes Jolanthe

oeps foutje. Nu dan de foto. Groetjes Jolanthe


donderdag 12 juni 2014 | 20:47u

Hoi Nicolle, Hier mijn Bruidsboeket. Deze vind i

Hoi Nicolle, Hier mijn Bruidsboeket. Deze vind ik echt tof. Zeer moeilijk maar erg mooi. Groetjes Jolanthe

donderdag 12 juni 2014 | 20:44u

Voorkant

Voorkant


dinsdag 15 oktober 2013 | 12:32u

Hey Nicolle, Na een inspirerende les was ik vanda

Hey Nicolle, Na een inspirerende les was ik vandaag aan de slag gegaan voor een maanschikking als bruidsboeket,


dinsdag 15 oktober 2013 | 12:31u

Hey, zij is af :-) Neem haar vanavond mee x

Hey, zij is af :-) Neem haar vanavond mee x


donderdag 12 september 2013 | 13:45u

Achterkant

Achterkant


donderdag 12 september 2013 | 13:45u

Hoi Anita, Fijn dat je het bruidsboeket ook nog e

Hoi Anita, Fijn dat je het bruidsboeket ook nog even naar de les had meegenomen. Je zag dat als je hem even meer uitbuigt hij veel sierlijker wordt. Het is ook leuk om blad van kamerplanten te gebruiken, zoals Anthurium blad. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 14 september 2013 | 13:05u

El1 voor het bruidsmeisje. . . Nu ruim ik op en sl

El1 voor het bruidsmeisje... Nu ruim ik op en sluit af. En ga lekker slapen. American party / logeer party was geslaagd. Maar kletsen en meiden praat tot half 4 in de ochtend is voor mij niet altijd even goed ;-) . Bloemen groetjes anita


zondag 08 september 2013 | 19:52u

Foto boven. kant

Foto boven.kant


zondag 08 september 2013 | 19:49u

Hey Nicolle, Lineair bruidsboeket op draad. Nog

Hey Nicolle, Lineair bruidsboeket op draad. Nog niet helemaal naar mijn zin :-~.


zondag 08 september 2013 | 19:48u