Gratis proefabonnement (201)
 • Niveau 2 - Vakopleiding Bloemschikken (43)

 • Categorie:

 • Bruidswerk

 • Tip van de sluier:

  Als je het druppel bruidsboeket op draad al een paar keer hebt geoefend ben je er nu al veel sneller in.  Nu kan je ook meer tijd steken in het afwerken van het bruidsboeket.

  Opmerkingen:

  Door het gebruik van lint kan je vaak makkelijker een speciale kleur gebruiken, of de kleur van de jurk terug laten komen.

  Afbeeldingen

  VO-029 | Druppel Bruidsboeket - op draad
  VO-029 | Druppel Bruidsboeket - op draad
  VO-029 | Druppel Bruidsboeket - op draad
  VO-029 | Druppel Bruidsboeket - op draad
  VO-029 | Druppel Bruidsboeket - op draad
  VO-029 | Druppel Bruidsboeket - op draad
  VO-029 | Druppel Bruidsboeket - op draad

  Reacties

  druppelbruidsboeket op draad

  Hoi Nicolle,

  Hierbij de foto´s van mijn druppel bruidsboeket op draad. Het was een leuke opdracht maar wel pittig.

  Groetjes 

  Hilde


  Hilde van Est
  zaterdag 12 augustus 2023 | 11:56u

  Druppelbruidsboeket op draad

  Hoi Hilde,

  Dank je wel voor je duidelijke foto's. Zo kan ik goed zien dat je techniek prima gaat. Netje gedaan! Ook je vorm en verdeling is erg mooi geworden. Nog wat Hedera blad en een lintje om het handvat en je had hem zo kunnen afleveren.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  dinsdag 15 augustus 2023 | 15:03u

  Klassiek bruidswerk opdraad

  Ha Nicolle,

  In totaal 4 uur bezig geweest, vanaf begin, schoonmaken van bloemen tot eind het fotograferen. Was weer erg veel werk, maar onwijs leuk om te doen. Op de een of andere manier ligt mij het draadgebonden meer dan het gepruts in de oasishouder. Helaas kwam mijn zwaartekracht niet goed. Het boeket kiept naar voren. Ik had wrs ook te breed lint, want onderaan het handvat had kreeg ik het lint gewoon niet mooi (zie foto). Ik heb bewust geen lint in het boeket gedaan, mijn lint kreeg ik niet in vorm, jij gebruikt in de film waarschijnlijk lint met metaaldraad op de randen? Het was weer een genot om te maken.

  Groetjes,

   

  Dianne

   


  Dianne Gorlitz
  donderdag 25 mei 2023 | 12:59u

  Klassiek bruidswerk op draad

  Hoi Diana,

  Sorry dat ik laat reageer. We hebben het erg druk gehad met o.a. de korte Vakopleiding.

  Je druppel bruidsboeket ziet er keurig uit! Mooi Van vorm en je techniek ziet er ook heel goed uit!

  Als je het zo keurig wil doen dan kost het alles bij elkaar ook heel veel tijd. Mijn voorkeur ligt ook vaak nog bij draad gebonden, omdat je sommige materialen zoals je Zantedeschia beter op zijn plaats krijgt. Je had je boeket in balans kunnen krijgen door je langste materialen nog iets meer naar beneden te buigen. Het als waren nog iets ronder. Er mag ook nog wel iets van groen en Gips tussen het langste roosje en de tweede. Dan was hij helemaal goed. Bij mijn lint zat inderdaad draad, dat maakt het makkelijker. 

  Super gedaan.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 23 juni 2023 | 15:49u

  Druppel bruidsboeket op draad

  Hoi Nicolle Druppel bruidsboeket op draad gemaakt! Het blijft voor mij een moeilijke techniek ik heb best al vaak geoefend maar het lukt niet zo goed . Ik ben er ook heel lang mee bezig geweest. Bij de bloemist had ik deze eucalyptus takken gekocht omdat ik ze mooi vondt maar in het boeket vielen ze uit elkaar ,had kleine stukjes op draad gezet. De pluimjes had ik van een grote pampasgraspluim gehaald en toen op draad gezet . Nicolle Ik hoor het wel wat je er van vindt . Groetjes Marjanne


  Marjanne S.
  vrijdag 25 november 2022 | 12:02u

  Druppel bruidsboeket op draad

  Hoi Nicolle Ja ik denk het bindpunt het probleem is ,ik vindt het een lastig onderdeel. Groetjes Marjanne

  Marjanne S.
  maandag 05 december 2022 | 22:55u

  Het zou mij helpen als je een paar rozen op draad zet en op hun plek en dan een foto van je bindpunt maakt. Dan kan ik zien of dat goed gaat.

  Nicolle Boerma
  maandag 19 december 2022 | 16:57u

  Bindpunt druppel bruidsboeket

  Hoi Nicolle Ik zou nog even een paar rozen op draad zetten voor het bindpunt. Ik hoop dat je het goed kunt zien . Groetjes Marjanne


  Marjanne S.
  vrijdag 27 januari 2023 | 21:50u

  Dank je wel! Je tweede roos zit links van de langste en moet recht van de langste in je bindpunt zitten. Nu heb je kans dat hij iedere keer weer terug naar links draait. Er zit wel genoeg ruimte met draad naar het bindpunt en ze zijn keurig boven elkaar gezet.

  Nicolle Boerma
  maandag 06 februari 2023 | 15:32u

  Druppel bruidsboeket op draad

  Hoi Marjanne,

  Wat vervelend voor je dat je het gevoel hebt dat het niet zo lukt. Maak je over de tijd maar niet al te druk, het is veel werk.

  Ik zou nu het liefste even je bindpunt willen zien. Ik denk dat daar het probleem zit. Heb je genoeg draad van je steel tot aan je bindpunt? Waardoor je de bloemen bij de draden kan buigen. Als dat niet het geval is dan blijven je materialen niet lekker op zijn plek zitten en is het lastig om er meer materialen bij te plaatsen. Je verdeling is goed, daar is niks mis mee. De Eucalyptus is mooi, maar deze is wat grof. Het kan wel. Je had nog iets meer asparagus in de lengte kunnen gebruiken. Wist je dat er meer dan 800 soorten Eucalyptus zijn?

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 05 december 2022 | 11:52u

  Bruidsboeket

  Hoi Nicolle, Het is al weer een tijdje geleden, maar ik hebvde draad weer opgepakt en vond het weer efg leuk om te doen. Een bruidsboeket blijf ik lastig vinden. Ik ben me er van bewust dat ik dat meer moet gaan oefenen. Graag hoor ik van je wat je er van vind. Mvg. Marion


  Marion van der Wal
  vrijdag 21 mei 2021 | 19:28u

  Bruidsboeket druppel

  Hoi Marion,

  Wat leuk dat je de draad weer hebt opgepakt. Ik zie dat je niet met het makkelijkste bent begonnen. Moeilijk en veel werk. Je vorm en techniek zien er keurig uit.

  Alleen door chrysantjes te gebruiken heb je het je zelf wel heel erg moeilijk gemaakt. In een druppel zijn ze eigenlijk niet geschikt. Door hun bolle vorm krijg je eigenlijk een deuk in je punt. In een biedermeier kan je ze wel prima gebruiken.

  Ook Alstroemeria is lastig op draad hangen ze snel slap en in een bridy groeien ze omhoog. Dit soort dingetjes over materialen kan je ook alleen maar weten door het te doen en te ervaren. Je leert er veel van. Als je volgende keer andere materialen hebt kan je ook makkelijker in je punt alle materialen verwerken. Je verdeling gaat namelijk wel prima. Ik hoop dat ik je niet heb afgeschrikt met mijn tips. Je hebt het namelijk wel heel knap gedaan.

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  zaterdag 22 mei 2021 | 11:59u

  Hoi Nicolle, Bedankt voor je feedback, bedankt voor je tips. Ik was er zelf ook al achter gekomen dat mijn materialen keus niet helemaal goed uitgekozen had. Ik ga het gewoon nog een keer proberen, dan met andere materialen???? Mvg. Marion

  Marion van der Wal
  zaterdag 22 mei 2021 | 20:07u

  Nog huiswerk te doen...

  Hallo Nicolle,

  Oh, wat erg: ik zie dat ik dit bruidsboeket nog helemaal niet heb gemaakt. Zodra het iets minder warm is, ga ik dit verzuim goedmaken.

  Groetjes van een geschrokken
  Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  dinsdag 11 augustus 2020 | 12:03u

  De zijkant Groetjes en tot woensdag Nelleke

  De zijkant Groetjes en tot woensdag Nelleke


  maandag 04 september 2017 | 15:56u

  Hier ook de onderkant van het boeket en zijkant.

  Hier ook de onderkant van het boeket en zijkant.


  maandag 04 september 2017 | 15:55u

  Hoi Nicolle, heb vandaag het druppel bruidsboeket

  Hoi Nicolle, heb vandaag het druppel bruidsboeket op draad gemaakt.


  maandag 04 september 2017 | 15:53u

  Hoi Nelleke, Fijn dat ik ook de foto kan zien. Nu

  Hoi Nelleke, Fijn dat ik ook de foto kan zien. Nu zijn de rozen nog prachtig, jammer dat ze niet zo lang mooi zijn gebleven. Het is echt een prachtige druppel. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 07 september 2017 | 12:43u

  En nog een foto. Groeten Marja

  En nog een foto. Groeten Marja


  vrijdag 10 maart 2017 | 22:56u

  Beste Nicolle, Hierbij mijn druppel bruidsboeket

  Beste Nicolle, Hierbij mijn druppel bruidsboeket op draad. Groeten Marja


  vrijdag 10 maart 2017 | 22:55u

  Hoi Marja, Mooi bruidsboeket heb je gemaakt. Jamm

  Hoi Marja, Mooi bruidsboeket heb je gemaakt. Jammer dat hij nog niet voor een echte bruid is gemaakt, maar dat gaat vast komen. Hij is mooi van vorm en verdeling. De Zantedeschia links had iets korter kunnen zijn en als je hedera iets onder je bruidsboeket laat steken, dan is hij rustiger en stakker horizontaal. Blijf lekker zo door gaan. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  woensdag 15 maart 2017 | 15:30u

  Hoi Nicolle, het druppelbruidsboeket met lint.

  Hoi Nicolle, het druppelbruidsboeket met lint. Groetjes, Rita


  woensdag 14 oktober 2015 | 21:04u

  Hoi Rita, Hier hoorde de corsages zeker bij? Die

  Hoi Rita, Hier hoorde de corsages zeker bij? Die passen heel mooi bij dit bruidsboeket. Het is een mooie druppel geworden , zeker ook met de Eustoma. Het was vast veel werk. heb je er lang over gedaan? Als het voor een echte bruiloft is zou ik er dan wel voor kiezen om het bruidsboeket op een Bridy te maken. Dan weet je zeker dat de Eustoma het houd. (zelfs langer dan een week) Je hebt weer heel goed geoefend. Top! Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 16 oktober 2015 | 11:22u

  Hoi, samen met de corsages heb ik er net iets lan

  Hoi, samen met de corsages heb ik er net iets langer dan 3 uur over gedaan. Dus toch nog wat oefenen op snelheid als ik de druppel zou willen maken. Morgen ga ik de biedermeier nog eens maken, kijken hoe veel tijd ik daar voor nodig heb. Groetjes, Rita

  vrijdag 16 oktober 2015 | 18:41u

  Hoi Nicolle, nog een foto, het maken van het boeke

  Hoi Nicolle, nog een foto, het maken van het boeket gaat al wat sneller. Hartelijke groet, en alvast bedankt voor jouw reactie :) Caroline.


  dinsdag 09 december 2014 | 22:42u

  Hoi Caroline, Ik denk dat er kerstbruidjes zijn d

  Hoi Caroline, Ik denk dat er kerstbruidjes zijn die hem zo zouden meenemen. Wat een scheetje! Mooie vorm en keurig verdeeld. Ik vind het lint er wel mooi bij kleuren, zeker voor een zilveren bruiloft. Jammer alleen dat je niet het handvat ermee kan afwerken. Top. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 11 december 2014 | 12:04u

  Hoi Nicolle, een druppelbruidsboeket op draad. het

  Hoi Nicolle, een druppelbruidsboeket op draad. het lint kleurt niet mooi, maar was het beste wat ik kon krijgen op het moment.. :) groetjes, Caroline.


  dinsdag 09 december 2014 | 22:39u

  Hoi Nicolle, Hierbij mijn druppelbruidsboeket op

  Hoi Nicolle, Hierbij mijn druppelbruidsboeket op draad. Ik vind hem zelf beter geworden dan de vorige. Ik heb geen lint erin gebruikt want dat vond ik veel te rommelig staan. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Groetjes, Rita


  Toppie
  maandag 08 september 2014 | 09:36u

  Hoi Rita, Je druppel bruidsboeket is mooi en fris

  Hoi Rita, Je druppel bruidsboeket is mooi en fris geworden. Mooie vorm. Leuke materialen heb je gebruikt. Ik heb nog wel een klein tipje. Probeer iets meer bloemen in je punt te gebruiken. Als je je Freesia naar binnen draait en je anthurium iets langer laat en nog een beetje gips er tussen, dan is hij net zo vol als in je biedermeier gedeelte. Dan is hij klaar om opgehaald te worden door de bruidegom. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  dinsdag 23 september 2014 | 10:09u