Niveau 2 - Vakopleiding Bloemschikken (43)
 • Gratis proefabonnement (201)

 • Tip van de sluier:

  Dit arrangement kan dezelfde verdeling hebben als het Druppel Bruidsboeket, maar bij dit arrangement kunnen we lekker stevig 'doorsteken', dus een beetje minder gefriemel.

  Opmerkingen:

  Dit rouwarrangement wordt geplaatst op of naast de kist.

  Hoewel de titel van deze les de term 'rouwarrangement' bevat, kan dit arrangement ook prima worden gebruikt als wanddecoratie voor een bruiloft. Het is maar welke lading je er zelf aan geeft.

  Op een andere ondergrond (oasis zuignap) is dit arrangement zelfs geschikt als autoversiering.

  Afbeeldingen

  VO-010 | Druppel rouwarrangement - in oasis
  VO-010 | Druppel rouwarrangement - in oasis
  VO-010 | Druppel rouwarrangement - in oasis

  Reacties

  Druppel rouwarrangement

  Hoi Nicolle,  

  Ik heb 4 rouwstukken mogen maken, dus gelijk een goede oefening

  Hier een witte en een roze  op een minihouder gemaakt

  Benieuwd naar je mening Zelf vind ik de witte mooier van vorm

  Groetjes Manon


  Manon Staal
  zondag 29 oktober 2023 | 15:06u

  Druppel rouwarrangement

  Hoi Nicolle,  

  Ik heb 4 rouwstukken mogen maken, dus gelijk een goede oefening

  Hier een witte en een roze  op een minihouder gemaakt

  Benieuwd naar je mening Zelf vind ik de witte mooier van vorm

  Groetjes Manon


  Manon Staal
  zondag 29 oktober 2023 | 15:06u

  Hoi Manon,

  Ze zijn allemaal prachtig, maar de witte heeft wat meer groen in de punt en daardoor sluit het mooier aan. Ze waren er vast heel erg tevreden over.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 17 november 2023 | 17:26u

  Druppel wand versiering voor een bruiloft

  Ha Nicolle 

  vandaag een druppel gemaakt als wandversiering voor een bruiloft.

  ik ben er super trots op .

  maar er zullen wel wat punten nog ter verbetering zijn.

  deze hoor ik graag van je .

  groetjes Carla 


  Carla de Jeu-Veen
  donderdag 17 augustus 2023 | 15:18u

  Druppel wandversiering

  Hoi Carla,

  Het kan altijd beter. Dat heb ik ook altijd met mijn arrangementen. Ik ga er bij dit arrangement niks over zeggen, want hij is prachtig geworden en voor een hele leuke gelegenheid. Dus daar mag je zeker trots op zijn!

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 01 september 2023 | 17:34u

  druppel rouwarrangement

  Hallo,

  hierbij mijn druppel rouwbloemstuk. helaas niet gemaakt om alleen te 'oefenen', maar met liefde gemaakt voor de overledene.

  mvg Heidi


  Heidi Bos
  vrijdag 31 maart 2023 | 10:00u

  druppel rouwarrangement

  Hoi Heidi,

  Gecondoleerd! Het is goed te zien dat je er veel tijd en liefde ingestoken hebt. Hij is prachtig geworden! Dit is vast niet je eerste druppel of je bent echt een natuurtalent. Sterkte en wees er trots op dat je hem zo mooi gemaakt hebt.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 31 maart 2023 | 12:28u

  rouwarrangement

  Hallo Nicolle
   
  Heb mijn arrangement gemaakt voor op een balie! Voor mij voelt nl een rouwarrangement op dit moment niet goed om te maken, omdat mijn moeder heel slecht ligt, en ik steeds in mijn hoofd heb dat als ik er een maak, het dan voor haar is. 
  Maar om toch een opdracht voor deze les in te leveren, ben ik voor slank en fleurig gegaan. Op de sportschool  waren ze er super blij mee. Wat vind jij ervan? Gr Ineke


  Ineke Vink-Heuverkamp
  donderdag 30 maart 2023 | 15:45u

  Rouwarrangement?

  Hoi Ineke,

  Rouwwerk is wel vaak wel moeilijk om te maken, maar ook erg mooi als je al je liefde erin kan steken. Het stuk wat je hebt gemaakt is geen druppel, maar wel ook een klassiek stuk. Hij zal zeker mooi op de balie staan, maar ook als kistversiering. Je hebt hem erg mooi gemaakt. Rouw en trouw zijn ook vaak dezelfde stukken. Zoek maar eens naar een autoversiering op het internet, dan zal je ook veel druppels zien. Het is vooral het gevoel wat je hebt tijdens het maken. Heel veel sterkte en beterschap voor je moeder!

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 31 maart 2023 | 12:22u

  VO-010 | Druppel rouwarrangement - in oasis

  Hoi nicolle ik dacht dat ik deze les gister geplaatst had... maar zie hem nu niet terug.... diegene waar ik hem voor gemaakt had.. wilde deze schaal...en gerbera's....zou t liever met roosjes gedaan hebben ....maar goed. Hoor graag wat je ervan vindt. Groetjes Jacqueline K


  Jacqueline Krijnsen
  vrijdag 24 maart 2023 | 18:51u

  Druppel rouwarrangement

  Hoi Jacqueline,

  Hij ziet er goed uit. Klant is koning, maar dat maakt het niet altijd makkelijker. Je hebt de vorm en de verdeling heel knap gemaakt en dat valt zeker niet mee met Gerbera's. Dat is altijd lastig in de punt. Nu loopt hij mooi mee met de vorm van de schaal. Ze waren er vast blij mee.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 31 maart 2023 | 11:43u

  Rouwarrangement

  Beste Nicolle, 

  Vandaag geprobeerd een rouwarrangement te maken.

  Graag hoor ik wat je er van vindt. 

  Groetjes Karin


  Karin Scheerhoorn- de Vos
  zondag 13 november 2022 | 10:20u

  Druppel Rouwarrangement

  Hoi Karin,

  Zie nu in je druppel dat het geen Limonium is, maar een Aster. Als ik je druppel zo zie, zou ik niet zeggen dat dit je eerste is. Wat is hij al mooi in verhouding en goed van vorm. Je roosjes zouden nog iets beter verdeeld kunnen worden. Misschien zie je het nu ook zelf van bovenaf. De eerste iets naar lager en naar recht, maar wel rechtdoor, de tweede dan ook iets langer, de derde zit goed en dan de vierde weer naar links. Zo zou de afstand meer gelijk zijn tussen je rozen.

  Verder ziet hij er keurig uit.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  zondag 20 november 2022 | 14:11u

  Druppel Rouwarrangement

  Goedemorgen Nicolle, 

  Ik zag het inderdaad toen ik er van bovenaf naar keek dat de rozen niet goed verdeeld waren. De volgende keer ga ik hier beter opletten. 

  Bedankt voor je tips. 

  Groetjes Karin

  Karin Scheerhoorn- de Vos
  dinsdag 22 november 2022 | 07:43u

  Druppel rouwarrangement

  Hoi Nicolle Dit keer druppel rouwarrangement gemaakt . Ik had ledervaren bladeren besteld bij de bloemist maar die waren er niet dus i.p.v ledervaren heb ik varen bladeren geplukt uit de zijkant van de sloot bij ons huis maar deze zijn licht geel van kleur en smal. En ik kwam appelblad te kort dus heb ik 3 fatsia bladeren gebruikt aan de achterkant ik weet niet of dit mag . Ik had nog niet eerder een druppel rouwarrangement gemaakt. Ik hoor graag van je Nicolle wat je er van vindt . Groetjes Marjanne


  Marjanne S.
  zaterdag 04 juni 2022 | 21:23u

  Druppel rouwtak

  Jeetje Marjanne, 

  Ik zou echt niet kunnen zeggen dat dit je eerste druppel rouwtak is. Hij is erg mooi geworden en je hebt het mooi opgelost met het groen. Ik vind die varens altijd zo mooi, het is alleen zo jammer dat ze snel indrogen. Ondanks je grote Fatia is je druppel wel mooi rond geworden en goed verdeeld. Goed gedaan.

  Groetjes, Nicolle 

  Nicolle Boerma
  woensdag 22 juni 2022 | 21:59u

  Rouw aragement?

  Als ik zie hoe de andere het gedaan hebben  word ik er niet vrolijker van  de mijne lijkt niet eens op een druppel.

  met de tulpen die ik kreeg gaat het ook niet ze zijn veel te zwak  .maar is moeilijk inderdaad om het goede materiaal te krijgen. Met weinig geld dat te doen is echt een zware klus maar goed probeer de volgende keer meerder bloemzaken

  dan maar om aan het materiaal te komen.deze bloemenzaak werkt erg veel met tulpen rozen en gerbrias maar weinig groen materiaal. Laat maar horen  dan .ik vind het te plat en niet er uitzien als een druppel groetjes


  Joana B.
  vrijdag 08 april 2022 | 14:39u

  Druppel rouwtak

  Hoi Joana, 

  Het is zeker niet makkelijk om met een laag budget zo een groot stuk te maken. Als je meer groen zoals het coniferen groen kan regelen, dan is dat al een goed begin. Je hoeft niet perse meerdere soorten groen te hebben. Het kan ook met alleen conifeer. De bloemen kleuren wel echt heel leuk bij elkaar. Je hebt het al heel knap gedaan. Je had wel genoeg om iets groter en meer open te werken. Tulpen zijn wel heel lastig in een druppel niet alleen vanwege de stelen, maar ook omdat ze omhoog groeien. Je mist ook in de lengte nog andere bloemen.  Dat zal lastig geweest zijn., want Gerbera's zijn te rond. Je had er wel meer conifeer, hypericum en Craspedia kunnen steken. Dan was het meer één geheel geworden. Mochten de bloemen nog goed zijn dan kan je er nu ook nog een leuke biedermeier of een bloementaart van steken en van de mooie kleuren en bloemen genieten. 

  Groetjes, Nicolle 

  Nicolle Boerma
  maandag 11 april 2022 | 22:51u

  Rouwdruppel in oasis

  Hai Nicolle, De gaultheria heeft wat te lang gestaan, deel weg moeten doen, groen aangevuld met Hedera en slanke eucalyptus. Ik bleek de minihouder te hebben. Lengte vanaf bindpunt nu 35 cm, en breedte en hoogte vanaf BP 17 cm. Groetjes! Alieke


  Alieke
  vrijdag 16 april 2021 | 16:45u

  Hoi Alieke, 

  Dat heb je knap opgelost. De verhoudingen zijn zo prima. Op de foto zie je bijna niet dat hij kleiner is. Als je veel oefend met Gaultheria is het goed als je het blad af en toe nat sproeit of even dompelt, dan droogt hij niet zo snel uit. De aantallen bloemen die je het heb je goed verdeeld. Volgende keer mag je alleen even extra er op letten dat de horizontale bloemen nog lager gestoken worden. Dan sluit je stuk nog mooier aan op de ondergrond. Je kan dat het beste zien van een afstand of ...op de foto ;-)

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 23 april 2021 | 09:52u

  Gesnopen!

  Geldt het nat maken voor alle bladgroen, ook bv hedera of ruscus of eucalyptus?

  Alieke
  vrijdag 23 april 2021 | 12:08u

  Hoi Alieke, 

  Bij veel soorten wel. Arachniodes, Gaultheria, fijne Russische, Aspidistra. Dat zijn allemaal soorten die bij de groothandel in dozen liggen,  vochtig en niet op water. Sproeien kan dan meestal ook geen kwaad.

  Nicolle Boerma
  vrijdag 23 april 2021 | 12:46u

  Rouwarrangement

  Hoi Nicolle

  hier ben ik niet zo tevreden van.

  Groetjes

  Kristin


  Kristin M
  dinsdag 02 februari 2021 | 23:52u

  Druppel Rouwarrangement

  Hoi Kristin,

  Nou als dit voor jou de eerste keer is dat je een druppel rouwarrangement hebt gemaakt dan mag je wel zeer zeker tevreden zijn.

  Er zijn altijd wel een paar verbeterpuntjes en die zie je juist vaak nog beter op de foto. Je vorm en verhouding zijn prima. De meeste materialen zijn ook goed verdeeld, alleen heb je een beetje te veel Alchemilla boven in zitten en kan je nog wat Solidago en Alchemilla horizontaal gebruiken. Voor de rest is hij prima.

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 08 februari 2021 | 13:46u

  Van bovenaf.


  maandag 09 november 2020 | 15:51u

  Lang geleden

  Dit weekend druppel rouwwerk herhaald. Was lang geleden.


  maandag 09 november 2020 | 15:50u

  Druppel Rouwtak

  Hoi Jolanda,

  Nou aan je druppel rouwtak is het niet te zien dat het lang geleden is. De vorm en verdeling zijn erg goed gegaan.

  Prachtig met die grote Chrysanthemum ook door de andere materialen een mooi herfststuk. Je zou er zelfs Quercus (Eikenblad) of Beukenblad in kunnen steken.

  Goed dat je deze nog een keer herhaald hebt. 

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  zondag 15 november 2020 | 10:17u

  Van het elastiekje naar het touwtje!

  Hoi Nicolle,

  Als klanten haast hebben (én een slecht humeur) willen ze dat ik zo snel mogelijk een boeket maak. Sommige bazen in bloemenwinkels willen ook dat ik zo snel mogelijk een boeket draai, want al ben ik in opleiding: ik moet snelheid maken. Dus geen geworstel met een touwtje..

  Maar inmiddels ben ik aan het oefenen geslagen met de techniek van het touwtje: ik vind het mooier, natuurlijker en het is zonder meer beter voor de bloemen. Wat jij ook zegt.

  Ook zie ik in de wat luxere bloemenwinkels dat er standaard een touwtje wordt gebruikt: ook al koop ik maar 4 bloemen om cadeau te geven. Heel mooi vind ik dat. Kwaliteit! Dus ik weet het wel...

  Doe mij maar een touwtje.

  Groetjes,
  Vlijtig Liesje

  Monique van der Gaag
  zondag 19 juli 2020 | 15:38u

  Dankjewel/ feedback touwtje

  Hallo Nicolle, Dankjewel voor je feedback vanuit het zonnige Spanje! Fijne vakantie toegewenst! Ik weet van de website-wisseling: hoe hard en hoe zorgvuldig jullie daaraan werken! De nieuwe site is super! Ik weet ook dat ik altijd antwoord en feedback krijg. Ik kreeg zojuist ook een mail met link naar het huiswerk en de opmerking, dat er feedback was. Erg fijn! Dat was voorheen niet. Inmiddels gebruik ik altijd een touwtje bij het binden om mezelf die goede techniek aan te leren. Ik heb zelfs geen elastiekjes meer in huis. Wie had dat ooit gedacht! Grtjs Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  zondag 19 juli 2020 | 16:03u

  Een touwtje veel mooier?

  Hoi Vlijtig Liesje, Leuk dat je het met me eens bent. Sorry trouwens dat ik zo laat reageer. Doordat we van website zijn veranderd kon ik nog geen reactie geven, omdat ik er nog geen foto bij kon zien. Vanuit een zonnig Spanje proberen we hiermee aan de slag te gaan. Ik weet dat je veel geduld en begrip hiervoor hebt. Alvast bedankt daarvoor. Groetjes
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  zondag 19 juli 2020 | 09:30u

  Hier mijn druppelarrangement, het was even zoeken

  Hier mijn druppelarrangement, het was even zoeken naar de groenmaterialen (gaultheria en eucalyptus als basis gebruikt en later nog plukjes asparagus aan kunnen komen) Vond het een leuke uitdaging, leek makkelijk maar viel toch klein beetje tegen Groetje Linette


  Linette v E
  woensdag 01 april 2020 | 13:26u

  Hoi Linette, Wat een prachtige druppel heb je gem

  Hoi Linette, Wat een prachtige druppel heb je gemaakt. Heel knap, zeker voor de eerste keer. Je verdeling is ook erg goed gegaan. Dat zal niet makkelijk geweest zijn met zoveel verschillende materialen. Je vorm is van bovenaf ook erg goed gelukt. Vanaf de zijkant gezien, heb ik het idee dat hij iets te hoog is vergeleken met de lengte. Heb je gemeten vanaf je tafel? Ook kan ik op die foto ook heel goed zien dat je de bloemen mooi hebt laten aansluiten op je ondergrond. Bedankt voor je foto's en op onze nieuwe site kan je makkelijker en beter de foto's plaatsen. Nog even geduld. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 02 april 2020 | 13:58u

  Nicolle, ik heb nog een vraag over de aanschaf van

  Nicolle, ik heb nog een vraag over de aanschaf van materialen. Toen ik in de winkel erachter kwam dat veel van de door jou genoemde groen- en bloemsoorten er op dat moment niet waren, heb ik die lijst maar gewoon helemaal los gelaten. En heb gekozen wat ik zelf mooie bloemen en kleuren vind. Maar thuis merkte ik daardoor dat ik minder houvast had aan de opbouw en uitleg van je online les. Een solidago zou veel meer vulling hebben gegeven dan de slanke en kale steel van een fresia. Daarnaast heb ik het mezelf misschien onbewust moeilijker gemaakt door af te wijken van de aantallen. En meerdere kleuren te kiezen. Daarom mijn vraag: is er iets waar ik de volgende keer op kan letten als ik moet afwijken van de genoemde materiaalsoorten?

  maandag 30 maart 2020 | 18:25u

  En de zijkant.

  En de zijkant.


  maandag 30 maart 2020 | 18:14u

  Hoi Nicolle, hier mijn rouwarrangement in druppe

  Hoi Nicolle, hier mijn rouwarrangement in druppelvorm. Ik vond het lastig om dit thuis te maken. Vooral omdat veel van de in de lijst genoemde materialen niet te vinden (te koop) waren. Uiteindelijk is dit het geworden. Van boven.


  maandag 30 maart 2020 | 18:13u

  Hoi Jolanda, Dank je wel voor je foto. Je hebt ee

  Hoi Jolanda, Dank je wel voor je foto. Je hebt een prachtige druppel rouwarrangement gemaakt. Mooie kleuren en materialen heb je uitgezocht. Natuurlijk kan je nooit de precies de zelfde materialen vinden als de materialenlijst, maar het is je heel goed gelukt. Die uitdaging heb je ook als je na de les huiswerk maakt. Je leert er erg veel van en het is een goede ervaring. Je vorm is ook erg goed gelukt. Je verdeling is ook prima. Hij is iets langer, maar als je de langste roos iets korter dan je langste Chrysanthemum maakt en er naast plaatst is hij goed. Hou goed van een afstand in de gaten dat al je materialen op de ondergrond rusten. Hij zal ook lekker ruiken. Geniet van je prachtige stuk. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  woensdag 01 april 2020 | 11:49u

  Hi Nicolle, En een foto van de druppel rouwarran

  Hi Nicolle, En een foto van de druppel rouwarrangement van de zijkant gezien. Groet en fijne avond, Ine


  donderdag 19 maart 2020 | 21:53u

  Hi Nicolle, Hierbij de foto van mijn druppel rou

  Hi Nicolle, Hierbij de foto van mijn druppel rouwarrangement. Dank voor de duidelijke uitleg. Groet, Ine


  donderdag 19 maart 2020 | 21:52u

  Hoi Ine, Wat heb je een prachtig rouwarrangement

  Hoi Ine, Wat heb je een prachtig rouwarrangement gemaakt! Keurig verdeeld en een hele mooie vorm. Knap van je dat je Ranonkels er in hebt gestoken. De gelegenheid om dit te mogen maken zijn altijd verdrietig, maar je kan met zo een mooi stuk toch mensen blij maken. Groetjes en Sterkte, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 20 maart 2020 | 17:03u

  Hallo Nicolle, En dit was voor het echt: tijdens

  Hallo Nicolle, En dit was voor het echt: tijdens mijn stage mocht ik dit druppelvormig rouwstuk op een graftakhouder met Oasis zelfstandig maken. Heel spannend, omdat ik nog bij elke bloem nadenk. Om zelfvertrouwen op te bouwen is zon opdracht natuurlijk goud! Met de sticker camoufleer ik iets dat op de wand hangt. Graag je feedback.... Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  woensdag 12 februari 2020 | 22:35u

  Wat Goed Vlijtig Liesje, Daar mag je zeker trots

  Wat Goed Vlijtig Liesje, Daar mag je zeker trots op zijn! Je verdeling en aansluiting zijn echt mooi gelukt. Aan de achterkant is hij een beetje plat geworden. Ik denk als de roos rechts achter iets korter was geweest dat hij al ronder toont, maar trek je daar niks van aan. Dat zal zeker niet iedereen opvallen. Ook zullen de Gerberas mini na een paar dagen omhoog groeien, maar dat wist je vast wel. Het is vaak voor een korte tijd. Goed gedaan. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 24 februari 2020 | 13:03u

  Hallo Nicolle, Met kerstgroen de vorm uitgezet e

  Hallo Nicolle, Met kerstgroen de vorm uitgezet en twee gekregen boeketten met wat oudere bloemen uit elkaar gehaald om nog eens te kunnen oefenen met de druppelvorm. Niet al mijn gips gebruikt, want ik heb het ook nog nodig voor een andere opdracht... Het begint al wat vertrouwder te voelen. Graag je feedback! Groetjes Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  woensdag 12 februari 2020 | 21:47u

  Hoi Vlijtig Liesje, Ja. . . . bij de druppel zit de

  Hoi Vlijtig Liesje, Ja.... bij de druppel zit de vorm er goed in. Je blauwspar had wel links en rechts op de hoeken iets korter gemogen. Ook laat je de bloemen goed op je ondergrond rusten. Wat leuk dat je dit hebt gemaakt van twee oudere boeketten. Top. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 24 februari 2020 | 12:56u

  Hoi Nicolle, Vanavond heb ik deze druppel rouw a

  Hoi Nicolle, Vanavond heb ik deze druppel rouw arrangement gemaakt. Is voor een begrafenis morgen van een bewoner van mij. Dit heb ik namens de begeleiders en bewoners gemaakt. Ik ben eigenlijk best wel tevreden (ze hield van kleurijke bloemen). Graag hoor ik van je wat je er van vind. Mvg. Marion


  Marion van der Wal
  woensdag 12 februari 2020 | 20:22u

  Hoi Marion, Het is een mooie druppel geworden, da

  Hoi Marion, Het is een mooie druppel geworden, daar mag je zeker trots op zijn. De verdeling is ook goed. Wel jammer dat de rozen nog niet open zijn. Soms helpt het dat je voor dat je ze gebruikt even op iets warmer water met snijbloemenvoedsel, op een warm plekje zet. Maar ja, daar is niet altijd tijd voor. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 24 februari 2020 | 12:52u

  Hoi Nicolle, Ondertussen heb ik er nog één gema

  Hoi Nicolle, Ondertussen heb ik er nog één gemaakt. Heel simpel, maar wel mooi vind ik zelf. Aan de bovenkant mis ik eigenlijk nig een paarse bloem (die was gesneuveld in de strijd) Mvg. Marion


  Marion van der Wal
  woensdag 22 januari 2020 | 18:40u

  Hoi Marion, Deze druppel was vast al mooi met all

  Hoi Marion, Deze druppel was vast al mooi met alleen het groen! Links en rechts had het palmblad iets korter gemogen, dan was je punt iets slanker geworden. Je hebt de bloemen materialen ook erg mooi uitgekozen. Het is wel lastig om een goede verdeling te krijgen als je van alle soorten er maar een paar hebt. Zeker voor de eerste keer heb je het erg goed gedaan en is hij mooi rustig. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  zaterdag 25 januari 2020 | 15:58u

  Hoi Nicolle, Wat is deze mooi om te maken. Volgen

  Hoi Nicolle, Wat is deze mooi om te maken. Volgens mij kloppen de verhoudingen nog niet helemaal. Maar ik vind hem wel mooi geworden. (haha staat ook leuk op de keuken tafel. Graag hoor ik van je wat jij er van vind. Mvg. Marion


  Marion van der Wal
  dinsdag 14 januari 2020 | 21:37u

  Hoi Marion, Het is een mooie druppel geworden. Oo

  Hoi Marion, Het is een mooie druppel geworden. Ook heb je de materialen mooi uitgekozen. Leuk met het palmblad. Links van je punt zijn ze wel wat lang waardoor je de vorm iets verliest. Blijf er goed op letten dat alle bloemen ook goed op de tafel rusten laat ze niet zweven. Ondertussen heb je vast gezien dat Antirrhinum (leeuwenbek) omhoog groeit ;-). Helemaal niet erg, maar nu je het weet kan je er rekening mee houden. Je druppel zal ook wel lekker ruiken met de Freesias erin. Geniet er van. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  woensdag 22 januari 2020 | 14:52u

  Hallo Nicolle, Druppel handgebonden Rouwboeket v

  Hallo Nicolle, Druppel handgebonden Rouwboeket van opzij.... Grtjs Vlijtig liesje, die er nu een rommeltje van maakt....


  Monique van der Gaag
  zondag 20 oktober 2019 | 20:30u

  Zo vind ik hem het mooist.

  Zo vind ik hem het mooist.

  Nicolle Boerma
  vrijdag 25 oktober 2019 | 15:00u

  Dankjewel, Nicolle! Ik ben t helemaal met je eens!

  Dankjewel, Nicolle! Ik ben t helemaal met je eens! Groetjes Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  zaterdag 26 oktober 2019 | 16:34u

  Handgebonden druppel Rouwboeket van boven. Het gro

  Handgebonden druppel Rouwboeket van boven. Het grote Monstera-blad gaf me inspiratie. Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  zondag 20 oktober 2019 | 20:22u

  Maar dat elastiekje kan echt niet!

  Maar dat elastiekje kan echt niet!

  Nicolle Boerma
  vrijdag 25 oktober 2019 | 14:59u

  Open en blote foto om de mooie korenschoof te kunn

  Open en blote foto om de mooie korenschoof te kunnen laten zien. En t foute elastiekje, inderdaad.... GrtjsVlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  zaterdag 26 oktober 2019 | 13:38u

  Ohja. . . een elastiekje. Daar wilde ik je nog iets o

  Ohja...een elastiekje. Daar wilde ik je nog iets over vragen, Nicolle! Op mijn stageplek zijn elastiekjes de norm, wel dan een hoesje, een cacheron om de steel schuiven ter afwerking. Had de foto met t hoesje per ongeluk gewist. En deze opdracht niet thuis gemaakt, maar per ongeluk op mijn stage.... Op t examen dus alleen touw gebruiken... Hier moet ik goed op letten. Ik zie bijna nooit boeketten met mooie touwtjes. Waarom wordt dat niet gedaan? Op de markt begrijp ik het.... Dat moet daar wat sneller. Ik ga het lesdeel over het touwtje nog eens nader bekijken... Grtjs Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  zaterdag 26 oktober 2019 | 13:35u

  Vraag eens aan je klanten wat zij mooier vinden. I

  Vraag eens aan je klanten wat zij mooier vinden. Ik vind een elastiekje lelijk en slecht voor je bloemen. Je Biedermeierboeketten blijven ook veel mooier rond met een touwtje.

  Nicolle Boerma
  zaterdag 02 november 2019 | 15:08u

  Hallo Nicolle, Een paar dagen terug heb ik een p

  Hallo Nicolle, Een paar dagen terug heb ik een plukboeket gemaakt, wat onder mijn handen veranderde in een handgebonden druppel Rouwboeket. Op mijn stageplek kreeg ik namelijk de opdracht om een Eenzijdig Plukboeket te maken, dus met hoog-laag bloemen Zo ben ik bezig met de druppel en dat de bloemen de mensen moeten aankijken als het boeket plat ligt. Per ongeluk heb ik twee opdrachten gecombineerd. Dit zou in de praktijk vast ook kunnen voorkomen, wat denk jij, Nicolle: handgebonden eenzijdig (plat) Rouwboeket in druppelvorm? Groetjes Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  zondag 20 oktober 2019 | 20:19u

  Hoi Vlijtig Liesje, Goed gedaan hoor. Natuurlijk

  Hoi Vlijtig Liesje, Goed gedaan hoor. Natuurlijk mag je later diverse stijlen gaan combineren. Het grote verschil is dat een pluk boeket mooi in de vaas moet kunnen staan en een rouwboeket niet. Die mag blijven liggen. Ik denk dat dit boeket wel in een rechte vaas kan staan. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 25 oktober 2019 | 14:57u

  Leuk om diverse stijlen later te mogen combineren.

  Leuk om diverse stijlen later te mogen combineren. Ik kan niet wachten...en dat resulteerde in dit plukboeket-Rouwboeket. Nu weer verder met gewoon je lessen volgen, hoor.... Grtjs Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  zaterdag 26 oktober 2019 | 13:27u

  Dankjewel Nicolle, En inderdaad bleven mijn eenz

  Dankjewel Nicolle, En inderdaad bleven mijn eenzijdige boeketten netjes staan in de vaas. Klanten vinden ze mooi. Leuk is dat.... Dat mijn inspiratie bij de klant thuis in de vaas komt. Grtjs Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  zaterdag 26 oktober 2019 | 13:24u

  Hallo Nicolle, Dankjewel voor je feedback en ver

  Hallo Nicolle, Dankjewel voor je feedback en vertrouwen in mij. Ik voel me nu nog wat onzeker over de juiste lengte. Dit was pas de tweede keer, dat ik een druppel maakte. Ook mag de hoogte niet meer dan 25 tot 30 cm bedragen, anders kan t goudstuk niet bovenop de kist in de lijkwagen vervoerd worden. Wel even iets om aan te denken. Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  zondag 20 oktober 2019 | 20:08u

  Hoi Vlijtig liesje, Volgens mij mag het kist stuk

  Hoi Vlijtig liesje, Volgens mij mag het kist stuk maximaal 40 cm hoog zijn voordat het klem zit.;-) 40 cm hoog betekend 80 cm meter lang dat is dan wel een hele grote druppel. Dat komt niet zo vaak voor, maar zeker iets waar je rekening mee moet houden. Goed dat je eraan denkt. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 25 oktober 2019 | 14:53u

  Dankjewel Nicolle, Max 40 cm dus. Het wordt nog s

  Dankjewel Nicolle, Max 40 cm dus. Het wordt nog spannend, de eerste keer dat ik voor t echie een rouwstuk mag maken. Gewoon doen: ik vind t een mooie gedachte om met bloemwerk de laatste eer te bewijzen.... Grtjs Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  zaterdag 26 oktober 2019 | 13:21u

  Goudstuk = rouwstuk (domme Autocorrectie)

  Goudstuk = rouwstuk (domme Autocorrectie)

  zondag 20 oktober 2019 | 20:09u

  Hallo Nicolle, Work in progress: zo kan ik je di

  Hallo Nicolle, Work in progress: zo kan ik je direct de vraag stellen ooi f ik deze druppelvormige mal mag gebruiken, op het examen? Mag ik een meetlint gebruiken? Het bloemendraad is natuurlijk ook een hulpmiddel. . Mijn rouwarrangement is nog niet af. De schemering viel in. Morgen verder. Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  maandag 16 september 2019 | 22:28u

  Hoi Vlijtig Liesje, Je mag natuurlijk je meetlint

  Hoi Vlijtig Liesje, Je mag natuurlijk je meetlint gebruiken op het examen, maar ik ben er van overtuigt dat als jij dit arrangement drie keer hebt gemaakt dat je hem niet nodig hebt. De verhoudingen en verdeling komen ook nog in andere arrangementen terug. bv. je druppel bruidsboeket en vaas Cascade. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 14 oktober 2019 | 11:05u

  En dit is de achter zijde

  En dit is de achter zijde


  zondag 23 juni 2019 | 17:35u

  Hoi Mirjam, Er is iets bij ons fout gegaan met je

  Hoi Mirjam, Er is iets bij ons fout gegaan met je eerste berichtje en nu kan ik die foto niet zien. Sorry! Op deze foto ziet je druppel er erg goed uit. Mooie volle vorm. Leuk met deze materialen zo krijg je een beetje een veld idee. Let er wel op dat je horizontale bloemen niet gaan zweven. Groetjes. Nicolle

  Nicolle Boerma
  zondag 21 juli 2019 | 13:47u

  Hallo Nicolle, hier een druppel rouwtak. Groetjes

  Hallo Nicolle, hier een druppel rouwtak. Groetjes Nelleke


  zondag 29 oktober 2017 | 20:24u

  Hoi Nelleke, Dank je wel voor je foto. Het is een

  Hoi Nelleke, Dank je wel voor je foto. Het is een hele mooie druppel rouwtak geworden. Als we de rozen bekijken had hij zelfs een maatje groter gekund, maar daar hebben we het al over gehad in de klas. Fijn dat nu alle leerlingen hem kunnen zien. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  woensdag 15 november 2017 | 11:02u

  De grote amarant op de druppel had ik liever klein

  De grote amarant op de druppel had ik liever kleiner gehad (had ik niet meer in mijn tuin) want is nu best overheersend. Ik had alleen de houder large ter beschikking. Lastig om hem vol te krijgen, hij is enorm... Ik had te weinig materiaal om de punt van de druppel meer op te vullen in de hoogte.


  zondag 20 augustus 2017 | 23:13u

  Hoi Ireen, Dat je moeite had om hem te vullen is

  Hoi Ireen, Dat je moeite had om hem te vullen is niet te zien. Je druppel is erg mooi geworden. Ik vind dat je heel goed met je materialen aan het werk bent en een boeket en heren corsage geoefend en dan uiteindelijk deze mooie druppel. Die grote Amaranthus vind ik nog niet eens zo storend. Nu is hij wat spannender en natuurlijk. Je hebt ook de rest keurig verdeeld en tot op de ondergrond gewerkt. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 28 augustus 2017 | 12:38u

  De grote amarant inkorten was uiteraard mogelijk,

  De grote amarant inkorten was uiteraard mogelijk, maar ik had vulling nodig om de druppel vol te krijgen.

  zondag 20 augustus 2017 | 23:21u

  Hoi Nicolle, Hierbij mijn druppel arrangement op

  Hoi Nicolle, Hierbij mijn druppel arrangement op oasis. Groetjes Ireen


  zondag 20 augustus 2017 | 23:07u

  En nog een

  En nog een


  donderdag 06 juli 2017 | 15:56u

  Hoi Jacqueline, Je druppel ziet er goed uit. Leuk

  Hoi Jacqueline, Je druppel ziet er goed uit. Leuk met al die verschillende materialen en fris met die kleurtjes. Horizontaal hadden er nog een paar bloemen mogen zitten, maar de vorm is mooi. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  woensdag 19 juli 2017 | 16:00u

  Zijkant

  Zijkant


  donderdag 06 juli 2017 | 15:54u

  Hoi Nicolle, ik heb een druppel rouwarrangement ge

  Hoi Nicolle, ik heb een druppel rouwarrangement gemaakt gr Jacqueline Sweers


  donderdag 06 juli 2017 | 15:53u

  Opgehangen als wanddecoratie gr Jacqueline Sweers

  Opgehangen als wanddecoratie gr Jacqueline Sweers


  vrijdag 02 juni 2017 | 10:56u

  Jacqueline, Wat een plaatje! Je zou nog wat meer

  Jacqueline, Wat een plaatje! Je zou nog wat meer rozen kunnen gebruiken, maar diegene die je had heb je keurig verdeeld. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 09 juni 2017 | 16:17u

  Hoi Nicolle, mijn druppel rouwarrangement gr Jacqu

  Hoi Nicolle, mijn druppel rouwarrangement gr Jacqueline Sweers


  vrijdag 02 juni 2017 | 10:53u

  Hoi Nicolle, Mijn druppel rouwarrangement. De vi

  Hoi Nicolle, Mijn druppel rouwarrangement. De vierde bloem blijft toch een lastig "geval"! Met vriendelijke groet, Jacqueline


  zondag 23 april 2017 | 18:31u

  Hoi Nicolle, Mijn druppel, ik hoor het graag weer

  Hoi Nicolle, Mijn druppel, ik hoor het graag weer van je! Dit was het voor deze week, het kwik gaat richting de 35 graden, hopelijk zaterdag weer koeler en dus weer bloemetjes kopen! Hartelijke groet, Mirjam.


  zondag 23 juni 2019 | 17:33u

  Hoi Jacqueline, Mooi. Wat zal hij lekker geroken

  Hoi Jacqueline, Mooi. Wat zal hij lekker geroken hebben. Zoals ik al tegen je zei, is het wel belangrijk als je Seringen gebruikt om je bloemen en de oasis houder met Heester snijbloemen voedsel te laten volzuigen. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 04 mei 2017 | 11:57u

  Mijn druppel rouwarragement is niet echt gelukt vi

  Mijn druppel rouwarragement is niet echt gelukt vind ik. De overgang van de Biedermeier naar de punt is niet vloeiend genoeg.


  Kristin M
  zaterdag 25 maart 2017 | 22:27u

  Hoi Kristin, Nou doe je al een beetje mijn werk

  Hoi Kristin, Nou doe je al een beetje mijn werk ;-). Goed dat je echt naar je bloemwerk kijkt, ook als je klaar bent. Als je eerste Chrysanthemum iets langer was geweest en je Solidago onder je roos, dan was de punt beter geworden. Het is wel een hele mooie druppel geworden. De vorm en de verdeling is voor de rest prima. Erg goed gedaan. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  zaterdag 01 april 2017 | 14:45u

  Bedankt voor de tip. Ik houd er de volgende keer z

  Bedankt voor de tip. Ik houd er de volgende keer zeker rekening mee. Groetjes! Kristin

  Kristin M
  maandag 10 april 2017 | 16:18u

  Hallo Nicolle, En nog een foto. Groetjes, Jean

  Hallo Nicolle, En nog een foto. Groetjes, Jeanette


  zondag 26 februari 2017 | 19:14u

  Hoi Jeanette, Prachtig! Heel lief en romantisch.

  Hoi Jeanette, Prachtig! Heel lief en romantisch. In verhouding iets meer bloemen bovenin gebruikt en wat minder groen, maar wel erg rijk zo. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 02 maart 2017 | 14:58u

  Hallo Nicolle, Een druppelboeket boeket gemaakt.

  Hallo Nicolle, Een druppelboeket boeket gemaakt. Ik heb zelf mijn eigen inbreng ingebracht. Weinig blad gebruikt en meer rozen. ik hoor graag van je. Groetjes, Jeanette


  zondag 26 februari 2017 | 19:12u

  Hallo Nicolle, Voor een herdenkingsdienst dit arr

  Hallo Nicolle, Voor een herdenkingsdienst dit arrangement gemaakt. In druppelvorm. Best wel lastig, dit was de eerste keer. Tips van harte welkom. Groetjes Lia


  donderdag 17 november 2016 | 16:50u

  Hoi Lia, Wat een prachtige druppel heb je gemaakt

  Hoi Lia, Wat een prachtige druppel heb je gemaakt met mooie warme kleuren. Daar mag je trots op zijn. De vorm en verdeling zijn ook keurig. Zelf zou ik alleen niet zo snel Gerbera mini als hoofdbloem gebruiken, omdat ze zo snel omhoog groeien en je dan snel de vorm kwijt raakt. Door ze op draad te zetten kan je dit wel een beetje tegen gaan. Het is vast helemaal goed gegaan. Bewaar de foto maar goed. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 18 november 2016 | 11:49u

  ☺️

  ☺️

  vrijdag 18 november 2016 | 19:13u

  Eerste foto

  Eerste foto


  woensdag 26 oktober 2016 | 14:59u

  Tweede foto

  Tweede foto


  woensdag 26 oktober 2016 | 14:59u

  Hallo Nicolle, Hierbij mijn tweede rouwboeket ge

  Hallo Nicolle, Hierbij mijn tweede rouwboeket gemaakt. Op zich weer aardig goed gelukt. Graag hoor k van je. Groetjes, Jeanette

  woensdag 26 oktober 2016 | 14:58u

  Hoi Jeanette, Fijn dat je zo lekker aan de werk b

  Hoi Jeanette, Fijn dat je zo lekker aan de werk bent. Je druppel is inderdaad aardig gelukt. Je hebt mooie materialen uitgezocht en de stappen tussen de verschillende bloemen is ook keurig. Van mij mag het groen alleen wat korter, nu overheerst het en je druppel zou er ronder zien als het groen meer tussen de bloem zijn verdeeld. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Ga lekker door. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 18 november 2016 | 11:56u

  En de achterkant van de druppel boeket.

  En de achterkant van de druppel boeket.


  woensdag 21 september 2016 | 15:26u

  Hallo Nicolle, Hierbij mijn eerste druppel rouw

  Hallo Nicolle, Hierbij mijn eerste druppel rouw arrangement. Ik heb hier geen houder voor gebruikt maar ligt op een laag , platte bord. Een foto van de voorkant en één van de achterkant genomen. Graag hoor ik jou feedback. Groetjes, Jeanette


  woensdag 21 september 2016 | 15:23u

  Hoi Jeanette, Een plat bord is voor de oefening n

  Hoi Jeanette, Een plat bord is voor de oefening natuurlijk prima. Voor het echie zou ik het niet doen. Krijgt de begrafenisondernemer een nat pak ;-). De basis van je arrangement is mooi ook de verdeling. Alleen je hebt het je zelf erg moeilijk gemaakt met de Lelies. Je druppel zou dan veel groter moeten zijn zodat je de lelies in de vorm kunnen blijven. Zeker als ze open gaan raak je de rest van je druppel een beetje kwijt. Deze lelies zijn wel mooi te gebruiken in een lineaire rouwtak. Bekijk die les maar eens. Veel plezier. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 30 september 2016 | 14:49u

  En van bovenaf een foto.

  En van bovenaf een foto.


  Toppie
  dinsdag 16 augustus 2016 | 20:04u

  Hoi Nicolle, Hierbij mijn druppelrouwarrangement

  Hoi Nicolle, Hierbij mijn druppelrouwarrangement op oasis. De tweede keer dat ik hem heb gemaakt. Heb beter op de verdeling van de bloemen gelet, maar ik bleef toch regelmatig wat verplaatsen. Uiteindelijk is het dit geworden. Ik ben zelf wel tevreden. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Groetjes, Rita


  Toppie
  dinsdag 16 augustus 2016 | 20:02u

  Hoi Rita, Het is een mooie slanke druppel geworde

  Hoi Rita, Het is een mooie slanke druppel geworden.De verdeling gaat prima. Hij had iets ronder aan de achterkant mogen zijn. ik mis daar bv. rechts achter nog een Chrysanthemum. Hij zal wel nog mooier zijn geworden toen je Lelies meer open zijn gegaan. Toen ben je er ook vast achter gekomen dat Ornithogalum omhoog groeit ;-). Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 12 september 2016 | 09:36u

  En de laatste van bovenaf gezien. Ik hoor graag va

  En de laatste van bovenaf gezien. Ik hoor graag van je. Hartelijke groetjes, Angelique K.


  zaterdag 23 april 2016 | 19:18u

  En nog eentje van de zijkant

  En nog eentje van de zijkant


  zaterdag 23 april 2016 | 19:16u

  Hallo Nicolle, . Gisteren mijn eerste druppel rouw

  Hallo Nicolle, . Gisteren mijn eerste druppel rouwarrangement gemaakt. Wat heerlijk om dit te maken. Met jouw duidelijke uitleg was het fijn werken. Hij had misschien iets langer mogen zijn, in verhouding tot de hoogte. Om hem langer te maken heb ik er als laatste nog een langere trosanjer er in gestoken. Ik ben zoals altijd benieuwd naar jouw bevindingen en je advies. Hoe dan ook hij hangt te pronken op de schouw en ik geniet ervan. Groetjes, Angelique


  zaterdag 23 april 2016 | 19:15u

  Hoi Angelique, Ik had van deze druppel geen meldi

  Hoi Angelique, Ik had van deze druppel geen melding gehad. Dank je wel. Je druppel is erg mooi. Wat zal het een bloemenzee zijn geweest toen je Lelies zijn open gegaan. Kan me goed voorstellen dat je er van hebt genoten.Hij is ook prachtig. Nu is hij inderdaad ook lang genoeg geworden met je trosanjers. Wat niet helemaal klopt is de verdeling van je rozen. Natuurlijk had er op het laatst nog eentje naast je trosanjers gekund, maar het gaat mij meer om de drie rozen die je ziet vanaf de zijkant- halverwege. Die zitten zo op een rij. Kijk naar de foto van bovenaf en dan zie je dat je stapjes niet helemaal kloppen. Probeer meer rechts, links, rechts, links enzovoort aan te houden. Dan zal je nooit een rechte lijn vanaf de zijkant krijgen. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 13 juni 2016 | 10:15u

  Hallo Nicolle, . Dankjewel voor het bekijken van

  Hallo Nicolle, . Dankjewel voor het bekijken van het bloemwerk. Ik zie wat je bedoelt, een reden te meer om nog eens goed te oefenen. Ik zal nog een foto plaatsen zodra ik weer geoefend heb! Hartelijke groetjes, Angelique

  maandag 13 juni 2016 | 16:06u

  Hallo Nicolle, Bij deze mijn eerste poging voor

  Hallo Nicolle, Bij deze mijn eerste poging voor de druppel rouwarrangement. Groetjes Miranda


  vrijdag 11 maart 2016 | 21:56u

  Hoi Miranda, Hoe heb ik deze nou kunnen missen me

  Hoi Miranda, Hoe heb ik deze nou kunnen missen met zulke frisse kleurtjes. De vorm is mooi slank en de verdeling is ook prima. Er hadden alleen nog wat meer bloemen in gekund. Vooral boven op. Het is ook wel lastig om de juiste aantallen van te voren in te schatten en er zit natuurlijk ook een prijskaartje aan. Je hebt netjes gewerkt en ik zie met liefde gemaakt. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 07 april 2016 | 12:46u

  Mijn eerste grafstukje gemaakt met behulp van de v

  Mijn eerste grafstukje gemaakt met behulp van de video,ik vond het erg leuk om te doen maar zie ook wel meteen dat het nog lang niet perfect is. Groet Annette


  vrijdag 30 oktober 2015 | 15:41u

  Hoi Annette, Je druppel ziet er goed uit. Perfect

  Hoi Annette, Je druppel ziet er goed uit. Perfectie bestaat eigenlijk niet in de bloemsierkunst, dan komt het al snel onnatuurlijk over. Ook als ik klaar ben na 30 jaar ervaring denk ik ook vaak; volgende keer een beetje zus of zo. Zo blijft het ook leuk. Je vorm is prima.De verdeling van de chrysanten ook. Je roosjes hadden iets meer tegenover je chrysanten mogen zitten. Nu zitten ze een beetje in de verdrukking met je chrysanten. Ga lekker verder. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 06 november 2015 | 12:10u

  Hoi Nicolle, Hier is mijn druppel rouwarrangement

  Hoi Nicolle, Hier is mijn druppel rouwarrangement. Alleen is het toch iets minder druppel geworden dan de bedoeling was. Maar ik vind m toch mooi geworden. Ik ben al bij veel bloemenwinkels in de buurt geweest maar nergens verkopen ze ledervaren. Wat kan ik daar dan het beste voor in de plaats pakken? Groetjes Belinda.


  maandag 31 augustus 2015 | 13:43u

  Hoi Belinda, Je druppel is zeker wel mooi geworde

  Hoi Belinda, Je druppel is zeker wel mooi geworden. Leuke kleurtjes, mooi vol. Aan je kleurenkeuze te zien denk ik dat je vrij jong bent. Klopt dat? Arachniodes (ledervaren) wordt niet meer zo graag verkocht, omdat het vrij snel uitdroogt als ze het niet sproeien. Kan je het misschien bestellen? Elke groothandel verkoopt het nog steeds en het is niet duur. Alleen Gaultheria is ook prima. Als je de bloemen in de lengte iets langer had gehouden had je ook iets meer een punt gekregen, ook zonder Arachniodes. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 03 september 2015 | 09:41u

  Hoi Nicolle, Ik ben 45 jaar. Ik zal eens bij groo

  Hoi Nicolle, Ik ben 45 jaar. Ik zal eens bij groothandels kijken, bedankt voor de tip. Groetjes Belinda.

  donderdag 03 september 2015 | 10:32u

  Dat dacht ik al net als ik. . . . . Jong ;-)

  Dat dacht ik al net als ik..... Jong ;-)

  Nicolle Boerma
  donderdag 03 september 2015 | 13:41u

  Hoi Nicolle, een zijaanzicht van het druppel rou

  Hoi Nicolle, een zijaanzicht van het druppel rouwarrangement. Krijgt een mooi plaatsje op het graf van mijn ouders (zouden deze week 65 jaar getrouwd zijn). groetjes, Rita


  zondag 23 augustus 2015 | 18:32u

  Hallo, over deze creatie ben ik meer tevreden, is

  Hallo, over deze creatie ben ik meer tevreden, is erg leuk om te maken. Rita


  zondag 23 augustus 2015 | 18:30u

  Hoi Rita, Het is een flinke druppel geworden, moo

  Hoi Rita, Het is een flinke druppel geworden, mooi hoor. Je hebt ook mooie materialen uitgezocht. Goeie sterke materialen, als het niet te heet wordt kan hij zo drie weken blijven. Je ouders hadden hem ook vast prachtig gevonden. Fijn toch dat je het nu zelf kan maken. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 24 augustus 2015 | 12:37u

  En de zijkant van het rouwarrangement. Groetjes, E

  En de zijkant van het rouwarrangement. Groetjes, Elvier


  dinsdag 14 juli 2015 | 19:07u

  Hoi Nicolle, Hier een foto van mijn rouwarrangeme

  Hoi Nicolle, Hier een foto van mijn rouwarrangement. Ik en benieuwd wat je er van vindt? Groetjes, Elvier


  dinsdag 14 juli 2015 | 19:05u

  Hoi Elvira, Mooie materialen heb je uitgezocht, z

  Hoi Elvira, Mooie materialen heb je uitgezocht, zeker niet de makkelijkste voor de eerste keer. Knap van je dat je de vorm er zo goed in hebt gekregen. De verdeling is wel wat lastig om te bespreken omdat je ook zulke verschillen hebt qua grote. Ik mis wat zware bloemen horizontaal. Dan zou hij mooier aansluiten. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 17 juli 2015 | 15:30u

  Beste Nicolle. . . . Met behulp van je filmpje heb i

  Beste Nicolle.... Met behulp van je filmpje heb ik dit grafstuk voor mijn schoonmoeder gemaakt en ben benieuwd wat je ervan vind.


  woensdag 24 juni 2015 | 18:08u

  Hoi Angelica, Dank je wel voor je foto. Je druppe

  Hoi Angelica, Dank je wel voor je foto. Je druppel rouwarrangement is voor mij echt weer een bevestiging dat les krijgen via een film echt kan werken. Je hebt een keurig stuk gemaakt, mooi van vorm keurig verdeeld en netjes aansluitend op de ondergrond. ( er had nog 1 roosje aan deze kant horizontaal bij gekund.) Je mag er echt trots op zijn. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 25 juni 2015 | 11:23u

  Whaaaa. ben super blij met je goedkeuring. . . . . . idd

  Whaaaa. ben super blij met je goedkeuring......idd een roosje had erbij gekunt. Je lessen zijn heel goed opgebouwt en duidelijk......met jouw als hulp kan een kind de was doen.....hihih Heel erg bedankt......vele groetjes van Angelica

  woensdag 08 juli 2015 | 15:35u

  Dank je wel Angelica voor je reactie, fijn om te h

  Dank je wel Angelica voor je reactie, fijn om te horen. Ga lekker zo door, het gaat nog wel moeilijker worden. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 17 juli 2015 | 14:50u

  Deze van de bovenkant

  Deze van de bovenkant


  woensdag 24 juni 2015 | 18:08u

  en een foto van de zijkant Gr Riny

  en een foto van de zijkant Gr Riny


  zondag 21 juni 2015 | 21:06u

  Hoi Nicolle, Hierbij mijn eerste druppel rouwarr

  Hoi Nicolle, Hierbij mijn eerste druppel rouwarragement gr Riny


  zondag 21 juni 2015 | 21:05u

  Hoi Riny, Het is een mooie druppel geworden. Rijk

  Hoi Riny, Het is een mooie druppel geworden. Rijk met die materialen en kleuren. Vanaf de voorkant zit je vorm er goed in. Vanaf de zijkant kan je zien dat de overgang van punt naar biedermeier wat mooier kan zijn. Probeer volgende keer met je materialen in de lengte met iets grotere stappen korter te maken. Kijk ook goed vanaf de zijkant en neem regelmatig afstand. Dan wordt hij slanker e eleganter. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 22 juni 2015 | 10:27u

  En nog een foto

  En nog een foto


  dinsdag 06 januari 2015 | 20:26u

  Nog een tipje: Vanaf de zijkant zie je dat je bloe

  Nog een tipje: Vanaf de zijkant zie je dat je bloemen nog iets zweven. Laat ze echt op de tafel rusten. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 12 januari 2015 | 10:58u

  Ik had de verkeerde foto , haha

  Ik had de verkeerde foto , haha


  dinsdag 06 januari 2015 | 20:24u

  Hoi Tanja, Dat was mij ook opgevallen ;-). Wat he

  Hoi Tanja, Dat was mij ook opgevallen ;-). Wat heb jij een prachtige Druppel gemaakt! Ik hoop dat je er een mooi plaatsje voor hebt. Het groen links achter had iets korter mogen zijn, maar voor de rest is hij goed van vorm en verdeling. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 12 januari 2015 | 10:56u

  Hoi Nicolle, Nog de beste wensen!! Hierbij mijn

  Hoi Nicolle, Nog de beste wensen!! Hierbij mijn druppel graf tak Groeten Tanja


  dinsdag 06 januari 2015 | 20:23u

  mijn druppelrouwarrangement! Hij is ook echt als z

  mijn druppelrouwarrangement! Hij is ook echt als zodanig gebruikt voor een begrafenis.


  dinsdag 04 november 2014 | 21:42u

  Hoi Lindy, Vervelend dat je een begrafenis had, m

  Hoi Lindy, Vervelend dat je een begrafenis had, maar deze druppel heeft het wel verdiend. Hij is erg mooi. Jij vindt het ook vast fijn dat je nu zo iets moois voor iemand kan maken. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 07 november 2014 | 15:13u

  Deze heb ik pas gemaakt vind de kleuren zelf erg m

  Deze heb ik pas gemaakt vind de kleuren zelf erg mooi bij elkaar passen . Groetjes Jolanda


  donderdag 02 oktober 2014 | 13:35u

  Hoi Jolanda, Mooi, zacht en bescheiden. Dank je w

  Hoi Jolanda, Mooi, zacht en bescheiden. Dank je wel voor je mooie foto. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 02 oktober 2014 | 13:42u

  Hier het zijaanzicht. Jannette

  Hier het zijaanzicht. Jannette


  dinsdag 01 april 2014 | 15:40u

  Dag Nicolle, Het was heel fijn om dit bloemstuk t

  Dag Nicolle, Het was heel fijn om dit bloemstuk te maken. Het was voor mijn oom, van de bloemen die over waren heb ik nog een boeket gemaakt voor mijn moeder. De allerlaatste "restjes" staan hier op de tafel ter herinnering. Het appelblad en de veronica die wat uitsteken heb ik nog veranderd. Hartelijke groet, Jannette


  dinsdag 01 april 2014 | 15:38u

  Hoi Jannette, In een woord: Prachtig! Met liefde

  Hoi Jannette, In een woord: Prachtig! Met liefde gemaakt en uitgezocht. Van mij had je de Veronica best mogen laten zitten het maakt hem mooi speels. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 03 april 2014 | 12:17u

  En een bovenaanzicht. Groetje, Rita

  En een bovenaanzicht. Groetje, Rita


  Toppie
  zaterdag 15 maart 2014 | 15:45u

  Hallo Nicolle, Hierbij mijn druppel rouwarrangem

  Hallo Nicolle, Hierbij mijn druppel rouwarrangement. Erg leuk om te doen. Hij hangt nu buiten onder mijn prieeltje. Groetjes, Rita


  Toppie
  zaterdag 15 maart 2014 | 15:43u

  Hoi Rita, Een druppel rouwtak is heerlijk om te d

  Hoi Rita, Een druppel rouwtak is heerlijk om te doen. Even niet freubelen, maar echt steken. Hij is echt vrolijk geworden en mooi van vorm. Even nog 1 tip: Het is beter als je de rozen en groene chrysanten ook in de onderste laag gebruikt. Daardoor wordt het nog meer één geheel en zweeft hij niet voor het oog. Je verdeling en afstand tussen de bloemen is keurig. Geniet lekker van je arrangement. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 17 maart 2014 | 12:05u

  Hallo Nicolle, hier is mijn druppel rouwarrangemen

  Hallo Nicolle, hier is mijn druppel rouwarrangement op oasis, wat heb je hier veel materiaal voor nodig zeg! leuk om te doen. Groetjes, Caroline.


  zondag 02 februari 2014 | 18:56u

  Hoi Caroline, Het is niet voor niets dat rouwbloe

  Hoi Caroline, Het is niet voor niets dat rouwbloemwerk vaak zo duur is. Maar zeg nu zelf, het kost wat maar dan heb je ook wat. Hij ziet er goed uit. Hou er wel rekening mee dat je Alstoemeria zeker 3 cm groeit en omhoog. In je boeket kan je ze makkelijk door de klant naar beneden halen in een druppel rouwtak in oasis gaat dat niet. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 10 februari 2014 | 10:45u

  ik vond het moeilijk om een grafstuk te maken, ik

  ik vond het moeilijk om een grafstuk te maken, ik had het nog maar één maal gedaan tijdens de korte vakopleiding. Graag advies. Zie foto hieronder


  woensdag 08 januari 2014 | 16:48u

  Hoi Petri, Nou hij is wel mooi geworden! Ik heb w

  Hoi Petri, Nou hij is wel mooi geworden! Ik heb wel wat advies voor je: Zo te zien had hij iets hoger en iets breder mogen zijn, in verhouding tot je lengte. Weet je nog: met je bruidsboeket is het iets minder dan de helft van de lengte, maar met je druppel rouwtak mag het echt de helft zijn. Dan wordt hij iets boller. Probeer te voorkomen dat er 2 rozen recht boven elkaar zijn. Het zijn alleen maar tips om de puntjes op de i te zetten, want hij ziet er prachtig uit. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 09 januari 2014 | 11:42u

  Hallo Nicolle, dank je voor je afvies. Hier heb ik

  Hallo Nicolle, dank je voor je afvies. Hier heb ik echt iets aan. Groetjes Petri

  zondag 12 januari 2014 | 22:42u

  Deze heb ik gemaakt zonder dat ik les heb gehad vi

  Deze heb ik gemaakt zonder dat ik les heb gehad vind hem best goed gelukt. Groetjes Jolanda


  zaterdag 28 december 2013 | 19:53u

  Hoi Jolanda, Hij ziet er prachtig uit! Mooie mate

  Hoi Jolanda, Hij ziet er prachtig uit! Mooie materialen heb je uitgekozen. Als je de les hebt bekeken dan heb je vast begrepen dat de verdeling iets beter kan. En hij heeft een klein deukje heeft aan de achterkant, daar zou je op kunnen letten als je examen wilt doen. Voor de rest vindt iedereen hem natuurlijk prachtig. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 09 januari 2014 | 11:33u

  Hoi Nicolle, en bij deze weer een rouwstuk. Niet

  Hoi Nicolle, en bij deze weer een rouwstuk. Niet mijn eerste keus voor bloemen. Maar ben toch verbaas dat ik het dan toch mooi vind. Net mijn biedermeijer bruidsboeket op draad gemaakt. Maar daar moeten we nog fotos van maken. Ik heb de smaak te pakken. Groetjes Jolanthe


  woensdag 20 november 2013 | 22:10u

  Hoi Jolanthe, Super! Hij is mooi geworden. Mooi v

  Hoi Jolanthe, Super! Hij is mooi geworden. Mooi van vorm en lekker rustig. Bloemwerk maken is nooit saai de verschillende materialen zorgen daar wel voor. 1 tipje: De roos rechts achter had iets meer naar links gemogen tussen de twee horizontalen rozen in dan heb je weer een driehoek. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 21 november 2013 | 14:11u

  Hierbij mijn druppel rouwarrangement op oasis. Het

  Hierbij mijn druppel rouwarrangement op oasis. Het was leuk om te doen. Wel groot he! Groetjes Carla


  Carla G
  woensdag 02 oktober 2013 | 14:55u

  Hoi Carla, Wat een plaatje! Dat hij groot is kan

  Hoi Carla, Wat een plaatje! Dat hij groot is kan je op de foto niet zo goed zien. Maar als rouwarrangement moet hij ook wel wat tonen. Hij is erg mooi van vorm volgende keer kan je proberen het geel nog iets meer te verdelen. De verschillende bloemen zitten nu bij elkaar. Met deze kleurtjes is het toch ook een erg leuke wandversiering. Goed gedaan. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 14 oktober 2013 | 13:47u

  Hierbij mij druppel rouwarrangement groetjes Ans,

  Hierbij mij druppel rouwarrangement groetjes Ans,


  vrijdag 29 maart 2013 | 13:13u

  Hoi Ans, Mooie flinke druppel! De verdeling ziet

  Hoi Ans, Mooie flinke druppel! De verdeling ziet er ook goed uit. Blijf er goed op letten dat je rozen bovenop ook goed links recht blijven gaan. Ik zou alleen nu graag even mijn mes willen pakken en dat ene chryzantje link korter willen maken dan is de vorm nog mooier. Is je Ammi mooi gebleven in het steekschuim? Meestal is hij te zwak in steekschuim. Hoor het graag van je. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 15 april 2013 | 11:16u