Tip van de sluier:

Ook het glas valt onder 'voorwerpversieringen', wat inhoudt dat het arrangement niet mag overheersen. Het gaat om het glas en wij maken het alleen nog iets mooier. Als je kiest voor 'lineair' dan is het snel een elegant en sierlijk geheel.

Opmerkingen:

Leuk om b.v. met een met een huwelijk te geven, Als set met een glas voor hem en voor haar.

Afbeeldingen

VO-016 | Glasversiering
VO-016 | Glasversiering
VO-016 | Glasversiering

Reacties

Online naslagwerk

Hoi Nicole, 

Hoewel het alweer een tijdje geleden is, dat ik de vakopleiding deed, weet ik nog wel goed welke lessen die bevatte. De basis van alles, zeg maar. Even deze les van de glasversiering bekijken als een update. Ik denk dat ik nog wel voldoende weet, maar even de puntjes op de i zetten. Zo inspirerend om even terug te kijken....  Ohja, en nog een heel gelukkig en gezond en bloemrijk 2024!

Groetjes Monique

 

 

 

Monique van der Gaag
vrijdag 05 januari 2024 | 09:06u

Hoi Monigue,

Dank je wel voor je lieve bericht. Ik hoop dat ik je ook in 2024 weer kan insprireren. Zelf merk ik ook vaak dat ik weer enthousiast kan worden van een onderwerp dat ik vaker heb gemaakt, puur omdat ik dan andere materialen of het in een ander seizoen maak. Zo hebben we afgelopen week een biedermeier in groepen gemaakt met tulpen en had hem het liefst ook meteen voor Valentijn gemaakt. Er staan weer een hoop leuke nieuwe dingen te gebeuren dit jaar, ik hoop dat het ook voor jou een inspirerend en bloemrijk jaar gaat worden.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 27 januari 2024 | 16:28u

Glasversiering voor de golfer

* ​glas​​gglasvooreengolfer


Natasja Hoegee
maandag 24 juli 2023 | 11:01u

Glasversiering

Hoi Natasja, 

Dank je wel voor je foto. Wat leuk dat je de glasversiering zo persoonlijk hebt gemaakt. Daar heb je vast iemand mee verrast. Ook hele mooie materialen uit de tuin. Hij is daardoor misschien niet zo strak lineair,  maar het resultaat is erg leuk geworden.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 30 juli 2023 | 09:23u

Hoi Nicolle 

lastig hoor. Lineair, zal nog veel moeten oefenen

groetjes, hilde


Hilde Luft-Feijer-Moorlag
maandag 26 juni 2023 | 13:26u

Glasversiering

Hoi Hilde, 

Misschien ook wel lastig omdat het zo klein is, maar als het zo klein lukt kan je het ook groter maken. Hij ziet er keurig uit. Leuk om te zien hoe je je Hydrangea en je Zanthedeschia hebt gebruikt. Zo is het prima en je had de Zanthedeschia ook omhoog kunnen gebruiken. Ik vind het een scheetje.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 01 juli 2023 | 14:49u

Glasversiering

Ha Nicolle,

Het was een gepruts met de blaadjes, alles was zo mega groot dat ik met 2 blaadjes zowat klaar was. Ja dat vond ik niet kunne, dus hop weer terug de struiken in op zoek naar kleinere hederablaadjes. Had er wel lol in.

Ik kreeg de gerbera niet mooi. Ik vind het een 1-oog. Als ik hem omhoog boog dan zag je weer het steeltje, ik heb zitten prutsen maar heb het uiteindelijk maar zo gelaten. De holle lijn proberen vast te houden, dat was weer een uitdaging. 

Tot de volgende keer weer!

Groetjes, Dianne


Dianne Gorlitz
zaterdag 04 maart 2023 | 17:00u

Glasversiering

Hoi Dianne,

Je glasversiering ziet er keurig uit. Kleiner wil niet zeggen makkelijker. Je moet zelfs nog preciezer zijn dan bij grote stukken. Je hebt goed gefriemeld ;-), maar ik zou de Gerbera toch omhoog laten kijken. Het beste kan je de steel schuin buigen zodat de bloem meer ruimte krijgt en niet tegen je hoogte aankomt. Als je dan nog je steeltjes ziet kan je hem iets korter maken of nog meer echt onder de kop buigen.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 14 maart 2023 | 15:04u

Glasversiering

Hoi Nicolle, Dit is mijn glasversiering geworden. Het is een verjaardagscadeautje. Er zit een roze ketting in verwerkt. Graag hoor ik van je wat je er van vind. Ik hoop dat de foto duidelijk genoeg is. Mvg. Marion


Marion van der Wal
woensdag 15 februari 2023 | 16:23u

Glasversiering

Hoi Marion,

Hier heb je vast iemand heel blij mee gemaakt. Ze zien er leuk uit! Ik vind de rechter eleganter, omdat je hem slanker hebt kunnen houden en de Gaultheria overheerst een beetje in de linker. Waarschijnlijk is je dat ook opgevallen op de foto, maar de jarige heeft ze vast alle twee erg mooi gevonden.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 20 februari 2023 | 15:29u

Glasversiering

Hoi Nicolle, 

Hier mijn glasversiering met zuidewindlelies en mini origideetjes. Best leuk om te doen.

Groetjes Laila. 


Laila Marinus
dinsdag 18 oktober 2022 | 15:57u

Glasversiering

Hoi Laila,

Wat een scheetjes is het geworden! Echt elegant door de materialen die je hebt gekozen.

Je verhoudingen en vorm en de lijnen zijn goed gelukt. 

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 24 oktober 2022 | 13:38u

Glasversiering

Hoi Nicolle De glasversiering heb ik deze keer gemaakt! Erg leuk om te doen . Om de oase klimop gemaakt en in de midden i.p.v 2 is er 1 grassoort in gekomen omdat de grasaar nogal vol is ! Verder nog van Cordyline strikjes gemaakt . De strikjes van lint maken is ook erg leuk om te doen. Graag hoor ik van je wat je er van vindt Nicolle. Groetjes Marjanne


Marjanne S.
vrijdag 05 augustus 2022 | 22:38u

Glasversiering

Hoi Marjanne,

Wat een scheetjes zijn het geworden. Keurige holle lijn en ook heel fijntjes je bladlijntjes uitgezet. Knap van je hoe je al met de Cordyline werkt.

Groetjes,  Nicolle 

(Sorry voor de laten reactie, te veel afleiding in de vakantie)

Nicolle Boerma
donderdag 25 augustus 2022 | 09:34u

Glasversiering

Hai Nicolle, Ik was benieuwd of jonge Hedera goed te verwerken is (zo mooi frisgroen!), daar de oasis mee weggewerkt, en in bladrozet gebruikt. Verder gewerkt met asparagus setaceus, bonte Hedera, blad en bloemen van Anthurium, thijm, bloemen van Cotinus (wat een geinig spul!), pannekoekenplant, Panicum, sedum en Hortensia. Best veel soorten, heb geprobeerd eenheid te creëren door overeenkomsten in structuur en/of kleur of bladvorm. Ook was ik benieuwd hoe het overkomt als de ondergrond en hartbloem zelfde kleur hebben. Vandaar een paar foto's met een aftands hemdje van me :-). Na een nachtje slapen nog twee panicumringen toegevoegd. Wat vind je er van? Ik zie weer uit naar je feedback! Dank alvast. Groetje, Alieke


Alieke
vrijdag 28 mei 2021 | 06:39u

Glasversiering

Hoi Alieke,

Het is een heel elegante glasversiering geworden. Een mooi glas dat heel goed uitkomt zoals je het opgemaakt hebt.

Mooi rustig en je holle lijn keurig lager laten beginnen onder de Panicum. Het is een heerlijke tijd met prachtige materialen die je leuk hebt samengesteld.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 22 juni 2021 | 09:07u

Fijn te horen, dank je

Alieke
dinsdag 22 juni 2021 | 12:29u

Mooi glas met Elf en hyacint

Hoi Nicolle, nog een mooi glas opgemaakt. Ook dit arrangement heel sober gehouden omdat het glas al heel druk is. Heb je nog tips? Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
vrijdag 11 december 2020 | 10:22u

Glas met Hyacint

Hoi Vlijtig Liesje,

Leuk voor de heb, maar het is natuurlijk niet echt een arrangement. Je glas komt inderdaad zo wel goed uit.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 27 december 2020 | 15:12u

Arrangement met wijnglas en kurkentrekker

Hallo Nicolle, free style arrangement met wijnglas en kurkentrekker geschikt voor kerst en Nieuwjaar op schaal. Het moest een beetje snel, want ik heb nog meer te doen en greep daarom terug op een oud en vertrouwd patroon... Heb je nog tips en verbeterpunten? Lineair wordt natuurlijk ook vertrouwd als ik het in serie doe. Goed plan, ga ik doen... Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
vrijdag 11 december 2020 | 10:19u

Wijnglas

Hoi Vlijtig Liesje,

Leuk, Klein maar zeker bloemrijk. 

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 27 december 2020 | 15:10u

Arrangement met hooggehakte schoen en feestglas

Hallo Nicolle, Eindelijk kan ik met sisal werken: wat ben ik blij! Verder heb ik dit arrangement zo sober mogelijk gehouden; met klein Hedera-plantje in de elegante schoen en witte hyacint in het feestglas om de associatie met champagne te benadrukken. Het arrangement is mijn manier om iemand die met schoenen werkt fijne feestdagen te wensen.... En tegelijkertijd ook nog wat PR voor mezelf. De schoenen kreeg ik cadeau bij mijn favoriete kringloopwinkel, dus de andere schoen gaat daarheen. Vind ik leuk!! Kwa hoogte gaat de hyacint dus nog groeien... Heb je nog tips voor mij, Nicolle? Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
vrijdag 11 december 2020 | 10:13u

Hoi Vlijtig Liesje,

Leuk dat je jouw arrangementen altijd zo persoonlijk maakt. Bij ons thuis zou hij alleen van wegen bijgeloof niet op tafel mogen, want schoenen op de tafel brengt armoede ;-)

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 27 december 2020 | 15:08u

Paarse Advent in wijnglas

Hallo Nicolle, deze les wilde ik ook nog eens doen. Geen echte hartbloem meer in huis, wat het moeilijk voor mij maakte. Wat goudkleurige eucalyptus toegevoegd voor de kleur. Heb je nog tips? Groetjes Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
vrijdag 04 december 2020 | 16:00u

Hoi Vlijtig Liesje,

De Eustoma kan je prima gebruiken als hartbloem. Hij is mooi elegant geworden.

Mijn Tip is... vul meteen je glas met water voordat je begint met steken.

 

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 27 december 2020 | 14:36u

De achterkant

De achterkant. Misschien is het hart (de 3 roosjes) wat te veel, maar ze moesten op...


Linette v E
vrijdag 24 april 2020 | 09:26u

Mijn reactie. . .

Hierbij mijn glasversiering, blijft leuk een (klein) linear stuk maken na wat gesnuffel in de tuin wat te kunnen gebruiken hiervoor..

Linette v E
vrijdag 24 april 2020 | 09:25u

Hoi Linette, 1

Je glas is ook al zo keurig geworden. Die kan je rustig cadeau geven. Je verhoudingen en lijntjes zijn prima en drie roosjes vind ik mooier dan twee in deze schikking. Zo trekt je oog er goed naar. Dank je wel voor al je foto's. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 28 juni 2020 | 12:43u

Hoi Nicolle, Tjonge wat een gepriegel is dit, we

Hoi Nicolle, Tjonge wat een gepriegel is dit, wel leuk om te doen. De glasversiering met donker roze is qua verdeling beter gelukt dan bij de lichte. Graag hoor ik van je wat je er van vind. Mvg. Marion


Marion van der Wal
dinsdag 04 februari 2020 | 20:46u

Hoi Marion, Het is zeker een gepriegel soms is he

Hoi Marion, Het is zeker een gepriegel soms is het makkelijker om hem in het groot te maken dan in het klein. Net als je vaas zijn deze glaasjes ook prima gelukt. Ik kan echt zien dat je de basis van lineair echt begrijpt. In je licht rose glaasje had je de Brem ook horizontaal tegenover je Brem in de hoogte kunnen gebruiken. Dan was je lijn mooier terug gekomen. Je Chrysantje had daar ook wat horizontaler mogen zitten, maar dat zijn maar kleinigheidjes. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 24 februari 2020 | 12:29u

Hallo Nicolle, Foto van boven van één van mijn

Hallo Nicolle, Foto van boven van één van mijn wijnglasversieringen. Helaas begint de bovenste anjer al iets te verleppen. Die bloem na t maken van de foto vervangen en het bloemwerkje cadeau gedaan... Groetjes Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
dinsdag 06 augustus 2019 | 23:53u

Hallo Nicolle, Wat ik nog wilde zeggen is dat ik

Hallo Nicolle, Wat ik nog wilde zeggen is dat ik het steekschuim natuurlijk netjes bedekt heb , zodat het niet zichtbaar is door het glas. Ik had paarse watten, een roze netje en blad van mijn Apenbroodboom gebruikt. Voor in de holle voet (bij deze plastic glazen, bij gebrek aan echte glazen) heb ik groene steentjes laten glijden of knikkers in de kleur passend bij de bloemen... Groetjes Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
maandag 05 augustus 2019 | 23:16u

Hallo Nicolle, Hierbij een foto van de achterzij

Hallo Nicolle, Hierbij een foto van de achterzijde. Groetjes Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
maandag 05 augustus 2019 | 23:11u

Hallo Nicolle, Van Les 3 sprong ik zomaar naar L

Hallo Nicolle, Van Les 3 sprong ik zomaar naar Les 19... vooral om nog eens te kunnen oefenen met de Lineaire schikking maar dan een maatje kleiner. Leuk! Ik denk dat mijn gele gerbera-arrangement en het Allium-bloemwerk het beste zijn gelukt, kwa grootte en verhouding. Ik wilde ook kijken of ik misschien anjers in de schikking kon verwerken. Ik had ze toevallig gekregen en vond de kleur erg mooi. Maar bij dit arrangement vlieg ik uit de bocht, zie ik nu pas. De Afrikaanse lelie on top is veel groter dan de anjer. Dat had omgekeerd gemoeten... Zo nog een foto van de achterzijde. Morgen maak ik een foto van boven. Dit ben ik vergeten... Groetjes Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
maandag 05 augustus 2019 | 23:08u

Hoi Vlijtig liesje, Je bent nog steeds goed bezig

Hoi Vlijtig liesje, Je bent nog steeds goed bezig! Je Glas met de Agapanthus kan prima, ik zou alleen je langste Anjer iets korter gebruiken. Dan begint je holle lijn dus een stuk lager. Het zouden dan ook twee Agapanthus mogen zijn zo heb je dan weer een groepje. Bij je glas met de gele gerberas is je onderste hedera op zijn kop gebruikt :-). Heb ik nog een tipje voor je: Aucuba variegata (broodboom) kan je net als Gaultheria (appelblad) aan de onderkant kleiner maken en bij je bovenste blad ook dubbel vouwen en op draad zetten. Zo heb je dan een leuk extra blad tegenover je hedera lijnen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 14 augustus 2019 | 16:17u

Dankjewel voor je feedback, Nicolle! Fijn om te ho

Dankjewel voor je feedback, Nicolle! Fijn om te horen dat ik nog steeds goed bezig ben. En wat een mooie tip over die bladeren. Ik vind het blad van mijn Apenbroodboom (NL-naam makkelijker te onthouden, hihi) erg mooi, maar het blad vaak te lang. Ik zal het een volgende keer wat korter maken. Leuk. En goed te weten dat de holle lijn ook iets eerder mag beginnen. Het moet nog allemaal landen in mijn hoofd, maar dat komt zeker goed. Groetjes weer, Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
dinsdag 20 augustus 2019 | 22:36u

Ik heb wel een beetje het gevoel dat degene die di

Ik heb wel een beetje het gevoel dat degene die dit krijgt, pas in tweede instantie denkt, oh er zit ook nog n wijnglas onder (hahaha). Laat maar horen of hij niet teveel de aandacht van het glas weghaalt.


donderdag 31 augustus 2017 | 21:32u

Nee hoor Ireen, de verhoudingen zijn prima en met

Nee hoor Ireen, de verhoudingen zijn prima en met zulke mooie materialen en kleuren zou je mij ook blij maken. Het gepriegel gaat je goed af. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 07 september 2017 | 12:32u

Hoi Nicolle, Vandaag heb ik een glas versierd. Gr

Hoi Nicolle, Vandaag heb ik een glas versierd. Groetjes Ireen


donderdag 31 augustus 2017 | 21:27u

Hoi Nicolle, de glasversiering Rita

Hoi Nicolle, de glasversiering Rita


donderdag 17 september 2015 | 18:51u

Hoi Rita, Mooi glas en een mooie foto. Groetjes

Hoi Rita, Mooi glas en een mooie foto. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 05 oktober 2015 | 10:26u

De glasversiering van bovenaf gezien Rita

De glasversiering van bovenaf gezien Rita


donderdag 17 september 2015 | 18:50u

Lijntjes zijn ook prima.

Lijntjes zijn ook prima.

Nicolle Boerma
maandag 05 oktober 2015 | 10:27u

Hoi Nicolle, Mijn glas versiering Groetjestanj

Hoi Nicolle, Mijn glas versiering Groetjestanja


zaterdag 28 februari 2015 | 15:09u

Hoi Tanja, Mooi en stoer is je glasversiering gew

Hoi Tanja, Mooi en stoer is je glasversiering geworden. Leuk voor een bier drinker.Daar kan je vast mee aan komen met een verjaardag. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 09 maart 2015 | 10:23u

leuke les, heb mijn glas in de valentijnssfeer gem

leuke les, heb mijn glas in de valentijnssfeer gemaakt


vrijdag 13 februari 2015 | 14:15u

Hoi Lindy, Je glas was er tussen uit geglipt in m

Hoi Lindy, Je glas was er tussen uit geglipt in mijn postvakje. Sorry voor de late reactie. Hij is mooi en sierlijk geworden. Ik zie dat arrangement ook zo op een wijn fles zitten, ook leuk om te geven met valentijn. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 09 maart 2015 | 10:20u

Hoi Nicolle, Hier mijn glasversiering. Achteraf

Hoi Nicolle, Hier mijn glasversiering. Achteraf gezien had ik de callas misschien wat langer moeten laten, maar ik vond het zon groot stuk worden. Groetjes, Rita


Toppie
zondag 04 mei 2014 | 18:27u

Hoi Rita, Je hebt helemaal gelijk. In verhouding

Hoi Rita, Je hebt helemaal gelijk. In verhouding zijn je Zantedeschia erg groot en trekken veel aandacht weg van je hart. Het moet echt om het glas gaan en dus niet te groot worden. Voor de rest ziet hij er prima uit. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 13 mei 2014 | 12:11u

Hoi Nicolle, wat een leuk idee, een glas zo versie

Hoi Nicolle, wat een leuk idee, een glas zo versieren, groetjes, Caroline.


zondag 06 april 2014 | 20:41u

Hoi Caroline, Het is ook een scheetje geworden. W

Hoi Caroline, Het is ook een scheetje geworden. Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd. Vaak is het in het klein nog lastiger dan in het groot. Het is ook een goeie oefening voor je lineair. Het lineair heb je dan ook goed gedaan. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 14 april 2014 | 10:26u

Hoi Nicolle, en dan hierbij mijn glasversiering.

Hoi Nicolle, en dan hierbij mijn glasversiering. Groetjes Jolanthe


dinsdag 11 februari 2014 | 17:03u

Hoi Jolanthe, Ik kan goed zien dat je het lineair

Hoi Jolanthe, Ik kan goed zien dat je het lineair schikken goed snapt. Hij ziet er prima uit. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 17 februari 2014 | 11:12u

Hallo Nicolle, mijn Glasversiering, Super om te ma

Hallo Nicolle, mijn Glasversiering, Super om te maken! Had dit glas gezien en vond het perfect voor deze les! Groetjes Carla


Carla G
donderdag 14 november 2013 | 12:47u

Hoi Carla, Het is zeker een leuk glas. Je andere

Hoi Carla, Het is zeker een leuk glas. Je andere materialen heb je ook leuk uitgezocht. En je lijntjes zijn keurig. Het is altijd maar een klein arrangementje maar toch leuk om weg te geven. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 18 november 2013 | 10:45u