Tip van de sluier

Dit bruidsboeket is in de hand gebonden, maar ook op draad gezet. Zo kan je zien dat deze twee technieken prima samen gebruikt kunnen worden. Een eenvoudig, maar elegant boeket.

Opmerkingen

Je kan de rozen stelen ook afwerken, zodat het boeket voor één dag water krijgt. Dit leg ik je in de lesvideo haarfijn uit!

Afbeeldingen

IB-004 | Handgebonden Biedermeier Bruidsboeket

Reacties

hoi Nicolle,

het is een klein boeketje geworden, maar het ging om de techniek. Ik zie nu dat de onderkant niet helemaal horizontaal is. Hrt was wel erv leuk om te doen.

groetjes, hilde


Hilde Luft
woensdag 05 juli 2023 | 09:17u

Handgebonden bruidsboeket met rozen

Hoi Hilde,

Leuk dat je nu deze hebt gemaakt. Hij ziet er erg mooi uit. Het is toch geweldig om te leren dat er zoveel technieken en mogelijkheden zijn. Ik ben blij dat ik geen bruid ben en zou moeten kiezen wat voor soort boeket ik zou willen hebben.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 17 juli 2023 | 13:59u

Bruidsboeket

Hallo Nicolle, Ik heb een bruidsboeket gemaakt maar het lijkt niet echt op je bruidsboeket. Ik heb witte rozen gebruikt


Menekse Tromp
zondag 27 november 2022 | 18:37u

Handgebonden Bruidsboeket

Hoi Menekse,

Wat leuk dat je deze hebt gemaakt. Hij lijkt dan misschien niet erg op die van mij, maar het is toch een goede oefening en een leuk boeket.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 05 december 2022 | 12:03u

Bruidsboeket

Hoi Nicolle, Wat is deze leuk om te doen. Ik heb hedra blad gebruikt, wat het een beetje lastig maskte was dat ze van verschillende grotes waren. Was dus even zoeken. Ben best tevreden met het resultaat. De roosjes had ik al een past dagen in huis in de hoop dat ze wat meer uit zouden komen, maar helaas. Op zich vind ik het eindresultaat redelijk. Ik had alleen niet hetzelfde kleur lint. Ben benieuwd naar jouw reactie. Mvg. Marion


Marion van der Wal
zaterdag 14 augustus 2021 | 19:35u

Bruidsboeket

Hoi Marion,

Dank je wel voor je foto. Je hebt het heel knap gedaan. Je rozen en de Hedera zitten mooi op één hoogte en dat zal best lastig zijn geweest. Dit kleine roosje heeft wel een vaker dat ze niet open gaan. Nu is dat jammer, maar in corsage's is dat wel eens fijn. Het is ook leuk om eens te maken met verschillende rozen in de zelfde tinten. Misschien kan je dat een maken voor een echte bruid. Je zou het al kunnen.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 23 augustus 2021 | 12:54u

Bruidsboeket, gemengde technieken

Hallo Nicolle, Van deze stijl word ik wel blij, al kostte het op draad zetten van het blad nog best wel even tijd. De groene appeltjes (malus) vond ik zo schattig, dat ik die ook wilde verwerken. Op een saté-stokje geprikt en er toen met 0,7 draad 'zwevende appeltjes' van gemaakt. Omdat ik verschillende formaten Galax en Hedera gebruikte, oogt het geheel wat rommelig. Dat weet ik dan weer voor de volgende keer.... Leuke opdracht. Heb je nog tips voor mij? Groetjes van Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
maandag 17 augustus 2020 | 18:51u

Bruidsboeket, gemengde technieken

Hoi Vlijtig Liesje,

Een hele goede oefenig op deze manier. Als je alleen Hedera had gebruikt was hij inderdaad rustiger gebleven, maar een extra punten voor je creativiteit. ik ben alleen hard aan het denken of ik een andere techniek zou weten voor je appeltjes, zo kunnen nog van hun stokje afvallen. Ik zou denk ik de appeltjes proberen te lijmen met koud lijm in het bruidsboeket. Misschien zou het zefs in het hedera blad kunnen.

Zo blijven we uitproberen en leren. Goed gedaan.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 18 augustus 2020 | 14:57u

Dankjewel!

Hallo Nicolle, dankjewel voor je compliment voor mijn creativiteit. Ja, die malusjes: ze zouden ook leuk staan in de 'frietenzakjes' van het blad. Ik had er niet aangedacht om ze te lijmen. Leuk idee voor een volgende keer. Dankjewel voor de inspiratie. Groetjes, Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
woensdag 19 augustus 2020 | 11:53u

Graag gedaan!

Nicolle Boerma
donderdag 20 augustus 2020 | 12:58u

Blij bruidsboeket. . .

Hallo Nicolle,

Wat leuk, alweer precies wat ik zoek. Ik zit al een paar dagen met een idee in mijn hoofd. Ik wil mijn bruidsboeket-techniek oefenen met materialen die goed tegen de tropische hitte van deze week kunnen en die niet zo kostbaar zijn. Ik ben aan het oefenen, tenslotte.

Van deze gemengde technieken word ik wel blij! Wordt vervolgd.

Groetjes,
Vlijtig liesje  


Monique van der Gaag
woensdag 12 augustus 2020 | 16:58u

Vandaag is het mijn huwelijksdag. Ik vond het een

Vandaag is het mijn huwelijksdag. Ik vond het een goede reden om voor mezelf eens een bruidsboeketje te maken.


dinsdag 26 mei 2015 | 20:47u

Hoi Marianne, Nog gefeliciteerd!

Hoi Marianne,

Nog gefeliciteerd! Zeker een goede reden om jezelf in de bloemen te zetten en een goede oefening. Je bruidsboeketje is erg mooi geworden. Ik denk dat hij nog mooier zou zijn als de rozen nog iets meer open zijn. Wel leuk om te doen hè, zon combinatie van handgebonden en draadtechniek?

Voor volgende maand heb ik een handgebonden bruidsboeketje gemaakt voor de les van online Inspirerend Bloemschikken. Het is nu helemaal in om Handgebonden Bruidsboeketten te maken en het ziet er zo simpel uit. Ik vond het heel leuk om te doen en heb van het boeketje ook lang genoten.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 09 juni 2015 | 11:11u

Wederom weer heel erg leuk om te oefenen...

Wederom weer heel erg leuk om te oefenen....volgende keer zal ik wat grotere klimopblaadjes gebruiken.

groetjes,
Alma

dinsdag 21 februari 2012 | 18:05u

Mooi hoor! Wat zullen we het vaak moeten oefenen...

Mooi hoor! Wat zullen we het vaak moeten oefenen willen we het kunnen, maar ik ga het zeker proberen.

groetjes,
Ria

woensdag 01 februari 2012 | 14:24u