Tip van de sluier

Dit boeket wordt gemaakt met de paralleltechniek. Vrij eenvoudig te maken en met niet heel veel bloemen kan je toch een tonend boeket maken. Deze stijl en techniek werden al gebruikt door de Egyptenaren.

Opmerkingen

Een leuk boeket om aan een man te geven, maar kan ook door toevoeging van andere materialen eenvoudig aangepast worden aan een bepaald persoon of gelegenheid.

Afbeeldingen

IB-003 | Handgebonden boeket vrije stijl - parallel
IB-003 | Handgebonden boeket vrije stijl - parallel

Reacties

Handgebonden Paasboeketje vrije stijl

Hoi Nicolle,

Een Paas creactie. Gemaakt van de restbloemen (rozen en Eustoma) die ik over had van de workshop ´Bloementaart` die ik met vriendinnen gedaan heb. Fijne Paasdagen gewenst!

Groetjes Annelies


Annelies Moens
donderdag 28 maart 2024 | 06:06u

Parallel boeketje

Hoi Annelies,

Het is een heel leuk parallel boeketje geworden! Een creatief gebruik van je overgebleven bloemen. Zo zie je maar dat je niet veel bloemen nodig hebt om toch wat leuks te maken. Heel wat anders dan een bloementaart. Dank je wel voor je foto en inspiratie.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 05 april 2024 | 15:20u

Parallel boeketje vrije stijl.

Hoi Nicolle,

Ik was de parallel boeketjes aan het oefenen. Ik had 2 behoorlijk kromme Allium bloemen. Toen zag ik deze les en heb de Allium bloemen op 3 plaatsen bijeengebonden zodat ze recht naast elkaar stonden. Vervolgens de 2 andere lagen rondom de andere stelen geschikt.

Heb jij tips?

Groetjes Annelies


Annelies Moens
zondag 10 maart 2024 | 20:57u

Parallel boeketje vrije stijl

Hoi Annelies,

Dat heb je keurig opgelost. Dat is ook een voordeel van Parallel dat je ze op een leuke manier kan vast zetten. Mijn tip is ...lekker zo door gaan. Het zijn leuke resultaten en je hebt er weer van geleerd.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 14 maart 2024 | 12:58u

IB-003 | Handgebonden boeket vrije stijl - parallel

Hoi Nicolle,

Hierbij mijn handgebonden boeket vrije stijl - parallel. Ik heb hem in paasstijl gemaakt. Ik heb ornithogalum, solidago (voor het mooie net 1 te weinig), rozen en eieren gebruikt. Helaas had ik de eieren verkeerd ingeschat, ik heb het proberen op te lossen met wat veren. Daarnaast had ik een half aspidistra te weinig, het valt volgens mij niet echt op. Graag je mening. 

Groetjes Mariska


Mariska Hoogervorst
woensdag 22 maart 2023 | 16:38u

Parallel boeket

Hoi Mariska,

Leuk dat je dit boeket in Paassfeer hebt gemaakt. De laagjes zijn goed gelukt. Hij ziet er leuk uit. Je Fatsia is wat groot. Een paar Hedera blaadjes van buiten zou een oplossing kunnen zijn. Dan klopt het ook beter met je eieren. Het leuke van dit boeket is dat je niet zoveel nodig hebt en hij er iedere keer er weer heel anders uit kan zien.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 24 maart 2023 | 17:25u

Parallel boeket

Beste Nicolle,

Dit is mijn eerste online opdracht. Graag wat tips voor verbetering. Groet, Lee Lim


Lee Lim van Rijn-Yean
vrijdag 11 november 2022 | 07:41u

Parallel boeket

Hoi Lee Lim,

Wat leuk dat je aan de slag bent gegaan. Aan je huiswerk te zien heb je de smaak te pakken. Ik zal proberen vandaag zoveel mogelijk te bespreken. Je Parallel boeketje ziet er al goed uit. Fijn dat je de bloemen ervoor hebt kunnen kopen. 

Je Gypsophila had iets lager mogen zitten, dan waren de afstanden overal gelijk tussen elkaar, maar hij ziet er al prima uit. Ik hoop dat je het ook leuk vond om deze techniek te leren.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 20 november 2022 | 13:58u

Parallel boeket vrije stijl

Dag Nicolle,

Heel leuk om dit boeket te maken, de tips met het blad scheuren en in de vaas te doen, was ik zelf niet op gekomen. Graag je reactie.

groetjes Marjan


Marjan Hamstra
donderdag 21 juli 2022 | 18:16u

Parallel boeket

Hoi Marjan,

Het is je goed gelukt om er een mooi boeket van te maken. Leuk met de verschillende zomerbloemen. Alles komt goed tot zijn recht en de kleuren zijn ook leuk bijelkaar. Zelf denk ik dat ik de Agapanthus als langste had gebruikt en de Papaver kort, zo zou hij wat fijner zijn in de hoogte, maar misschien waren ze niet lang genoeg. Dit zou ook echt een leuk boeket zijn om aan een man te geven. Heb je er leuke reacties op gekregen?

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 06 augustus 2022 | 16:07u

Dag Nicolle,

Was idd mijn plan de agapanthussen bovenin te gebruiken, maar waren niet zo lang en geen mooie grote bloem. Leuke reacties gehad.

Marjan Hamstra
zaterdag 06 augustus 2022 | 18:47u

Rode rozen en Alstroemeria

Hoi Nicolle, Dankjewel voor de inspiratie! Dit parallel boeket was precies wat passend was: ik wilde de rode rozen goed laten uitkomen en de Alstroemeria ook. Leuke en mooie techniek. Met maar weinig bloemen toch iets moois. Rode rozen als symbool van liefde en rode Alstroemeria als teken van vriendschap. Het stond gisteravond in mijn kerk tijdens de ledenvergadering. Ik vond het effect wel heel speciaal. En ben benieuwd naar jouw feedback. Dankjewel alvast. Grtjs Monique


Monique van der Gaag
woensdag 11 mei 2022 | 00:30u

Parralelboeketje

Hoi Monique,

Fijn dat je dit boeket leuk vindt. Hij ziet er ook goed uit. Ik blijf hem ook leuk vinden, maar heb gemerkt dat als ik de rozen lager onder de kop vast maak ze langer goed blijven. Zo als ik het toen heb gedaan worden ze toch een beetje afgeknelt. Ik denk dat ik het mooier had gevonden als je de Alstroemeria als langste had gebruikt en de Rozen eronder, omdat ze groter en zwaarder zijn. Maar misschien heb je het wel expres gedaan om ze meer te laten zien. Ze zullen hem vast prachtig hebben gevonden.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 14 mei 2022 | 14:06u

Handgebonden

Voor de eerste keer echt wel iets om vaker te maken 
Soms heb je net de verkeerde bloemen meegenomen en mijn afwerking vind ik ook nog niet oké 
Nog een kwestie van veel oefenen 


Inge Verbaan
zondag 13 juni 2021 | 08:30u

Parallelboeket

Hoi Inge,

Heel leuk gedaan! 

Afgelopen week heb ik ze nog gemaakt in de kleuren rood, wit, blauw voor Vaderdag. Met ook nog wat oranje fluitjes erin vanwege het voetballen. Zo kan je er steeds weer nieuwe varianten van maken. Wel ben ik er achter gekomen dat we de rozen beter iets lagen kunnen vast tapen. Dan komen ze beter open en knellen ze niet af. Zo zie je maar ook ik leer na al die jaren ook steeds nog.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 22 juni 2021 | 10:18u

Handgebonden boeket

Hoi Nicolle,

 

Heel leuk om te doen.

 

Bedankt voor de leuke lessen  Joke


donderdag 11 februari 2021 | 19:45u

Handgebonden boeket

Hoi Joke,

Dank je wel voor je foto. Fijn dat je het leuk vindt. Ik ben een dagje te laat, maar deze is natuurlijk ook heel leuk om met Valentijn om te maken.

Groetjes
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 15 februari 2021 | 13:30u

Hoi Nicolle,

Erg leuk om eens een ander boeket te maken.

groetjes Nicole


woensdag 18 november 2020 | 20:37u

Parallel Boeket

Hoi Nicole,

Het is een mooi boeket geworden. Je hebt de afstand tussen de bloemen prima verdeeld. Zo komen de verschillende bloemen goed uit. Van dit boeket heb je vast een hele tijd van kunnen genieten.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 21 december 2020 | 15:15u

Leuk om te maken dit handgebonden boeket...

Hoi Nicolle,

Leuk om te maken dit handgebonden boeket. Is weer eens iets anders en je hebt eigenlijk niet zoveel bloemen hiervoor nodig.

Groetjes,
Ine


Ine Cremers
vrijdag 15 mei 2020 | 18:05u

Parallel Boeket

Hoi Ine,

Het is al een tijd geleden dat je deze foto hebt opgestuurd. Ik kon er nog niet bij vanwege de nieuwe site, maar ik weet zeker dat je van dit boeket hebt genoten. Mooie kleurtjes en een mooie verdeling.

Dank je wel voor het delen.

Groetjes
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 24 augustus 2020 | 09:09u

Heb ik het goed gedaan?

Heb ik het goed gedaan? Hoor graag.

Vr groet,
Iet


zondag 15 maart 2020 | 19:21u

Wat is deze leuk om te doen. Dit is het geworden.

Wat is deze leuk om te doen. Dit is het geworden.


Marion van der Wal
zaterdag 21 september 2019 | 16:04u

Hoi Marion, Hij is prachtig geworden met deze mat

Hoi Marion, Hij is prachtig geworden met deze materialen en kleurtjes. Leuk voor de herfst en sterk. Daar heb je vast lang plezier van gehad. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 14 oktober 2019 | 11:38u

Het plan was om onderaan witte roosjes te gebruike

Het plan was om onderaan witte roosjes te gebruiken, deze zijn echter afgebroken, nu heb ik het opgelost met lavendel die heb ik nl in mijn tuin en de kleur past goed bij de rest, de bloemen zijn inmiddels open gegaan waardoor de afstand tussen de lagen niet zo goed meer te zien is. Gr,
Maria


Maria V
maandag 19 augustus 2019 | 19:50u

Wat is je boeketje mooi geworden...

Hoi Maria,

Wat is je boeketje mooi geworden. Ik kan de laagjes nog prima zien. Wat een geluk dat je lavendel in de tuin hebt. Ik denk dat ik het nog leuker vind dan roosje en ze ruiken zo lekker. Het zal toch al lekker ruiken met je Freesias en Alliums.

Leuk gedaan, dank je wel voor je foto.

Groetjes,
‚ÄčNicolle


Nicolle Boerma
dinsdag 12 mei 2020 | 12:46u

Ik heb het parallel handgebonden boeketje eens geprobeerd...

Dag Nicolle,

Ik heb het parallel handgebonden boeketje eens geprobeerd. Ik vind het wel jammer dat de Ornithogalums niet mooi recht blijven.

Groetjes,
Kristin


Kristin M
dinsdag 07 maart 2017 | 11:44u

Mooi boeket heb je gemaakt. Je werkt ook heel erg netjes...

Hoi Kristin,

Mooi boeket heb je gemaakt. Je werkt ook heel erg netjes. Aan de Ornithogalum kan je echt niks doen. Dat is heel vaak zo. Puur natuur. Je zou volgende keer wel Alliums kunnen gebruiken, die tijd begint nu weer en die zijn vaak wel recht.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 15 maart 2017 | 15:16u

Dag Nicolle Dankjewel! Groetjes Kristin

Dag Nicolle Dankjewel! Groetjes Kristin

Kristin M
donderdag 16 maart 2017 | 12:09u

Vandaag moest ik op school een stafboeket maken...

Hallo Nicolle,

Vandaag moest ik op school een stafboeket maken. Wist niet goed wat ze bedoelde. Het plaatje van de leerkracht leek op het parallel gebonden boeket vrije stijl. Heb het filmpje bekeken en bloemen uitgezocht. Juf tevreden.

Fijne uitleg en fijn dat ik bij jullie op de site kon zien wat ik moest maken en wat ik ervoor nodig had.

Groetjes,
Imelda Moors


vrijdag 27 januari 2017 | 18:32u

Dank je wel voor je mooie foto...

Hoi Imelda,

Dank je wel voor je mooie foto. Fijn dat ik je kan helpen met je lessen op school. Het valt ook niet mee als je er nog nooit iets over hebt gehoord of gelezen om de juiste materialen mee te nemen.

Je boeket ziet er erg goed uit. Je zou iets lager onder je bloemen kunnen vast zetten, zodat ze niet zo snel worden afgekneld. Zo heb je er nog langer plezier van. Ik hoop dat ik je ook met je andere werk kan helpen. Als je een onderwerp niet kan vinden laat het mij maar even weten.

Veel plezier!

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 31 januari 2017 | 14:33u

Deze heb ik gemaakt, echt heel leuk...

Hallo Nicolle,

Deze heb ik gemaakt, echt heel leuk om te maken en je kunt er alle variaties van maken. Ik heb er rood, lint, wol, enz tussen gedaan, omdat het bij mij past. Ik vind de lessen leuk om te doen en de uitleg is echt heel duidelijk.

Groetjes,
Lia


maandag 25 augustus 2014 | 16:59u

Mijn hondje vond hem wel heel erg leuk. . .

Mijn hondje vond hem wel heel erg leuk...

maandag 25 augustus 2014 | 17:00u

Hoi Lia, Wat een geweldige foto! Fijn dat de less

Hoi Lia,

Wat een geweldige foto! Fijn dat de lessen je bevallen, dat hoor ik graag. Dit is ook een heel leuk boeket om te maken en zo makkelijk om te variëren, daar heb je helemaal gelijk in. Leuk ook om cadeau te geven als je de favoriete kleur van iemand weet. Als je het goed vindt, wil ik graag deze foto delen op Facebook.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 05 september 2014 | 10:30u

Jammer dat Nicolle maar 1 keer per jaar jarig wordt...

Jammer dat Nicolle maar 1 keer per jaar jarig wordt! Zeker een mooi stuk, ik heb het van kunstbloemen gemaakt.
Was heel leuk om te maken.

zaterdag 08 september 2012 | 03:07u

Ja, jammer he? Vindt ze zelf ook ;-)

Ja, jammer he? Vindt ze zelf ook ;-)

Maar we hebben meer redenen om af en toe iets leuks weg te geven, dus wacht maar geduldig af en blijf de lessen lekker volgen!

groetjes,
Joop

Joop Overhand
zaterdag 08 september 2012 | 09:13u