Tip van de sluier

Dit hart is op een Oasis vorm gestoken. Er zijn heel veel mooie harten te vinden op het internet, maar de vraag is: 'Hoe begin je?'. In deze les leer je niet alleen de klassieke manier van steken, maar stimuleren we je ook om er eens mee te experimenteren.

Opmerkingen

Het lijkt eenvoudig om het hart op een kant en klare Oasis vorm te steken, maar toch is het nog lastig om hem mooi in de vorm te houden en de materialen mooi te verdelen. Omdat de bloemen kort zijn verwerkt blijft het arrangement lang goed.

Afbeeldingen

IB-038 | Hartarrangement - in Oasis
IB-038 | Hartarrangement - in Oasis
IB-038 | Hartarrangement - in Oasis
IB-038 | Hartarrangement - in Oasis

Reacties

Rouwhart


Hilde Luft-Feijer-Moorlag
vrijdag 15 september 2023 | 16:00u

Rouwhart

Hoi Hilde,

Het is echt te zien dat je heel veel liefde in dit rouwwerk hebt gestoken. Ook dit hart is prachtig!

Rouwbloemwerk maken vind ik ook dankbaar werk. Het is fijn als je het kan\mag maken als bloemist maar ook voor je dierbaren. 

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 09 oktober 2023 | 10:25u

hart op oasis

Hoi Nicolle,

recent heb ik een prachtig rozen hart gemaakt.Ik vond het echt leuk om te doen. wel in het begin wat moeite met de verdeling maar als je eenmaal het ritme te pakken hebt dan gaat het vanzelf. Ik vind in mijn hart vooral de groene dianthus een mooie afwisseling met de rozen.

 

Groeten

Caroline


Caroline den Hartog
dinsdag 18 juli 2023 | 15:22u

Hart op Oasis

Hoi Caroline,

Dank je wel voor je foto, Het is inderdaad een mooi hart geworden! Keurig verdeeld en je heb de vorm erg goed gedaan, door net als in een Biedermeier krans mooi rond te steken. Daar heb je vast iemand blij mee gemaakt.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 21 juli 2023 | 15:03u

Hartarrangement voor baby

Hallo Nicolle,

Dit hart heb ik met veel liefde gemaakt (zoals alle rouwwerk) voor mijn vriendin, haar kleindochter is 2 dagen voor de bevalling overleden.

Ik ben benieuwd naar jouw reactie!

groeten, Hilde


Hilde Luft-Feijer-Moorlag
donderdag 17 november 2022 | 16:00u

Hartarrangement voor baby

Hoi Hilde,

Wat een vreselijk verdrietige gebeurtenis om zoiets moois te maken. Je hebt hem echt heel prachtig en liefelijk gemaakt!

Sterkte, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 05 december 2022 | 11:00u

hart

Hoi Ncolle,

Hierbij mijn eerste hart,deze heb ik voor mijn zwager mogen maken.

Vond het heel spannend mijn eerste bloemwerk voor een uitvaart.

groetjes Brendy


Brendy Tellekamp Booland- Wentink
dinsdag 11 oktober 2022 | 10:22u

Rouwhart

Hoi Brendy,

Wat een prachtig hart is het geworden!

Rouwwerk is vaak moeilijk om te maken, maar heel fijn dat je al je liefde er in kan steken en er mensen toch even blij mee kan maken. Dat is met dit hart ook vast gebeurt. Heel mooi gestoken.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 14 oktober 2022 | 14:09u

Hart

Hoi Nicolle, Dit is mijn eerste gestoken hart. Ik heb er voor gekozen om het helemaal vol te steken met rozen, dit vond ik een mooie warme kleur. Omdat ik het alleen met rozen een beetje eentonig vond heb ik er een ander kleurtje bij gedaan. Ik was heel verbaasd over hoeveel roosjes er in gestoken moesten worden voordat het hart mooi gevuld was. Gelukkig had ik er genoeg. Dit vind ik erg leuk om te doen. Heb je nog tips? Groetjes, Marion


Marion van der Wal
zaterdag 16 april 2022 | 10:43u

Hart

Hoi Marion,

Het is een prachtig hart geworden!

Doordat je zoveel rozen hebt gebruikt en die niet perfect op de zelfde hoogte zitten krijg je meer diepte en is hij niet zo stijf. Als je eerst met groen vult kan je zoveel rozen gebruiken als je wil of in je Budget past. De afstand wordt dan wat groter tussen je rozen. Je kan ook nog iets meer de rondingen boven iets sterker maken door de rozen iets langer te laten en heel kort in het midden. Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips, maar zo is hij ook prachtig. 

Groetjes, Nicolle 

Nicolle Boerma
vrijdag 29 april 2022 | 10:59u

Ja, wel 1,5 uur in totaal aan dit hart gewerkt...

Dankjewel, Nicolle!

Ja, wel 1,5 uur in totaal aan dit hart gewerkt. Op een woensdagavond. Het blad is nog mooi, dus wat nieuwe bloemen erin gestoken. Zo kan ik er weer een tijdje van genieten... De lessen van de cursus Inspirerend Bloemschikken doe ik als extraatje voor mezelf. Heel leuk, ik geniet ervan! Maar nu eerst weer verder met de Vakopleiding! Zo fijn dat die ook online was en is in deze vreemde corona-tijd!

Alle begrip voor je wat latere reactie. En laat of niet: je helpt me er weer verder mee. Thnx again!

Grtjs,
Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
zondag 28 juni 2020 | 16:53u

Hoe had ik dit kunnen oplossen?

Hallo Nicolle,

Deze les wilde ik heel graag eens doen: leuk effect van dat blad om het op deze manier te verwerken! En mijn bladglans op een armlengte afstand gehouden. Goede tip, Nicolle!

Eerder verbaasde ik me bij ander bloemwerk over de zwarte stippen op mijn eerst zo puntgave Aspidistra-blad.... Ik had dit Oasis-hart gekregen en kon het niet uit de vorm halen: op zich jammer dat de rand zichtbaar bleef. Hoe had ik dit kunnen oplossen?

Verder ook nu weer creatief hergebruik van materialen toegepast uit eerder bloemwerk... En mijn struik in de tuin geplunderd. Al met al een erg leuke opdracht.

Wat is jouw mening over dit stuk? Ik hoor het graag!

Grtjs,
Vlijtig Liesje


Monique van der Gaag
zaterdag 30 mei 2020 | 01:05u

Oasis Hart.

Hoi Vlijtig Liesje,

Je hebt een bioliet krans gekegen. De ondergrond is biologies afbreekbaar. Bij deze ondergrond kan je dus niet krammen. Je had er een klassier arrangement van kunnen maken, dus hem helemaal gemaakt zoals de linker kant. Ik vind hem er zo ook mooi uitzien, maar bergrijp wat je bedoeld.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 24 augustus 2020 | 09:19u

Moederdag. . .

Hoi Nicolle, Ik had veel ideeën en dit is mijn Moederdag hart geworden, het is toch iedere keer weer een verrassing!! ik kreeg het niet voor elkaar om de bloemen door elkaar te gebruiken, het klopte gewoon niet, misschien heb je hier een tip voor. Het was me wel een werkje, ook even stressen maar ik ben er wel tevreden mee en moeders denk ik ook. ik ga het zeker nog eens maken. alle feedback is welkom. Fijn dat we snel weer kunnen beginnen. Groetjes,
Simone   Met dit hart begon het allemaal!!


vrijdag 08 mei 2020 | 12:57u

Hoi Simone,

Leuk dat je hem voor Moederdag hebt gemaakt. Daar was ze vast heel blij mee. Je hebt hem keurig gestoken, netjes tot op de ondergrond. Ik denk dat ik begrijp waarom je er moeite mee had om de roosjes te mengen. Het is lastig te verdelen als het de zelfde soort bloemen zijn, maar in twee kleuren. Als ze dezelfde kleur hadden was het vast geen probleem geweest of een heel ander soort bloem dan ook niet. Je hebt het leuk opgelost zo. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 13 mei 2020 | 14:24u

Met dit hart begint het allemaal. . .

Met dit hart begint het allemaal...


Nicolle Boerma
woensdag 06 januari 2016 | 23:41u