Tip van de sluier

Dit hart is op een Oasis vorm gestoken. Er zijn heel veel mooie harten te vinden op het internet, maar de vraag is: 'Hoe begin je?'. In deze les leer je niet alleen de klassieke manier van steken, maar stimuleren we je ook om er eens mee te experimenteren.

Opmerkingen

Het lijkt eenvoudig om het hart op een kant en klare Oasis vorm te steken, maar toch is het nog lastig om hem mooi in de vorm te houden en de materialen mooi te verdelen. Omdat de bloemen kort zijn verwerkt blijft het arrangement lang goed.

Afbeeldingen

IB-038 | Hartarrangement - in Oasis
IB-038 | Hartarrangement - in Oasis
IB-038 | Hartarrangement - in Oasis
IB-038 | Hartarrangement - in Oasis

Reacties

Ja, wel 1,5 uur in totaal aan dit hart gewerkt...

Dankjewel, Nicolle!

Ja, wel 1,5 uur in totaal aan dit hart gewerkt. Op een woensdagavond. Het blad is nog mooi, dus wat nieuwe bloemen erin gestoken. Zo kan ik er weer een tijdje van genieten... De lessen van de cursus Inspirerend Bloemschikken doe ik als extraatje voor mezelf. Heel leuk, ik geniet ervan! Maar nu eerst weer verder met de Vakopleiding! Zo fijn dat die ook online was en is in deze vreemde corona-tijd!

Alle begrip voor je wat latere reactie. En laat of niet: je helpt me er weer verder mee. Thnx again!

Grtjs,
Vlijtig liesje


Vlijtig liesje
zondag 28 juni 2020 | 16:53u

Hoe had ik dit kunnen oplossen?

Hallo Nicolle,

Deze les wilde ik heel graag eens doen: leuk effect van dat blad om het op deze manier te verwerken! En mijn bladglans op een armlengte afstand gehouden. Goede tip, Nicolle!

Eerder verbaasde ik me bij ander bloemwerk over de zwarte stippen op mijn eerst zo puntgave Aspidistra-blad.... Ik had dit Oasis-hart gekregen en kon het niet uit de vorm halen: op zich jammer dat de rand zichtbaar bleef. Hoe had ik dit kunnen oplossen?

Verder ook nu weer creatief hergebruik van materialen toegepast uit eerder bloemwerk... En mijn struik in de tuin geplunderd. Al met al een erg leuke opdracht.

Wat is jouw mening over dit stuk? Ik hoor het graag!

Grtjs,
Vlijtig Liesje


Vlijtig liesje
zaterdag 30 mei 2020 | 01:05u

Oasis Hart.

Hoi Vlijtig Liesje,

Je hebt een bioliet krans gekegen. De ondergrond is biologies afbreekbaar. Bij deze ondergrond kan je dus niet krammen. Je had er een klassier arrangement van kunnen maken, dus hem helemaal gemaakt zoals de linker kant. Ik vind hem er zo ook mooi uitzien, maar bergrijp wat je bedoeld.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 24 augustus 2020 | 09:19u

Moederdag. . .

Hoi Nicolle, Ik had veel ideeën en dit is mijn Moederdag hart geworden, het is toch iedere keer weer een verrassing!! ik kreeg het niet voor elkaar om de bloemen door elkaar te gebruiken, het klopte gewoon niet, misschien heb je hier een tip voor. Het was me wel een werkje, ook even stressen maar ik ben er wel tevreden mee en moeders denk ik ook. ik ga het zeker nog eens maken. alle feedback is welkom. Fijn dat we snel weer kunnen beginnen. Groetjes,
Simone   Met dit hart begon het allemaal!!


Simone O
vrijdag 08 mei 2020 | 12:57u

Hoi Simone,

Leuk dat je hem voor Moederdag hebt gemaakt. Daar was ze vast heel blij mee. Je hebt hem keurig gestoken, netjes tot op de ondergrond. Ik denk dat ik begrijp waarom je er moeite mee had om de roosjes te mengen. Het is lastig te verdelen als het de zelfde soort bloemen zijn, maar in twee kleuren. Als ze dezelfde kleur hadden was het vast geen probleem geweest of een heel ander soort bloem dan ook niet. Je hebt het leuk opgelost zo. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 13 mei 2020 | 14:24u

Met dit hart begint het allemaal. . .

Met dit hart begint het allemaal...


Nicolle Boerma
woensdag 06 januari 2016 | 23:41u