Tip van de sluier:

Deze herencorsage is klein maar fijn. De corsages die tijdens deze Vakopleiding aan bod komen maken we met behulp van draadtechniek. Het is één van de lastigste manieren, maar daarna kunt u het zichzelf altijd gemakkelijker maken, bijvoorbeeld door middel van lijmtechnieken.

Opmerkingen:

De herencorsage, oftewel boutonnière, is het puntje op de i voor elke speciale gelegenheid, bijvoorbeeld bruiloft of een jubileum. Ook geschikt als haarcorsage, maar dan uiteraard voor dames.

Afbeeldingen

VO-005 | Herencorsage - op draad
VO-005 | Herencorsage - op draad
VO-005 | Herencorsage - op draad
VO-005 | Herencorsage - op draad

Reacties

Herencorsage

Hoi Nicolle,

 

hierbij mijn herencorsage. Ik ben er best tevreden over. Vond het wel lastig om de eucalyptus blaadjes op draad te zetten omdat ze geen steeltje hebben. Ik heb jouw techniek geprobeerd om het steeltje uit het blaadje te knippen maar hierdoor scheurde het een beetje in. Is er een makkelijkere manier om dit te doen of had ik gewoon de verkeerde soort eucalyptus te pakken? Ik vond het ook lastig om de tape zo hoog in de corsage te krijgen dat je de techniek niet meer zag. Wellicht had ik mijn hedera wat lager moeten doen?

 

ik hoor graag jouw feedback!

Groetjes, Noortje


Noortje van den Broek
vrijdag 15 september 2023 | 11:48u

Herencorsage

Hoi Noortje,

Je heren corsage ziet er al goed uit. Ik zet meestal mijn nagels in de steel van de Eucalypthus en scheur dan het blad naar beneden. Dan hou je een kleine flubber over van de hoofdsteel en dat kan je hem gewoon op draad zetten. Wel alle kleine en tere blaadjes op 0,4 zetten anders schuurt het alsnog. Inderdaad als het hedera blaadjes misschien iets groter is en lager ziet is de afwerking makkelijk. Dat komt volgende keer vast goed.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 29 september 2023 | 17:10u

Herencorsage

Het was echt te lang geleden dat ik dit gedaan had... Ik kreeg de driehoek er niet goed in. Ik denk zelf nu hij af is dat de eucalyptusblaadjes aan de linker voorizjde wat meer naar de linkerhoek hadden gemoeten. Het afwerken met alleen tape vind ik een beetje saai, ik heb er een touwtje om gewikkeld maar dat vond ik het ook niet. Was weer een leuk werkje, heb er 20 minuten over gedaan.

Groetjes

Dianne


Dianne Gorlitz
vrijdag 08 september 2023 | 15:43u

Heren corsage

Hoi Dianne,

Je hebt helemaal gelijk. Als je Eucalypthus links voor zou zitten is je drie hoek en je holle lijn helemaal goed. Verder ziet je corsage er keurig uit en heb je leuke materialen gekozen. 20 min. Is ook heel netjes. Op je examen zou je een dames en heren corsage in 1 uur moeten maken. Dus dat zou helemaal goed komen.

Groetjes,  Nicolle 

Nicolle Boerma
vrijdag 29 september 2023 | 16:54u

3de opdracht

Hoi Nicolle,

Hierbij mijn heren corsage. Dat ronde blad kon ik nergens vinden, dus heb asparages gebruikt. Alleen bij het hederablad aan de achterzijde zie je nog het ijzerdraad, misschien had die wat verder naar beneden gemoeten. Ben benieuwd of ik het goed gedaan heb Groetjes Silvia


Silvia Kolfschoten
dinsdag 20 juni 2023 | 09:12u

Herencorsage

Hoi Silvia,

Je corsage ziet er goed uit! Netjes in verhouding en je techniek gaat ook prima. Volgende keer je achterste Hedera iets lager in je bindpunt plaatsen, dan kan je hem mee tapen.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 21 juni 2023 | 11:47u

3 de opdracht nog een keer gemaakt

Hoi Nicolle,

Heb het nog een keer gemaakt. Vind zelf dat de 2 de beter is gelukt als de 1ste. Wil graag weten of ik het goed gedaan heb. Groetjes Silvia


Silvia Kolfschoten
dinsdag 20 juni 2023 | 09:12u

Heren Corsage

Hoi Silvia,

Wat goed van je dat je het meteen nog een keer hebt geoefend! Je ziet dat oefening baart kunst. Deze is ook keurig en het is nu prima gelukt met je Hedera. Het is een scheetje geworden ;-).

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 21 juni 2023 | 11:59u

Herencorsage

Hoi Nicolle, Hierbij nog een overzichtsfoto. gr Jacqueline


Jacqueline van Berkel
donderdag 09 maart 2023 | 18:28u

Herencorsage

Hoi Jacqueline,

Je heren corsage ziet er keurig uit! Ik kan zelfs zien dat hij heel stevig is en ook keurig is afgewerkt.

Volgende keer kan je er iets meer uitdaging krijgen door hem als een haarcorsage op een beugel te maken. Dat leg ik bij de volgende les van de herencorsage uit.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 20 maart 2023 | 12:05u

Herencorsage

Hoi Nicolle, ik had nog een roos over dus heb nog een herencorsage gemaakt! groetjes Jacqueline


Jacqueline van Berkel
donderdag 09 maart 2023 | 18:25u

Herencorsage

Hallo Nicolle

Hierbij mijn herencorsage. Hedrablad bij de buren uit de tuin gehaald. Na menig keer geoefend te hebben met het op draad zetten, kun je hier het resultaat zien. Is er nog iets wat beter kan?

Groetjes Ineke


Ineke Vink-Heuverkamp
donderdag 02 februari 2023 | 11:29u

Herencorsage

Hoi Ineke,

Je bent goed bezig!  Alle begin is moeilijk. Je corsage ziet er al goed uit. Als je linkshandig bent dan draai je de goede kant op, maar als je rechtshandig bent draai je de verkeerde kant op. Draai in beide gevallen altijd van je af met je goede hand. Dat maakt het straks makkelijker als je hele bruidsboeketten op draad zet. Als je volgende keer nog een ander soortje buiten de Hedera van je buren kan vinden dan kan ik je lijntje beter zien. Maak hem rustig nog een paar keer. Dan wordt het steeds makkelijker en dan word je er steeds sneller en handiger in.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 06 februari 2023 | 16:46u

VO-005 | Herencorsage - op draad

Hoi Nicolle Na een hoop gepriegel, en blad wat uiteindelijk teveel op elkaar lijkt,om nog maar niet te spreken over de zoektocht naar ledervaren....is dit het resultaat.ik ben er zelf niet echt tevreden over, en zag net ook bij de foto maken dat aan de achterkant mn draadje zichtbaar is.ik snap alleen niet zo goed waar t mis gegaan is. Zijn m'n klimop en varentakjes te klein voor de roos? Of is het gewoon de ervaring? Of heb ik de les gewoon niet goed gevolgd? Ik hoor graag wat je ervan vindt Groetjes Jacqueline K.


Jacqueline Krijnsen
zondag 29 januari 2023 | 11:28u

Herencorsage

Hoi Jacqueline,

Misschien ben je wat streng voor je zelf. Je corsage ziet er al keurig uit. Het is fijn dat je techniek al zo goed gaat. Moet je een kijken wat een slank handvat en hoe keurig de achterkant al is afgewerkt. Dat je de rijgsteekjes een heel klein beetje blijft zien van dichtbij is normaal. Misschien hoort ook niet iemand zo dichtbij te kijken als je hem draagt ;-).

Het is wel zo dat je twee soorten van de Hedera hebt gebruikt waardoor je lijntjes niet zo goed uitkomen. Zelf vind ik de mannetjes van de Hedera door hun inkeping onder aan het blad fijner te gebruiken. Misschien kan je voor de volgende keer wat ronde eucalyptus vinden. De juiste maat pakken is inderdaad wat ervaring. De Asparagus die je hebt gebruikt is natuurlijk veel mooier dan de ledervaren en die kan je ook prima in je dames corsage gebruiken.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 06 februari 2023 | 16:36u

corsage

Hoi Nicolle,

Dit vind ik echt lastig om te maken.

Mijn resultaat, maar echt blij mee ...niet echt.

Groetjes Brendy


Brendy Tellekamp Booland- Wentink
dinsdag 11 oktober 2022 | 11:18u

Corsage

Hoi Brendy,

Je wilde vast een heren corsage, net zo rijk aan bloemen als het bruidsboeket. Dan wordt hij natuurlijk wat zwaarder, maar hij hoort er echt wel bij. Zelf vind ik als je zoveel bloemen gebruikt vind ik op draad wat eleganter, maar op draad heeft ook zijn nadelen. Ik denk dat het een prachtig totaal plaatje is geworden. 

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 18 oktober 2022 | 16:36u

Mijn herencorsage

Wow, dit was lastig maar het resultaat ziet er erg mooi uit. Ik hoop dat het ook aan de eisen voldoet.

Groetjes Laila 


Laila Marinus
dinsdag 06 september 2022 | 16:37u

Hoi Laila,

Het is een poepie. Leuk je afwerking met blad en koperdraad. Aan de voorkant mogen je blaadjes iets horizontaler geplaats worden. Net als in je lineaire vaas. Zo wordt hij minder plat en krijg je meer diepte. Probeer ook in je hoogte iets verschil te krijgen net als de hoogte in vaas. Het is eigenlijk een kleine versie daarvan. Verder ziet hij er goed en heel fijntjes uit.

Groetes, Nicolle 

Nicolle Boerma
donderdag 08 september 2022 | 08:35u

Herencorsage

Hallo Nicolle,

En ik heb deze herencorsage voor de bruidegom gemaakt voor een 40 jarig huwelijk.

Gr Hilde


Hilde Luft
donderdag 02 juni 2022 | 10:57u

Herencorsage

Hoi Hilde,

Deze is ook goed gelukt. Zelf hou ik graag de heren corsages wat lager, omdat hij omhoog gedragen wordt en dan misschien los van het lichaam komt. Waarschijnlijk had je daar geen last van omdat de lengte materialen niet zwaar zijn.

Groetjes, Nicolle 

Nicolle Boerma
woensdag 08 juni 2022 | 21:26u

Herencorsage

Groetjes Marjanne S


Marjanne S.
donderdag 12 mei 2022 | 21:26u

Herencorsage

Hoi Nicolle Ik heb 2 herencorsage gemaakt ,ik vindt zelf het bindpunt nog te dik ! Graag hoor ik je reactie. Groetjes Marjanne S

Marjanne S.
donderdag 12 mei 2022 | 21:24u

Heren corsage

Hoi Marjanne,

Je heren corsage zien er keurig uit. Lijntjes en vorm is prima. Gebruik je 0,4 voor je blaadjes? Dat zou kunnen schelen in je handvat.

Groetjes, Nicolle 

Nicolle Boerma
zaterdag 14 mei 2022 | 14:10u

Herencorsage nr 3

En nog een oefenactie. Roept u maar :-) Groetje, Alieke


Alieke
woensdag 03 maart 2021 | 17:19u

Herencorsage nr 3

Hoi Alieke,

Deze is echt keurig!

Lintje erom en dan is hij helemaal af.

Goed gedaan.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 05 maart 2021 | 12:30u

Lintje

Hai Nicolle, Leuk te horen! Vandaag gaat een kloon van deze mee naar ouders die 45 jaar getrouwd zijn :-) Lintje om handvat bedoel je? Hoe maak je dat handig vast? Groets, Alieke (en ja, ik zal niet meer reply doen via de mail)

Alieke
vrijdag 05 maart 2021 | 15:13u

Lintje

Hoi Alieke,

Leuk dat je ze nu voor deze speciale gelegenheid gaat maken. Daar maak je jouw ouders vast blij mee. Waarschijnlijk is mijn antwoord te laat , maar dan weet je het voor de volgende keer. in Les 014 van niveau 2 dat is voor de tweede keer dames corsage laat ik zien hoe je het lint kan vast zetten.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 15 maart 2021 | 12:52u

Herencorsage nr 2

Hoe vind je de verhoudingen en lijnen bij deze?


Alieke
dinsdag 02 maart 2021 | 12:49u

Herencorsage nr 2

Hoi Alieke,

Prima, mooi fijntjes.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 05 maart 2021 | 12:28u

Herencorage nr 1

Ha Nicolle, Een eerste poging, met magneet. Bindpunt op gelijke hoogte houden, lastig! Magneet zakte lager dan ik wilde. Dan nog de juiste lijnen en verhoudingen, ziet er eenvoudig uit, maar ik vind het een hele uitdaging... Alle feedback weer erg welkom, doe ik daarna poging 2. Groet! Alieke


Alieke
vrijdag 26 februari 2021 | 18:31u

Heren corsage

Hoi Alieke,

Het is ook een hele uitdaging. De corsage zien er vaak eenvoudig uit, maar zijn hele kleine lineaire stukjes. Jouw corsage is al goed gelukt. Je bindpunt ziet er prima uit. Probeer eens je magneetje op je achterste hedera blaadje te plaatsen dan zal je merken dat hij meer in balance is als je hem plaatst. Je mag hem vast zetten met een beetje koudlijm, maar hij blijft ook zitten doordat je de hedera op draad hebt gezet.

Je twee Veronica had iets meer lengte verschil mogen hebben, maar je zal zelf nu wel al gemerkt hebben dat ze meestal niet sterk genoeg zijn om op draad te gebruiken en dus snel slap hangen. Dat leer je ook echt in de praktijk. Goed geoefend. Blijf er lekker mee door gaan.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 01 maart 2021 | 15:06u

Herencorsage maar dan anders

Hoi Nicolle,

ik heb eens een keertje wat anders gemaakt. Passend bij de herencorsage, heb ik ook een polscorsage en een bruidsboeket gemaakt.

het geheel is op kurk gezet en met twee magneten aan de achterkant te bevestigen. 
 

Is wat anders als in jou video aangegeven, maar ik wilde het graag met je (jullie) delen. 


Mireille T
maandag 05 oktober 2020 | 23:11u

Herencorsage maar dan anders

Hoi Mireille,

Dank je wel voor het delen. Je hebt er een mooie corsage van gemaakt. Er zijn ook zoveel verschillende manieren. Zoals je deze hebt gemaakt is een beetje de zelfde techniek als les BG-011 alleen een hele andere vorm en ondergrond. leuk om te zien. Ik ben benieuwd naar de polscorsagen en het bruidsboeket.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 20 oktober 2020 | 11:57u

Voor een heer, die van kleur houdt. . .

Hallo Nicolle,

Een herencorsage geoefend met kleurige materialen. Voor een heer, die van kleur houdt. Of van reggae-muziek. Rood, geel, groen zijn namelijk de reggae-kleuren. De kleinste Craspedia heb ik op draad gezet, de grootste gelijmd met koudlijm.

Ik hoor graag wat jij van mijn corsage vindt.

Grtjs,
Vlijtig Liesje


Monique van der Gaag
maandag 08 juni 2020 | 04:06u

Voor een heer, die van kleur houdt. . .

Hoi Vlijtig Liesje,

Hier word ik vrolijk van! De vorm en de afwerking is prima.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 24 augustus 2020 | 09:32u

achterkant nr 2

achterkant nr 2


Linette v E
maandag 23 maart 2020 | 09:21u

nr 2

nr 2


Linette v E
maandag 23 maart 2020 | 09:20u

2x heren corsages, beetje geïmproviseerd met lang

2x heren corsages, beetje geïmproviseerd met langste materiaal, en ben redelijk tevreden, al kan het altijd beter..


Linette v E
maandag 23 maart 2020 | 09:19u

Goed bezig! Je hoogte materialen heb je ook leuk uitgezocht...

Hoi Linette,

Goed bezig! Je hoogte materialen heb je ook leuk uitgezocht. Ze werken prima zo.

De enige tip die ik je kan geven is... Probeer ook de andere bladlijntjes dan de Hedera in de hoogte nog iets meer recht te gebruiken zo blijft ze slanker en krijg je nog meer die holle lijn. Ook je afwerking is prima.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 23 maart 2020 | 13:29u

voorkant

voorkant


Linette v E
maandag 23 maart 2020 | 09:19u

Voorkant.

Voorkant.


donderdag 19 maart 2020 | 16:29u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn heren corsage. ik denk

Hoi Nicolle, Hierbij mijn heren corsage. ik denk dat mijn verhoudingen niet helemaal kloppen, dat de blaadjes voor (hedera) iets te groot zijn? Heb je nog tips :) Groetjes Simone


donderdag 19 maart 2020 | 16:27u

Nee, sorry Simone geen tips. Hij is top!

Nee.... sorry Simone geen tips. Hij is top! Ik zou het niet beter doen.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 20 maart 2020 | 16:36u

Hoi Nicolle, Mijn eerste twee herencorsages zijn

Hoi Nicolle, Mijn eerste twee herencorsages zijn af. Is inderdaad wel een gepriegel. De blaadjes op draad zetten, daar moet je handigheid in krijgen. Ik vind het wel lastig om alles goed weg te werken en om het in piramide Vorm te krijgen. Mvg. Marion


Marion van der Wal
maandag 14 oktober 2019 | 22:41u

De bovenste was mijn eerste. Tuurlijk blijf ik oef

De bovenste was mijn eerste. Tuurlijk blijf ik oefenen. Mvg. Marion

Marion van der Wal
donderdag 17 oktober 2019 | 21:09u

Hartstikke goed Marion. Ik ben benieuwd naar je vo

Hartstikke goed Marion. Ik ben benieuwd naar je volgende fotos. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 25 oktober 2019 | 14:30u

Hoi Marion, Vooral je bovenste corsage ziet er er

Hoi Marion, Vooral je bovenste corsage ziet er erg goed uit. Is dat je tweede corsage? Je lijntjes en afwerking met je blad zijn daar keurig. Je Asparagus had iets langer gemogen in verhouding met de grote van je blad. Denk aan de verhouding de breedte min 1\3 max 1\2 van de hoogte. Je onderste corsage is ook prima, maar bij die mag je nog iets hoger af tapen. Dan zie je die techniek niet meer. Hij is natuurlijk wel lastiger geweest met het dubbel gevouwen blad. Je hebt het heel goed gedaan! Nu blijven oefenen dan wordt het makkelijker. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 16 oktober 2019 | 12:49u

Beste Nicolle, Mijn huiswerk is waarschijnlijk n

Beste Nicolle, Mijn huiswerk is waarschijnlijk niet in je map gekomen. 25-8 jl de lessen Dames- en Herencorsages gemaakt. Zou je me nog van feedback willen voorzien op de corsages, vooral het verwerken van al die draadjes is nog flink lastig. Alvast bedankt en ik wacht het weer af. Groetjes, Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
maandag 09 september 2019 | 15:03u

Hallo Nicolle, Foto achterzijde. . . Het is jammer

Hallo Nicolle, Foto achterzijde... Het is jammer dat ik bij één bericht niet meerdere fotos kan plaatsen. Links de Herencorsage, die wel erg breedgeschouderd eruit ziet. Dat was niet helemaal de bedoeling. De blaadjes hadden een eigen wil en ik zie nu pas dat ik bij het groene blad met stippeltjes, het Apenbroodboomblad de techniek aan de voorzijde had moeten doen. Oeps... Rechts de Damescorsage. Wat slanker en eleganter, gelukkig. En ook een vergeten blad met de techniek, die aan de mooie kant had gemoeten. Al met al: een flinke kluif, de corsages. Ik ben nog de meeste tijd kwijt geweest met het bijeen zoeken van mijn materialen. Vooral de ledervaren was gewoon niet te krijgen. En het exemplaar wat ik gisteren heb gekocht, kan niet zo heel goed tegen de warmte van vandaag. Weer een tropische dag.... Vandaar dat de puntjes al een beetje beginnen om te krullen. Ik heb geen cel in mijn huis en niet eraan gedacht om het blad in mijn groentenlade te bewaren. Groetjes Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
zondag 25 augustus 2019 | 21:51u

Hoi Vlijtig Liesje, Ik bespreek je corsages maar

Hoi Vlijtig Liesje, Ik bespreek je corsages maar even in een paar stappen en hoop dat ik je daar zo mee kan helpen. Ze zien er goed uit zeker voor de eerst keer. Je kan ook Asparagus of wat conifeer in de hoogte doen, dat is makkelijker te krijgen. Bij je dames corsage had je ledervaren ook iets meer achter je rozen mogen zitten. Daar wordt hij nog wat slanker en langer van. Aan de achter kant van je dames had je hedera wat groter en lager mogen zijn. Dan had je geen techniek meer gezien. Bij de heren is het prima. Er is zoveel waar je op moet letten en allemaal nieuw is. Volgende keren als je een fles wijn of een cadeautje aan iemand geeft is dat meteen een leuke reden om weer te oefenen en er een corsage op te maken. Blijf lekker zo door gaan. Je bent goed bezig. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 19 september 2019 | 14:44u

Beste Nicolle, Geïnspireerd door één van de v

Beste Nicolle, Geïnspireerd door één van de vorige cursisten heb ik na deze les 5 over de Herencorsage direct les 7 over de Damescorsage bekeken. Voorzijde van de corsages. Links de Herencorsage en rechts die van de dames. Rood is de kleur van de liefde.... Flink geworsteld met de pootjes. Het op draad zetten van blad en bloem begint te wennen. Dat wel. Maar corsages maken deed ik vandaag pas voor de tweede keer. Nog 1000 keer doen, dus. Voorlopig nog geen trouwplannen, dus dat komt goed... Groetjes Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
zondag 25 augustus 2019 | 21:42u

Beste Nicolle, Foto: Herencorsage nog zonder flo

Beste Nicolle, Foto: Herencorsage nog zonder flowertape. De draadjes blijken of lijken te kort om te binden in het bindpunt. Hoe had ik dit kunnen oplossen? Groetjes Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
zondag 25 augustus 2019 | 21:35u

Volgen mij draai je sommigen draden de verkeerde k

Volgen mij draai je sommigen draden de verkeerde kant op en zit het steeltje van je Ledervaren in je bindpunt zo wordt je handvat ook iets dikker en je draden dan nog korter. Je lijntjes en materialen zitten prima op hun plek.

Nicolle Boerma
donderdag 19 september 2019 | 14:32u

Beste Nicolle, Alles op draad gezet voor de here

Beste Nicolle, Alles op draad gezet voor de herencorsage! Steeds een corsagedraad van 0,4 gebruikt en ik volg je advies uit de les om een halve draad te pakken. Zijn de pootjes niet te kort? Groetjes Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
zondag 25 augustus 2019 | 21:26u

Hoi Vlijtig liesje, Als je draden te kort zijn pa

Hoi Vlijtig liesje, Als je draden te kort zijn pak dan maar hele 0,4. Het kan zijn dat je vaker om je steeltje draait of iets horizontaler daar worden ze ook korter van. Belangrijk is dat je steeltjes kort zijn en dat ze iets beven de helft van het bladschijf op draad gezet zijn, zodat je ze makkelijk kan buigen.

Nicolle Boerma
donderdag 19 september 2019 | 14:29u

Hallo Nicolle, Meestal kijk ik de lessen in het

Hallo Nicolle, Meestal kijk ik de lessen in het weekend en ga dan op pad voor bloemen. Langs drie bloemisten geweest op zoek naar Ledervaren. Drie keer mispoes. Heb je een suggestie voor een ander puntig blad? Of zal ik zelf een appelblad een beetje in de vorm knippen? Groetjes Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
dinsdag 20 augustus 2019 | 22:44u

2 fools in love. . .

2 fools in love...


donderdag 13 juni 2019 | 09:14u

Een mooi en romantisch plaatje.

Een mooi en romantisch plaatje.

Nicolle Boerma
donderdag 13 juni 2019 | 16:04u

Ik zag nog wat foutjes, die heb ik hersteld en met

Ik zag nog wat foutjes, die heb ik hersteld en meteen maar de dames corsage gemaakt.


donderdag 13 juni 2019 | 09:12u

Achter

Achter


woensdag 12 juni 2019 | 18:23u

Zij

Zij


woensdag 12 juni 2019 | 18:22u

Voor

Voor


woensdag 12 juni 2019 | 18:21u

Hoi Mirjam, Twee keurige corsages. Je bladlijnen

Hoi Mirjam, Twee keurige corsages. Je bladlijnen mooi terug laten komen en goed omhoog gebruikt, waardoor ze mooi in de holle lijn blijven. Hou wel je horizontale lijnen goed in de gaten niet langer dan de helft van de hoogte. Ze zijn goed gelukt blijf ze vooral oefenen zodat je er snelheid in krijgt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 13 juni 2019 | 15:53u

Hoi Nicolle, Hier mijn heren corsage op draad. Vo

Hoi Nicolle, Hier mijn heren corsage op draad. Voor-zij-en achter aanzicht. Ik hoor het graag weer van je! Hartelijke groet, Mirjam.

woensdag 12 juni 2019 | 18:20u

Mijn reactie. . .

En hierbij mijn herencorsage op draad. Ben benieuwd.


dinsdag 05 maart 2019 | 09:58u

Hoi hoi, Je Heren corsage ziet er keurig uit. Als

Hoi hoi, Je Heren corsage ziet er keurig uit. Als je geen conifeer naar links had gebruikt, maar die ook in de hoogte dan was je corsage nog slanker gebleven. Denk aan je holle lijn. Je had de conifeer wel rechts onder nog een keer terug kunnen laten komen. Zou je volgende keer ook een foto van de achterkant willen sturen? Dank kan ik je techniek beter zien. Alvast bedankt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 09 maart 2019 | 16:32u

zo elke dag ff naar de les gegevens kijken Elinda

zo elke dag ff naar de les gegevens kijken Elinda

Roos-52
vrijdag 02 november 2018 | 15:47u

En de achterkant.

En de achterkant.


vrijdag 18 augustus 2017 | 22:22u

Hoi Nicolle, Hierbij ontvang je mijn herencorsage

Hoi Nicolle, Hierbij ontvang je mijn herencorsage. Groetjes Ireen


vrijdag 18 augustus 2017 | 22:14u

Hallo Ireen, Is dit echt de eerste keer dat je ee

Hallo Ireen, Is dit echt de eerste keer dat je een heren corsage maakt? Hij ziet er echt keurig uit. Keurige lijntjes en netjes afgewerkt. Niks Aan te verbeteren. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 28 augustus 2017 | 12:26u

Yep, eerste keer. Dankjewel hoor.

Yep, eerste keer. Dankjewel hoor.

maandag 28 augustus 2017 | 21:16u

Hierbij ook de achterzijde van de corsage Gr. Jos

Hierbij ook de achterzijde van de corsage Gr. José


zaterdag 27 mei 2017 | 15:10u

Hoi José, Leuk dat je het met een Dianthus hebt

Hoi José, Leuk dat je het met een Dianthus hebt gemaakt. Ziet er keurig uit. Ook de afwerking is aan de achter kant is prima. Dat was ook al zo netjes bij je dames corsage. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 09 juni 2017 | 16:07u

Nog eens geprobeerd een herencorsage te maken. Ben

Nog eens geprobeerd een herencorsage te maken. Ben benieuwd naar je reactie. Gr. José


zaterdag 27 mei 2017 | 15:09u

Als damescorsage

Als damescorsage


vrijdag 12 mei 2017 | 15:32u

En de achterkant

En de achterkant


vrijdag 12 mei 2017 | 15:33u

Wat een gepriegel, vreselijk. Ik heb een Avalanche

Wat een gepriegel, vreselijk. Ik heb een Avalanche-roos gebruikt, geen goede keus, veel te groot. Ik had corsagedraad, maar slechts 13 cm kort, té kort bleek. Ik heb het verlengd met nog zon draadje. Ledervaren weer niet verkrijgbaar dus heb ik asparagus gebruikt. De klimopblaadjes bleken veel te teer in deze tijd van het jaar, rozenblaadjes en ruscus gebruikt. Als ik het resultaat bekijk zie ik de holle lijnen niet echt. Graag je reactie Nicolle. groetjes, Marijke


vrijdag 12 mei 2017 | 15:31u

Hoi Marijke, Toen ik je reactie las moest ik toch

Hoi Marijke, Toen ik je reactie las moest ik toch even lachen. Je bent in ieder geval een doorzetter. Een grote roos is inderdaad erg lastig, maar wel mogelijk. Asparagus is prima en een stuk mooier dan Arachniodes. Ze hadden wel wat langer gemogen. Rozen blaadjes zijn niet goed zoals je al merkte. Probeer de Hedera van vorig jaar te plukken, maar nu zullen ze trouwens wel allemaal wel goed zijn. Om te oefenen zijn de korte roosjes van de supermarkt prima. Wat zal je volgende corsage een makkie zijn! Succes en de groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 15 mei 2017 | 14:52u

Dank voor je kritiek. Ik hoop dat je gelijk hebt!

Dank voor je kritiek. Ik hoop dat je gelijk hebt! groetjes, Marijke

maandag 15 mei 2017 | 15:17u

PS: rozenblaadjes bleken ook geen succes, erg dun

PS: rozenblaadjes bleken ook geen succes, erg dun en breekbaar en ze verdroogden heel snel. In plaats van 0,4 heb ik 0,6 geprobeerd. Ook geen succes. Maar ..... we leren ervan.

zondag 14 mei 2017 | 09:01u

in zijn eentje

in zijn eentje


vrijdag 12 mei 2017 | 15:32u

Beste Nicolle, Mijn corsage is nog niet helemaal g

Beste Nicolle, Mijn corsage is nog niet helemaal goed gelukt, dus ga nog wel flink moeten oefenen.


vrijdag 07 april 2017 | 11:47u

Hoi Marion, Nou Marion je bent al flink aan het o

Hoi Marion, Nou Marion je bent al flink aan het oefenen. Ik vind je corsage prima gelukt. Misschien wel leuk om met het Paasontbijt een corsage naast elk het bord te leggen een goede oefening ;-) Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 14 april 2017 | 21:37u

De onderkant. Groetjes, Jacqueline

De onderkant. Groetjes, Jacqueline


zondag 26 maart 2017 | 21:09u

Hoi Nicolle, Zie hier mijn herencorsage. De onde

Hoi Nicolle, Zie hier mijn herencorsage. De onderste bladen kun nog iets lager denk ik. Groetjes, Jacqueline


zondag 26 maart 2017 | 21:08u

Hoi Jacqueline, Je corsage ziet er ook prima uit

Hoi Jacqueline, Je corsage ziet er ook prima uit hoor. Je blad zit ook prima, je tape zou iets hoger kunnen. Zet eerst je tape horizontaal vast en maak dan een bochtje naar boven. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 01 april 2017 | 15:14u

Hallo Nicolle, ik heb de herencorsage nog eens geo

Hallo Nicolle, ik heb de herencorsage nog eens geoefend.Laat maar weten of je hem goed vind zo.Groetjes Angelien


vrijdag 15 april 2016 | 13:57u

Hoi Angelien, Je corsage ziet er keurig uit. Gro

Hoi Angelien, Je corsage ziet er keurig uit. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 16 april 2016 | 11:46u

Hallo Nicolle, Ik kon de meeste materialen niet

Hallo Nicolle, Ik kon de meeste materialen niet krijgen maar met een beetje advies deze materialen bij mekaar gezocht.


maandag 07 december 2015 | 21:03u

Hoi Miranda, Fijn dat je het toch hebt gemaakt. D

Hoi Miranda, Fijn dat je het toch hebt gemaakt. Dit zijn ook prima materialen. Ik zou alleen het lange blad van de Skimmia in de hoogte gebruiken en de Hedera horizontaal naar voren. De Skimmia is mooi lang en slank. Ik kan alleen je techniek zo op de foto niet zien. Lukte dat een beetje? Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 09 december 2015 | 12:57u

Hoi Nicolle, Het is gelukt na 5 mislukte rozen m

Hoi Nicolle, Het is gelukt na 5 mislukte rozen maar nog niet helemaal naar mijn zin dus ga hem nog regelmatig oefenen. Groetjes Miranda

woensdag 09 december 2015 | 18:42u

Hoi Nicolle, beide corsages nog eens geoefend.

Hoi Nicolle, beide corsages nog eens geoefend. Groet, Rita


zaterdag 31 oktober 2015 | 18:14u

Hoi Rita, Ze zijn leuk geworden. Van mij mag alle

Hoi Rita, Ze zijn leuk geworden. Van mij mag alleen het handvat iets korte, ongeveer 2/3 vingers lang. Ook bij de heren, meestal gaat de corsage niet meer door het knoopsgat en overheerst het handvat zo. Lijntjes en verdeling zijn prima. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 06 november 2015 | 16:36u

Hallo Nicolle, En van de achterkant. Groetjes,

Hallo Nicolle, En van de achterkant. Groetjes, Jeanette


maandag 10 augustus 2015 | 17:12u

Hallo Nicolle, Deze les zal ik nog vaker moeten

Hallo Nicolle, Deze les zal ik nog vaker moeten oefen. Dit is ook de eerste corsage die ik gemaakt heb. Ik vind het een beetje te grof. Kan veel fijner. Groetjes, Jeanette


maandag 10 augustus 2015 | 17:10u

Hoi Jeanette, Dat fijne kan door ander materiaal

Hoi Jeanette, Dat fijne kan door ander materiaal te gebruiken. Hij ziet er keurig uit. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 12 augustus 2015 | 16:05u

Hoi Nicolle, Hier is mijn corsage. Ik heb al eens

Hoi Nicolle, Hier is mijn corsage. Ik heb al eens eerder een corsage gemaakt, maar ik vind het toch moeilijk blijven. Maar ik ben best tevreden met het resultaat. In plaats van echte besjes heb ik nepbesjes gebruikt. Groetjes Belinda.


zondag 26 juli 2015 | 18:39u

Hoi Belinda, Je ziet oefening baart kunst. Hij is

Hoi Belinda, Je ziet oefening baart kunst. Hij is leuk geworden. Je varentjes hadden iets dichter bij elkaar gemogen, dan had je meer de holle lijn gehad. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 12 augustus 2015 | 12:34u

En de achterkant. Rita

En de achterkant. Rita


zondag 28 juni 2015 | 11:36u

Hoi, dit is mijn herencorsage geworden. Leuk om t

Hoi, dit is mijn herencorsage geworden. Leuk om te oefenen met restmateriaal. Groetjes, Rita


zondag 28 juni 2015 | 11:35u

Hoi Rita, Keurig gedaan! Mooie vorm en netjes afg

Hoi Rita, Keurig gedaan! Mooie vorm en netjes afgewerkt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 02 juli 2015 | 17:20u

nr 2

nr 2


zondag 17 mei 2015 | 21:33u

Hoi Nicolle, hierbij mijn herencorsage

Hoi Nicolle, hierbij mijn herencorsage


zondag 17 mei 2015 | 21:32u

Hoi Riny, Keurige heren corsage, mooi van maat. J

Hoi Riny, Keurige heren corsage, mooi van maat. Je Arachniodes had wat dichter bij elkaar mogen blijven en je bonte blad rechtsvoor had iets meer op de hoek mogen zitten. Dan heb ik het wel over millimeters in de klas was het zo op zijn plek geweest. Zo te zien gaat je techniek ook erg goed. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 18 mei 2015 | 13:55u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn heren corsage, helemaa

Hoi Nicolle, Hierbij mijn heren corsage, helemaal leuk dit!!! Groetjes Tanja


woensdag 12 november 2014 | 14:09u

Hoi Tanja, Je bent ook lekker op gang. Zie je hoe

Hoi Tanja, Je bent ook lekker op gang. Zie je hoe je lijnen van je lineaire vaas terug komen in je heren corsage, ook al is het een hele andere techniek. Het is een poepie geworden. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 17 november 2014 | 11:37u

wat een gefriemel, maar wel leuk. deze is een beetj

wat een gefriemel,maar wel leuk. deze is een beetje kerst achtig geworden maar dat komt omdat ik alleen nog rode rozen had


dinsdag 04 november 2014 | 21:37u

Hoi Lindy, Kerst? Rood is de kleur van de liefde,

Hoi Lindy, Kerst? Rood is de kleur van de liefde, zeker de rode roos. Ik heb laatst nog een bruidsboeket met rode rozen mogen maken. De bruid had een donker rode jurk aan, best chique. Jouw herencorsage ziet er prima uit! Knap hoor voor de eerste keer. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 07 november 2014 | 15:03u

Hoi Nicolle, hierbij weer een herencorsage nu op

Hoi Nicolle, hierbij weer een herencorsage nu op tijd geoefent en zonder theorie. Geluk binnen 15 minuten. Groetjes Jolanthe


donderdag 25 september 2014 | 21:16u

Hoi Jolanthe, Super! Voor dit onderwerp ben je he

Hoi Jolanthe, Super! Voor dit onderwerp ben je helemaal klaar voor het examen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 02 oktober 2014 | 11:38u

Hallo Nicolle, hierbij mijn herencorsage. Ik had h

Hallo Nicolle, hierbij mijn herencorsage. Ik had hem al eens eerder op een cursus gemaakt, maar het wilde deze keer niet naar mijn zin lukken. Links van de roos zit ook appelblad, maar dat is op de foto niet te zien. Ik kan geen nieuwe foto maken want mijn roos is inmiddels verlept. Groetjes, Rita


Toppie
woensdag 19 februari 2014 | 14:04u

Hoi Rita, Dat hij niet naar je zin is kan ik niet

Hoi Rita, Dat hij niet naar je zin is kan ik niet zien. Hij ziet er keurig uit. Witte rozen zijn niet heel erg sterk. Als je een donkerdere kleur neemt blijft je corsage langer goed. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 20 februari 2014 | 14:27u

Hallo Nicolle, Poeh dit is lastig! Dit is mij der

Hallo Nicolle, Poeh dit is lastig! Dit is mij derde corsage, ploeteren! wordt nu steeds leuker om te doen. Veel groeten, Caroline.


vrijdag 06 december 2013 | 14:49u

Hoi Carolien, Oefening baart kunst. Hij is keurig

Hoi Carolien, Oefening baart kunst. Hij is keurig! Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 12 december 2013 | 10:39u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn eerste Herencorsage.

Hoi Nicolle, Hierbij mijn eerste Herencorsage. Groetjes Jolanthe


dinsdag 08 oktober 2013 | 21:29u

Hoi Jolanthe, Keurig! Je hebt hem helemaal begrep

Hoi Jolanthe, Keurig! Je hebt hem helemaal begrepen. Ga lekker zo door. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 10 oktober 2013 | 12:00u

nog eens. . . . je mag die andere wel wissen, afzender

nog eens....je mag die andere wel wissen, afzender digibeet, hahaha


Carla G
donderdag 12 september 2013 | 21:10u

Hoi Carla, Je corsage ziet er netjes uit. Viel he

Hoi Carla, Je corsage ziet er netjes uit. Viel het mee? Enige tipje die ik je kan geven is de arachniodes (ledervaren) iets verschillend van lengte maakt hem nog slanker. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 14 september 2013 | 13:15u

Hallo Nicolle, Dank voor je tip! Het gaat steeds

Hallo Nicolle, Dank voor je tip! Het gaat steeds beter door het oefenen :)

Carla G
maandag 23 september 2013 | 14:11u

Hoi Nicolle een herencorsage

Hoi Nicolle een herencorsage


dinsdag 07 mei 2013 | 18:08u

Netjes!

Netjes!

Nicolle Boerma
dinsdag 21 mei 2013 | 09:58u

Weer een foto van Ans. . .

Weer een foto van Ans...


zaterdag 23 februari 2013 | 11:53u

Hoi Ans, Jammer dat ik je techniek niet kan zien.

Hoi Ans, Jammer dat ik je techniek niet kan zien. In het begin is dat het belangrijkste! Ik denk dat je nog twee blaadjes mist. Je lijn van je pittosporum komt wel terug maar niet van je galax blad. Corsage blijven lastig. Het word wel steeds leuker als je er beter in wordt. Als je er nog eentje maakt wil je dan alsjeblieft ook de onderkant fotograferen? Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 15 april 2013 | 11:05u

Mijn herencorsage.

Mijn herencorsage.

vrijdag 29 maart 2013 | 13:09u