Tip van de sluier

Het klassieke eenzijdige arrangement kun je nog vaak terug vinden op oude schilderijen. Toen werden vaak veel verschillende bloemen gebruikt die niet eens in hetzelfde seizoen bloeiden, maar dat is natuurlijk het voordeel van schilderen. Al vele jaren wordt deze stijl gebruikt in Hotellobbies en kerkversieringen of bij de opening van een nieuw bedrijf.

Opmerkingen

Als je dit stuk eenzijdig hebt leren maken, dan kan je het ook alzijdig maken.

Afbeeldingen

IB-035 | Klassiek eenzijdig arrangement
IB-035 | Klassiek eenzijdig arrangement
IB-035 | Klassiek eenzijdig arrangement
IB-035 | Klassiek eenzijdig arrangement

Reacties

Prachtig!

Hoi Nicolle, Deze is ook prachtig! Die ga ik zeker een keer maken. Echt geweldig, al die bloemen. Misschien heb ik al een mooi metallic Monstera-blad als achtergrond, waarvan ik niet goed weet hoe ik het moet verwerken. Om Pippi Langkous te citeren: "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!" Spannend..... Misschien is dit wel de feestelijke liturgische schikking waar ik naar op zoek ben? Gauw die schikking maken en dan weer door met mijn vakopleiding.... En nee, de bloemen zoals op mijn foto, zó wil ik het dus NIET. Ik had snel een foto nodig en had weinig bloemen in huis.. . Grtjs Vlijtig liesje


Vlijtig liesje
vrijdag 06 november 2020 | 13:42u

Dank je wel.

De eenzijdige stijl wordt ook al eeuwen in kerkversieringen gebruikt. Wie weet kan je hem voor de kerstviering maken. Ik hoop dat er tegen die tijd ook weer meer mensen er dan van mogen genieten.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 06 november 2020 | 13:20u