Tip van de sluier

Deze klassieke stijl is een hele belangrijke stijl, omdat hij voor heel veel gelegenheden gebruikt kan worden, bijvoorbeeld als tafelarrangement, maar ook als altaarstuk, of op de hoedenplank van een trouwauto.

Opmerkingen

Met veel ervaring en een 'één meter oasishouder' kan je er in deze stijl ook een kistbedekking van maken.

Afbeeldingen

IB-005 | Klassiek tafelarrangement

Reacties

Huiswerk Tafelarrangement, herfststuk

Hoi Nicole,

Bijgaand foto's van mijn tafelarrangement, thema herfst.

Graag je feedback.

Hartelijke groet,
Monique


Monique Terlouw-van der Horst
woensdag 08 november 2023 | 20:28u

Tafelarrangement

Hoi Monique,

Het is een mooi arrangement. Je hebt leuke materialen gekozen. Ik hoop dat de Eucalyptus niet heeft afgegeven, daar moet je wel altijd rekening mee houden. Je vorm is goed gelukt. Zelf zou ik de Chamelaucium (Waxflower) ook onder de rozen in de lengte gedaan hebben, dan is je stuk nog wat langer en slanker. Geniet van de herfst en van je mooi stuk.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 17 november 2023 | 17:41u

7de opdracht

Hallo Nicolle Hierbij mijn 7 de opdracht. Heb voor een klassiek tafelarrangement gekozen. Ik heb het gedaan met de bloemen die ik nog had. Rozen, gipskruid en chrysanten. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Ikzelf ben best tevreden. Mocht er iets niet goed zijn dan hoor ik het graag. Groetjes Silvia Kolfschoten


Silvia Kolfschoten
dinsdag 20 juni 2023 | 17:51u

Klassiek tafelarrangement

Hoi Silvia,

Het tafelarrangement is echt goed gelukt. Fijn dat je zo mooi groen erbij hebt kunnen vinden. De bloemen die je had, heb je ook keurig verdeeld en rusten ook goed op de ondergrond. Dit stuk zou leuk zijn voor op de eettafel als je lekker buiten eet.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 21 juni 2023 | 14:52u

11e huiswerkopdracht klassiek tafelarrangement

Goedenavond Nicolle,

Hier mijn klassieke tafelarragement. Ik heb wel ander groen genomen. Door het pistacheblad vind ik het zeer speels. Ik heb het nu nog even op een plank,omdat ik anders ben voor water op mijn tafel ben. Ik heb het stuk namelijk op zo'n oase plankje gemaakt met handvat. Hoor graag wat je er van vindt. Ik vond het heel leuk om te maken. Je kunt hier veel combinaties mee maken. Ik heb foto's van alle kanten genomen
Groetjes Manon 


Manon Lievaart
woensdag 08 februari 2023 | 20:38u

Klassiek tafelarrangement

Hoi Manon,

Leuk dat je dit onderwerp hebt gekozen, maar je zal het vast niet makkelijk hebben gehad. Toch is het een leuk tafelstuk geworden

Niveau 3 is eigenlijk voor cursisten die niveau 2 hebben afgerond. Nou laten de kroontjes de moeilijkheidsgraat wel zien en is het soms ook goed te doen ook voor beginners. Ik raad je toch aan omdat je pas net begonnen bent het voorlopig even eerst wat meer films te bekijken van niveau 1 en bij niveau 2 de lesvolgorde aan te houden. Zo leer je bij niveau 2 les 2 de Biedermeier op Oasis. Daar leg ik uitgebreid uit hoe de regeltjes zijn van klassiek bloemwerk en nog veel meer. Je hoeft echt niet alles te maken, maar als je alle lessen bekijkt leer je er ook heel veel van. Probeer de Biedermeier eens en daarna misschien de Ajour krans. Alle twee erg leuk om te maken en straks ook leuk voor de Pasen. Als je nog vragen hebt, hoor ik het graag. Veel plezier.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 13 februari 2023 | 14:43u

Tafelarrangement

Hoi Nicolle,

Bedankt voor je reactie. Ik had deze gekozen, omdat er 1 kroontje stond en een oranje en paars bolletje. 
gr. Manon 

Manon Lievaart
maandag 13 februari 2023 | 17:15u

Hoi Nicolle,

Nog een kerststuk gemaakt op schaal Misschien niet helemaal volgens de regels Maar de basis wel denk ik 

Groeten Manon Staal


Manon Staal
maandag 26 december 2022 | 15:22u

Klassiek tafelarrangement

Hoi Manon,

Hij is perfect. Je kan het een klassiek tafelarrangement noemen of een ovale Biedermeier. Die heb ik ook gemaakt voor niveau 3 les IB-118. Hij is heel mooi van vorm en keurig verdeeld. Hij kan zo de winkel in. Ga lekker zo door, dan zie ik je volgend jaar weer ;-). Voor nu alvast een heel geschikt 2023.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 29 december 2022 | 15:47u

Tafel arrangment

Hallo Nicolle,

Hier is mijn 7e online opdracht. Graag wat commentaar voor verbetering. Groetjes, Lee Lim


Lee Lim van Rijn-Yean
donderdag 17 november 2022 | 14:38u

Tafel Arrangement

Hoi Lee Lim.

Wat ben je goed bezig.

Leuk dat je het klassieke tafel arrangement hebt uitgekozen. Hij ziet er al heel goed uit. Je hebt de materialen die je had netjes verdeeld en de vorm is ook oogvormig. Zelf vind ik het mooier als hij op tafel staat om hem wat slanker te maken. Dan is hij iets eleganter en neemt hij minder plaats in op de tafel. Bij jou had je dus alleen de twee roosje aan de zijkant iets korter hoeven maken. Misschien iets om uit te proberen als je hem nog een keer maakt.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 05 december 2022 | 10:51u

Klassiek tafelstuk gemaakt

Hoi Nicolle, Het was spannend om een groter stuk te maken. Ik heb de verdeling van de hoofdbloem, de rozen als blikvanger heel klassiek gehouden op een basis van conniferengroen. Om er toch wat speelsheid in te brengen de tussenruimtes opgevuld met verschillende soorten bloemen, zoals herfstasters in wit, Statice in wit, lila en donkerpaars, hortensia, Hemelsleutel, bloemhoofdjes van de Rudbeckia enz. Ik verkeek me alleen op hoeveel werk het groen opsteken was. Drie kwartier. Maar het resultaat is nu na drie dagen nog steeds mooi. Hoewel ik zie dat een enkel wit herfstastertje al aan het verwelken is. Hmmm. Ik heb de gastheer laten weten dat hij een gil mag geven als de rozen verwelkt zijn, dat ik ze dan ga vervangen (door een droogbloem). Maar ik weet eigenlijk niet of dat wel zo'n goed idee is.... Het zou fijn zijn als men wat langer dan 7 dagen van dit stuk kan genieten.... Heb jij tips, Nicolle? Groetjes Monique


Monique van der Gaag
zaterdag 17 september 2022 | 09:44u

Klassiek tafelarrangement

Hoi Monique,

Het is een groot en mooi tafelarrangement geworden. Als je alleen conifeer als groen neemt, is het ook veel werk. Grove Eucalyptus er nog bij was ook leuk geweest en werkt een stukje sneller. Droogt ook mooi in. Belangrijk voor zo een tafel arrangement is dat hij voor de speciale avond op zijn mooist is. Als ze daarna er nog lang plezier van hebben moet eigenlijk alleen maar mooi meegenomen zijn. Met een beetje geluk drogen rode rozen ook nog aardig in. Zelf merk ik de laatste twee weken dat de kwaliteit van de bloemen materialen niet geweldig zijn. Ik weet niet of dat aan de hete zomer ligt of dat er nu meer uit het buitenland komt. Ze zijn niet zo lang houdbaar als anders. 

Misschien leuk voor de oefening om volgende keer de punten slank te maken. Dan krijg je weer een ander totaal plaatje.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 19 september 2022 | 11:20u

Poging

Hoi Nicolle,

Ik ben bang dat dit geen succes is. De materialen zijn een probleem, ledervaren is niet leverbaar (ouderwets zeggen ze in de winkels) en een mooi alternatief kan ik niet echt vinden. Heb iets geprobeerd nu, maar ben zelf al niet tevreden, dus zal jij dat ook wel niet zijn. Het is wel een oefening voor de techniek en er staat iets gezelligs op tafel. Graag je commentaar hierop.

Groetjes Laila.


Laila Marinus
donderdag 25 augustus 2022 | 08:39u

Tafelarrangement

Hoi Laila,

Je hebt zeker een vrolijk en lekker ruikend stuk op tafel staan. Ik ben er wel tevreden mee hoor. Je leert er toch weer van. De bloemen die je ervoor hebt gekozen zijn ook prima. Misschien kan je volgende keer Conifeer en rode of groene Beuk van buiten gebruiken. Die zijn vaak wel voorhanden. 

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 27 augustus 2022 | 12:42u

Klassiek tafelarrangement als rouwarrengement

Hoi Nicolle,

Hierbij een rouwarrengement gestoken in oase, dat gemaakt is op een frame van boomschors met daarop vastgelijmd ( stevig) een oasehouder. De persoon voor wie dit gemaakt is wilde graag witte, gele en blauwe bloemen verwerkt. Gezien een korte voorbereidingstijd waren dit de enige bloemen die ik gevonden kreeg die voldeden aan de wensen van de persoon. Hopelijk gaan de Iris en Zuiderzeewind mooi open. Heb je tip/ tops voor me? Ik hoor ze graag zodat ik die voor een volgende keer kan toepassen.

groetjes


Helga
vrijdag 01 april 2022 | 13:37u

Klassiek tafelarrangement als rouwarrengement

Hoi Helga,

Je hebt een prachtig rouwstuk gemaakt. De Irissen zullen vast de dag erna al open zijn gegaan. Je vorm is ook mooi geworden. Volgende keer zou je alleen je Gerbera's iets beter kunnen verdelen. Nu zitten er geen in het midden stuk. Ik hoop dat je houder heeft gehouden op het schors. Mijn ervaring is dat lijm meestal los laat als het nat wordt. Knap gemaakt hoor, Je zult vast wel een beetje zenuwachtig zijn geweest.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 01 april 2022 | 14:56u

Reactie

Hoi Nicolle,

Bedankt voor je reactie..ja idd die middelste Gerbera staat niet mooi in het midden, inderdaad een goeie tip voor een volgende keer, Hoe zou jij de oasehouder hebben vastgemaakt op het stuk schors? Heb tot op heden een prima ervaring met hotmelt lijm nl, maar hoor graag andere ideeën?

groetjes

Helga
dinsdag 05 april 2022 | 20:44u

Hoi Helga,

Als het voor jou zo goed werk dan moet je het zeker zo doen. Ze tillen hem waarschijnlijk toch op bij het boomschors. 

Groetjes, Nicolle 

Nicolle Boerma
maandag 11 april 2022 | 22:03u

Tafelarrangement

Twee weken terug begonnen aan de online lessen 
Beetje eng vind ik het dan ook, om hier iets te plaatsen.
Vind het super leuk  om te doen 

Ben altijd in voor feedback 
 


Inge Verbaan
zondag 13 juni 2021 | 08:14u

Tafelarrangement

Hoi Inge,

Wat leuk dat je bij onlineBloemschikken bent begonnen en dat je jouw mooie arrangement met ons deelt!

Sorry dat ik laat reageer. Ik heb net een volle week les gegeven aan een korte Vakopleiding en dat kost een hoop tijd en energie. Het was wel weer heel leuk om te doen.

Jouw eerste arrangement is erg mooi geworden. Luchtig en romantisch. Leuk voor op een tafel bij een bruiloft buiten.Het geheel sluit mooi aan en is netjes verdeeld. Schaam je niet om je foto's te plaatsen. De meeste cursisten zijn beginners en jullie kunnen op deze manier heel veel van elkaar leren. Ook na 30 jaar is het nooit perfect en dat houdt het ook zo leuk.

Ga lekker zo door. Ik verheug me op je volgende arrangement.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 22 juni 2021 | 10:05u

tafel arangement

hay sorry nog geen tijd gehad om het er op te zetten , ziet er niet zo  als ik had gewild


Joana B.
zondag 12 december 2021 | 18:35u

verkeerde foto

had ook wat zelf gedaan  vandaar de verkeerde foto


Joana B.
zondag 12 december 2021 | 19:02u

tafelarrangement

Hoi Joan,

Uiteindelijk is het goed gegaan met de foto :-)

De eerste foto die je plaatste kan ook een Pomander Bruidsboeketje zijn, maar die les staat pas in Niveau-3. Hij is leuk en mooi rond geworden. 

Je klassieke tafelarrangement is ook goed gelukt. Je materialen zijn mooi verdeeld en je vorm is romantisch. Als je iets meer ruimte op je tafel wilt houden kan je hem ook slanker maken. Dat is makkelijker als je de tafel wilt dekken voor meerdere personen. Dank je wel voor je foto's en de beste wensen voor 2022.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 03 januari 2022 | 13:28u

tafelarrangement

Hallo Nicolle 

 

heb het tafelarrangement nog eens geprobeerd en de breedte is al beter. Gewoon blijven oefenen.

 

Groetjes Joke 


maandag 08 maart 2021 | 16:05u

tafelarrangement

Hoi Joke,

Je vorm en verdeling is prima gegaan. Als je hem ook een keer te pakken hebt gaat het ook bijna niet meer fout. De sfeer kan je wel heel anders maken door bijvoorbeeld volgende keer hele fijne bloemen te gebruiken. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Eustoma en Chamelaucium (waxflower). Ook leuk voor bijvoorbeeld op de Paastafel. Geniet eerst nog maar van dit mooie stuk.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 15 maart 2021 | 13:13u

Tafelarrangement

Hoi Nicolle,

 

Dit vond ik  wel moeilijk om te doen. Het arrangement is breder geworden dan ik graag had. Misschien had ik de oaseblok wat smaller moeten maken. 

 

beetje oefenen Joke 


donderdag 11 februari 2021 | 19:48u

Klassiek tafelarrangement

Hoi Joke,

Dank je wel voor je foto. Je tafelarrangement is inderdaad wel wat breed geworden, maar de verdeling en de vorm is wel prima. De Table deco van Oasis is inderdaad erg smal iets van 10 cm en hij is er zelfs nog langer, dat maakt het wel eenvoudig om slank te houden. Probeer het later nog een keer je hebt er nu al veel van geleerd. Hij is ook leuk voor op tafel met de Pasen. Gezellig voor de brunch of dineer.

Groetjes
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 15 februari 2021 | 13:37u

Klassiek tafelarrangement

Hoi Nicolle

een kerststukje geprobeerd en ééntje voor op het graf van mijn vader met witte lelies.

Groetjes

Kristin


Kristin M
dinsdag 02 februari 2021 | 23:59u

Klassiek tafelarrangement

Hoi Nicolle

een kerststukje geprobeerd en ééntje voor op het graf van mijn vader met witte lelies.

Groetjes

Kristin


Kristin M
dinsdag 02 februari 2021 | 23:59u

Klassiek tafelarrangement

Hoi Kristin,

Wat ben je goed bezig!

Allebei je arrangementen hadden of op de tafel of op het graf gekund. Je vorm en verdeling gaat prima.

Ik vind persoonlijk wel dat je Lelie's iets te veel uitsteken. Nou zou je de rest allemaal langer kunnen steken (de Lelies kunnen niet korter), maar het had ook één materiaal kunnen zijn, bijvoorbeeld je Eucalyptus dan was het stuk nog wat losser en speelser geweest ook als de Lelie's open gaan. Het is maar een tipje. Het is ook zo een  heel mooi stuk en je vader zou vast trots op zijn gewwest dat jij dat hebt gemaakt!

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 08 februari 2021 | 14:05u

Hierbij heb ik het bloemstuk verbeterd...

Beste Nicolle,

Hierbij heb ik het bloemstuk verbeterd met de rozen aan de lange zijkant meer uit te doen komen en wat grotere varens in gestopt.

met vriendelijke beleefde lieve groet,
Katrien


Katrien Devarrewaere
vrijdag 31 juli 2020 | 19:19u

Klassiek tafelarrangement

Hoi Katrien,

Je stuk ziet er mooi uit. Heb je de overeenkomsten gemerkt met het ruitvormige arrangement? Deze is dan een stukje makkelijker. Hij is ook mooi van vorm geworden. Ik zou alleen proberen om de roosjes niet in één rechte lijn te plaatsen, maar de eerste recht, de tweede in dezelfde richting, maar iets laten verspringen. En aan de overkant tegenovergesteld.

Kijk er nog maar een keertje rustig naar.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 02 augustus 2020 | 11:33u

Blij met deze les!

Blij met deze les!


donderdag 25 april 2019 | 10:43u

Heel fijn dat je het een leuke les vond...

Heel fijn dat je het een leuke les vond. Je hebt een mooi stuk gemaakt. Jouw arrangement is wat ronder geworden dan die van mij, maar dat kan ook een bewuste keuze zijn. Het hangt af van de plaats waar hij komt te staan.

Wel zou ik volgende keer je rozen iets meer om en om laten verspringen, zodat ze niet zo in een rijtje komen. Nog veel plezier met deze les, want je kan er heel veel varianten van maken.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 27 mei 2019 | 11:06u

Mijn lineaire tafelarrangement in kerstuitvoering...

Hallo Nicolle,

Mijn lineaire tafelarrangement in kerstuitvoering.

Groetjes,
Riet


woensdag 12 december 2018 | 17:33u

Mooi tafelarrangement heb je gemaakt...

Hoi Riet,

Mooi tafelarrangement heb je gemaakt. Fijn dat je de foto ook met ons deelt, zo kunnen anderen ook zien dat het een leuke stijl is voor met de Kerst op tafel. Hij ziet er echt goed uit.

Geniet er lekker van en fijne feestdagen!

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 17 december 2018 | 10:22u

Hallo Nicolle, Hier mijn eerste stukje van een kl

Hallo Nicolle, Hier mijn eerste stukje van een klassiek tafelarrangement. Ik vind de manier van uitleggen in je videos super duidelijk. Graag je mening en eventuele verbeterpunten. Groetjes,
Riet


maandag 26 november 2018 | 19:02u

Hoi Nicolle, Vandaag een kleine tafelarrangement

Hoi Nicolle, Vandaag een kleine tafelarrangement gemaakt om te oefenen. Groetjes,
Peggy


zaterdag 27 oktober 2018 | 00:06u

Hoi Peggy, Wat een goed idee van je om met dezelf

Hoi Peggy, Wat een goed idee van je om met dezelfde materialen ook nog een klassiek tafelarrangement te maken. Ik vind hem mooi, maar voor deze heb ik eigenlijk dezelfde tip als bij de krans. Probeer rechte lijnen te voorkomen, want dat ziet er sneller onnatuurlijk uit. Werk om en om met hetzelfde materiaal dan krijg je een mooie verdeling. Ik hoop dat je aan mijn tips iets hebt. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 30 oktober 2018 | 14:10u

Hoi Nicolle, Dank je wel. Goede tip die ik zeker

Hoi Nicolle, Dank je wel. Goede tip die ik zeker ga gebruiken. Groet, Peggy

dinsdag 27 november 2018 | 21:57u

Hallo Nicolle, Waar kan ik ledervaren kopen? Ik h

Hallo Nicolle, Waar kan ik ledervaren kopen? Ik heb verschillende bloemisten gebeld, ze hebben het soms wel, maar alleen voor eigen gebruik, niet voor de verkoop. Je gebruikt het vrij vaak in de opdrachten en het lijkt me een dankbaar materiaal om mee te werken. En mijn steekschuim zakt niet naar de bodem, het heeft een hele nacht gestaan en drijft evengoed. Ik heb het alleen op het water gelegd en heb het niet meer aangeraakt. Zakt echte Oasis wel naar de bodem? Ik vroeg me namelijk af of mijn bloemen het bij vorige arrangementen niet zo lang doen omdat het steekschuim niet op de bodem was gezakt. Ik heb om de dag of twee dagen water gegeven. Kun je me hierbji helpen alsjeblieft? groetjes,
Marijke


zaterdag 29 april 2017 | 15:27u

Hoi Marijke, Wat vervelend dat je er zo lastig aa

Hoi Marijke, Wat vervelend dat je er zo lastig aan komt. Ik vind het ook onbegrijpelijk dat er bloemisten zijn die het wel in huis hebben, maar het niet willen verkopen. Hier in de omgeving wordt het ook per bos verkocht op het station. Probeer eens op de markt bij de bloemenhandelaar, misschien wil hij het wel voor je kopen. Als je het steekschuim netjes op het water legt en hij zuigt zich niet vol, dan ligt het echt aan het kwaliteit van het steekschuim. Oasis kost wat meer, maar dan heb je ook wat. Als je echt Oasis producten wil kopen kijk dan eens op http://www.janssen/shop.eu Zij zijn een groothandel van alleen Oasis-producten en hebben een site voor bloemisten en particulieren. Dank je wel voor je foto´s. Je klassieke arrangement ziet er erg goed uit. Hij horizontaal is iets ronder dan die van mij. Ik denk dat dat komt omdat je een andere ondergrond hebt gekozen. Nu lijkt hij iets meer op een ovale biedermeier. Dat is ook echt een klassieker en prima. Dit arrangement past ook mooi op verschillende tafels. Wel mis ik nog een paar bloemen in de horizontale lijn als je van de zijkant kijkt. Als je daar nog wat bloemen gebruikt sluit hij nog mooier aan. Let daar ook goed op bij de volgende les Ajourkrans. Veel plezier. Ga lekker zo door. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 04 mei 2017 | 14:25u

Ga ik doen, goede tip. Ik woon in een dorp met een

Ga ik doen, goede tip. Ik woon in een dorp met een heel kleine markt maar twaalf kilometer verder is een stad, daar zal ik eens gaan kijken. En ik zal ook eens de echte oasis proberen. Dank je wel!

vrijdag 05 mei 2017 | 17:28u

Hoi Nicolle, Zou je mij nog tips kunnen geven? He

Hoi Nicolle, Zou je mij nog tips kunnen geven? Het toevoegen van een foto geeft af en toe problemen.


Rechma
zondag 26 maart 2017 | 19:47u

Hoi Rechma, Tips over je foto plaatsen kan ik nie

Hoi Rechma, Tips over je foto plaatsen kan ik niet echt. Zelf ben ik beter in bloemschikken net als jij ;-). Je tafelarrangement ziet er erg mooi uit. Knap gestoken. Hij zou iets langer kunnen zijn en je had wat Hypericum horizontaal tussen je rozen kunnen gebruiken. Dan had hij nog meer aansluiting op je tafel gehad. Voor de rest is hij keurig. Geniet ervan. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 01 april 2017 | 15:21u

Dank je wel voor je feedback. Ik zal er aan denken

Dank je wel voor je feedback. Ik zal er aan denken bij de volgende creatie. Ik heb ook een biedermeier gemaakt...zou je mij daar ook feedback op kunnen geven?

Rechma
maandag 03 april 2017 | 14:54u

Als je nog steeds problemen hebt met de foto´s pl

Als je nog steeds problemen hebt met de foto┬┤s plaatsen, mag je altijd even bellen.

Nicolle Boerma
donderdag 04 mei 2017 | 12:15u

Hallo Nicolle, Heb het klassieke tafelstuk gemaak

Hallo Nicolle, Heb het klassieke tafelstuk gemaakt met eucalyptusblad. Werkt wat rommelig vind ik zelf.


zaterdag 11 februari 2017 | 15:05u

Hoi Raffaella, Dank je wel voor je foto. Ik vind&

Hoi Raffaella, Dank je wel voor je foto. Ik vind het een mooi voorjaarsstuk geworden. Misschien is Eucalyptus wat rommelig om mee te werken, maar het kleurt wel erg mooi. Ik denk ook dat het prima gaat als je bloemen ook wat grover zijn of wanneer er wat meer zijn. Dan vallen ze iets meer op. Je hebt vast elke dag weer van je stuk genoten, want alles groeit erin. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 02 maart 2017 | 14:15u

Maandag enthousiast lid geworden en kon niet wacht

Maandag enthousiast lid geworden en kon niet wachten tot mijn vrije dag vandaag :-) Hier dus mijn eerste stuk. Ik had als groen appeltjesblad gebruikt, maar vond het wel moeilijk te verwerken. Al met al ben ik er tevreden mee. Groetjes,
Marsha


woensdag 25 januari 2017 | 21:46u

Hoi Marsha, Leuk dat je meteen zo enthousiast aan

Hoi Marsha, Leuk dat je meteen zo enthousiast aan de slag gaat. Je zou het jezelf wel makkelijker hebben gemaakt wanneer je met de eerste les was begonnen. De verdeling en vorm die daar worden besproken komen in deze les weer terug. Maar misschien heb je die les wel bekeken, want het resultaat is er niet minder op. Hij ziet er keurig uit, ook je verdeling is mooi. Er hadden iets meer bloemen in de horizontale lijn gemogen, dan had hij mooier op de tafel gelegen. Ga lekker door. Ik verheug mij ook op je volgende werk. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 31 januari 2017 | 14:27u

Hallo Nicolle, Veel plezier beleefd aan dit

Hallo Nicolle, Veel plezier beleefd aan dit bloemstuk. Het is zeker nog niet het goede model, maar dit is ook pas de eerste keer dat ik dit probeer te maken. Hartelijke groet,
Lia de Boer


zaterdag 24 september 2016 | 18:10u

Hoi Lia, Dank je wel voor je foto. Fijn dat je er

Hoi Lia, Dank je wel voor je foto. Fijn dat je er van geniet, dat is ook het belangrijkste. Hij ziet er ook al erg leuk uit. Volgende keer gaat het vast makkelijker als je andere bloemen hebt dan Germini's. Deze zijn erg groot en rond als hoofdbloem in dit arrangement. Ga lekker door. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 30 september 2016 | 14:59u

Hallo Nicolle, Ben blij met jou opmerkingen en ik

Hallo Nicolle, Ben blij met jou opmerkingen en ik ga het zeker nog een keer proberen. Groet, Lia.

maandag 03 oktober 2016 | 09:31u

Graag gedaan Lia. Ik ben benieuwd naar je volgende

Graag gedaan Lia. Ik ben benieuwd naar je volgende arrangement. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 17 oktober 2016 | 10:06u

<span style="color:rgb(77, 85, 90); font-size:medi

Hallo Nicolle, Nog een keer het tafelarrangement geoefend. Zoals altijd met heel veel plezier. Ben benieuwd naar jouw bevindingen en advies. Groetjes,
Angelique


maandag 06 juni 2016 | 09:30u

Hoi Angelique, Het is een prachtig stuk geworden.

Hoi Angelique, Het is een prachtig stuk geworden. Een flinke jongen. Mooie sterke materialen heb je uitgekozen. In deze klassieker heb je ook de stapjes keurig gedaan. Lekker van genieten. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 13 juni 2016 | 10:19u

Hallo Nicolle, Mijn eerste tafelarrangement. Vond

Hallo Nicolle, Mijn eerste tafelarrangement. Vond het erg leuk om er mee bezig te zijn. Heerlijk om je hoofd zo leeg te maken tijdens het schikken. Denk wel dat ik hem nog een aantal keren moet oefenen, want het is soms best nog lastig om alles goed verdeeld te krijgen. Merkte wel dat er veel verschil zit in de oasis, deze keer had ik niet zon fijne, veel losser van structur. Groetjes,
Angelique


zondag 24 januari 2016 | 13:51u

Hallo Nicolle, Ik heb deze nog een keer geprobeer

Hallo Nicolle, Ik heb deze nog een keer geprobeerd, maar dan weer met kunstbloemen en een kleiner bakje. Vind alleen zelf de rozen een beetje te groot.


dinsdag 01 december 2015 | 15:41u

Hoi Miranda, Toch leuk geprobeerd. Mooie kleur. D

Hoi Miranda, Toch leuk geprobeerd. Mooie kleur. De vraag is dan: zijn de rozen te groot, of is het bakje te klein? Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 07 december 2015 | 10:17u

M'n eerste tafel stukje, wat in mijn ogen rede

M'n eerste tafel stukje, wat in mijn ogen redelijk is gelukt. Het model is niet helemaal goed geloof ik, maar vond het super leuk te proberen. Ik moet er bij zeggen dat ik probeer te oefenen op een goedkope manier, dus bladeren van buiten en goedkope rozen, anders wordt het oefenen zo duur. Ik heb bladglans gebruikt om het op te vrolijken. Ik hoor graag je mening. Gr. Willie


maandag 06 april 2015 | 00:46u

Hoi Willie, Dank je wel voor je foto. Je arrangem

Hoi Willie, Dank je wel voor je foto. Je arrangement is goed gelukt. Daar heb je vast van genoten. Hij is niet zo slank als mijn voorbeeld geworden, maar het hangt ook af van de tafel waar hij op komt te staan. Volgende keer zou ik wel proberen om 4 roosjes om het midden te vermijden. Nu lijkt hij een beetje vierkanter en iets onnatuurlijk. Kijk vanaf je punt en doe de roosjes dan links, recht, links, iedere keer een beetje hoger tot aan het midden. Je hebt mooie spullen in de tuin, ga lekker zo door. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 17 april 2015 | 16:28u

Arrangement in het voorjaar gemaakt.

Arrangement in het voorjaar gemaakt.


maandag 22 december 2014 | 00:47u

Hoi Marianne, Dank je wel voor je fotos. Je arran

Hoi Marianne, Dank je wel voor je fotos. Je arrangement ziet er mooi uit. Het was fijn geweest als je nog 4 roosjes had gehad voor de plekjes links en rechts naast je middelste horizontale roos. Dan sluit hij mooier op de tafel aan. Je had er ook minder in je bovenste lijn kunnen gebruiken. Ik denk ook dat je een grotere table deco hebt gebruikt, daar kan een hoop in. Je vorm en de rest van de verdeling is prima! Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 22 december 2014 | 16:15u

Heel leuk om te doen! Hierbij mijn eerste werkstuk

Heel leuk om te doen! Hierbij mijn eerste werkstukje, hoop dat het lukt om deze op de website te plaatsen. groet,
Anja


maandag 25 november 2013 | 13:51u

Hoi Anja, Ze zien er leuk uit. De een zoals in de

Hoi Anja, Ze zien er leuk uit. De een zoals in de les en de ander met je eigen creativiteit. Je arrangement van de les, daar mag je nog iets meer ruimte tussen je roosjes laten, zodat ze nog beter verdeeld zijn over de hele vorm. Ik zie dat je de arrangementen liever iets los wil hebben van je tafel. Je zal de Vaas Cascade wel erg leuk gaan vinden. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 29 november 2013 | 10:55u