Niveau 2 - Vakopleiding Bloemschikken (43)
 • Gratis proefabonnement (201)

 • Tip van de sluier:

  Het tuintje op krans is veel werk, maar heerlijk om te maken. Je kan er zoveel liefde in steken. Misschien daarom ook wel vaker gevraagd als rouwkrans.

  Opmerkingen:

  Je kan deze krans ook heel mooi maken met kerstmaterialen. Kijk maar een naar les IB-052 | Kersttafelkrans van Niveau 3 - Inspirerend Bloemschikken.

  Afbeeldingen

  VO-040 | Krans - als tuintje
  VO-040 | Krans - als tuintje
  VO-040 | Krans - als tuintje

  Reacties

  Krans als tuintje

  Hoi Nicolle, 

  Nog een keer een tuintje gemaakt in kerstsfeer, ik heb altijd wat moeite met de ornithogalums, vaak zakken ze weg in de oase als ze zo lang zijn, heb je hier eventueel een tip voor ?

  Groetjes Manon


  Manon Staal
  vrijdag 08 december 2023 | 22:56u

  Kersttuintje

  Hoi Manon,

  Je hebt de smaak te pakken! Ook deze stijl ligt je goed. Het is een mooie krans geworden. Laatst heb ik hem ook gemaakt met kleine Cymbidiums als hartbloem. Die kunnen met hun korte steeltjes goed in de krans en blijven lang goed. Voor de verhouding hadden je Ornitogalum ook wel korter gemogen, dan zijn ze ook stabieler, maar je kan ook een één haarspeld van 0,9 aan de ene kant van de steel steken en ook een andere kant zo krijg je een kruis verbinding en staan ze stevig.

  Geniet van deze mooie krans.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  zondag 10 december 2023 | 12:14u

  Krans als tuintje

  Hoi Nicolle,

  Hier mijn tuintje, benieuwd naar je mening

  Gr Manon Staal


  Manon Staal
  zaterdag 18 maart 2023 | 14:40u

  Krans als tuintje

  Hoi Manon,

  Wat fijn dat je zo lekker aan de gang bent. Zo te zien heb je je ritme te pakken. Ik vind het een prachtige krans geworden! Daar zal je vast wat tijd in hebben moeten stoppen om al die materialen bij elkaar te krijgen. De hoogtes, de kleurverdeling en je bladrozet ziet er allemaal erg goed uit. Ik denk dat je echt een tijd gaat genieten van je krans. Zeker ook omdat je Muscari (druifjes) nog gaan openkomen. Geniet ervan.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 20 maart 2023 | 14:57u

  Krans als tuintje

  Hoi Nicolle Ik heb de krans als een voorjaarstuintje gemaakt met narcisbolletjes,takjes van de forsythia en een primula! Ook dit keer weer erg leuk om dit te maken. Graag hoor ik je reactie Nicolle. Groetjes Marjanne


  Marjanne S.
  zondag 05 februari 2023 | 10:35u

  Krans als tuintje

  Hoi Marjanne,

  Je bent er vroeg bij met je eitjes, maar wat is het een prachtige en rustige krans geworden! Daar heb je tijd en liefde ingestoken. Zo zou je hem rustig op je examen mogen maken.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 09 februari 2023 | 13:07u

  Tuintje op krans

  Hoi Nicolle, Dit is mijn tuintje geworden. Ik vond het leuk om te doen. Mijn dochter heeft hem mee genomen en op de keukentafel staan. Ze hebben zelf geen tuin. Haha nu dus wel. Ik hoop datvde foto's een beetje duidelijk zijn. Ik hoor graag wat je er van vind. Mvg. Marion


  Marion van der Wal
  woensdag 26 mei 2021 | 15:12u

  Tuintje op krans

  Hoi Marion,

  Daar heb je jouw dochter vast heel blij mee gemaakt. Hij ziet er erg mooi uit. Je verdeling en hoogtes zijn ook erg goed gelukt. Ik zou alleen niet zo gauw bloemen onder je hoogtes gebruiken, maar eerder tussen de hoogtes. Ik denk altijd maar er zijn niet veel bloemen die graag onder een boom groeien ;-).

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 14 juni 2021 | 08:42u

  Tuintje

  Leuk! Mogen de bloemen horizontaal hoger of meerdere kleuren, in plaats van groen? Dan laat ik het groen laag bij de 

  mossen.

  Wooding
  donderdag 04 maart 2021 | 15:10u

  tuintje

  Hoi Wooding,

  Natuurlijk mogen er ook bloemen in de hoogte als ze daar voor geschikt zijn. Het is makkelijker als je de volgorde van de lessen volgt. Bij les 013 is er ook een tuintje geweest en daar wordt meer uitgelegd over de regeltjes van het tuintje. Hou verder je in de lessen komt hoe moeilijker het wordt en dan wordt ook niet alles meer voor gedaan. Net als in de klassikale lessen.

  Succes en veel plezier.

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 05 maart 2021 | 12:37u

  Tuintje op krans in schaal

  Hoi Nicolle, Een nieuw Tuintje op krans in schaal gemaakt. Alleen Hedera gebruikt om met grote stappen snel thuis te zijn. Ook uit kostenbesparing. Wel alle blaadjes op draad gezet én met bladglans behandeld. Het is een liturgische schikking voor morgen 8-11 en geïnspireerd op psalm 104, waarin de grassen en de granen, de bloemen en de vruchten en de dieren aan de orde komen. Er 3 kwartier ongeveer over gedaan. Ik ga nog een keer een versie met bolletjes mos maken.... En weer klokken. Heb je nog advies? Misschien heb ik er teveel materiaal in gezet om al die klimop een beetje levendig te maken... Ik hoor het wel. Kerkgangers kijken anders dan een 'bloemist in opleiding' naar deze schikking. Groetjes van Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  zaterdag 07 november 2020 | 14:17u

  Tuintje op krans in schaal

  Hoi Vlijtig liesje,

  Keurig dat je hem in 45 min. hebt gemaakt. Als je hem op je examen moet maken, dan zijn er meer soorten groen dus dat komt wel goed. Je afstand en de verschillen tussen je hoogtes is ook prima. Het maakt het juist wat intresanter met de verschillende soortjes. Goed gedaan. Ik denk dat ze deze ook wel mooi hebben gevonden.

  Groetje,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 21 december 2020 | 14:35u

  Paars Tuintje als krans

  Hallo Nicolle, Voor de foto hield ik rekening met dat er geen materiaal aan de voorzijde van de krans zou komen. En toen werd het geheel onevenwichtig. Ik mis kleur, een eyecatcher, maar wilde in het paars en lila blijven. Al met al leek het gemakkelijker dan ik dacht. En toen ben ik maar gaan improviseren. Binnenkort een nieuwe versie, want ik vind het Tuintje als krans wel een leuke opdracht. Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  maandag 19 oktober 2020 | 18:00u

  Tuintje als krans

  Hoi Vlijtig Liesje,

  Van bovenaf vind ik je krans erg mooi. Daar zie je ook goed de verschillende hoogtes en bloemen die mooi verdeeld zijn.

  Zelf zou ik de paarse pluimen eruit gehaald hebben. Die kleur komt ook nergens meer terug. Ik denk dat je andere materialen dan veel mooier uit gekomen waren.

  Maar het blijft een leuk tuintje.

  Groetjes
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  dinsdag 20 oktober 2020 | 12:31u

  Dankjewel voor de feedback!

  Hoi Nicolle,

  Wat fijn dat jij altijd positieve feedback geeft. Ik voel me direct weer volstromen met nieuwe creatieve energie. Die paarse pluimen eruit: wat een goed idee! Dat ik daar zelf niet opgekomen ben.... Ik was ongelukkig met het resultaat van het Tuintje op Krans, maar het blijkt gelukkig mee te vallen. Dankjewel. En ik sta op het punt om twee steekschuimkransen van 30 cm doorsnee voor 4 euro per stuk te bestellen, toen ik me herinnerde dat er een bedrijf is, waarover je me getipt hebt en waar ik 10% korting kan krijgen omdat ik bij jullie de opleiding doe. Even opzoeken welk bedrijf dat ook alweer was. 

   

  Groetjes 

  Vlijtig liesje

   

   

   

  Monique van der Gaag
  dinsdag 20 oktober 2020 | 14:47u

  www.Janssen-shop.eu

  Nicolle Boerma
  vrijdag 23 oktober 2020 | 14:44u

  Super, dankjewel!

  Hoi Nicolle, Inderdaad is het dit bedrijf, een specialist in 'echte' Oasis! Ik had een printscreen gemaakt van je vorige bericht. Account aangemaakt, bedrijf gebeld en voor mijn ogen zag ik de korting van 10% op mijn bestelling verschijnen. En les 110 van Inspirerend Bloemschikken heb ik al gedaan! Wat een super leuke les en ook geweldig om te weten hoe ik zelf een krans van steekschuim kan maken. Ik ben dol op zulke budgetvriendelijke ideeën. Dankjewel! Grtjs Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  vrijdag 23 oktober 2020 | 21:39u

  Graag gedaan!

  Nicolle Boerma
  vrijdag 06 november 2020 | 10:55u

  Wel erg Klein Tuintje

  Hallo Nicolle, Deze krans in het oranje/rood was maar 15 cm. Ik heb hem uit een taart van steekschuim gesneden om extra te kunnen oefenen. Maar het lukte niet zo goed om de rand met blad of mos te bedekken. Ik heb hem daarom niet afgemaakt, want beter mijn tijd besteden aan de oorspronkelijke maten van 22 of 30 cm. Wel nog even een korte vraag: hoe had ik de binnenkant van de krans kunnen bedekken? Bedankt alvast. Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  maandag 19 oktober 2020 | 15:50u

  Wel erg Klein Tuintje

  Hoi Vlijtig Liesje,

  Ja zo klein is wel een hele uitdaging. Eigenlijk zit er maar één ding op hele kleine blaadjes aan de buitenkant en aan de binnenkant. Altijd op je schaal beginnen met het blad. Je weet het even je oor op tafel. Ik begrijp dat het nogal lastig is voor jou om aan een krans te komen. Ik denk dat les IB-110 een hele goede oplossing is voor jou. Als je een schaal neemt van 30-35 cm en dan de oasis zo snijd en aan elkaar vastzet denk ik niet eens dat je prikkers nodig hebt.

  Succes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  dinsdag 20 oktober 2020 | 12:19u

  Thnx voor de feedback!

  Hoi Nicolle, 

  Ja, geweldig, die les 110 van de lessenserie op Inspirerend Bloemschikken. Ik switch heel regelmatig naar die site voor de spreekwoordelijke inspiratie. Heel goed om te weten dat ik mijn krans van Oasis ook zelf kan maken. Supertip en lief voor mijn portomonnee. Dankjewel. Ik pas de tip dankbaar toe. 

  Groetjes Vlijtig liesje

   

   

  Monique van der Gaag
  vrijdag 06 november 2020 | 12:10u

  Vaas als krans, hoe opmaken?

  Hallo Nicolle, Deze schattige vaas kreeg ik cadeau: de doorsnede is ongeveer 15 cm. Vrij klein dus. Hoe kan ik zo'n vaasvorm mooi opmaken? Ik heb er steekschuim in gedaan. Verder wat geverfde grashalmen, geverfde mini-zonnebloemen en gekortwiekte Zuiderwindlelie van 10 dagen oud. En toen was de krans bijna vol... Graag je advies. Het tuintje met de voorgeschreven maten staat nog op mijn to-do-list. Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  donderdag 01 oktober 2020 | 12:18u

  Krans vorm

  Hoi Vlijtig Liesje,

  Grappig die vaas. Nog nooit eerder gezien. Leuk zoals je het opgemaakt hebt. Zelf ben ik meer gek op natuurlijke materialen. Zeker nu in de herfst. Er zijn zulke mooie materialen buiten en zeker in het bos. Denk aan appeltjes, bessen, kastanjes, dennenappels, boomschors, platmos,Physalis (lampionnetjes), Quercus (eikenblad) Hydrangea. Te veel om op te noemen. Meteen een extra reden om te wandelen. Vaak als je iets in een tuin ziet en even vraagt is het geen probleem.

  Geniet van de herfst.

  Groetjes
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  zondag 11 oktober 2020 | 13:17u

  Hoi Nicolle, Hierbij mijn krans als tuintje. Omd

  Hoi Nicolle, Hierbij mijn krans als tuintje. Omdat ik geen bestaande krans had, heb ik van een oaseblok een krans gemaakt op een schaal zoals je zei. Tuintje maken blijft leuk om te doen. Groetjes, Ine


  Ine Cremers
  donderdag 09 april 2020 | 15:49u

  Hoi Ine, Zo te zien is het prima gelukt om met ee

  Hoi Ine, Zo te zien is het prima gelukt om met een blok oasis een krans te maken. Top! Je verdeling en je groepjes blad materialen het je mooi verdeeld. Aan het blad zal je wel veel werk hebben gehad omdat je zo veel op draad hebt gezet, maar zo klopt de lengte van de groepjes prima. Het zou leuk zijn als je ook nog een bloemetje als bijvoorbeeld Limonium (Statice) horizontaal had gestoken. Dan was er ook nog wat kleur om de tafel aan de buiten en binnen kant. Maar ja dat moet je wel hebben. Je huis zal nu wel mooi vol staan. Geniet ervan. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 10 april 2020 | 13:01u

  nogmaals vanuit een andere positie

  nogmaals vanuit een andere positie


  Jeanine Lammers
  dinsdag 07 april 2020 | 21:12u

  Hoi Nicolle, Hierbij de foto van mijn tuintje al

  Hoi Nicolle, Hierbij de foto van mijn tuintje als krans zoals beloofd. De diameter is 25 centimeter, dus iets kleiner als in het filmpje. Bij de bloemist kon ik geen bolmos en galax krijgen. Niet geleverd aldus de bloemist. Daarom heb ik wat meer hedera gebruikt. Groetjes, Jeanine


  Jeanine Lammers
  dinsdag 07 april 2020 | 21:10u

  Hoi Jeanine, Dank je wel voor je zonnige foto&#03

  Hoi Jeanine, Dank je wel voor je zonnige foto's. Je Tuintje is prachtig geworden. Mooi fris met die kleurtje. Ik mis je Galax ook helemaal niet, doordat je 2 soorten hedera hebt gebruikt. Het bonte blad past ook veel mooier bij je materialen. Je hebt ook je hoogte's en de andere materialen goed verdeeld en hem mooi rustig gehouden. Geniet van je krans. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  woensdag 08 april 2020 | 12:17u

  Hoi Nicolle, Hierbij mijn tuintje op oasis krans

  Hoi Nicolle, Hierbij mijn tuintje op oasis krans, erg leuk om te maken, helaas was 1 zuidewindlelie afgebroken dus die heb ik als 4de groepje gebruikt. Groetjes Faith


  donderdag 02 april 2020 | 17:19u

  Hoi Faith, Wat een leuke frisse krans heb je gema

  Hoi Faith, Wat een leuke frisse krans heb je gemaakt. Je verdeling is goed gelukt. In de groepsapp heb ik ook de foto van voren gezien en daar vind ik hem wel mooier op. Als je Ornithogalum niet gebroken was dan waren die mooier als langste bloemen, omdat de Eustoma wat zwaarder is in de hoogte. Die hadden mooier geweest zijn als kortste groep, omdat de grote bloemen dan mooi aansluiten op je krans. Als je de bladmaterialen nog iets meer per groepje tot bovenop je Oasis laat doorlopen dan kan je minder mos gebruiken. Het is een mooie krans met mooie materialen, daar kan je lekker van genieten met de paasdagen. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 03 april 2020 | 14:07u

  Hoi Nicolle, mijn tuintje, leuk om te maken, moeil

  Hoi Nicolle, mijn tuintje, leuk om te maken, moeilijk als je de juiste bloemen niet krijgt


  donderdag 02 april 2020 | 15:38u

  Hoi Louise, Dank je wel voor je foto. Ik verheug

  Hoi Louise, Dank je wel voor je foto. Ik verheug mij op onze nieuwe site, dan kan je makkelijk even je foto draaien. Je hebt er een leuke voorjaarskrans van gemaakt met je Tulipa en Hyacinthus. Ze zullen leuk geroeid zijn als het 1e paasdag is. Je bladmaterialen zijn mooi verdeeld en sluiten mooi aan op je schaal. Je hoogte punten zijn ook prima. Geniet ervan. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 03 april 2020 | 13:56u

  Paaskrans. Graag je beoordeling. Vr groet, Iet.

  Paaskrans. Graag je beoordeling. Vr groet, Iet.


  maandag 30 maart 2020 | 13:14u

  Hoi Iet, Je paaskrans is prachtig. Ook elegant op

  Hoi Iet, Je paaskrans is prachtig. Ook elegant op je hoge vaas. Je zal er vast lang van genieten. Ik denk dat deze krans eerder onder de lesfilm Ajourkrans hoort dan krans als tuintje, maar ook als Ajour kan ik hem niet echt beoordelen. Als je een vrije stijl maakt dan zijn er geen regeltjes. Dan kan ik dus ook niet zeggen of je het goed of niet goed hebt gedaan. Ik kan je wel zeggen dat ik hem mooi vind en dat ik vind dat je leuke materialen hebt gebruikt. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  woensdag 01 april 2020 | 11:35u

  Ha Nicolle, zowel de zijaanzicht als bovenaanzicht

  Ha Nicolle, zowel de zijaanzicht als bovenaanzicht van het tuintje als krans. Ik heb ook de 30 cm gebruikt, maar niet van oasis (noodgreepje) en ik zag dat de oasis-ronding maakte dat er minder 'steekvolume' was dan op 't filmpje. Hij is uiteindelijk wat voller (minder ruimte op de bodem) dan in jouw voorbeeldtuin geworden. groetjes, Leone


  Leone K
  zondag 22 maart 2020 | 18:30u

  Ha Nicolle, Helemaal vergeten; de regel dat onder

  Ha Nicolle, Helemaal vergeten; de regel dat onder de hoogte er niets groeit. Dank je wel. Groeten, Leone

  Leone K
  maandag 23 maart 2020 | 21:56u

  Hoi Leone, Leuke krans. Daar heb je vast iemand b

  Hoi Leone, Leuke krans. Daar heb je vast iemand blij mee gemaakt ;-). Goed van je dat je nog zo veel verschillende materialen bij elkaar hebt kunnen krijgen. Ik vind het wel moeilijk om op de foto te zien wat je als hoogte materialen hebt bedoeld en wat als hartbloemen. Probeer in ieder geval niet je hartbloemen onder een hoogte te gebruiken. Denk er maar aan dat er maar weinig bloemen onder een boom groeien. Bedankt dat je de leuke krans met ons gedeeld hebt. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 23 maart 2020 | 13:24u

  Boven aanzicht tuintje.

  Boven aanzicht tuintje.

  Marjolein
  donderdag 26 november 2015 | 01:00u

  Met foto

  Met foto


  Marjolein
  donderdag 26 november 2015 | 11:40u

  Ben benieuwd wat je er van vindt, was leuk om te m

  Ben benieuwd wat je er van vindt, was leuk om te maken. Het is tenslotte nog geen kerst. Volgende keer maar doen.


  Marjolein
  donderdag 26 november 2015 | 00:58u

  Hallo Marjolein, Het is een leuk tuintje geworden

  Hallo Marjolein, Het is een leuk tuintje geworden. Grappig hoe je met je blad hebt gespeeld. Je hoogtes en verdeling zijn prima. Er had horizontaal nog een klein beetje kleur gemogen, dan sluit hij nog meer aan op te tafel. Toevallig heb ik net een krans als tuintje met kerstmaterialen gemaakt, voor de lesfilm inspirerend bloemschikken. Met het gebruik van kaarsen in je bloemwerk. Vanaf 1 december staat hij erop. Veel plezier. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 30 november 2015 | 11:35u

  Krans als tuintje, bovenaanzicht, groetjes! Caroli

  Krans als tuintje, bovenaanzicht, groetjes! Caroline.


  maandag 30 maart 2015 | 21:04u

  Hoi Nicolle, een tuintje op een krans, ik heb al p

  Hoi Nicolle, een tuintje op een krans, ik heb al plannen voor een aantal varianten, leuk om te doen!


  maandag 30 maart 2015 | 21:01u

  Hoi Caroline, Je tuintje ziet er erg goed uit. Zo

  Hoi Caroline, Je tuintje ziet er erg goed uit. Zo mag je hem ook maken als je wilt komen demonstreren tijdens de Open Dag van After All :-). Je hebt het helemaal door. Mooie stappen en een goede verdeling. Kijk of je voor de volgende keer ook bloemenmaterialen kan vinden die je horizontaal kan gebruiken. Denk b.v. aan Freesia of Chamelaucium. Dan krijg je ook nog wat kleur onderin. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 02 april 2015 | 14:17u

  En een foto van bovenaf. Groetjes, Rita

  En een foto van bovenaf. Groetjes, Rita


  Toppie
  vrijdag 28 november 2014 | 14:36u

  Hoi Nicolle, Hierbij mijn krans als tuintje. Ik

  Hoi Nicolle, Hierbij mijn krans als tuintje. Ik ben er zelf heel blij mee. Groetjes, Rita


  Toppie
  vrijdag 28 november 2014 | 14:35u

  Hoi Rita, Ik ben ook erg blij met je tuintje, hij

  Hoi Rita, Ik ben ook erg blij met je tuintje, hij ziet er goed uit. Er had 1 groepje Gerberas minder in gemogen, want dan is je kleurverdeling in een driehoek en meer in balans. Geniet er lekker van. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 11 december 2014 | 11:30u

  En dan nog een foto van bovenaf.

  En dan nog een foto van bovenaf.


  donderdag 25 september 2014 | 21:10u

  Hoi Jolanthe, Leuk dat je het tuintje op krans no

  Hoi Jolanthe, Leuk dat je het tuintje op krans nog een keertje hebt geoefend. Ik zie dat je net als ik, nog wel eens je tenen mee fotografeert ;-) Je tuintje ziet er goed uit. Ik heb nog wel een paar tips om de puntjes op de i te zetten: Probeer niet meer dan 1 hoogte te gebruiken die wijd van boven is. Daardoor hou je meer rust in je arrangement. Ook onderin je krans mag je nog iets preciezer zijn en meer rust krijgen. Je had een paar van je onderste ruscus op draad kunnen zetten, dan had je er meer controle over gehad. Je groepjes hedera hadden er wat meer kunnen zijn. Een stuk of 5 groepjes aan de buitenkant en 3 aan de binnenkant. Door deze kleine verbeteringen zal je krans een rustigere uitstraling hebben. Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 02 oktober 2014 | 11:06u

  Hoi Nicolle, hierbij mijn tuintje op krans. Gro

  Hoi Nicolle, hierbij mijn tuintje op krans. Groetjes jolanthe


  donderdag 25 september 2014 | 21:10u