Niveau 3 - Inspirerend Bloemschikken (146)
 • Gratis proefabonnement (201)

 • Tip van de sluier

  Mille-fleurs komt uit het Frans; het betekent 1.000 bloemen. Dat is ook wat dit arrangement uitstraalt: een rijk en alzijdig arrangement, dat mooi is in elke woonkamer, maar ook heel goed zal staan op een balie van een bedrijf. Zeker in de zomer zijn er geweldige bloemen om dit stuk mee te steken.

  Opmerkingen

  Tijdens de Vakopleiding Bloemschikken maken we deze stijl in de vorm van een boeket en als arrangement gestoken in kippengaas. Je zal merken dat het in oasis wel iets makkelijker is, omdat de bloemen dan op hun plek blijven.

  Afbeeldingen

  IB-008 | Mille-fleurs in oasis
  IB-008 | Mille-fleurs in oasis
  IB-008 | Mille-fleurs in oasis
  IB-008 | Mille-fleurs in oasis
  IB-008 | Mille-fleurs in oasis

  Reacties

  Mille - fleurs in oasis

  Hallo Nicolle,

  Heb een bloemstuk gemaakt voor mijn moeder, ze is 85 jaar geworden. Weet niet goed waar ik deze moet plaatsen, het is een eigen steil geworden. Ik hoop dat je toch jou mening hierover wilt geven,hoe zou jij dit arrangement noemen en wat je eventueel anders zou hebben gedaan. Alvast bedankt voor de moeite.

  Groetjes Helga


  Helga Brevink-Witbreuk
  maandag 10 juli 2023 | 14:48u

  Eigen stijl

  Hoi Helga,

  Gefeliciteerd met je moeder haar verjaardag! Als je een eigen stijl maakt, dan is het erg lastig om je tips te geven. Dan komt het uit op smaak en die van je moeder is nu belangrijker. Ik denk dat ze hem ook prachtig heeft gevonden. De vorm gaat en de verdeling gaat richting een klassiek arrangement en die zijn ook vaak zo bloemrijk.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  woensdag 19 juli 2023 | 16:41u

  Nicolle bedankt voor jou reactie.

  Helga Brevink-Witbreuk
  vrijdag 21 juli 2023 | 15:45u

  Mille-fleurs met beweging

  Hoi Nicolle,

  Ik heb de mille-fleur gemaakt met materialen die ik nog over had. De techniek die jij gebruikt is na een paar keer oefenen heel goed te doen en makkelijk te onthouden. Ik heb de prachtige (bijna uitgebloeide) pioenrozen gebruikt als hart en in de top heb ik een pioenroos ontdaan van haar blaadjes. Voor de beweging heb ik hazelaartakken gebruikt.

  ik hoop dat je mijn creativiteit kan waarderen.

   

  Met vriendelijke groet

   

  Caroline


  Caroline den Hartog
  donderdag 20 april 2023 | 16:40u

  Mille-fleurs met beweging

  Hoi Caroline,

  Natuurlijk kan ik je creativiteit op prijs stellen. Ik vind het ook een hele romantische en bloemrijke Mille-Fleurs geworden. Prachtig met de Pioenrozen.  Dat je deze materialen al allemaal hebt kunnen kopen. Het lijkt wel zomer. Als je nog lange slanke bloemen had gehad, dan had hij ook nog hoger mogen zijn. Dan was hij nog iets slanker en had je iets meer een holle lijn gehad. Dat zie je ook al als je de Hazelaar er in hebt gestoken. 

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  zaterdag 29 april 2023 | 15:41u

  Mille fleurs

  Hoi Nicolle, Deze vond ik erg leuk om te maken, omdat de roosjes heel klein zijn heb ik de stapjes wat kleiner gemaakt. Wel zo dat je hoop ik de spiraal vorm kunt zien. Bij de winkel hadden ze niet het blad wat ik graag wou gebruiken, dat was dus een beetje improviseren. Ik ben blij met het eindresultaat. Het staat mooi op de eetkamertafel. Graag hoor ik wat jij er van vind. Mvg. Marion


  Marion van der Wal
  vrijdag 29 oktober 2021 | 22:12u

  Mille- fleurs

  Hoi Marion,

  Dit heb je echt heel knap gedaan! Hij is keurig verdeeld en erg elegant. 

  Deze stijl ligt je goed. De lesfilm van deze maand bij Inspirerend Bloemschikken niv.3 is ook een Mille-fleur, maar dan op kippengaas en een beetje meer met de trend van nu. Die ga je ook vast leuk vinden. Wel een stuk lastiger in kippengaas, maar hij zou ook in Oasis kunnen.

  Ga lekker zo door. Je bent heel goed bezig.

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 04 november 2021 | 10:43u

  1000 bloemen in blauw en wit

  Hallo Nicolle, In steekschuim is de Mille-fleurs iets gemakkelijker (voor mij) dan in de hand. Ik maakte dit arrangement als liturgische schikking en wilde me daarom houden aan blauw (Gentiaan) en wit (Roos), de kleuren van Maria. Een vrolijk groen grasje en een paar takjes eikenblad met zelfs eikeltjes kon ik niet weerstaan. Ik blijf keurig in de liturgische kleur groen daarmee. Ik liet de Gentiaan als slanke bloem boven de Ruscus uitsteken. Een foto van voren en eentje, waarop te zien is, dat het best lastig was alle takken recht te krijgen. Een klein stukje watervaste tape hielp goed. Verder heb ik zoveel mogelijk verschillende soorten groen gebruikt: Arachniodes, Ruscus, Asparagus, eikenblad en 3 grasjes. In 45 min gemaakt. De vaas bevat bijna een heel blok steekschuim en is echt zwaarder dan verwacht geworden. Oh ja, even water bijvullen! Graag hoor ik tips voor verbetering. Bedankt alvast en voor nu: fijn weekend. Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  zaterdag 19 september 2020 | 21:37u

  Mille-Fleurs

  Hoi Vlijtig Liesje,

  Je hebt een mooie Mille-Fleurs gemaakt. Mooie materialen heb je er voor kunnen kopen. Je verhouding en verdeling zijn prima gelukt. Ook je horizontale lijn is netjes. Als je een iets hollere lijn wilt hebben hoef je alleen maar je horozontale lijn iets langer te maken. En die grasjes... dat is Cyperus Nederlandse naam Parapluplant.

  Knap gedaan.

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 25 september 2020 | 11:46u

  Dankjewel voor de feedback!

  Hoi Nicolle, Wat vind ik dat fijn om te horen! Dankjewel voor je feedback. Ik was zo blij dat ik zaterdagochtend eindelijk de ruscus kon kopen, want daar moest ik de hoogte mee kunnen uitzetten. De juiste materialen is de helft van het werk! Het budget van de kerk met 6 euro overschreden, maar zonder het groen kon het niet. Ik beschouw het daarom maar als studie-opdracht. Wat eigenlijk geldt voor alles wat ik maak: ik ben tenslotte nog in opleiding! Zo heb ik een excuus voor mezelf om bloemen en groen te kopen, als investering, waarvan meer mensen meegenieten. En misschien is het verstandig om het bedrag dat de kerk mij geeft voor de bloemen iets op te hogen. Een halve bos Gentiaan was al 4,25 euro, de 9 witte Hollandse rozen 4,50 euro. Vaas gekregen, dus geen kosten. Vaas ben ik helaas wel kwijt, want is meegegaan naar degene die de schikking kreeg. Niet heel erg. Nog genoeg vazen in huis.... Het blijft een beetje tobben en puzzelen met geld en materialen. Maar het positieve aan deze schikking is, dat ik met meer zelfvertrouwen aan de twee Mille-Fleurs van de vakopleiding ga beginnen: die in de hand geschikt en die in de vaas.... Daar ben ik niet aan kleuren gebonden! Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  vrijdag 25 september 2020 | 14:25u

  Op zoek

  Hoi Vlijtig Liesje,

  Is het voor jou niet mogenlijk om stage te gaan lopen bij een bloemist. Dat doen een hoop cursisten en zij krijgen er niet allemaal een vergoeding voor, maar vaak wel bloemen materialen. Er zijn er zelfs die in de winkel in hun eigentijd de lessen van onlineBloemschikken volgen en dan het gemaakte bloemwerk in de winkel zetten.Zo krijg je veel ervaring en kost het oefenen je niks.

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 05 oktober 2020 | 08:58u

  Stage

  Hallo Nicolle, In de praktijk dit mooie vak leren zou geweldig zijn. Gelukkig krijg ik tegenwoordig regelmatig bloemen cadeau van bloemisten, die weten dat ik de opleiding doe. Dat is zo fijn! Ik neem je advies ter harte. En meer wil ik er even niet over kwijt op deze plek. Grtjs Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  maandag 05 oktober 2020 | 17:33u

  Extra handjes...

  Hoi Nicolle, 

  In de tussentijd weer een rondje bloemenwinkels gedaan. Allemaal zeggen ze: 'Extra handjes zijn altijd welkom!' Maar een stage zit er nu niet in. Met dank aan Corona. Dat is wel een dingetje, natuurlijk. Maar waar een wil is, is een weg. Ik denk dat Corona te gemakkelijk als een excuus wordt gebruikt. Want stage is natuurlijk niet alleen 'onbetaald produktie draaien', maar ook een beetje begeleiding. En daar schort het vaak aan.

  Niet elke bloemist heeft daar tijd of zin in. En ik wil best de vloer vegen, zolang er met mij niet de vloer wordt aangeveegd, als je begrijpt wat ik bedoel. Jammer: geen stage dus op dit moment. 

  Gelukkig zijn er wel een paar fijne bloemenwinkels in de buurt, die mij een extra bloemetje gunnen. Dan maar zo... En af en toe wild plukken. Bijvoorbeeld de klimop in het plantsoen en de conniferenhaag van de buren. Ze hebben al gevraagd of ik dat niet vaker wil doen... 

  Groetjes Vlijtig liesje

   

  Monique van der Gaag
  dinsdag 03 november 2020 | 17:57u

  Extra handjes...

  Hoi Vlijtig Liesje,

  Wat jammer dat je geen stage adres kan vinden. Je zou toch zeggen dat de meeste bloemisten het extra druk hebben door Corona en dat de drukke kerst dagen alweer voor de deur staan. Geef het niet op de aanhouder wint.

  Groetjes
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 06 november 2020 | 13:17u

  Hoi Nicolle, Een poging om een Mille-Fleurs te ma

  Hoi Nicolle, Een poging om een Mille-Fleurs te maken. Nu is Eucalyptusblad niet de beste keus, in ieder geval niet bovenin. Verder vond ik het wel heel leuk om te maken en ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.


  zaterdag 10 maart 2018 | 20:43u

  Hoi Ester, Jeetje wat een mooie mille-fleurs heb

  Hoi Ester, Jeetje wat een mooie mille-fleurs heb je gemaakt. Mooi van vorm, kleur en verdeling. Bovenin kan je het simpel verbeteren door niet je groen als langste te nemen, maar je roosje. Zo heb je geen last van je brede Eucalyptus. Die wil je niet kwijt, want de kleur is er mooi bij. Geniet er lekker van. Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  zondag 18 maart 2018 | 15:28u

  Hallo Nicolle, Mijn eerste mille-fleurs. Helaas k

  Hallo Nicolle, Mijn eerste mille-fleurs. Helaas kon ik geen Ruscus krijgen, dus ik heb laurierblad gebruikt. Niet de beste oplossing, zag ik later. Ik ben wel benieuwd wat je verder van het bloemstuk vindt. Vond het erg moeilijk om de spiraalvorm goed vast te houden. Hartelijke groet,
  Lia de Boer


  zaterdag 01 oktober 2016 | 21:22u

  Hoi Lia, Je Mille-Fleurs is mooi geworden. Goede

  Hoi Lia, Je Mille-Fleurs is mooi geworden. Goede vorm en verdeling. Ook heb je leuke materialen en kleurtjes uitgekozen. Ik denk dat je probleem met je Laurierblad simpel is op te lossen door je bloemen zoals de Alliums, Eustoma en Roosjes langer te houden. Als je die in de punt doet en je blad lager, dan is je punt mooi slank. Voor de rest is hij prima en ook leuk om te maken met kerst materialen. Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 17 oktober 2016 | 10:05u

  Hallo Nicolle, Dank voor je tip ik zal er volgend

  Hallo Nicolle, Dank voor je tip ik zal er volgende keer rekening mee houden, nou ja al doende leert men toch.

  dinsdag 18 oktober 2016 | 09:22u

  Zeker Lia, Ook ik ben nog lang niet uitgeleerd.

  Zeker Lia, Ook ik ben nog lang niet uitgeleerd. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 21 oktober 2016 | 11:47u

  Hallo Nicolle, Hier is mijn eerste mille-fleurs.

  Hallo Nicolle, Hier is mijn eerste mille-fleurs. Ik vond het niet gemakkelijk om hem te maken, maar wel leuk zoals altijd. Ik ben benieuwd wat je er van vindt en wat volgende keer anders/beter kan. Kortom, ik wacht graag op je reactie. Groetjes,
  Angelique


  donderdag 04 februari 2016 | 18:19u

  Hoi Angelique, Wat een plaatje!  Heel fijntje

  Hoi Angelique, Wat een plaatje! Heel fijntjes en mooi verdeeld. Ik kan zien dat je het in je vingers hebt. Je Veronica's horizontaal zijn vast met de puntjes omhoog geroeid (dat heb je dan ook weer geleerd). Ben ook erg benieuwd hoe het lineaire bloemwerk jou bevalt. Het klassieke en gemengde gaat in ieder geval erg goed. Groetjes,
  Nicolle (ik ben een beetje laat met het huiswerk bespreken, omdat we lekker carnaval vakantie hadden hier in het zuiden)

  Nicolle Boerma
  zondag 14 februari 2016 | 14:01u

  Hallo Nicolle, . Ik hoop dat je veel plezier hebt

  Hallo Nicolle, . Ik hoop dat je veel plezier hebt gehad met carnaval vieren. Ben blij met je reactie. Vond hem zelf wat onrustig, (of hoe zal ik dit zeggen) door de fijne blaadjes eucalyptus en de paarse asparagus. Heb net de film van het lineaire tuintje bekeken, ga van de week weer aan de slag! Wat is het toch heerlijk om met groenmaterialen en bloemen te werken! Hartelijke groetjes, Angelique

  zondag 14 februari 2016 | 15:35u

  Hallo Nicolle, Ik heb mij weer uitgeleefd. Best m

  Hallo Nicolle, Ik heb mij weer uitgeleefd. Best moeilijk om het goed te krijgen. Pas bij het maken van fotos zie je vaak de vorm pas goed. Maar erg leuk om te doen. Dit keer ben ik nog het bos in gegaan om daar groen te knippen.


  zaterdag 17 oktober 2015 | 12:46u

  Hoi Marianne, Je Mille-fleurs ziet er erg goed ui

  Hoi Marianne, Je Mille-fleurs ziet er erg goed uit. Ik kan goed de spiraal zien en je verdeling is ook prima. Misschien had de Astilbe in de hoogte met iets grotere stappen naar beneden gekund. Als je het leuk vindt kan je hem ook met kerstmaterialen maken. Geniet er van. Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  zaterdag 24 oktober 2015 | 11:53u

  Hallo Nicolle, Ik heb er met veel plezier aan gew

  Hallo Nicolle, Ik heb er met veel plezier aan gewerkt, hier mijn Mille-Fleurs in Oasis.


  Anne van Laethem
  zondag 30 maart 2014 | 16:52u

  Hoi Anne, Daar heb je vast iemand heel blij mee g

  Hoi Anne, Daar heb je vast iemand heel blij mee gemaakt. Wat een rijk bloemstuk! Hij is iets ronder geworden dan mijn Mille-fleurs, als je dat volgende keer wil veranderen kan je beter je Gerbera's in het hart horizontaal gebruiken. Dan wordt je Mille-fleur nog iets eleganter. Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 03 april 2014 | 12:10u

  Hoi Joop en Nicolle, Erg mooi ziet het er weer ui

  Hoi Joop en Nicolle, Erg mooi ziet het er weer uit. Lijkt me ook erg leuk om te maken en als waardevol bloemstuk aan iemand te geven. Groetjes,
  Ria Wilems

  dinsdag 01 mei 2012 | 14:12u