Tip van de sluier

Parallel stijl heeft heel veel variaties. Alle materialen worden naast elkaar gestoken. Zo kan je ook een vegatatief Parallel arrangement maken, wat een hele natuurlijke uitstraling heeft. Dit Parallel arrangement heeft een natuurlijke, maar ook een hele moderne uitstraling. Een geweldig stuk om te maken.

Opmerkingen

Het is een geweldig stuk voor op een balie in een modern gebouw.

Afbeeldingen

IB-073 | Modern parallel arrangement
IB-073 | Modern parallel arrangement
IB-073 | Modern parallel arrangement
IB-073 | Modern parallel arrangement

Reacties

parrallel arrangement

Hierbij mijn parallel gestoken bloemstukje. Leuk om te maken en met bloemen erin verwerkt die heerlijk geuren. (lathyrus)

mvg Heidi


Heidi Bos
zaterdag 20 mei 2023 | 16:19u

Parralelarrangement

Hoi Heidi,

Dit is ook een echt mooi arrangement geworden. Doordat je de Equisetum anders hebt gestoken heb je er niet zoveel van nodig, maar krijg je toch een hele mooie vorm. Leuk dat je ze creatief bent. In deze maat is hij ook beter te maken als Workshop. Je hebt vast van je stuk genoten, zeker als hij ook nog zo lekker ruikt. Zou ik ook hebben gedaan.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 28 mei 2023 | 13:14u

Liturgisch bloemstuk: witte bloemen in een zee van groen

Hoi Nicolle, Dit is het arrangement voor vandaag. Ik heb het (uiteraard) aangepast aan het thema van de viering: het gaat over ruimte innemen en verantwoordelijkheden dragen. Dus ik heb in mijn beschrijving iets gezegd over de schuine stengels van de ornithogalum, waartussen de verschillende witte bloemen verschijnen, die nauwelijks een plek kunnen vinden. De Statice staat in schelpenzand en heeft als betekenis 'even stilstaan' (om pas op de plaats te maken om te kijken waar nog ruimte is, heb ik ervan gemaakt) en lijkt haast een droogbloem. De witte herfstasters staan voor oprechtheid en kunnen overal tussen staan. De tweede schikking bevat zonnebloem als symbool van de gelovige die zich altijd weer tot God richt, net zoals de zonnebloem zich naar de zon draait. Twee schikkingen omdat we vandaag twee voorgangers hebben en anders gaat er eentje met lege handen naar huis. De zilverkleurige vaasjes heb ik alleen voor de foto gekanteld, anders was ik als fotograaf zichtbaar in de spiegeling. Fijne zondag. Groetjes Monique


Monique van der Gaag
zondag 11 september 2022 | 08:43u

Paralellarrangement

Hoi Monique,

Jeetje mina, dat is een hele uitleg :-). Leuk dat je daar iedere keer weer zo goed over na denkt. Ik zie vooral een mooi Parallel-arrangement met leuke eigen creativiteit ;-).

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 12 september 2022 | 11:57u

Interessant!

Hoi Nicolle, Naar dit arrangement was ik op zoek. Ik heb wel een vermoeden hoe het gemaakt is, maar ik kom toch even kijken voor de fijne kneepjes.... Grtjs Monique

Monique van der Gaag
donderdag 08 september 2022 | 21:31u

Parralelarrangement

Ja dat klopt Monique. Ik zie een leuk arrangement staan met Ornithogalum stelen.

Nicolle Boerma
maandag 12 september 2022 | 10:48u