Tip van de sluier:

Een mooie of opvallende schaal doet altijd erg veel op het totaalplaatje. Toch kan je de techniek van dit arrangement op ondergronden van heel veel verschillende vormen en afmetingen maken.

Opmerkingen:

Hou je niet van geel? Geen probleem: Viooltjes kan je in veel verschillende kleuren kopen en ook de Narcissen zijn makkelijk te vervangen door witte Narcissen of witte/blauwe muscari (druifjes). Zelfs de ganzeneieren zijn in veel kleuren te koop!

Afbeeldingen

IB-115 | Paastafelarrangement
IB-115 | Paastafelarrangement
IB-115 | Paastafelarrangement
IB-115 | Paastafelarrangement
IB-115 | Paastafelarrangement
IB-115 | Paastafelarrangement

Reacties

Voorjaarsschaal met touch richting de Pasen

Hoi Nicolle, 

Deze schaal had ik vorige week voor mezelf gemaakt en ik ben benieuwd wat je hiervan vindt. Het is een voorjaarsschaal met een touch richting de Pasen. Ik heb verse bloemen met droogbloemen erin verwerkt. Erg leuk om te maken.

Groetjes Mariska


Mariska Hoogervorst
dinsdag 14 maart 2023 | 20:21u

Voorjaarsschaal met touch richting de Pasen

Hoi Mariska,

Dank je wel voor je foto. Het is een heel vrolijk voorjaarsstuk geworden. Echt tips kan ik je voor je arrangement niet geven, omdat jouw vrije stijl is.

Wat ik je misschien wel kan aanraden als je nog geen Vakopleiding hebt gevolg en echt meer wil gaan leren is eerst de lessen van niveau 2 te gaan volgen. Dan leer je veel over stijlen, technieken en vormgevingen. Natuurlijk kan je die ook met materialen van het seizoen maken. Probeer zoveel mogelijk de volgorde van de lessen aan te houden, dan leer je het makkelijkste en het meeste. Als je toch echt iets wil maken van niveau 3 kan je aan de kroontjes zien of het makkelijk of moeilijk is. Het kan ook zijn dat je al meer ervaring hebt (ik heb nog niet zoveel werk van je gezien) dan kan je gewoon willekeurige volgorde van de lessen volgen. 

Maar geniet eerst van je mooie stuk en van de leuke materialen die dit seizoen nog gaat bieden. Als je vragen hebt, hoor ik ze graag en ik zie ook graag het bloemwerk wat je gaat maken. Dat je er plezier in hebt om het te maken is het belangrijkste.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 20 maart 2023 | 13:38u

Mariska Hoogervorst
dinsdag 14 maart 2023 | 22:22u

Leuk!

Hoi Nicolle, Leuk en het wachten waard: ik zie twee nieuwe lessen staan voor de maand maart, les 115 en 116! Dat wordt weer genieten. Dankjewel.... Grtjs Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
vrijdag 12 maart 2021 | 14:09u

Paastafelarrangement

Hoi Vlijtig Liesje,

Dat is de eerste keer in 10 jaar dat de les er niet op de eerste erop stond. We vonden het dan ook wel zo leuk om er een extra les er bij te doen. Veel plezier ermee en ik verheug me op jouw foto als je ze een keertje gaat maken.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 15 maart 2021 | 13:27u

Dankjewel voor je antwoord én de twee lessen!

Hoi Nicolle, 

Dit hoorde ik ook terug van Joop, toen ik hem ongerust mailde waar de langverwachte les bleef. Ik kijk iedere maand uit naar een nieuwe les. En ik geniet  ervan! Het is zeker een extra reden om lang lid te blijven. Dit bloemenvak: daarbij kan ik blijven doorleren. En mijn technieken verbeteren. En inspiratie blijven opdoen. Dus ik vroeg me ook al af wat er aan de hand kon zijn in deze vreemde tijd nu van de lockdown en allerlei andere bijkomende ellende. Maar ik ben gerustgesteld.

Dankjewel, groetjes Vlijtig liesje

 

Monique van der Gaag
maandag 15 maart 2021 | 15:38u