Tip van de sluier:

x

Opmerkingen:

x

Afbeeldingen

BG-008 | Parallel boeketje
BG-008 | Parallel boeketje

Reacties

Parallelboeket

dag Nicole,

hierbij mijn parallelboeketjes, graag hoor ik je tips.


Marjan Hamstra
donderdag 23 juni 2022 | 18:04u

Parralelboeketje

Hoi Marjan,

Volgens mij heb je er veel plezier in. Je zoekt al hele leuke materialen uit die mooi bij elkaar passen. Dat zorgt er ook voor je boeketje zo leuk zijn geworden en omdat je de techniek al goed onder de knie te krijgen. Vooral mee door blijven gaan.

Groepjes,  Nicolle 

Nicolle Boerma
dinsdag 28 juni 2022 | 23:25u

parallel boeketje

Hi Nicolle, naast het korenschoof boeket en het lineaire vaasarrangement, nog meer bloemen over om te oefenen. Omdat ik de paarse bloemen wilde gebruiken voor t vaasarrangement, heb ik het alleen even opgemaakt in de hand. Ook hier hoor ik graag je tips.


Laura Arnold
donderdag 24 februari 2022 | 23:50u

Lineair boeketje

Hoi Laura,

Prima dat je het eerst in de hand hebt geoefend. Zo kan je ook goed kijken wat je waar wilt hebben.

Het boeketje met de drie Gerbera's is voor mijn gevoel een beetje uit balans. Ik zou toch de grootste Gerbera als hart gebruiken en dan het roosje bij je Ruscus. Zo krijgt je een mooiere holle lijn.

Blijf vooral zo oefenen. Je leert er veel van en wordt er ook steeds handiger in.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 01 maart 2022 | 12:31u

lineair boeketje

Hi Nicolle, dank je wel voor je reactie. Ik snap alleen de uitleg niet goed. Bedoel je dat 1 grote gerbera in de plaats komt van het roosje en de roos bij de andere gerbera's?

Groetjes

Laura Arnold
woensdag 16 maart 2022 | 18:27u

Hoi Lauren,

Klopt de grootste Gerbera in het hart en het roosje links bij de Ruscus. Dus aan de linkerkant vanaf de voorkant bekeken.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 27 maart 2022 | 15:58u

2 parallelboeketjes

Hoi Nicolle, Ik had nog bloemen over en heb dit er van gemaakt. Graag hoor ik wat je er van vind. Mvg. Marion


Marion van der Wal
zaterdag 12 juni 2021 | 13:46u

parallelboeketjes

Hoi Marion,

Leuk gedaan. Zelf vind ik die met de Eustoma in de hoogte wat meer in balans dan die met de rozen als langste, maar ze zijn leuk geworden.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 22 juni 2021 | 09:58u

Parralelboeketje

Hallo Nicole Ik dacht, even geen bloemen kopen, maar uit de tuin en gras uit vorig boeket. Ach het is schattig. Ik ben ben gek op bijzondere bloemen en kleuren. Maar vind dit ook grappig. En even niet te ingewikkeld. Volgende keer ga ik weer los. Groetjes Melanie


Melanie
woensdag 26 mei 2021 | 13:28u

Parralelboeketje

Hoi Melanie,

Hier kan ik ook echt van genieten. Het hoeft zeker niet altijd groot en veel te zijn. Zo komen je materialen erg mooi uit.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 14 juni 2021 | 08:37u

Schikking van parallelle boeketjes

Hallo Nicolle, flink geoefend met deze techniek voor mijn liturgische schikking voor zondag 25 oktober 2020. Het thema is 'Verwondering en dankbaarheid'. Ik vond het best lastig om de bloemen te kiezen: ik kijk immers in dankbaarheid en met verwondering naar elke bloem, als je begrijpt wat ik bedoel... Daarnaast twijfelde ik na het derde of vierde boeketje of ik op de goede weg was. Of het arrangementje niet te klein was? Of het wel leuk genoeg was? En ook het binden zonder knoopjes lukte even niet meer. Dat stukje lesfilm ga ik opnieuw bekijken.... Die onzekerheid ook altijd en het verlangen om het zo mooi mogelijk te maken. Toch met plezier eraan gewerkt! Ik hoop dat de foto duidelijk genoeg is. Ik heb nog een tweede foto, die plaats ik ook. Per ongeluk een eigenwijze Craspedia on top gezet: zo kon ik alleen nog een verticale foto maken.... Die foto is wel het mooiste, kwa compositie. Maar het gaat ook om individuele vaasjes. Alle vaasjes al in een krat gezet voor morgen. Deze foto nog niet op mijn FB gedeeld. Ik deel hem éérst hier op de opleiding met jou! Graag hoor ik wat jij ervan vindt. En nóg een foto toegevoegd: van twee parallelle boeketjes, die ik al met hun stelen in plastic zakje met natte watten had gezet. Ik heb ze weggegeven.... Bedankt alvast en groetjes van Vlijtig liesje


Monique van der Gaag (voorheen Vlijtig liesje)
zondag 25 oktober 2020 | 09:48u

Parallel boeketjes

Hoi Vlijtig Liesje,

Dit vind ik een lastige. Zo bij elkaar vind ik het er leuk uitzien en als je ze bij elkaar op een houten dienblad denk ik dat je een leuke compositie hebt. Sommige vind ik ook een parallel boeketje andere meer twee bloemen in een vaasje. Ik denk als je de meeste onderaan laat eindige met 3 hedera blaadjes horizontaal dat het meer af is en dat ze beter rechtop blijven staan. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Je hebt er in ieder geval weer van geleerd en iets leuks om weg te geven.

Groetjes
Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 06 november 2020 | 12:12u

Dankjewel voor de feedback!

Hoi Nicolle, Dankjewel voor je feedback! Ik denk dat ik met dit arrangement een beetje uit de bocht ben gevlogen: de boeketjes hadden wat groter mogen zijn en dan wat minder in aantal. En dan had ik 'twee bloemen in een vaasje' kunnen vermijden. Je zegt precies wat ik al dacht.... Gewoon doorgaan. Dan komt alles goed. Groetjes Vlijtig liesje

Monique van der Gaag (voorheen Vlijtig liesje)
vrijdag 06 november 2020 | 14:57u

Vergeet niet dat twee bloementjes in een vaasje tegenwoordig ook best vaker worden verkocht, maar dan weer vier vaasjes op bijvoorbeeld een vierkant schaaltje. Ook niks mis mee.

Nicolle Boerma
vrijdag 06 november 2020 | 13:22u

Heel leuk: precies wat ik zoek!

Hallo Nicolle, Dankjewel voor deze leuke, inspirerende les! Precies wat ik zoek. Een mooie manier om bloemen goed te kunnen tonen. En inderdaad, één bloem in één vaasje, dat wil ik niet bij mijn volgende liturgische schikking. Want dat heb ik al eens gedaan. Dat was toen passend (bij het verhaal van de waterdrager, waarbij een gebarsten kruik aan één kant van het pad waterdruppels morst, waar op die plekken bloemen gaan groeien ...) Foto volgt nog. En ook het idee van het touwtje onzichtbaar vastbinden vind ik geweldig. Grtjs Vlijtig liesje

Monique van der Gaag (voorheen Vlijtig liesje)
woensdag 21 oktober 2020 | 19:54u