Tip van de sluier

Het Pomander bruidsboeket heeft zijn oorsprong al rond de 13e eeuw. Toen was het een onder andere een sieraad dat gevuld werd met lekker ruikende bloemen en vruchten. Tegenwoordig wordt het in een Oasis balletje gestoken en door de roosjes ruikt het bruidsboeketje nog steeds lekker.

Opmerkingen

Als je dezelfde techniek gebruikt - maar dan in een grotere Oasis bol - dan kan je er ook een prachtig stuk voor bijvoorbeeld de kerst van maken.

Afbeeldingen

IB-034 | Pomander bruidsboeket
IB-034 | Pomander bruidsboeket
IB-034 | Pomander bruidsboeket
IB-034 | Pomander bruidsboeket

Reacties

Pomander rozen en tulpen

Hoi Nicolle,

Wat een inspirerende les. zelfs het steken van de verschillende roosjes verdeelde niet om naar te kijken. Vaak geef je toch nog tips tussendoor. Te waardevol om door te spoelen ;-)

Zelf heb ik de pomander gemaakt als decoratie. Mijn creatie zou wel als bruidsboeket kunnen maar wel voor een sterker iemand. Ik kon geen trosrozen krijgen dus heb de kleinste rozen die ik kon vinden gebruikt. Daarnaast vind ik het in deze tijd van het jaar leuk om skimmia te gebruiken. En de tulp mag nu niet ontbreken. Wel even op ijzerdraad gezet.

 

ik ben benieuwd wat je van mijn variatie vindt.

 

Groeten Caroline


Caroline den Hartog
dinsdag 24 januari 2023 | 15:54u

Pomander rozen en tulpen

Hoi Caroline,

Het is een hele leuke Pomander geworden. Ook knap dat je de tulpjes er zo mooi in hebt gekregen. Ik kan me ook echt voorstellen dat er een bruid is die dat heel graag in haar bruidsboeket wil hebben als ze in het voorjaar trouwt. Ook heel leuk om er dan grotere Pomanders te maken voor boven de tafels. Ik zie het helemaal voor me. Jij hebt mij nu ook geïnspireerd.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 06 februari 2023 | 12:00u

Bruidsboeket

Hoi Nicolle, Mijn eerste pomander. Wat is deze leuk om te maken. Het was wel even een gepriegel voordat ik het handvat goed had zitten. Het blijft aardig goed hangen. Ze hadden helaas geen trosroosjes dus was het even improviseren. De gewone roosjes vond ik net iets te groot. Uiteindelijk had ik nog niet genoeg bloemwtjes, dus heb ik er neproosjes in verwerkt. Ik ben toch nog wel een poosje bezig geweest en best tevreden over het eindresultaat. Hopelijk kun je het goed zien op de foto.b Ik hoor graag wat je er van vind. Groetjes Marion


Marion van der Wal
woensdag 19 januari 2022 | 22:29u

Pomander bruidsboeket

Hoi Marion,

Bedankt voor je foto's. Je Pomander is erg goed gelukt. Mooi rond en goed verdeeld.  Met de kunstroosjes zal je er ook wel langer van kunnen genieten. De eerste keer is het altijd wat meer werk, maar het kan ook aan de materialen liggen. Nu nog een leuke bruid en je plaatje is helemaal compleet.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 21 januari 2022 | 13:56u

Even pomander goed op foto. Dit was voor het eerst

Even pomander goed op foto. Dit was voor het eerst, sorry


maandag 21 augustus 2017 | 12:51u

Hoi Gerda, Dank je wel voor je foto. Zo krijgen w

Hoi Gerda, Dank je wel voor je foto. Zo krijgen we toch een goede indruk. Wat leuk dat je hem met zijde bloemen hebt gemaakt. Hij is goed gelukt. Zo zal hij wel veel lichter zijn om te dragen. Wie weet kan je hem verhuren. Met warm weer zal hij in ieder geval niet slap gaan hangen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 28 augustus 2017 | 12:43u

Hoi Nicolle, Ik heb het Pomander bruidsboeket oo

Hoi Nicolle, Ik heb het Pomander bruidsboeket ook gemaakt. 1ste keer. Groetjes Pauline


PienFlowers
maandag 03 juni 2019 | 20:40u

Hoi Pauline, Wat een droppie! Heel leuk om te zi

Hoi Pauline, Wat een droppie! Heel leuk om te zien dat hij ook zo mooi kan worden met zulke grote rozen. Daar kan je een bruid vast heel blij mee maken. Dank je we dat je de foto ook met ons hebt gedeeld. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 11 juni 2019 | 11:14u

Hier foto pommander

Hier foto pommander


maandag 21 augustus 2017 | 12:45u

Hallo Nicolle, Hier een foto van pommander bruids

Hallo Nicolle, Hier een foto van pommander bruidsboeket, wat meegaat naar Japan. Voor as schoondochter Wel van zijde bloemen, maar vind hem wel geslaagd. Ik kijk heel vaak naar lessen van je en leer er nog steeds van. Gr gerda

maandag 21 augustus 2017 | 11:56u