Niveau 2 - Vakopleiding Bloemschikken (43)
 • Gratis proefabonnement (201)

 • Tip van de sluier:

  Langwerpige materialen zullen veel mooier uitkomen in lineair rouwwerk dan in gemengd rouwwerk. Wel is dit de lastigste stijl om te maken, misschien is dat wel de reden dat niet veel bloemisten deze stijl promoten.

  Opmerkingen:

  Maak even tijd voor je klanten en toon interesse, vraag naar de favoriete bloem en kleur van de overledene. Dan zou het kunnen dat die bloem mooier uitkomt in lineair bloemwerk.

  Afbeeldingen

  VO-032 | Rouwarrangement - lineair
  VO-032 | Rouwarrangement - lineair
  VO-032 | Rouwarrangement - lineair
  VO-032 | Rouwarrangement - lineair
  VO-032 | Rouwarrangement - lineair
  VO-032 | Rouwarrangement - lineair
  VO-032 | Rouwarrangement - lineair

  Reacties

  Blauw Oranje

  Dit rouwarrangement gemaakt met de overige bloemen van mijn tuintje op tafeldeco. Ik merkte dat ik veel te weinig variatie had aan blad en ik had minstens 1 delphinium tekort. De tweede lijn mist er 1. Ik heb hiervoor de restjes bij elkaar gestoken maar die vallen gewoon niet op. 

  De holle lijn kreeg ik er lastig in, denk dat ik toch te klassiek heb geschikt? 

  HG

  Dianne


  Dianne Gorlitz
  maandag 08 april 2024 | 08:13u

  Blauw Oranje

  Hoi Dianne,

  Dank je wel voor je foto. Laten we deze volgende week nog even in de klas bespreken.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 19 april 2024 | 13:44u

  Lineair rouwstuk

  Hoi Nicolle,

  Nog eens het lineair rouwstuk geoefend,dit keer minder tevreden dan de vorige keer , de rozen in het midden staan niet goed, ik hadcruscus besteld maar deze was niet meegekomen , daarom zelf wat uit de tuin gehaald om het midden op te vullen en in de langste lijn naar voren, wat mij betreft wat rommelig maar ik vond niks anders, wel vind ik het een leuk stuk om te maken , Volgende keer beter, 

  Groetjes Manon


  Manon Staal
  donderdag 19 oktober 2023 | 21:33u

  Lineair rouwstuk

  Hoi Manon,

  Je bent streng voor je zelf. ;-) Ik vind hem heel mooi gelukt! Je had hem zo kunnen verkopen. Je lijnen en verdeling kloppen allemaal. Misschien vind jij de rozen in de hoogte niet zo mooi staan, omdat ze vrij groot zijn in plaats van slank. De meeste mensen vinden het denk ik wel mooi, omdat de rozen echt opvallen. De lineaire stijl gaat je heel goed af.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 17 november 2023 | 16:22u

  10e opdracht Liniair Rouw arrangement

  Hoi Nicolle Hier mijn Liniair Rouw arrangement Ik zeg zelf vind het aardig gelukt. Heb wel iets andere bloemen gebruikt. En had ook niet het blad aan de zijkant, daar heb ik hele grote bladeren voor gebruikt en omgevouwen. Maar ik vind zelf dat het aardig gelukt is. Ben benieuwd naar jou reactie. Gr Silvia


  Silvia Kolfschoten
  dinsdag 20 juni 2023 | 17:29u

  Liniair Rouw arrangement

  Hoi Silvia,

  Dit is een plaatje om te zien! Wat zijn het mooie kleuren en materialen en een mooi geheel.

  De lijnen en verhoudingen van je blad zijn ook echt goed gelukt. Je bloemenlijnen zitten wel op de goede plek, maar die meng je iets te veel voor lineair. Je mag dus geen verschillende bloem soorten in één lijn, maar wel naast elkaar. Als je naar je langste lijn kijkt, zie je twee rozen dan een Eustoma en dan nog twee Lysimachia in die lijn. Daar had je voor alleen Eustoma kunnen kiezen en dan de lijn er achter de rozen, die komen ook terug in je tweede lijn. Dan zou je Lysimachia kort voor je Eustoma kunnen komen en eventueel terugkomen in je derde lijn. Het is een beetje lastig uitleggen zo, maar ik hoop dat je mij begrijpt. Ik ben helemaal weg van je Delphnium in de hoogte en de materialen uit je tuin.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  zaterdag 24 juni 2023 | 17:53u

  Lineair rouwstuk

  Hoi Nicolle,

  Een lineair rouwstuk gemaakt, ik vond het leuk om te doen Ik had nog wel wat meer callas erin willen steken, mijn rozen waren door de warmte al helemaal open gekomen, daarom wat minder rozen er in gestoken, het middenpunt vond ik lastig steken met de callas  Benieuwd naar je mening hierover 

  Groeten Manon Staal


  Manon Staal
  maandag 12 juni 2023 | 17:28u

  Lineair rouwstuk

  Hoi Manon,

  Dit is een groot en er mooi stuk geworden! Veel rustiger dan je eerste lineaire rouwstuk. Dat komt gedeeltelijk ook door de soorten bloemen die je hebt uitgekozen.

  Alle lijnen zijn keurig geworden. Ik vind het al knap dat je er zoveel in hebt gekregen. Fijn dat je aan al deze materialen kan komen. Zantedeschia zijn altijd al lastig om te steken. Soms helpt op draad zetten en anders voor prikken. Dit stuk had je zo kunnen verkopen. Ik hoop dat hij een mooi plekje heeft gekregen.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  zaterdag 24 juni 2023 | 13:40u

  Rouwarrangement

  Hoi Nicolle, Hierbij het rouwarrangement, ik heb geen ruscus kunnen krijgen dus gemaakt met de materialen die ik voor handen had. Vond het wel leuk om te doen. Groetjes Jacqueline


  Jacqueline van Berkel
  maandag 24 april 2023 | 11:13u

  Lineaire Rouwarrangement

  Hoi Jacqueline,

  Heel fijn dat je het leuk vond om het lineaire rouwarrangement te maken. Het is de lastigste van de Vakopleiding. Ik zie dat je verhoudingen en de holle lijn goed zijn gegaan. Je hebt er ook mooie materialen ervoor gekozen. Volgende keer kan je alleen er nog beter op letten dat je bloemen op de ondergrond rusten. Nu kan je op de foto goed zien dat je bloemen zweven en niet aan zouden sluiten op de kist. Je groen doet dat wel, maar je bloemen nog niet. Je onderste Gerbera mag dan ook echt op de tafel liggen. Ik zou ook niet je Gypsophila overal tussen gebruiken. Daardoor wordt hij meer gemengd en haal je de aandacht van je lijnen weg. Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Probeer het zeker nog een keer. Het is zeker niet makkelijk, maar ik weet zeker dat het je volgende keer nog beter lukt.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 18 mei 2023 | 14:53u

  Rouwarrangement liniear

  Hoi Nicolle Deze keer het liniear rouwarrangement gemaakt . Ik heb i.p.v Gerbera of Anthurium bloemen in het hart Magnoliatakjes gebruikt en deze ook aan de andere kant terug laten komen. Hier voor gekozen omdat het buiten slecht weer is en Gerbera of Anthurium zijn dan zo weg . Verder i.p.v Appelblad ,Eucalyptus blaadjes gebruikt . Het ligt mij erg goed om rouwarrangementen te maken misschien dat ik hier in de toekomst verder mee ga . Heb nog wel een vraagje ,mag je ook tussen de Eucalyptus bijv bloemetjes of takjes steken wat ook al in het stuk is verwerkt bijv zijtakjes van Montebretia of kleine wilgetakjes . Of moet het iets zijn wat nog niet gebruikt is ? Nicolle hoor graag wat je er van vindt . Groetjes Marjanne


  Marjanne S.
  zaterdag 14 januari 2023 | 11:54u

  Lineaire Rouwtak

  Hoi Marjanne,

  Mooi Lineair stuk heb je gemaakt!

  Als je één keer de lijnen en verhoudingen kent van een lineaire rouwtak dan is er heel veel mogelijk. Zo kan je in de vier hoofdlijnen er ook voor kiezen om maar één soort bloemen te gebruiken. Je mag een soort terug laten komen maar het MOET niet. Je blad rozet is echt goed gelukt. Zelf ben ik ook gek op Eucalyptus, maar moet het meestal met 10 bossen kopen en dat is soms te veel. Ik vind de hele fijne lange Eucalyptus mooi in de lengte in plaats van de Ruscus. Voor veel mensen is die ook moeilijk te krijgen en erg duur. Ik zou de Eustoma achter de lengte hebben gebruikt. Dan krijg je meer diepte. Je zou ze dan ook kort in het hart terug kunnen laten komen. Voor je examen kan je het beste doen zoals je het hebt geleerd, maar voor je zelf ben je er echt wel klaar voor om er mee te gaan spelen.

  Voor Anthuriums is het buiten nu te koud, maar Rozen en Gerbera's kunnen 5 graden prima aan. Bij de kweker staan de rozen vaak zelfs nog kouder in de koelcel. Je zou ook de hartbloemen kunnen vervangen door Dennenappels of Elfenbankjes. Heel natuurlijk en blijft goed.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 20 januari 2023 | 13:46u

  Prachtig in paars!

  Hoi Nicolle, De twee lessen over het lineaire rouwarrangement nogmaals bekeken, gisteren en vandaag. Het is een prachtig stuk. Morgen nog eens maken. En ook als liturgische schikking zal het heel mooi zijn.... Wat een mogelijkheden: rouw- of autostuk, wand- of kerkversierig! Grtjs Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  donderdag 21 januari 2021 | 23:58u

  Rouw Arrangement opdracht

  Liebe Nicolle,

  Dit rouwarrangement heb ik voor een bloemenwinkel gemaakt in opdracht van een klant. Gelukkig hebben collega's me een beetje geholpen. Als de basisvorm goed gemaakt is, is het toevoegen van het bloemmateriaal vrij makkelijk. De Basis is wel een uitdaging. Om dit goed te kunnen, moet ik denk ik nog een paar keer oefenen


  Mireille T
  woensdag 07 oktober 2020 | 15:05u

  Rouw Arrangement opdracht

  Hoi Mireille,

  Dank je wel voor je foto's. Je arrangement is zo goed te zien. Je vorm en verdeling is keurig. Hij past alleen niet zo erg onder deze lesfilm van het lineaire Rouwarrangement. Tijdens onze vakopleiding maken wij deze stijl ook alleen als rouwboeket. Ik heb er wel een lesfilm van gemaakt les IB-035 misschien wil die ook eens bekijken en steek je er weer iets van op.

  Ik vind het erg leuk om te zien wat je in de winkel maakt, blijf het alsjeblieft delen.

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  dinsdag 20 oktober 2020 | 12:10u

  Lineair rouwarrangement

  Hoi Nicolle, 

  deze les had ik gemist, nu een poging gedaan met de online instructies. 
   

  Groet, Ine


  Ine
  vrijdag 02 oktober 2020 | 09:34u

  Lineaire Rouwtak.

  Hoi Ine,

  Zoals ik al in de klas heb gezegt vind ik dat je een prachtig stuk hebt gestoken. Strak en daardoor erg rustig.

  Misschien dat de Hellianthus een beetje ruzie heeft met je hartbloemen, maar het wordt er niet minder mooi door.

  Dank je wel voor je foto's. Nu kunnen er nog meer mensen van genieten.

   

   

  Groetjes
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  zondag 11 oktober 2020 | 13:22u

  Hoi Nicolle, Wat is deze mooi om te maken. Ik heb veel bloemen gebruikt, omdat dit niet alleen voor het oefenen was. Ik ben tevreden met het resultaat. Graag hoor ik wat je er van vind. Mvg. Marion


  Marion van der Wal
  woensdag 26 augustus 2020 | 08:39u

  Lineaire Rouwtak.

  Hoi Marion,

  Hij is prachtig geworden! Je hebt de verhoudingen en lijnen heb je helemaal begrepen en goed gedaan. Hier mag je zeker trots op zijn. Ik zelf had wel je Ornithogalum lang gelaten en in een lijn naast je Liatris gebruikt. Zo zijn ze ook mooi, maar ik vind het zonde om zo een elegante lange bloem zo kort af te snijden. Als je ook je limonium in lijnen er tussen gebruikt wordt het geheel nog strakker, maar zo is hij wat zachter geworden.

  Goed gedaan!

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 27 augustus 2020 | 10:16u

  Ik snap wat je bedoelt!

  Bedankt voor je reactie. Ik snap wat je bedoelt!

  Marion van der Wal
  zondag 30 augustus 2020 | 14:07u

  Hallo Nicolle, Een aanpassing gedaan: nog een vi

  Hallo Nicolle, Een aanpassing gedaan: nog een violier toegevoegd en de spin-chrysant wat opgeschoven. Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  vrijdag 17 april 2020 | 11:07u

  Hallo Nicolle, De foto was niet meegekomen. Grt

  Hallo Nicolle, De foto was niet meegekomen. Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  donderdag 16 april 2020 | 19:40u

  Hoi Vlijtig Liesje, Goed van je om het meteen nog

  Hoi Vlijtig Liesje, Goed van je om het meteen nog een keer te oefenen. Ik vind Matthiola (Violier) ook altijd lastig om te gebruiken in lineair bloemwerk van wegen hun vorm, maar ze zijn zo mooi en ruiken zo lekker. Meestal is het het mooiste als de groep bloemen zelf op de oasis aansluiten. Misschien kan je het nog proberen met de groep in de hoogte. Dus strakker tegen elkaar en de laagste tot op de oasis. Dan kan je de groep ook makkelijker recht krijgen. Je derde horizontale lijn. De lijn tegenover het hart mag ook wat korter. Altijd korter dan de helft van de lengte. Dat had je ook de Chrysanthemum in die lijn kunnen terug laten komen. Met je Gerbera gaat het al weer beter. Goed gedaan. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 20 april 2020 | 12:17u

  Dankjewel, Nicolle! Oh, helemaal vergeten die Chr

  Dankjewel, Nicolle! Oh, helemaal vergeten die Chrysantemum in de 3e lijn te laten terugkomen. Goed dat je het zegt. En de gerbera deed goed mee, deze keer. Ik zal je tips uitproberen. Grtjs Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  maandag 20 april 2020 | 13:27u

  Hallo Nicolle, Nog eens mijn lineair rouwstuk ge

  Hallo Nicolle, Nog eens mijn lineair rouwstuk gemaakt om te oefenen. Het groen van de vorige keer hergebruikt op een waterschotel met een half blok Oasis en watervaste tape. Nu met de zachtgele violieren die ik al twee weken in huis had. Ze zijn al wat aan de oude kant... Ik vind deze bloem lastig: ik krijg hem nooit mooi recht gestoken. En morgen zal ik zien hoe het puntje van de liggende violier naar boven is gegroeid, wat niet mag bij rouwwerk. De Gerbera's deden vervelend, maar dat is een kwestie van 1000x doen.... Ik vind de zachte kleuren van dit stuk wel mooi, maar had veel moeite om de bloemen goed te verdelen. Graag je feedback.... Grtjs Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  donderdag 16 april 2020 | 19:37u

  Hallo Nicolle, Hierbij een fotocollage van mijn

  Hallo Nicolle, Hierbij een fotocollage van mijn Lineaire Rouwstuk op Oasis. Kleine foto linksboven: achterzijde arrangement. Rechter foto: van bovenaf. Gelukkig had ik nog roze geverfde korenaren thuis. Die in de hoogte gebruikt en om accenten aan te brengen naar de hoeken toe. Ik dacht met 4 Gerbera's genoeg op voorraad te hebben, want nog niet eerder een steel gebroken bij het buigen. Maar deze keer brak ik er zowaar twee. Door een draad door de steel te rijgen, de steel te tapen op de breuk en daarna nog een 0,7 draad erlangs te doen, kon ik vandaag in ieder geval verder. Deze Eerste Hulp Bij Bloemen hoort natuurlijk niet... Ik heb van de drie Fatsia's er een tussenuit gehaald. Hier was een derde roze Gerbera mooi geweest. En een vraag over de achterzijde: Hier alleen wat rustgevend Limonium geplaatst. Indien dit stuk midden op een tafel zou worden geplaatst, dan zouden er toch nog wat sprekende bloemen aan de achterzijde moeten komen, toch? Alvast bedankt voor je feedback op mijn stuk. Ik zag er erg tegenop, vooral omdat het zo lastig voor mij bleek om de benodigde materialen bij elkaar te krijgen. PS de zachtgele violieren maar in mijn schuur gelaten... Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  maandag 13 april 2020 | 21:15u

  Hoi Vlijtig Liesje, Goed dat je zoveel doorzettin

  Hoi Vlijtig Liesje, Goed dat je zoveel doorzetting vermogen hebt om je materialen bij elkaar te krijgen. Wij boffen in het zuiden van Nederland, op de meeste stations zijn er bloemenwinkels die altijd standaard het diverse soorten groen hebben. Je rouwarrangement ziet er al goed uit met alleen groen. Het had zelfs met één soort Asparagus horizontaal minder gekund. Het lijnen spel snap je goed. Ook de verhoudingen zijn prima. Dat geldt ook voor je bloemen lijnen. Alleen je Chrysanthemums hadden in de derde lijn schuiner naar buiten gemogen. Je Gerbera's hadden nog horizontaler gemogen, maar dat durfde je vast niet meer ;-). Als je er maar twee kan gebruiken zou ik de kleinste op de ondergrond wel naar voren gebruiken.. Net als in je bruidsboeket lineair. Als ik deze stijl zou maken voor op tafel zou ik twee lange kanten maken. Kijk maar een naar les 026 van Inspirerend Bloemschikken. Ik vind dat je het heel goed hebt gedaan, zeker ook omdat ik weet dat je moeite hebt met lineair. Hou vol. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 16 april 2020 | 13:45u

  Dankjewel, Nicolle! Dit is pas de tweede keer dat

  Dankjewel, Nicolle! Dit is pas de tweede keer dat ik dit bloemstuk maakte. Had geen kans gezien om dit arrangement nog eens te oefenen in de tussentijd.... Dus vanmiddag nog een keer het groen hergebruikt... De Gerbera's waren gemeen, maar ik ga hiermee oefenen... Thnx voor alle tips! Ook van die les, die je noemde. Grtjs Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  donderdag 16 april 2020 | 19:18u

  Hallo Nicolle, Het bladrozet: voorzijde, achterk

  Hallo Nicolle, Het bladrozet: voorzijde, achterkant en van boven. Geen appelblad meer en de Fatsia was een maatje te groot... En mijn kerstgroen laat de naalden vallen, dus ook geen kerstgroen meer... Toch ga ik dapper verder... Foto's volgen. Graag je tips op mijn bladrozet. Groetjes Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  maandag 13 april 2020 | 19:40u

  Hallo Nicolle, Probleempje: ik kan niet aan het

  Hallo Nicolle, Probleempje: ik kan niet aan het voorgeschreven groen (7 Aspidistra, 10 Arachniodes, 3 Fatsia) komen in deze vreemde tijden van corona. Bij de ene bloemist 'hebben ze een hekel aan Ledervaren en hebben het dus nooit', bij de andere is het niet aangeleverd via de veiling. Welk ander groen acht jij geschikt (grappige woordspeling) om te gebruiken? Liatris is er ook niet, maar daarvoor heb ik wel een alternatief bedacht. Ik denk dat de bloem violier is. En ik heb twee bossen spin-chrysanten gekocht, op advies van de bloemenman op de markt... Maar ook hij heeft geen groen. En morgen gaat de 'grote markt' in het Centrum niet door i.v.m. corona. Graag je advies en bedankt alvast. In de tussentijd maak ik eerst een andere les. Genoeg te doen. Groetjes Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  vrijdag 03 april 2020 | 20:01u

  Hoi Vlijtig liesje, Als je nog kerstgroen hebt ka

  Hoi Vlijtig liesje, Als je nog kerstgroen hebt kan je die gebruiken in plaats van de Ledervaren. ook is plat en snel groeiend Conifeer is goed te gebruiken. In plaats van Gaulteria kan je Liguster of Laurusblad pakken er is vast wel een heg in de omgeving. In de hoogte kan je taxus punten gebruiken. Wel eerst even vragen of je mag knippen natuurlijk. ;-) Bij de bloemenwinkels zijn er ook vast;Aster (Septemberkruit) Santino's, Eustoma, Bloesem takken en roosjes te krijgen. Violieren kan ook, maar de topjes groeien wel omhoog. Veel succes, het gaat je vast lukken. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 06 april 2020 | 11:09u

  Dankjewel Nicolle! Dit geeft de burger weer moed.

  Dankjewel Nicolle! Dit geeft de burger weer moed. De bloemen die je noemt heb ik inderdaad vorige week in de bloemenwinkel en op de markt gezien. Wat jammer dat mij violieren zijn geadviseerd en ik vergeten was dat het puntje altijd omhoog groeit, ook als ik ze liggend verwerk. Wat het groen betreft: fijn dat ik mijn overgebleven kerstgroen ook in dit rouwstuk mag gebruiken. Taxus heb ik gelukkig in mijn eigen tuin staan. Komt goed... Groetjes Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  maandag 06 april 2020 | 18:20u

  Succes. . . en je kan de Violieren gewoon gebruiken

  Succes... en je kan de Violieren gewoon gebruiken hoor. Ik zou ze in de schaduw lijn en in de tweede lijn gebruiken. Of in de groep in de hoogte dan heb je er ook geen last van dat ze anders omhoog groeien. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  woensdag 08 april 2020 | 12:07u

  Dankjewel again, Nicolle! Ik schaamde me voor de

  Dankjewel again, Nicolle! Ik schaamde me voor de zachtgele violieren.... en mijn domheid over de eigenwijze puntjes... Eerst de vorige les over het Lineaire Rouwarrangement nog eens bekeken. Het was ongemerkt alweer 3 maanden geleden dat ik die les had gedaan... Groetjes Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  woensdag 08 april 2020 | 18:15u

  Hallo Nicolle, Hierbij mijn rouwtak. Groeten M

  Hallo Nicolle, Hierbij mijn rouwtak. Groeten Marja


  zaterdag 18 maart 2017 | 14:37u

  Vanaf boven

  Vanaf boven


  zaterdag 18 maart 2017 | 14:35u

  Hoi Marja, Wat een mooie lineaire rouwtak heb je

  Hoi Marja, Wat een mooie lineaire rouwtak heb je gemaakt. Door de mooie kleurtjes zie ik nog beter dat je keurige lijnen hebt gemaakt. Heb je ook de ondergrond zelf gemaakt? Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 31 maart 2017 | 15:58u

  en ook nog even een bovenaanzicht, groetjes, Carol

  en ook nog even een bovenaanzicht, groetjes, Caroline.


  woensdag 14 januari 2015 | 20:22u

  veronica ipv leeuwenbekken

  veronica ipv leeuwenbekken


  woensdag 14 januari 2015 | 20:20u

  Hoi Nicolle, Hier is mijn lineair rouwarrangemen

  Hoi Nicolle, Hier is mijn lineair rouwarrangement. In het midden had ik eerst witte leeuwenbekken verticaal, was toch niet zo mooi (een beetje te veel rood/wit/blauw :) dus later vervangen door Veronica, een beetje karig, hadden er meer mogen zijn. Groetjes! Caroline.


  woensdag 14 januari 2015 | 20:18u

  Hoi Caroline, De een is wat bloemrijker dan de an

  Hoi Caroline, De een is wat bloemrijker dan de ander, wat ik belangrijk vind is dat je lijnen en vorm zo goed zijn. Keurig in verhouding. Misschien leuk voor een volgende keer om hem nog iets holler en sierlijker te maken. Je begrijpt de lijnen en verhouding prima, nu mag je iets meer spelen. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 22 januari 2015 | 11:06u

  Hoi Nicolle, Hierbij mijn lineair rouwarrangemen

  Hoi Nicolle, Hierbij mijn lineair rouwarrangement. Het gaat me steeds gemakkelijker af en het gaat steeds vlotter. Groetjes, Rita


  Toppie
  zondag 21 september 2014 | 16:12u

  Hoi Rita, Dat is ook goed te zien aan het eindres

  Hoi Rita, Dat is ook goed te zien aan het eindresultaat. Hij is keurig. Mooie lijnen en goede verhouding. Dit heb je natuurlijk ook te danken aan je lineaire bruidsboeket. Het kwartje is helemaal gevallen. Hier ga je in de toekomst nog veel aan hebben. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  dinsdag 23 september 2014 | 10:35u

  En van bovenaf gezien. Groetjes, Rita

  En van bovenaf gezien. Groetjes, Rita


  Toppie
  zondag 21 september 2014 | 16:12u

  Hoi Jolanthe, Vanaf de voorkant ziet je lineaire

  Hoi Jolanthe, Vanaf de voorkant ziet je lineaire rouwtak er goed uit. Lijnen mooi verdeeld en de vorm is ook goed. Ik had hem ook graag van boven willen zien om te kijken of je holle lijnen er goed in zitten. Fijn dat deze ook hebt gemaakt, het is zeker geen makkelijk arrangement. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  woensdag 20 augustus 2014 | 12:25u

  Hoi Nicolle, mijn rouwstuk. Groetjes Jolanthe

  Hoi Nicolle, mijn rouwstuk. Groetjes Jolanthe


  maandag 18 augustus 2014 | 14:09u