Tip van de sluier:

De gelegenheid om dit arrangement te maken is meestal niet leuk, maar het maken van het rouwkruis vinden de meeste cursisten geweldig. Dat komt omdat je dit arrangement helemaal zelf maakt, beginnend met twee latjes.

Opmerkingen:

Je kan met dezelfde techniek een leuke tafelversiering voor buiten maken. Kijk maar eens naar les IB-067 | Plantendecoratie - voor buiten van Niveau 3 - Inspirerend Bloemschikken.

Afbeeldingen

VO-035 | Rouwkruis
VO-035 | Rouwkruis
VO-035 | Rouwkruis

Reacties

Sphagnum niet te koop

Hoi Nicolle, Zal ik maar met oude kranten gaan 'rommelen' om deze opdracht toch te kunnen doen? Ik kan niet aan de sphagnum komen... Grtjs Vlijtig liesje

Vlijtig liesje
vrijdag 18 december 2020 | 23:35u

Rouwkruis

Hoi Vlijtig Liesje,

Maak anders het kruis van Inspirerend Bloemschikken les 111. Daar heb je geen Sphagnum bij nodig en het blad is gratis.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 21 december 2020 | 16:05u

Een vraag vooraf.... Heide en Tilantia?

Hoi Nicolle, 

De lesfilm al vaker bekeken, maar de opdracht nog niet gemaakt.  De 'Altijd Levende'- vetplantjes nog niet kunnen kopen. Ze zijn meestal niet voorradig bij de bloemist/winkelier en het tuincentrum is dan net te ver. Daarom mijn vraag: zou het ook met heide kunnen? Dat is nu volop te koop. 

En aan Tilantia kan ik wel komen, dat is online te bestellen op meerdere plekken. Vrij kostbaar, dat wel. Zou dat het spagnum kunnen vervangen? Ik wil namelijk deze opdracht gewoon doen. 

 

Bedankt weer, groetjes

Vlijtig liesje

 

 

Vlijtig liesje
zaterdag 26 september 2020 | 07:58u

Rouwkruis

Hoi Vlijtig Liesje,

De Sphagnum kan je lastig vervangen, want de geeft water ook weer af. Je kan wel tussen de planten b.v oud platmos gebruiken dat is makelijker te organizeren. Als je wat meer kluit en aarde aan de planten laat zitten komt het vast ook goed. Erica (Heide) en winterviolen kan je ook prima gebruiken. Veel succes.

Groetjes,

Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 05 oktober 2020 | 09:04u

Spagnum / dankjewel voor de feedback!

Dankjewel voor de feedback, Nicolle! Eigenlijk is het ook logisch: je adviseert materiaal natuurlijk niet voor niets. Ik doe mijn best om spagnum dan maar online in te kopen, bij gelegenheid. Ontzettend balen dat ik regelmatig zo lastig aan mijn materiaal kan komen.... Had ik maar een Spagnum-boom in mijn achtertuin met een geldboompje daarnaast. Grapje! Komt vast weer goed. Grtjs Vlijtig liesje

Vlijtig liesje
dinsdag 20 oktober 2020 | 12:36u

Sphagnum

Even een weetje het is sphagnum en de ph spreek je uit als f net als met Philips. Het groeit in bossen waar het heel vochtig is, misschien wel bij jou in de buurt. Dan heb je geen geldboompje nodig ;-)

Fijn weekend!

Nicolle Boerma
dinsdag 20 oktober 2020 | 12:45u

Dankjewel voor de feedback!

Hahaha, S-fff-ag-num. Gelukkig maak ik deze fout online en lacht niemand me uit. Dankjewel, Nicolle. 

Gaat vast goedkomen. 

JIj ook een fijn weekend (ik nog niet: het is pas dinsdag, ook al is het dan herfstvakantie).

Groetjes,

Vlijtig liesje

 

Vlijtig liesje
dinsdag 20 oktober 2020 | 14:57u

Hij krijgt in ieder geval een mooi plekje...

Hoi Nicolle,

Wat is deze leuk om te maken. Er zitten wel schoonheids foutjes in, maar voor een eerste keer vind ik hem nog niet zo slecht. Ik denk wel dat de volgende keer de plantjes een slagje kleiner mogen. Hij krijgt in ieder geval een mooi plekje.

Graag hoor ik wat jij er van vindt.

Mvg,
Marion


Marion t W
woensdag 03 juni 2020 | 16:34u

Rouwkruis

Hoi Marion,

Dank je wel voor je foto. Ik zie dit bericht nu pas vanwege de nieuwe site, maar wil je toch nog even laten weten dat ik hem ook mooi gelukt vind.

Volgende keer kan je ook je plantjes splitsen. Dat kan met de Hedera maar ook met de Sempervivum. Behalve die grote dan. Misschien vindt je het leuk om nog eens de zelfde techniek toe te passen voor de tuintafel met de kerst? Langwerpig en met andere plantjes en bijmaterialen.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 24 augustus 2020 | 09:24u

Mijn reactie. . .

Hoi Nicolle, Geen kruis, maar tuintafelcreatie gemaakt. Maar dus wel met deze werkwijze. Helaas (weer) niet de juiste materialen kunnen vinden. Vraagje: kan de Sphagnum vervangen worden door mos? (Sphagnum was best duur...)


donderdag 07 mei 2020 | 09:37u

Ook bij Inspirerend Bloemschikken. . .

Hoi Ine, Dank je wel voor je foto. Had je ook gezien dat hij ook bij Inspirerend Bloemschikken staat als IB-067 | Plantendecoratie - voor buiten? Het is je wel goed gelukt. Met deze materialen blijft hij wel een jaar goed als hij af en toe water krijgt. Mooi hoor. Je kan Sphagnum jammer genoeg niet vervangen door platmos. Platmos onttrekt vocht en Sphagnum laat vocht het makkelijker los. Je zou wel krantenproppen kunnen gebruiken op de plekken waar er geen platen zitten. Dat is een goedkoop vul middel. Sphagnum vers is duurder dan de gedroogde Sphagnum in zakken en die kan je ook weer gewoon nat maken. Misschien kan je daar volgende keer aan komen. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 28 juni 2020 | 14:08u

Hoi Nicolle, Het maken van het rouwkruis vond ik

Hoi Nicolle, Het maken van het rouwkruis vond ik erg leuk om te doen, wat een goed idee! Het lijkt mij heel mooi om op een graf te leggen, omdat het lang goed blijft, en het plaatsen van een steen vaak lang op zich laat wachten. Hartelijke groet, Caroline.


maandag 02 februari 2015 | 21:48u

Hoi Caroline, Fijn dat je het zo leuk vindt. Het

Hoi Caroline, Fijn dat je het zo leuk vindt. Het is ook een mooi rouwkruis geworden. Ik vind het ook een super idee van je. Het graf meteen niet zo kaal, dan lijkt het ook niet zo lang te duren voordat de steen komt. Er zijn ook cursisten die hem gewoon in de gang hangen boven bv. een dressoir. Ieder huisje heeft zijn kruisje. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 05 februari 2015 | 13:35u

Hoi Nicolle, Hier mijn rouwkruis. Ik vind het st

Hoi Nicolle, Hier mijn rouwkruis. Ik vind het steeds fijner om mijn eigen creativiteit in de bloemstukken toe te passen. Groetjes, Rita


Toppie
zondag 19 oktober 2014 | 19:05u

Hoi Rita, Dat is een goed teken dan krijg je er s

Hoi Rita, Dat is een goed teken dan krijg je er steeds meer vertrouwen in. Je rouwkruis ziet er dan ook goed uit. Volgende keer zou je er wel iets meer op kunnen letten dat alle armen de zelfde dikte krijgen. De dikte hangt ook af van de grote van de kluiten van je plantjes. Heb je dus veel kluit maak ze dan kleiner of gebruik meer Sphagnum om op te vullen, dan is hij nog meer in balans. Maak hem nog eens in het voorjaar als lang tafelarrangement met bollen en eitjes leuk voor buiten en leuk om te doen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 27 oktober 2014 | 10:29u

Zal hem hierbij zetten, altijd leuk om een ander v

Zal hem hierbij zetten, altijd leuk om een ander voorbeeld te zien.


dinsdag 18 februari 2014 | 21:54u

Hoi Inge, Goed idee, hou je niet in. Groetjes, N

Hoi Inge, Goed idee, hou je niet in. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 20 februari 2014 | 14:24u

Hallo Nicolle, Voor het Kruis koos Ik een bord

Hallo Nicolle, Voor het Kruis koos Ik een bordeaux rood materiaal en ook bijpassende Jacinta┬┤s. Zelf,... ben Ik bijna tevreeden. Groetjes, Sao.


Saomaria
woensdag 13 februari 2013 | 11:58u

Hallo Sao, Mooie kleur! Je had niet de makkelijks

Hallo Sao, Mooie kleur! Je had niet de makkelijkste les uitgekozen om mee te beginnen maar, hij ziet er goed uit! Ik denk dat je wel een verrassing krijgt, want volgens mij zijn het geen Hyacintenbollen maar Narcissen. Ik kan me vergissen, want het is een beetje moeilijk te zien. Je zal er in ieder geval lang plezier van hebben. Geniet er van, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 18 februari 2013 | 11:12u