Tip van de sluier:

Het uiterlijk kan hetzelfde zijn als dat van de vaas, maar de regels zijn iets anders. Bij het Vaasarrangement worden de verhoudingen bepaald door de hoogte van de vaas. Bij dit Schaalarrangement worden de verhoudingen bepaald door de doorsnede van de schaal.

Opmerkingen:

Veel regeltjes, maar prachtig om te maken!

Afbeeldingen

VO-004 | Schaalarrangement - lineair
VO-004 | Schaalarrangement - lineair
VO-004 | Schaalarrangement - lineair
VO-004 | Schaalarrangement - lineair
VO-004 | Schaalarrangement - lineair
VO-004 | Schaalarrangement - lineair
VO-004 | Schaalarrangement - lineair
VO-004 | Schaalarrangement - lineair
VO-004 | Schaalarrangement - lineair
VO-004 | Schaalarrangement - lineair

Reacties

Schaalarrangement

Hoi Nicolle, Nog eens een liniair stuk op schaal geoefend, het op draad zetten van bolmos blijf ik moeilijk vinden, nu was het mos ook al uitgedroogd met veel wortel aan waardoor het snel iuit elkaar viel. Groetjes Manon


Manon Staal
maandag 26 februari 2024 | 17:33u

Leerproces

Mijn eerste lineaire schikking op een vierkante schaal en wat een succes????. Het ging al mis met de oasis, die was aan 1 kant te lang maar goed, met die mega artisjokken was dat wel mooi... overigens vind ik die wat te zwaar voor dit stuk. De Veronica rechts achterin vallen weg, daar had ik denk ik beter Ruscus voor kunnen neerzetten, durf het niet meer te wijzigen. Nou deze komt er zéker nog een keer. Groetjes, Dianne


Dianne Gorlitz
vrijdag 08 september 2023 | 09:46u

Lineaire schaal

Hoi Dianne,

Het is in iedergeval een leuk arrangement geworden en mooi om van alle kanten te bekijken. Ook je verhoudingen en lijnen zijn goed gelukt. 

Groetjes, Nicolle 

Nicolle Boerma
vrijdag 29 september 2023 | 16:47u

Waar valt dit onder


Natasja Hoegee
maandag 24 juli 2023 | 11:18u

Terrasschikking

Hoi Natasja,

De eerste foto's horen er vast niet bij, maar de stijl van je arrangement is een terrasschikking. Later in niveau 2 komt hij aan bod in het rond, maar zo als jij hem hebt gemaaktis ook één van de mogenlijkheden. Alle materialen van het zelfde soort op één hoogte verwerken, zo krijg je net als een terras verschillen niveaus. Hij is leuk geworden!

Groetjes, Nicolle 

Nicolle Boerma
zondag 30 juli 2023 | 09:29u

Schaalarrangement- lineair

Hallo Nicolle,

Heb dit arrangement gemaakt en ben benieuwd wat je ervan vindt. Hoop dat het een beetje klopt en hoor graag eventuele verbeteringen. Wat uit de natuur en wat uit de tuin. 

Groetjes Helga


Helga Brevink-Witbreuk
maandag 01 mei 2023 | 21:06u

Schaalarrangement- lineair

Hoi Helga,

Wat een romantische schaal is het geworden. Ik vind het hele mooie materialen en kleuren bij elkaar. Je verhoudingen en lijnen zijn prima. Je hoogte had iets strakker in het midden gemogen. De Phalaenopsis is prachtig in het hart. Ik hoop dat ze een beetje goed gebleven zijn. Het is ook mogelijk om die op kleine steekbuisje op steel er in te steken, dan kan je ze ook iets verder uit elkaar er in verwerken en staan ze op water. Mooi tussen de Hedera die je er trouwens keurig in hebt gestoken.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 22 mei 2023 | 10:18u

Hallo Nicolle, 

                                                                                                                                                                                    De Phalaenopsis zitten samen op een steel, helaas afgebroken maar wilde ze toch gebruiken.De steeltjes waren tekort om apart te steken vandaar dat ze wat dicht bij elkaar zitten. Ik heb er wel een tijdje van kunnen genieten. Bedankt voor jou feedback en de tips ben er blij mee.

Groetjes, Helga

Helga Brevink-Witbreuk
maandag 22 mei 2023 | 15:00u

Schaalarrangement - lineair

Hallo Nicolle

Mijn 2de creatie, op een dag. Zoals je ziet een heel ander soort bloemen dan mijn Vaas arrangement waardoor hij ook veel korter heeft gestaan. Maar des al niet te min werd ze er wel vrolijk van.

groetjes

Ineke


Ineke Vink-Heuverkamp
woensdag 26 april 2023 | 13:13u

Schaalarrangement Liniear

Hoi Ineke,

Deze is weer heel anders geworden dat je vaas. Het zijn hele mooie materialen, maar ik mis de holle lijn en de rust in het arrangement. Je had je Alsroemeria's op één hoogte als een paraplu als hoogste materiaal kunnen gebruiken en de Chrysant als hartbloem. Dan was hij meer in Ballans geweest. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel en dat je iets aan mijn tips hebt voor de volgende keer.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 18 mei 2023 | 15:29u

Schaal arrangement

Hoi Nicolle, Deze heb ik mogen maken voor een collega. Hopelijk zijn de foto's duidelijk. Graag hoor ik van je wat je er van vind. Mvg. Marion


Marion van der Wal
maandag 20 maart 2023 | 21:26u

Schaal arrangement

Hoi Marion,

Hij is mooi geworden! Met deze materialen kan je veel kanten op. Leuk dat je de lineaire stijl hebt gekozen. Die zie je tegenwoordig in de winkels niet meer zo vaak. Wat vond je collega ervan?

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 21 maart 2023 | 15:48u

VO-004 | Schaalarrangement - lineair

Hoi Nicolle hier de volgende les.... t blijft lastig hier in de omgeving de juiste materialen te vinden...ledervaren bolmos enz. is er gewoon niet.... maar ondanks dat hoop ik dat hij toch redelijk aan de eisen voldoet. Ik hoor t graag van je. Groetjes Jacqueline K.


Jacqueline Krijnsen
vrijdag 03 maart 2023 | 13:17u

Schaalarrangement - lineair

Hoi Jacqueline,

Hij voldoet zeker aan de eisen ;-). Ik vind dat hij heel mooi is geworden. Het fijne is als je niet aan materialen kan komen dat jij creatief genoeg bent om iets anders te gebruiken. Vaak is dat ook nog mooier. Het is een mooi, elegant en rustig stuk geworden.

Ga er maar van genieten, want hij zal nog wel lang mooi blijven.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 03 maart 2023 | 17:39u

Steen arrangement

Hoi Nicolle, Deze blijft leuk om te doen. Ik heb hem nu op een soort steen gemaakt. De kerkjes wou ik graag wat schuiner er in hebben zitten, maar dat vonden de steeltjes niet zo leuk. ( die konden niet veel hebben). Nu zie ik dat er aan de achterkant ook wel iets bloemerigs in had gemogen. Helaas had ik niks meer. Het eindresultaat staat leuk op tafel. Graag hoor ik van je wat je er van vind. Ik hoop dar de foto duidelijk genoeg is. Mvg. Marion


Marion van der Wal
dinsdag 07 februari 2023 | 19:40u

Steen arrangement

Hoi Marion,

Wat heb jij toch al veel gemaakt. Fijn dat je het zo leuk blijft vinden en ieder keer toch er weer er van leert.

Je 'steen' komt mooi uit met een lineair arrangement. Zantedeschia (je kelkjes) zijn heel erg sterk en staan waarschijnlijk nu nog, maar de stelen zijn lastig om in de oasis te krijgen. Als je voorsteekt, gaat het makkelijker of er een draad omheen draaien en dan vooral om zijn kontje, dan steekt het ook veel makkelijker. Je kan ze ook binnendoor op draad zetten, dan kan je ze meer uitbuigen. Ik raad het aan om dat eerst op een steel te oefenen. Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Blijf lekker door gaan en als je vragen hebt, hoor ik ze graag.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 13 februari 2023 | 14:16u

Lineair schaalarrangement

Beste Nicolle, 

Ook gelijk het lineair schaalarrangement gemaakt. 

Graag hoor ik je tips. 

Groeten Karin


Karin Scheerhoorn- de Vos
zaterdag 24 september 2022 | 17:48u

Lineair op schaal

Hoi Karin,

Je hebt zo een mooie aankleding in je huis! Ook je schaal ziet er goed uit. Ook hier de zelfde tip over de Celosia en je Gerbera's mogen iets meer ruimte hebben. Je het ze wel mooi horizontaal gekregen en netjes in een driehoek. Hou goed in de gaten dat je horizontaal maximaal de helft van de hoogte mag...als je slanke materialen hebt.

Groetjes,  Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 02 oktober 2022 | 09:39u

Goede middag nicolle Heb geprobeerd om een schaalarrangement te maken.. beetje puzzelen met de materialen en dit is het geworden. Gr Monique bos


Monique Bos
vrijdag 23 september 2022 | 14:37u

Schaal Lineair

Hoi Monique, 

Leuk dat je aan de slag bent. Je lineaire schaal ziet er goed uit. De lijnen en vorm zit er al goed in. Met de materialen die je hebt uitgezocht kan je veel kanten op.

Je hebt gekozen om je rozen als hart te gebruiken, maar dat hadden ook je Gerbera's of je Papavers kunnen zijn.

Ook je Anigozonthos had je langste bloemen kunnen zijn. Of als tweede hoogte, dan had je wat meer kleur in de hoogte gehad.  Had je hem eerst als handgebonden boeket vast gehouden? Dan kan je makkelijk schuiven. Zoals hij nu is ...is hij ook prima, maar ik denk dat ik de grassen als hoogste had gepakt ernaast de Anigozanthos dan aan de andere kant de rozen en nog korter schuin aan de achterkant de Papaver en de Gerbera's in het hart. Kan je het een beetje voor je zien? :-) Dan zou je meer kleur bovenin krijgen, maar hoef je ook je duren bloemen niet zo kort af te snijden.

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Ga lekker door.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 26 september 2022 | 08:38u

Mijn schikking

Hoi Nicolle,  hier mijn lineaire schikking. Totaal andere materialen gebruikt maar ik vind hem zelf erg mooi geworden.  Bolmos was even niet verkrijgbaar dus gewone mos gebruikt. Hoop dat het een beetje aan de normen voldoet.

Groetjes Laila 


Laila Marinus
maandag 29 augustus 2022 | 16:47u

Lineair op schaal

Hoi Laila,

Je lineaire schaal ziet er goed uit. Leuke materialen heb je gevonden. Ik kan zien dat je de verhoudingen en de lijnen begrijpt, die zijn prima. Ik zou alleen gekozen hebben voor één groep met Gerbera's en de Gerbera's hadden nog iets horizontale en iets uitelkaar gemogen. Dan kunnen ze mooi groeien en je krijgt dan meer diepte.

Groetjes, Nicolle 

Nicolle Boerma
maandag 05 september 2022 | 13:45u

Schaal arrangement liniear

Hoi Nicolle,

De lineaire schaalarrangement heb ik gemaakt, vond hem wat makkelijker dan de lineaire vaasschikking. Alleen ik had geen bolletjes mos dus ik heb rode blaadjes van de cordyline gebruikt met coniferengroen aan de voorkant van het arrangement. Groetjes Marjanne S


Marjanne S.
zondag 24 april 2022 | 19:44u

Schaal Lineair

Hoi Marjanne,

Ik kan ook zien aan je schaal dat je de lijnen en verhoudingen goed begrijpt. Het is een mooie schaal geworden. Alleen mogen je Gerbera's ook in dit stuk horizontaler. Verder ziet hij er erg goed uit.

Groetjes,  Nicolle 

Nicolle Boerma
zaterdag 30 april 2022 | 10:42u

Schaal aragement

Nogmaals geprobeerd net even anders


Joana B.
donderdag 10 maart 2022 | 21:55u

Hoi Joana,

Je verhoudingen en bladlijntjes zijn goed gelukt. Van mij had je iets meer van hetzelfde materialen in de hoogte mogen gebruiken zodat die lijnen wat zwaarder worden. Ook zou ik vermijden om twee harten te maken als het een eenzijdig arrangement maakt. Nu zit je hart niet in het midden. Lineair is ook een van de lastigste vormen. Ik hoop dat je het wel een leuke stijl vindt en het blijft maken. 

Groetjes Nicolle 

Nicolle Boerma
zondag 27 maart 2022 | 14:01u

Schaal aragement

Tweede poging fotos te plaatsen


Joana B.
zondag 27 februari 2022 | 18:27u

Schaal aragement

Ik heb geprobeerd zo goed als het ging.


Joana B.
zondag 27 februari 2022 | 18:23u

Schaal Lineair

Hoi Joana,

Dank je wel voor je foto. Je lineaire schaaltje is netjes geworden. Leuk dat je voor berengras in de hoogte hebt gekozen. Zo is hij speels geworden en niet zo stijf. Ik zie dat je de verhoudingen en de lijnen hebt begrepen. Het geeft een leuk geheel.

Ga lekker zo door.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 01 maart 2022 | 12:56u

Linair op schaal

Hai Nicolle, Het was een pittige bevalling, kwam niet goed uit met de materialen, oasis begon af te brokkelen, ik wilde overnieuw beginnen. Niet gedaan, maar in plaats daarvan wat geëxperimenteerd: 1. geknutsel met aspidistra aan de achterzijde, 2. poging tot hogarth-lijn met bindwire om balans tussen links en rechts beter te krijgen, en tenslotte 3. de te kort afgeknipte roos maar in de hoek gelegd. Zie foto's van alle zijden. Alle feedback van harte welkom! Groetjes, Alieke


Alieke
maandag 22 februari 2021 | 11:39u

Lineair op schaal

Hoi Alieke,

Dank je wel voor de foto's. Zo is het goed te zien. 

Vervelend dat je Oasis af begon te brokkelen. Meestal is het dan sneller om een nieuw stukje te pakken. Was het echt wel steekschuim van het merk Oasis, want dat kan ook een heleboel schelen.

Je schaal ziet er leuk uit. Ik heb nog wel een paar tipjes. Ik mis in de hoogte een beetje de holle lijn. Dat kan je krijgen door je hoogte materialen met iets meer afstand en regelmaat korter te gebruiken. Je laatste Leucadendron komt dan bijna bij je hart. Ik hoop dat je zo begrijpt wat ik bedoel. Misschien kan je het alsnog uitproberen. Het te korte roosje mag er ook nog bij je hart roosjes bij hoor. Een hart kan ook uit drie roosjes bestaan.

Je Apridista blad is ook leuk gelukt.

De volgende keer ishet vast een stuk makelijker, maar nu kan je nog even van dit stuk genieten.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 22 februari 2021 | 11:59u

Dank voor de tips!

Is dit meer zoals je bedoelt? Groetje


Alieke
dinsdag 23 februari 2021 | 13:29u

Hoi Alieke,

Ja precies. Zie je zelf ook het verschil? Als je de langste Veronica nu ook nog aan de binnenkant plaatst is hij nog holler.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 01 maart 2021 | 14:53u

Ja, ik zie het.

Langste Veronica aan binnenkant, en ik denk dat het nog duidelijker zou zijn als de Veronica's iets langer waren?

Alieke
maandag 01 maart 2021 | 17:26u

Ja, precies.

Nicolle Boerma
vrijdag 05 maart 2021 | 12:25u

Variaties op een thema

Hoi Nicolle, gewoon maar even doorgegaan. Inderdaad de (diagonaal) van het boterkuipje als maat voor de hoogte genomen... Misschien iets te hoog? Maar met plezier aan gewerkt. Wat vind jij? Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
donderdag 31 december 2020 | 11:13u

Variaties op een thema

Hoi Vlijtig Liesje,

Ik vind het altijd heel knap dat je met een laag budget zo creatief bent, maar het is wel lastig voor mij om te beoordelen als een echte lineaire schaal ;-). Ik hoop dat je dat begrijpt. Je mist nog wat verschillende bladmaterialen en hartbloemen. Als je de regel van de doorsnede gebruikt mag hij zelfs nog wat hoger zijn. 

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 05 januari 2021 | 12:09u

Geen echt schaal-arrangement, dit Pannetje

Hoi Nicolle, jazeker begrijp ik je. Dit is geen echt schaal-arrangement, want er missen een aantal belangrijke onderdelen. Dat weet ik heel goed. Ik wil de les ook nog eens intensief bestuderen. Dit was 'spelen' en heb ik voor de grap met je willen delen. Ik maak regelmatig iets anders tussendoor, omdat het zo leuk is. En ook om even moed te verzamelen voor de moeilijke stukken.... Nu weer door met het échte bloemwerk... Bedankt dat je er toch naar wilde kijken. Grtjs Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
dinsdag 05 januari 2021 | 14:18u

Hoi Vlijtig Liesje,

Het is ook zeker goed dat je zo speelt je leerd er altijd van. Ik heb er dan alleen niet altijd iets zinnig erover te zeggen. ;-) Sorry.

Groetjes,
Nicolle 

Nicolle Boerma
woensdag 06 januari 2021 | 13:21u

Sorry niet nodig!

Hoi Nicolle, dankjewel.... Ik moet weer even bij de les blijven! Goed dat je dit tussen de regels zei. ;-) Grtjs Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
woensdag 06 januari 2021 | 18:38u

Pannetje met lineair arrangement

Hoi Nicolle, mijn lineair arrangement nog eens geoefend. Wel zag ik gisteravond al, dat ik het steekschuim door gebrek aan groen niet goed had weggewerkt. Vandaag even doen, bij daglicht.... Wat vind jij? Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
donderdag 31 december 2020 | 11:10u

Lineair

Hoi Vlijtig Liesje,

Je bent weer flink aan de gang gegaan. Ik ben benieuwd hoe het gaat met de herhalings dagen als ik voor de materialenzorg en jij daar uit mag kiezen. Ik denk dat je dat wel leuk vind.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 05 januari 2021 | 12:01u

Benieuwd naar herhalingsdagen!

Dankjewel Nicolle! Boterkuipje en Pannetje: dat is natuurlijk gewoon 'spelen'.... Ik denk dat ik erg blij word van de herhalingsdagen, want wat is er nu leuker dan met bloemen mogen werken? Ik denk dat ik eerst even een paar minuten voor de uitgestalde bloemen blijf staan, voordat ik een keuze maak. Zo gaat het immers ook elke keer als ik naar een van mijn favoriete bloemenstallen ga. Ik laat twee of drie klanten voor gaan en loop in gedachten verzonken langs de stal.... Ik zie een glimp van de arrangementen en dan ga ik kiezen. Heerlijk! Ik verheug me op de herhalingsdagen....tot dan! En nu weer door. Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
dinsdag 05 januari 2021 | 14:11u

xxx

xxx


donderdag 16 januari 2020 | 12:05u

Hallo Nicolle, ik heb het lineaire stuk nog eens

Hallo Nicolle, ik heb het lineaire stuk nog eens geoefend! Bij deze foto heb ik het haaks proberen te maken en bij de andere foto diagonaal. Groetjes Patricia


donderdag 16 januari 2020 | 12:03u

Hoi Patricia, Zelf vind ik jouw lineaire haaks...

Hoi Patricia, Zelf vind ik jouw lineaire haaks mooier. Jij ook? Je hebt hele mooie materialen bij elkaar uitgezocht. Goed gedaan. Zelf zou ik graag je rozen lijn ietsje willen laten valt de lijn meer in de holle lijn en krijg je meer diepte. Je hart zit op de juiste plaats en je Germinis zijn ook mooi uitgebogen, maar ze mogen iets verder uit elkaar zo komen ze per stuk mooier uit en word je stuk ook nog iets breder. Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Ga lekker zo door. Het gaat hartstikke goed. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 22 januari 2020 | 15:12u

Hoi Nicolle, De schaal vind ik leuker om te doen

Hoi Nicolle, De schaal vind ik leuker om te doen dan de vaas. Mvg. Marion


Marion van der Wal
maandag 14 oktober 2019 | 16:39u

Hoi Nicolle, Leuk dat ik de andere creaties ook k

Hoi Nicolle, Leuk dat ik de andere creaties ook kan zien. Zitten leuke tussen. Dit is die van mij geworden. Mvg. Marion


Marion van der Wal
zaterdag 05 oktober 2019 | 19:29u

Hoi Marion, Daar het je gelijk in. Als iedereen f

Hoi Marion, Daar het je gelijk in. Als iedereen fotos plaatst krijg je niet alleen tips, maar brengen jullie elkaar ook weer op ideeën. Zo vind ik jou kleur en materiaal gebruik er leuk. Van mij had je met deze materialen nog wel hoger gemogen. Dan wordt hij een stuk sierlijker en komen je materialen ook beter uit. Probeer volgende keer ook iets meer ruimte tussen je Gerberas te krijgen en niet naast elkaar, maar op de hoek. Er is er maar eentje je hartbloem dat is de gene in het midden boven je bindpunt. Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 14 oktober 2019 | 12:34u

Hallo Nicolle, Nu met foto. Grtjs Vlijtig lies

Hallo Nicolle, Nu met foto. Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
donderdag 08 augustus 2019 | 17:41u

Hallo Nicolle, Prikkers en kling aangeschaft en

Hallo Nicolle, Prikkers en kling aangeschaft en voor het eerst gebruikt in deze glazen ovenschaal, die een tweede leven krijgt in deze Eenzijdige schikking, lineair, met steeds groepjes van drie materialen. Je tips over het dakpansgewijs plaatsen van bijvoorbeeld het op draad gezette appelblad dankbaar toegepast. De hoofdnerf geeft de richting aan. Bolmos niet te koop, daarom wikkelde ik wat draad om een plukje gewoon mos. Het water bleef niet helder bleef.... De bloemen zijn vers geplukt in een Pluktuin.... Groetjes Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
donderdag 08 augustus 2019 | 17:34u

Hoi Vlijtig Liesje, Je lineaire schaal is mooi ge

Hoi Vlijtig Liesje, Je lineaire schaal is mooi geworden met deze materialen. Je verhoudingen en lijnen zijn prima. Van mij mag je het hard nog iets meer uitbreiden, maar dat moet je dan ook maar net hebben. Je mag in een vierkante Schaal diagonaal, maar ook hoekiger werken. Misschien leuk voor de volgende keer. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 14 augustus 2019 | 16:24u

Dankjewel, Nicolle! Wat bedoel je met hoekiger? E

Dankjewel, Nicolle! Wat bedoel je met hoekiger? En ja.. het hart, ik wist niet hoe ik het hart meer kon benadrukken. Misschien was een groepje gele bloemen beter geweest. Ik ga deze schikking zeker nog eens maken. Was leuk om te doen, nu ik iets meer weet over de verhoudingen van de materialen. Groetjes Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
dinsdag 20 augustus 2019 | 22:41u

Met hoekiger bedoel ik dat je het blad materiaal n

Met hoekiger bedoel ik dat je het blad materiaal niet diagonaal gebruikt, maar meer van links naar rechts en van voren en naar achteren. Zo hou je de hoek van de schaal meer vrij. Misschien helpt les 90 van Inspirerend Bloemschikken je. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 26 augustus 2019 | 13:11u

Beste Nicolle, Arrangement van boven. Groetjes V

Beste Nicolle, Arrangement van boven. Groetjes Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
donderdag 08 augustus 2019 | 17:45u

Oh, waar is mijn foto. . . . .

Oh, waar is mijn foto.....

donderdag 08 augustus 2019 | 17:35u

Bovenkant.

Bovenkant.


zaterdag 01 juni 2019 | 22:37u

Hoi Nicolle, Pfff, hier is het dan. . . violieren

Hoi Nicolle, Pfff, hier is het dan... violieren hadden naar mijn mening hoger gekund, maar ik was zo aan het rommelen, ineens waren ze kort, Haha dus denk er nog wat cm bij. Het is wel btj anders maar ik heb toch wel getracht om, ook met een “volle zomer explosie” het lijnen spel en de vorm te bewaken. Ik hoor het wel weer van je! Hartelijke groet, Mirjam


zaterdag 01 juni 2019 | 22:35u

Hoi Mirjam, Je hebt zeker een heel bloemrijk arra

Hoi Mirjam, Je hebt zeker een heel bloemrijk arrangement gemaakt. Het lijnen spel is ook zeker goed te zien. Ik vind het een mooi rijk stuk. Als je de Alliums als hoogste had gebruikt en de Violieren dan weer een stap korter, was hij sierlijker geworden. Zie je het voor je? Dan had je de Violieren ook nog beter gezien. Zijn de Violieren die je horizontaal hebt gebruikt nog mooi omhoog gegroeid? Goed gedaan Mirjam. Ga lekker zo door. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 11 juni 2019 | 11:05u

Hallo Nicolle, Heb de smaak helemaal te pakken e

Hallo Nicolle, Heb de smaak helemaal te pakken en gelijk ook maar het lineaire schaalarrangement uit geprobeerd. Buitenaf wonen heeft zo zijn voordelen. Lekker mooi materiaal uit de tuin. Ik hoor graag je mening. Groetjes Riet


maandag 26 november 2018 | 19:09u

Hoi Riet, Je hebt zeker een mooi resultaat gekreg

Hoi Riet, Je hebt zeker een mooi resultaat gekregen met gekochte en gesnoeide materialen. Het komt allemaal goed tot zijn recht. ik weet niet of je het expres hebt gedaan, maar door je Dianthus zo kort links en rechts te gebruiken heb je het stuk tweezijdig gemaakt. Het ziet er leuk uit zo. Als je eenzijdig wilt zouden ze meer naar het midden moeten zitten. Ga vooral lekker zo door. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 30 november 2018 | 14:49u

Ik had te weinig extra materialen om te gebruiken

Ik had te weinig extra materialen om te gebruiken en nog een aantal Dianthus over, dus heb ik die toen maar gebruikt. Achteraf vond ik het gebruik van die ene basiskleur ook wel weer mooi rust brengen in het bloemstuk. Vind het nog lastig om vooraf met de inkoop van bloemen al te bepalen wat ik ga gebruiken in het bloemstuk. Maar dat is een kwestie van eerst een plan maken.

zondag 02 december 2018 | 14:33u

Hoi Riet, Misschien helpt jouw het ook om eerst d

Hoi Riet, Misschien helpt jouw het ook om eerst de les te bekijken en dan met de materialenlijst de materialen te gaan kopen. Zo kan je makkelijker mee om gaan als niet alles te krijgen is, omdat je weet waar het gebruikt gaat worden. Je leert er ook heel veel van als de materialen niet precies het zelfde zijn. Zo heb je het ook keurig opgelost in je schaalarrangement. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 05 december 2018 | 14:40u

Dag Nicolle Hier de achterzijde. Groetjes Kristin

Dag Nicolle Hier de achterzijde. Groetjes Kristin


Kristin M
maandag 19 november 2018 | 11:17u

Leuk ook dat je eenvoudig met drie dennenappels de

Leuk ook dat je eenvoudig met drie dennenappels de achterkant ook helemaal hebt af gemaakt.

Nicolle Boerma
vrijdag 30 november 2018 | 14:43u

Dag Nicolle Dit is mijn schaalarrangement lineair

Dag Nicolle Dit is mijn schaalarrangement lineair. Vooraanzicht met de appels en achteraanzicht met de dennenappels. Groetjes! Kristin


Kristin M
maandag 19 november 2018 | 11:15u

Hoi Kristin, Ik zag het al bij je vaas, je hebt h

Hoi Kristin, Ik zag het al bij je vaas, je hebt hebt het lineaire bloemwerk echt goed onder de knie. Ook je schaal ziet er mooi uit. ik heb alleen één tipje...volgende keer met je bladrozet op de schaal beginnen, dan kijk je eronder niet op de oasis en sluit hij mooi aan. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 30 november 2018 | 14:42u

. . . Creatie van Wilma. .

... Creatie van Wilma..


Sianlo
vrijdag 01 juni 2018 | 23:12u

Hallo Nicolle, Onze eerste creaties van les 4.

Hallo Nicolle, Onze eerste creaties van les 4. Elk van ons heeft van te voren de les voorbereid voor we samen aan de slag gingen. We vonden het lastig de "hoogte" bloem te kiezen; was aanvankelijk Alchemilla mollis, maar die hingen vrij snel slap... Uiteindelijk hebben we buiten de deur, gras/riet voor in de plaats. Op de foto is van mij. De volgende (in het gras) van Wilma. Hoor graag je reactie! Hartelijke groet, Sian en Wilma


Sianlo
vrijdag 01 juni 2018 | 23:11u

Hoi Sian en Wilma, Leuk dat jullie zo samen werke

Hoi Sian en Wilma, Leuk dat jullie zo samen werken. Zo kan je elkaar ook nog tips en tops geven. Het hoogte materiaal blijft ook lastig. Er is wel bijna het hele jaar door Ornithogalum (zuiderwind lelie) te koop. De grassen die jullie zijn ook prima! Je zal er nog versteld van staan hoe lang die goed blijven. Alchemilla uit de tuin kan je ook gebruiken, maar die moet je eerst goed laten opzuigen in water met snijbloemen voedsel. De vorm is alleen niet zo mooi in de hoogte. Je zou het prima in boeketten of je druppel rouwtak kunnen gebruiken. Het is jullie allebei prima gelukt om de holle lijn er in te krijgen en ook de blad lijnen zijn prima. Wilma had de 2 Gerberas links achter eruit kunnen laten. Het maakt het stuk nog een beetje duurder en het brengt hem uit balans. Goed bezig dames. Ga lekker zo door. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 11 juni 2018 | 10:51u

Ik vind het lastig om te bedenken waarmee en hoe d

Ik vind het lastig om te bedenken waarmee en hoe de oasis gaten en de achterkant te vullen. Ik zal je lessen met de andere lineaire arrangementen eens gaan bestuderen :).


dinsdag 15 augustus 2017 | 14:14u

Hoi Ireen, Zelf heb ik meer moeite om materialen

Hoi Ireen, Zelf heb ik meer moeite om materialen te halen voor de hoogte. Blad kan je vaak gewoon in je omgeving vinden. Dat is jou ook goed gelukt zo te zien. Jij hebt ook mooie materialen gevonden. Echt van deze tijd van het jaar. Je holle lijn en je horizontale lijnen zijn ook prima. Alleen het Aspidistra vind ik op deze manier niet zo mooi. We willen graag dat het van smal naar breed loopt en nu is het van meteen zo breed. Als je nog ideeën wil opdoen van materialen kijk dan ook eens naar het huiswerk van de andere cursisten. Misschien brengen zij je nog op ideeën. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 28 augustus 2017 | 12:16u

Dankjewel voor je opmerkingen en je tips!

Dankjewel voor je opmerkingen en je tips!

maandag 28 augustus 2017 | 21:14u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn lineaire schaal arrange

Hoi Nicolle, Hierbij mijn lineaire schaal arrangement. Groetjes Ireen


dinsdag 15 augustus 2017 | 14:11u

Photoshoot ;) Is een rozet rond(-er) of moet je du

Photoshoot ;) Is een rozet rond(-er) of moet je duidelijke uitlopers hebben?Puntige punten? Groetjes Eva Onstenk - van Ammelrooij


maandag 26 juni 2017 | 19:52u

Eerste keer lineair. Ik had een soort paars tropisc

Eerste keer lineair.Ik had een soort paars tropisch blad maar dat was veel te groot, dus nu calla-blad rechts.Geen bolletjes mos maar Aspedistra gevouwen. Ben benieuwd wat je oordeel en tips zijn. Groetjes Eva Onstenk - van Ammelrooij


maandag 26 juni 2017 | 19:50u

Hoi Eva, Dank je wel voor je mooie fotos. Je line

Hoi Eva, Dank je wel voor je mooie fotos. Je lineaire schaal ziet er keurig uit. Ook je bladlijnen zijn netjes. Het is inderdaad van smal naar breed per soort. Uiteindelijk wordt het in een ronde schaal wel rond. Er mag wel lengte verschil tussen de verschillende soorten zijn. Een ander soort bloemen in de hoogte had het geheel chiquer gemaakt, maar die had je vast niet tot je beschikking. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 03 juli 2017 | 15:12u

Lineair schaal arrangement

Lineair schaal arrangement


dinsdag 13 juni 2017 | 19:18u

Hoi Nicolle, mijn lineair schaalarrangement. gr Jac

Hoi Nicolle, mijn lineair schaalarrangement.gr Jacqueline Sweers


dinsdag 13 juni 2017 | 19:16u

Hoi Jacqueline, Je hebt een mooie en rijke lineai

Hoi Jacqueline, Je hebt een mooie en rijke lineaire schaal gemaakt. Het buigen van de Gerbera mini heb je ook helemaal onder controle. Prima. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 19 juni 2017 | 14:19u

Hoi Nicolle, nog twee lineaire stukjes op een boom

Hoi Nicolle, nog twee lineaire stukjes op een boomschijfje want ik had geen geschikt schaaltje .Gr Jacqueline Sweers


zondag 14 mei 2017 | 21:59u

Hoi Nicolle, een lineaire schaal die ik heb gemaak

Hoi Nicolle, een lineaire schaal die ik heb gemaakt voor moederdag.Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Gr Jacqueline Sweers


zondag 14 mei 2017 | 21:53u

Hoi Jacqueline, Daar was je moeder vast heel blij

Hoi Jacqueline, Daar was je moeder vast heel blij mee. Leuke, rijke materialen. Je lijnen zijn prima. Ik mis een beetje de holle lijn, dit komt omdat je best veel bloemen in de hoogte hebt gebruikt. Dat geeft een mooi resultaat, maar hoeft niet. Ook de twee op je boomschijf zijn erg mooi geworden. Natuurlijk materiaal is weer helemaal in. Wel zou het handig zijn als je een er een waterschotel zou hebben. Dan kan je ze later ook goed water geven. Probeer ook eens de Alstoemeria samen als hoogste te gebruiken, dan even niks en dan je holle lijn. Dat geeft ook een leuk effect. Ga lekker zo door. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 15 mei 2017 | 15:02u

Bedankt voor je tips, die alstroemeria vond ik ook

Bedankt voor je tips,die alstroemeria vond ik ook al best breed en groot voor in de holle lijn ,ik zal deze de volgende keer eens bovenin doen. En ik had inderdaad een waterschoteltje gebruikt!

maandag 15 mei 2017 | 18:56u

Beste Nicolle, Hier mijn schaalarrangement. Ik heb

Beste Nicolle, Hier mijn schaalarrangement. Ik heb er extra irissen bijgestoken, omdat ik deze over had en het geel ervan wel mooi vond terug komen in de gerberas.


vrijdag 07 april 2017 | 11:42u

Hoi Laphyta, Je schaal ziet er ook goed uit. Je l

Hoi Laphyta, Je schaal ziet er ook goed uit. Je langste Gerbera had iets langer gemogen, dan was hij nog sierlijker geweest. Probeer ook bij dit arrangement je Iris iets meer tegen het midden aan te gebruiken. Dan blijft je holle lijn er mooier in. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 20 april 2017 | 13:51u

Het bovenaanzicht. Groetjes, Jacqueline

Het bovenaanzicht. Groetjes, Jacqueline


zaterdag 18 maart 2017 | 19:27u

Hoi Nicolle, Hier een lineair arrangement op sch

Hoi Nicolle, Hier een lineair arrangement op schaal (in mijn geval op schors, nog geen leuke schaal gevonden). Het was weer een uitdaging om de juiste materialen bij elkaar te zoeken. Groetjes, Jacqueline


zaterdag 18 maart 2017 | 19:26u

Hoi Jacqueline, Je bent in ieder geval erg creati

Hoi Jacqueline, Je bent in ieder geval erg creatief in het zoeken van je materiaal. Je lineaire stuk ziet er erg leuk uit op het boomschors. Je lijnen zijn prima. Kijk eens bij een tweede hands winkel voor schalen en vazen om mee te gaan oefenen. Zelf neus ik daar ook graag rond voor ondergronden. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 31 maart 2017 | 16:21u

Goeiemorgen Nicolle, Ik heb het lineair stuk op s

Goeiemorgen Nicolle, Ik heb het lineair stuk op schaal geoefend Groetjes Ria


Ria v E
maandag 19 september 2016 | 10:43u

Hoi Ria, Leuke keuze van materialen. Hij is erg m

Hoi Ria, Leuke keuze van materialen. Hij is erg mooi geworden. 1 tipje; Ik denk dat je basis wat mooier in verhouding zou zijn met je zware chrysanten boven in, als je de ringen horizontaler zou gebruiken en aan de andere kant terug zou laten komen. Geniet van je mooie stuk. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 30 september 2016 | 14:34u

Dag Nicolle ik ben al geruime tijd de cursus onlin

Dag Nicolle ik ben al geruime tijd de cursus online bloemschikken aan het volgen met heel veel interesse. Ik heb eerst de lessen uit de vakopleiding eens allemaal bekeken en ga nu beginnen met oefenen. Ik was van plan om de lineaire schikking op schaal eens uit te proberen als bloemstuk voor op het graf van mijn vader die vandaag 9 jaar geleden overleden is. Ik vond jammer genoeg niet de juiste materialen en heb dan meer bloemen gekocht.Ik dacht dat het zou lukken...wat niet helemaal het geval is vrees ik maar ik wilde het toch even doorsturen. Vele groetjes Kristin


Kristin M
vrijdag 22 juli 2016 | 14:31u

Hoi Kristin, Niet zo streng voor je zelfs zijn ;-

Hoi Kristin, Niet zo streng voor je zelfs zijn ;-).Ik vind hem er erg goed uitzien. Je vader ook vast. Mooie combinatie met je schaal en de lijntjes zijn ook prima. Je Hedera zou nog iets groter mogen zijn. Dan klopt de verhouding iets beter met je hoogte. Met zulke mooie Agapanthus mag je ook stapjes maken en hoeven ze niet op één hoogte. Tijdens de klassikale lessen maak ik de vaas en schaal op één dag, omdat dat gunstig is voor de materialen in te kopen. Kijk maar even op het rooster van de Vakopleiding van After All, dan kan jij het volgende keer misschien ook beter twee arrangementen combineren en hou je dan niet te veel materialen over. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 28 juli 2016 | 12:40u

Dag Nicolle bedankt voor je fijne reactie! Inderd

Dag Nicolle bedankt voor je fijne reactie! Inderdaad de Hederablaadje waren te klein. Volgende keer beter op letten. Op naar het volgende bloemstuk! Vele groetjes Kristin

Kristin M
zaterdag 30 juli 2016 | 22:02u

De tweede foto ;-)

De tweede foto ;-)


NJ
maandag 11 juli 2016 | 08:02u

Hoi Nicolle, Ik heb net bij les 3 mijn vaasarran

Hoi Nicolle, Ik heb net bij les 3 mijn vaasarrangement lineair geplaatst en hierbij de foto van mijn schaal lineair. De kleur van vaas en schaal passen zo mooi bij elkaar dat ik je nog een foto van beide arrangementen samen bezorg. Tot de volgende keer, NANCY


NJ
maandag 11 juli 2016 | 08:01u

Hoi Nancy, Je hebt ook een mooi plekje om fotos t

Hoi Nancy, Je hebt ook een mooi plekje om fotos te maken. Je lineaire schaal en vaas zien er keurig uit. Je hebt weer mooie kleurtjes bij elkaar gezocht. De lijntjes en de holle lijn zijn prima. Vergeet niet ook bij je langste materiaal geld de kleinste boven in. Ik vind het altijd leuk in de kamer staan twee bijna de zelfde arrangementen en toch verschillend. Zo wordt een zaalversiering ook interessanter. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 28 juli 2016 | 11:41u

Hallo Nicolle, Ik heb de schaal lineair nog eens

Hallo Nicolle, Ik heb de schaal lineair nog eens geoefend.


dinsdag 24 mei 2016 | 20:43u

Hoi Angelique, Je lineaire schaal is prachtig gew

Hoi Angelique, Je lineaire schaal is prachtig geworden. Fijn dat je aan de materialen hebt kunnen komen. Verhouding vorm en verdeling zijn prima. Misschien dat je bladrozet iets aan de grote kant is of dat je nog wat horizontale bloemen mist. Lekker geoefend. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 27 mei 2016 | 15:44u

Hallo Nicolle, ik heb ook nog een lineair stuk op

Hallo Nicolle, ik heb ook nog een lineair stuk op een boomschijf gemaakt. Groetjes Angelien


zaterdag 14 mei 2016 | 20:41u

Hoi Angelien, Leuk idee en hij ziet er prima uit.

Hoi Angelien, Leuk idee en hij ziet er prima uit. Heb je de oasis op een waterschoteltje gedaan? Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 27 mei 2016 | 15:41u

Ja en het schoteltje vast geplakt, heb dit gemaakt

Ja en het schoteltje vast geplakt,heb dit gemaakt voor vrienden als cadeautje en ze waren er blij mee. Groetjes Angelien

vrijdag 27 mei 2016 | 19:36u

Hier is de foto van mijn lineare schaal. Groetjes

Hier is de foto van mijn lineare schaal. Groetjes Angellien


zaterdag 16 april 2016 | 16:54u

Hoi Angelien, Mooie rustige schaal is het geworde

Hoi Angelien, Mooie rustige schaal is het geworden. De lijnen en verhoudingen zijn prima. Met de Hellianthus (zonnebloemen) in de hoogte heb ik een beetje moeite. Je arrangement wordt er zo topzwaar door. Misschien wel in verhouding als je bv. pompoenen in het hart hebt. Zelf zou ik ze in het hart doen, mooi rustig en weer eens iets anders dan de Gerbera mini. Dan krijg je ook sneller een mooie holle lijn. Ga wel lekker zo door met experimenteren, laat je door mij niet tegen houden. Het is een mooi stuk. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 18 april 2016 | 13:16u

Hallo Nicolle, ik heb de lineare schasl nog eens g

Hallo Nicolle, ik heb de lineare schasl nog eens geoefend. Ik heb nu zonnebloemen gebruikt in de hoogte laat me maar weten wat je er van vind. Groetjes Angelien.

zaterdag 16 april 2016 | 16:51u

Hallo Nicolle, . Mijn lineaire schaal. Vond het la

Hallo Nicolle, . Mijn lineaire schaal. Vond het lastig om de juiste materialen te kiezen . Ik heb er nog een groepje anemoontjes bij gedaan, maar dit is een tere bloem om mee te werken heb ik gemerkt. Ik hoor graag jouw reactie waar ik weer van kan leren. Hartelijke groetjes, Angelique


woensdag 02 maart 2016 | 18:38u

Hoi Angelique, Het was misschien moeilijk om mate

Hoi Angelique, Het was misschien moeilijk om materialen te kiezen, maar je hebt een mooie keuze gemaakt. Je arrangement ziet er ook erg goed uit, je vorm en lijnen zijn prima. Leuk ook zo met het bonte Hedera. Als je moeite hebt met je Anemoon kan je ook eventueel voorsteken met een andere steel. Hou er wel tekening mee dat ze gaan groeien. Nu komt dat mooi uit want ook je Ornitogalum (zuiderwind lelie) zal nog groeien. Top gedaan. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 04 maart 2016 | 12:14u

Hoi Nicolle, Bij deze mijn lineaire schaal. Gro

Hoi Nicolle, Bij deze mijn lineaire schaal. Groetjes Miranda


woensdag 25 november 2015 | 20:54u

Hoi Miranda, Elegante lineaire schaal is het gewo

Hoi Miranda, Elegante lineaire schaal is het geworden. Verhoudingen en vorm is prima. Het was leuk geweest als je nog een ander soortje blad had gehad (b.v. Hedera), maar je hebt de Laurus netjes verwerkt. Ga lekker zo door. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 30 november 2015 | 11:24u

Sorry, ik krijg het niet voor mekaar om de foto ge

Sorry, ik krijg het niet voor mekaar om de foto gewoon doorgestuurd te krijgen

woensdag 25 november 2015 | 21:24u

Fijn dat het toch gelukt is.

Fijn dat het toch gelukt is.

Nicolle Boerma
maandag 30 november 2015 | 11:25u

Ha Nicolle, Kan jij ook de afmeting geven van de

Ha Nicolle, Kan jij ook de afmeting geven van de schaal: Les 04 Schaalarrangement - Lineair. Groet Wilma

maandag 24 augustus 2015 | 17:53u

Hoi Wilma, Deze schaal was ongeveer 30-30 cm. Je

Hoi Wilma, Deze schaal was ongeveer 30-30 cm. Je kan ook een ronde schaal nemen, die zijn overal verkrijgbaar. Veel plezier, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 28 augustus 2015 | 13:27u

Hoi Nicolle, Hier is mijn inzending. Ik vond het

Hoi Nicolle, Hier is mijn inzending. Ik vond het een hele leuke les om te doen, en weer wat geleerd. Bij zon schaal zou ik geneigd zijn om het stuk in het midden te maken, maar zo in een hoek is ook heel leuk. Het valt alleen niet mee om de juiste bloemen te vinden. In plaats van een vierkante schaal heb ik een ronde schaal, en in plaats van de bolmos heb ik vetplantjes gedaan. Ik heb nu echt alles toegepast. Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Groetjes Belinda.


maandag 20 juli 2015 | 19:02u

Hoi Belinda, Je lineaire schaal is prachtig gewor

Hoi Belinda, Je lineaire schaal is prachtig geworden. Mooie materialen en kleur. Lekker rustig dat grijs met rood. Je lijnen en verdeling zijn prima. Je hebt er voor gekozen om je Papavers op één hoogte te gebruiken je had ze ook mogen laten verspringen. Het is een plaatje. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 12 augustus 2015 | 12:29u

En een bovenaanzicht. Rita

En een bovenaanzicht. Rita


zondag 28 juni 2015 | 11:33u

Hallo Nicolle, bij deze mijn lineair bloemstuk o

Hallo Nicolle, bij deze mijn lineair bloemstuk op schaal. Bijna al het materiaal komt uit eigen tuin, muv de roosjes. Zelf vind ik het erg mooi, ben benieuwd wat jij ervan vindt. Groetjes, Rita


zondag 28 juni 2015 | 11:32u

Hoi Rita, Ik vind hem ook geweldig, alsof de mate

Hoi Rita, Ik vind hem ook geweldig, alsof de materialen hiervoor zijn gemaakt. Het lineaire bloemwerk ligt je erg goed, dat is ook goed te zien met je herencorsage. Heb je al de les gezien ‘Lineaire wijnkist versiering’ bij Inspirerend bloemschikken? Dat lijkt me wel iets voor jou en is leuk om cadeau te geven. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 02 juli 2015 | 17:21u

Hallo Nicolle, Hier bij mijn creatie. Groetjes

Hallo Nicolle, Hier bij mijn creatie. Groetjes Tanja


maandag 10 november 2014 | 20:05u

Hoi Tanja, Het is een plaatje! Leuke materialen h

Hoi Tanja, Het is een plaatje! Leuke materialen heb je uitgezocht. Is het echte Hulst wat je hebt gebruikt? Dat zal wel aardig hebben geprikt dan. Als je lineair leuk vindt om te doen, kan je misschien ook al de Wijnkist versiering gaan proberen. Deze les staat bij Inspirerend bloemschikken les 19 en is heel leuk om kado te geven met de kerst dagen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 17 november 2014 | 11:33u

Ik had niet zon mooie platte schaal, maar het idee

Ik had niet zon mooie platte schaal,maar het idee is het zelfde. Op de foto lijken de witte rozen 1 vlak maar in het echt viel dat minder op.


dinsdag 04 november 2014 | 21:35u

Hoi Lindy, Deze schaal is ook prima, nog beter vo

Hoi Lindy, Deze schaal is ook prima, nog beter voor de bloemen zelfs, omdat je er meer water in kan doen. Het totaal ziet er ook prima uit. Mooie holle lijn en lekker rustig. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 07 november 2014 | 14:51u

En hier het zij-aanzicht, Jannette

En hier het zij-aanzicht, Jannette


woensdag 13 augustus 2014 | 21:05u

En hier het zij-aanzicht.

En hier het zij-aanzicht.

woensdag 13 augustus 2014 | 21:04u

Dag Nicolle, Vooral de kleuren vind ik gewaagd ge

Dag Nicolle, Vooral de kleuren vind ik gewaagd geworden. De oranje bloemen had ik op stage uitgezocht. De paarse gladiool komt uit eigen tuin, en wilde ik er heel graag bij door de vorm. gelukkig had ik nog wat meer paars in de tuin.... Groetjes, Jannette


woensdag 13 augustus 2014 | 21:03u

Hoi Jannette, Het is een leuke samenstelling gewo

Hoi Jannette, Het is een leuke samenstelling geworden. Erg klassiek oranje en paars, wordt vast weer in. Je vorm en stappen zijn ook mooi geworden. Misschien had je nog iets meer naar voren kunnen werken. Vanaf de zijkant is hij een beetje plat. Ik vind hem mooi. Geniet er van. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 14 augustus 2014 | 10:43u

liniare schaal na lang ziek te zijn geweest eindel

liniare schaal na lang ziek te zijn geweest eindelijk weer aan de slag , ik moet zeggen dat ik weinig groen kan krijgen bij de bloemenwinkels omdat ze zeggen dat het groen seizoens gebonden is en helaas had ik niet zon mooie bolmos hoop dat het toch enigszins goed geworden is groetjes astrid


donderdag 27 februari 2014 | 19:17u

Hoi Astrid, Fijn dat je weer aan de slag kan gaan

Hoi Astrid, Fijn dat je weer aan de slag kan gaan. Vervelend dat je zo moeilijk aan groen kan komen. Het meeste groen wat ik gebruik is wel het hele jaar verkrijgbaar, maar niet alle bloemenwinkels werken veel met groen. Misschien kan je eens buiten in je omgeving kijken. Je zal versteld staan hoeveel verschillende struiken er zijn. Het palm blad wat je hebt gebruikt kan je ook leuk vlechten, dit doe ik voor in les 11 van Inspirerend Bloemschikken. Dan is het wat slanker om in de hoogte te gebruiken. Je schaal ziet er leuk uit. Normaal proberen we slankere bloemen in de hoogte te gebruiken en zware bloemen als anthuriums in het hart. Maar als je daar niet aan kan komen heb je een uitdaging en zo heb je het zo leuk opgelost. Veel plezier met je anderen lessen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 13 maart 2014 | 10:32u

Hoi Nicolle, hier mijn creatie. In ieder geval wat

Hoi Nicolle, hier mijn creatie. In ieder geval wat leuks op tafel. Groetjes, Rita (Toppie)


Toppie
zondag 16 februari 2014 | 18:50u

Hoi Rita, Zeker iets leuks op tafel! Hij is goed

Hoi Rita, Zeker iets leuks op tafel! Hij is goed gelukt. Zo is hij leuk, je mag ook de Ornithogalums als langste bloemen gebruiken. Geniet er van. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 17 februari 2014 | 11:51u

Beste Nicolle, Hierbij weer mijn creatie M vr gr

Beste Nicolle, Hierbij weer mijn creatie M vr groet, Marja


woensdag 11 december 2013 | 23:00u

Hoi Maria, Leuk met een glimlach naar de kerst. D

Hoi Maria, Leuk met een glimlach naar de kerst. De lijntjes zijn prima. Het is een leuk stuk geworden. Van mij had je iets meer conifeer in de hoogte mogen gebruiken om hem daar wat voller te krijgen. Probeer er dan ook echt een boompje van te maken dan kan hij in de holle lijn blijven. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 12 december 2013 | 10:38u

Lineair schaalarrangement van boven gezien. Hartel

Lineair schaalarrangement van boven gezien. Hartelijke groet, Caroline.


vrijdag 06 december 2013 | 14:42u

Hoi Nicolle, Twee fotos van mijn schaalarrangemen

Hoi Nicolle, Twee fotos van mijn schaalarrangement lineair. Nog bijna alle materiaal uit de tuin. Hartelijke groet, Caroline.


vrijdag 06 december 2013 | 14:39u

Hoi Carolien, Prachtig en elegant. Grappig ik had

Hoi Carolien, Prachtig en elegant. Grappig ik had de tip van de groenteboer al gegeven voordat ik je schaal had gezien. In je schaal heb je ook een mooie verhouding. Je zou zelfs nu nog iets breder met je blad mogen omdat je een mooie lengte hebt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 12 december 2013 | 10:23u

Hoi Nicolle, Hierbij het Schaal lineair arrangem

Hoi Nicolle, Hierbij het Schaal lineair arrangement. Was leuk om te doen. Groetjes Jolanthe


dinsdag 08 oktober 2013 | 21:28u

Hoi Jolanthe, Fijn dat je het leuk vindt. Hij zie

Hoi Jolanthe, Fijn dat je het leuk vindt. Hij ziet er goed uit. Het is een lastige stijl om te leren maar als je het leuk vindt wordt het een stuk makkelijker en kan je er veel meer uit halen. Veel plezier, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 14 oktober 2013 | 13:35u

Deze moest het zijn. . . . groetjes Carla

Deze moest het zijn....groetjes Carla


Carla G
dinsdag 13 augustus 2013 | 09:43u

Hoi Carla, Ziet er goed uit! Je hebt je diagonale

Hoi Carla, Ziet er goed uit! Je hebt je diagonale lijnen er mooi in zitten. Zo heb je een mooi rustig bladrozet. Hier nog een paar tips: - Probeer volgende keer je verticale lijnen nog wat rechter te krijgen. - Denk er aan als het een beetje krom is om de kromming naar je hoogtepunt toe te werken. Zo krijg je een nog mooiere holle lijn. - En je rozenlijn mag ook links of rechts langs je hoogte, zodat je Sedum echt je hart is. Fijn dat je de foto hebt gestuurd, ik hoop dat je er veel van hebt geleerd. Ga lekker zo door! groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 13 augustus 2013 | 13:18u

Schaal lineair, groetjes Carla

Schaal lineair, groetjes Carla


Carla G
dinsdag 13 augustus 2013 | 09:40u

Les 4. groetjes, Ans

Les 4. groetjes, Ans


zaterdag 23 februari 2013 | 11:49u

Hoi Ans, Mooie holle lijn! Fijn om in dit arrange

Hoi Ans, Mooie holle lijn! Fijn om in dit arrangement te zien dat je een bladrozet hebt gemaakt. De Ruscus mag eventueel nog wat langer, zodat de stappen 1-2-3 gelijkmatig naar het hart van het arrangement zijn. Dan komt er wat afstand tussen de Ruscus en de Leucodendron. Je hebt aan de zijkant wat mos gebruikt. Zoals je waarschijnlijk zelf ook hebt gezien (je ziet het altijd direct als je een foto hebt gemaakt), zie je aan de voorkant nog wat steekschuim. Je kunt wat mos verplaatsen naar de voorkant, waardoor ook direct de Hedera en de Galaxy beter worden gescheiden. Dit zijn nl. twee ronde bladschijven. Je hebt de roosjes in het hart gebruikt: prima! Volgende keer kun je proberen om de Anthuriums als hart te gebruiken en je roosjes als extra hoogte-lijn. Ga zo door! groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 25 februari 2013 | 12:21u