Niveau 3 - Inspirerend Bloemschikken (146)
 • Gratis proefabonnement (201)

 • Tip van de sluier:

  Tijdens het maken van deze herfstkrans worden er drie verschillende technieken gebruikt: wikkelen, krammen en op draad zetten. Op deze manier worden er al heel veel jaren lauwerkransen gemaakt.

  Opmerkingen:

  Voor de kerstdagen kan je deze krans ook prima maken. Je vervangt dan de Quercus (eikenblad) door Nobilis (blauwspar) en de Physalis (lampions) door kerstballetjes.

  Afbeeldingen

  IB-098 | Staande herfstkrans - met Physalis
  IB-098 | Staande herfstkrans - met Physalis
  IB-098 | Staande herfstkrans - met Physalis
  IB-098 | Staande herfstkrans - met Physalis

  Reacties

  Mijn eerste krans.

  Hoi Nicolle, ik ben onlangs begonnen met een opleiding bloemist en laat me graag door jouw filmpjes inspireren. Je legt de stappen en techieken rustig uit. Qua smaak zitten we niet op één lijn, maar dat hoeft ook niet want het gaat om de basis, de techniek. Jouw Herfstkrans past wel helemaal bij mijn smaak die heb ik dan ook 1 op 1 gekopieerd, met een Chrysanthemum als extra (ben benieuwd hoelang die goed blijft in het Spaghnum. Het is de eerste krans die ik heb gemaakt en ik ben er trots mee. Vriendelijke groet en dank voor je fijne lessen, Peter Baltes 


  dinsdag 22 september 2020 | 07:56u

  Herfst Krans

  Hoi Peter,

  Wat leuk dat je lid bent geworden. Dank je wel voor je foto's. Je krans is erg mooi geworden. Hoe lang de Chrysanthemum goed blijft zal ook eraan afhangen hoe nat je Sphagnum is. Gelukkig hebben we niet allemaal de zelfde smaak dat zou erg saai worden, maar ik ben benieuwd wat het wordt als je mijn technieken gaat toepassen met jouw smaak. Online Bloemschikken zal je vast ook goed kunnen helpen met je opleiding als je de materialen lijsten gebruikt, dat maakt het vast makkelijker. Heel veel plezier met bloemschikken en ik zou het leuk vinden als je jouw bloemwerk met ons deeld.

  Groetjes
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 25 september 2020 | 11:57u

  Zo mooi....

  Hallo Nicolle, Oh, wauw: zo mooi weer, deze schikking! Inspirerend om te zien op deze regenachtige zaterdag met het grootste deel van de zomer achter de rug en de herfst in het verschiet. Helemaal niet erg, zeker niet met zo'n mooie schikking.... Grtjs Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  zaterdag 22 augustus 2020 | 10:57u