Niveau 3 - Inspirerend Bloemschikken (146)
 • Gratis proefabonnement (201)

 • Afbeeldingen

  IB-139 | Taco's met viooltjes
  IB-139 | Taco's met viooltjes
  IB-139 | Taco's met viooltjes
  IB-139 | Taco's met viooltjes
  IB-139 | Taco's met viooltjes
  IB-139 | Taco's met viooltjes
  IB-139 | Taco's met viooltjes
  IB-139 | Taco's met viooltjes

  Reacties

  Taco,s

  Hoi Nicolle,

  Een variant van de Taco,s gemaakt met herfstmateriaal

  Groetjes Manon


  Manon Staal
  donderdag 19 oktober 2023 | 21:39u

  Taco,s

  Hoi Manon,

  Prachtig! Heerlijk met herfstmaterialen. Daar kan je lang van genieten. Dank je wel voor je duidelijke foto's. Je inspireert er vast weer andere mee.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 17 november 2023 | 16:26u

  Variatie op de taco

  Hoi Nicolle,

  Deze taco heb ik al een tijdje geleden gemaakt. Ik vond het heel leuk om te doen, heb alleen geen viooltjes gebruikt. Wel enkele hyacintbollen en verder verse bloemen in de table deco. Wat vind je ervan?

  groetjes, Marion


  Marion Hoofwijk
  zaterdag 01 juli 2023 | 16:54u

  Bloemen taco

  Hoi Marion,

  Hij is echt heel mooi geworden! Het zal wel een leuk gezicht zijn geweest toen alle hyacinten naar boven gegroeid waren. Je had mooie materialen kunnen vinden. Misschien ook leuk om nog eens met de kerst te maken.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 07 juli 2023 | 16:04u

  6de opdracht

  Hoi Nicolle Hier mijn 6de opdracht. Heb het gedaan met het groen en de bloemen die ik had. Ikzelf vind het wel lief geworden, maar of ik het goed gedaan heb is vraag 2. Het schaaltje wat ik gebruik heb zie je niets meer van, komt door dat grote blad. Mocht je nog tips hebben dan hoor ik het graag. Groetjes Silvia


  Silvia Kolfschoten
  dinsdag 20 juni 2023 | 09:11u

  Tacco

  Hoi Silvia,

  Dit arrangement uit niveau 3 is een vrije stijl arrangement en daar zitten niet echt regels aan. Wat wel meestal gebeurt, is dat je al vanzelf regeltjes en verdeling toepast die je geleerd heb tijdens je Vakopleiding (niveau 2). De rest is smaak. Ik vind hem mooi geworden. Het zijn mooie kleuren en materialen. Zelf zou ik met deze mooie lange bloemen een andere stijl hebben gekozen, maar daar ben je natuurlijk vrij in.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 22 mei 2023 | 10:59u

  Blauwe placemat met paars/blauwe bloemen.

  Hoi Nicolle,

  En weer heel anders, deze paarsblauwe versie. Gemaakt voor een lief iemand, die niet van geel houdt. Maar wel van paars en blauw. Geen gelegenheid gehad om viooltjes te kopen. Wie weet een volgende keer weer... Heb je nog tips of tricks? Ik vond dat de vorm van het bakje wel erg duidelijk zichtbaar was in de placemat... Wat vind jij? Bedankt alvast. 

  Groetjes Monique


  Monique van der Gaag
  vrijdag 14 april 2023 | 20:10u

  Blauwe placemat met paars/blauwe bloemen.

  Hoi Monique,

  Het bakje zie ik niet. Zelf vond ik bij de vorige leuk dat je de bloemen wat breder had gestoken. Dan is de placemat niet zo naar binnen gevouwen. Leuk dat je ze zo voor iedereen met hun persoonlijke smaak kan maken.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  zaterdag 29 april 2023 | 14:46u

  Oranje placemat met bonte bloemen

  Hoi Nicolle, 

  Ook een placemat met een oranje randje moest eraan geloven! In het midden samengebonden, maar er is deze keer meer ruimte voor bloemen. Het is leuk om op deze manier te werken. Graag hoor ik jouw feedback. Dankjewel alvast. 

  Groetjes weer, 

  Monique

   

   


  Monique van der Gaag
  vrijdag 14 april 2023 | 19:38u

  Oranje placemat met bonte bloemen

  Ze worden steeds vrolijker. Leuk!

  Nicolle Boerma
  zaterdag 29 april 2023 | 14:43u

  Taco met zonnebloem en narcissen

  Hoi Nicolle,

  Deze versie in het geel ziet er alweer een heel stuk vrolijker en levendiger uit. Heel graag hoor ik jouw feedback, bedankt alvast. Eitjes en veertjes heb ik niet verwerkt: ik heb deze versie voor Pasen voor de kerk gemaakt. Geel is weliswaar geen liturgische kleur, maar geel gezien als goud kan toch. Goud is de kleur van God. De narcissenbolletjes heb ik 'gepeld' om wit in de schikking te brengen (dat is wel een liturgische kleur). Dat 'pellen' heb ik uit één van je andere inspirerende lessen. Komt nu goed van pas!

  Nogmaals fijne Pasen als je dit nog voor die tijd leest. 

  En wat is dit een leuke manier om bloemen te verwerken! Heel inspirerend, deze les... 

  Groetjes Monique

   

   


  Monique van der Gaag
  donderdag 06 april 2023 | 22:42u

  Taco met zonnebloem en narcissen

  Hoi Monique,

  Deze is veel vrolijker geworden en doordat je geen doorzichtige placemat hebt, is er ook geen uitdaging om je bakje weg te werken. Ik denk dat geel mooie uitkomt in een kerk dan wit, omdat het er toch vaak donker is in een kerk.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 17 april 2023 | 11:10u

  Dankjewel voor je feedback!

  Hoi Nicolle, Geel komt heel mooi uit in een donkere kerk, dat ben ik helemaal met je eens! Ik deel deze foto van gisteren met je omdat ik verbaasd was hoe helder het wit van de voorgeschreven liturgische kleur oplicht. Er bleek een spot op te staan ... Dit is een inspiratie uit een andere les, namelijk een Biedermeier (VO les 2), dankjewel dat je me leerde Biedermeiers te maken.... Tot de volgende les. Groetjes Monique


  Monique van der Gaag
  maandag 17 april 2023 | 14:52u

  Dank je wel voor je foto

  Nicolle Boerma
  zaterdag 29 april 2023 | 15:13u

  Open taco met korte kersenbloesem

  Hoi Nicolle, 

  Niet tevreden met de kersenbloesem kortte ik ze in. Dit is de versie van daarnet met een aanpassing. Wat vind jij?

  Ik hoor het graag. En 'moeilijk' de versie met de open taco. Maar wel heel erg leuk om de taco's te maken. 

   

  Groetjes, bedankt alvast en fijne Pasen!

  Monique

   


  Monique van der Gaag
  donderdag 06 april 2023 | 22:24u

  Taco met veel groen

  Hoi Nicolle, 

  Weinig bloemen: alleen witte rozen en kersenbloesem (liturgisch verantwoord) en veel groen (idem). Ik worstelde met de kersenbloesem. Dit is mijn eerste versie. Ik stuur hierna de versie met de ingekorte takjes. Graag krijg ik feedback op wat beter kan. Zelf denk ik omdat ik beperkt was door alleen de kleur wit en beperkt door het budget (de bloemen zijn peperduur zo vlak voor Pasen) dat het er een beetje saai uitziet. Heb je tips om het desondanks toch levendiger te maken? En het witte bakje schemert door het netwerk, dat heb ik wel weten te verantwoorden, maar dat de oasis zichtbaar is, dat 'mag' toch eigenlijk niet. Hoe had ik dit kunnen oplossen? Ik heb wel een paar takjes groen erin gestoken en de klimopbessen een beetje laten overhangen.... 

  Dankjewel en groetjes, 

  Monique

   

   


  Monique van der Gaag
  donderdag 06 april 2023 | 22:21u

  Taco met veel groen

  Hoi Monique,

  Een beetje platmos of een Aspidistra blad had je kunnen gebruiken om je bakje te bedekken. Ik weet al dat je er nog veel meer hebt gemaakt en ze steeds vrolijker worden. Het is heel leuk om die verschillen te zien.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 17 april 2023 | 11:05u

  Dankjewel!

  Ha Nicolle, Mos of Aspidistra, ja! Dat moet ik dan langs de rand verwerken voordat ik het bakje in de open placemat schuif... Goede tip, dankjewel. En het was de eerste versie, daarna voelde ik me al vrijer: zo vrij dat ik voor Pasen zelfs geel met wit combineerde, hoewel de liturgische kleur wit was .... Wordt vervolgd. Eén open placemat inmiddels weer terug gekregen dus ik kan verder met oefenen. Grtjs Monique

  Monique van der Gaag
  maandag 17 april 2023 | 18:13u

  Voorjaars-taco

  Hallo Nicolle,

  Dit is mijn voorjaarstaco met pistach, conifeer, solidago, statice, distels en narcissen. En natuurlijk decoratie zoals eitjes, veren, pareltjes en citroenschijfjes. Afgelopen herfst had ik ook een taco gemaakt (net als deze ook bedoeld voor binnen) maar die ging snel schimmelen. Bij deze taco heb ik plastic folie tussen het oase en de placemat gedaan en en dat werkt. Dus misschien een tip voor anderen. Bedankt voor je lesfilm. Gezellige paasdagen toegewenst!

  Groetjes Lizette


  Lizette van den Berg-Koijck
  donderdag 06 april 2023 | 15:54u

  Voorjaars-taco

  Hoi Lizette,

  Hij is heel leuk geworden! Zelf heb ik geen last van schimmel gekregen met een table deco zolang als de taco ook recht op blijft staan. Je tip van het plastic is een hele goede tip, maar dan moet je niet alsnog er doorheen prikken ;-). Volgende herfst zou je hem ook in droge oasis kunnen steken. In die tijd drogen je materialen mooi en kan je er heel lang van genieten.

  Eerst fijn genieten van het voorjaar en de zomer.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 10 april 2023 | 21:18u

  Taco

  Hoi Nicolle, Wat is deze leuk om te maken, als je eenmaal weet hoe je het moet doen, heb je snel een mooi gevulde taco. Ik had vergeet-mij-nietjes plantjes gehaald, deze waren veelste groot, dit stond niet mooi. Daarom heb ik ze maar afgeknipt en in de oase gestoken in de hoop dat ze het blijven doen. Ik ga heb deze ook tussen mijn worshops gezet. Graag hoor ik van je wat je er van vind. Mvg. Marion


  Marion van der Wal
  zondag 19 maart 2023 | 18:03u

  Taco

  Hoi Marion,

  Wat is hij mooi geworden! Soms zijn het net de kleine technische kneepjes die het mogelijk maken. Probeer volgende keer eens of je de kluit met de bloemen en al van de vergeet-me-nietjes kan splitsen en dan gebruiken. Vaak kunnen planten daar ook tegen en Verget-me-nietjes zijn net onkruit. Heel veel plezier met je workshops.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  dinsdag 21 maart 2023 | 15:31u

  Taco's

  Hoi Nicolle, Wat een leuk idee weer! Je hebt mij geïnspireerd! Ik ben er gelijk mee aan de slag gegaan. Leuke stukken voor in de winkel gemaakt. Ze gaan als zoete taco's :-) Met Fleurige groetjes Lucinda


  Lucinda Simons
  woensdag 08 maart 2023 | 10:23u

  Taco's

  Hoi Lucinda,

  Wat gaaf om al meteen zo een leuk resultaat te zien. Erg leuk om te horen dat ze goed verkopen. Daar doen we het ook voor. Ik denk dat ze ook leuk zijn met kerstmaterialen. Misschien iets om te onthouden. Ik denk dat je de les van april ook leuk gaat vinden, maar je moet nog even geduld ervoor hebben.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  dinsdag 14 maart 2023 | 15:27u