Niveau 3 - Inspirerend Bloemschikken (146)
 • Gratis proefabonnement (201)

 • Tip van de sluier:

  Een hele grote tafelkrans is prachtig om te zien, maar dan heb je wel een grote krans in huis en ze zijn vrij prijzig. Tijdens deze les laten we je een leuke andere optie zien, waarbij je toch een goede techniek voor de verkoop en het vervoer leert.

  Opmerkingen:

  Als je deze krans op een laag dienblad maakt dan kan hij ook goed als rouwkrans voor op de kist functioneren.

  Afbeeldingen

  IB-110 | Tafelkrans op zelfgemaakte ondergrond
  IB-110 | Tafelkrans op zelfgemaakte ondergrond
  IB-110 | Tafelkrans op zelfgemaakte ondergrond
  IB-110 | Tafelkrans op zelfgemaakte ondergrond
  IB-110 | Tafelkrans op zelfgemaakte ondergrond
  IB-110 | Tafelkrans op zelfgemaakte ondergrond

  Reacties

  Twee rouwkransen ineen

  Hoi Nicolle, Afgelopen week deze rouwkrans gemaakt met als blikvanger de rode rozen. De zalmkleurige trosanjers maken het lieflijk. Het uitgeblazen kaarsje in het midden staat voor de symboliek dat er een leven voorbij is. Het mag niet aan i.v.m. brandgevaar. Van een blok steekschuim repen gesneden zoals je ook adviseert. Ze vastgemaakt met een prikker en kling op de platte rieten mand. De buitenste ring is mijn zelfgemaakte Doornenkroon van Goede Vrijdag. De voorganger hoefde hem niet te hebben, wat ik begrijp. Ik wist er meteen een creatieve bestemming voor. Rouwen doet pijn, dus ook deze symboliek erin verwerkt. Heb jij nog tips: wat had ik beter of anders kunnen doen? Groetjes Monique


  Monique van der Gaag
  maandag 17 april 2023 | 15:58u

  Bloemenkrans

  Hoi Monique,

  Het is mooi hoe je de symbolen erin hebt verwerkt. Er zijn tegenwoordig ook mooie kaarsen op batterijen waar zelfs de vlam van wakkert., misschien iets voor de volgende keer. Lekte hij niet door op een rieten mand? Zelf zou ik hem zo op tafel leggen, het is alleen maar het idee dat het een rouwkrans is. Als je het er niet bij verteld kan het ook een tafelkrans zijn. Mijn tip...de dood hoort erbij, vier het leven ;-) en geniet van de bloemen.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  zaterdag 29 april 2023 | 15:20u

  Vierkante schaal met rode kaars met drie lonten

  Hoi NIcolle, 

  Flink bezig geweest met dit thema: lang gezocht naar die grote kaars met de drie lonten. En de schaal die ik had was vierkant, maar dat is niet meer zichtbaar. Ik heb wat spruitjes op een tandenstoker gezet en tussen de bloemen geprikt. Voor het speelse accent, dat vaak in mijn bloemwerk verschijnt. Graag hoor ik jouw suggesties. Dan kan ik verder groeien in dit mooie vak. Bedankt alvast. 

  Groetjes Monique

   


  Monique van der Gaag
  vrijdag 01 april 2022 | 22:52u

  Hoi Monique, 

  Ook van deze krans wordt ik vrolijk. Mooie harde kleuren. Spruitjes gebruik ik graag in een geboortekrans. Voor de nieuwe spruit. Leuk gedaan.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 07 april 2022 | 12:12u

  Waterschotel met krans en paarse kaars of Engelse drop

  Hoi Nicolle, 

  Zo blij ben ik met deze techniek: welke ondergrond ik ook heb, ik kan altijd een krans maken. Deze keer veranderde een waterschotel in een veelkleurige krans met kaars. Ik plakte een ronde spiegel in het midden. Dat geeft een mooi effect. (Ik kreeg gisteren een foto terug met in de spiegel het blije gezicht van de fotograaf weerspiegeld, heel grappig!)  

  Ik heb twee versies gemaakt:

  1. Met een paarse kaars in het midden.

  2. Met borrelglaasjes waarin Engelse drop.

  En daarom deed ik ook oranje rozen en roze tulpen in de krans, zodat bloemen en Engelse drop bij elkaar zouden passen. En natuurlijk nog meer symboliek verwerkt: paarsblauw en geel als verwijzing naar de vlag van Oekraïne. De krans was namelijk een cadeau voor een Oekraïnse moeder en haar twee jonge kinderen, die hier in het dorp bij een gastgezin verblijven....  Fijn om via de bloemen wat te kunnen doen. 

  Graag hoor ik jouw suggesties, waarvoor dank alvast. 

  Groetjes Monique

   

   


  Monique van der Gaag
  vrijdag 01 april 2022 | 22:32u

  Hoi Monique, 

  Dank je wel voor je foto's. Door de kleuren kan het bijna niet anders dat je er vrolijk van wordt ook in hele moeilijke tijden. Erg mooi geworden!

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 07 april 2022 | 12:05u

  Grote kaars en te kleine krans ...

  Hoi Nicolle, Zo leuk: iemand ruimde op en dacht aan mij met deze kleine krans. Ik zocht lang naar een grote kaars voor een kleine prijs. En vond zowaar eentje bij een voordelige drogist. Lang verhaal kort: ik moet gewoon zelf weer aan de bak! ;-) want dat is de beste manier. Wordt vervolgd. Dankjewel voor de inspiratie.... Groetjes Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  dinsdag 01 maart 2022 | 17:57u

  Tafelkrans in herfstkleuren

  Hoi Nicolle, een tafelkrans gemaakt in herfstkleuren op een spiegelblad.

  Erg leuk om te doen


  Willemien B
  maandag 26 oktober 2020 | 19:50u

  Tafelkrans in herfstkleuren

  Hoi Willemien,

  Dank je wel voor je foto! Leuk dat ik je heb kunnen inspireren en dat je krans zo mooi gelukt is.

  Het geeft een leuk effect op de spiegel. Ik ben alleen benieuwd of je hem zo ook water kan geven.

  Van deze mooie krans wil je natuurlijk lang genieten.

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 06 november 2020 | 12:22u

  Tafelkrans in herfstkleuren

  Hoi Nicolle,

  Dank voor je reactie.
  'k Had aluminiumfolie onder om de oasis gedaan en gaf het 's avonds steeds een beetje water en liet het op het aanrecht staan. 's Morgens kon ik het dan weer op de tafel zetten.
  Heb het vanmorgen net opgeruimd, was wel wat ingedroogd maar heeft ruim twee weken gestaan. Dus inderdaad veel plezier van gehad :)

   

  Groetjes Willemien

  Willemien B
  vrijdag 06 november 2020 | 16:04u

  Tafelkrans

  Dank je wel voor je reactie Willemien. Zo zie je maar met een beetje geduld en liefde kan je er lang van genieten.

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  zondag 15 november 2020 | 10:11u

  Paars, bordeaux en lila krans

  Hallo Nicolle, Deze keer geprobeerd om niet symmetrisch te werken. Ik was begonnen aan een andere opdracht, nl Tuintje als krans (Dutch garden) maar daar had ik niet voldoende paarse materialen voor. Dus dacht ik: Aha! In ieder geval is de krans wel paars. Ik heb er zelfs nog twee strikjes op draad in verwerkt... Een volgende keer stop ik er geen blad in. Alleen bloemen vind ik zo mooi en bijzonder. Heb je nog tips? Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  maandag 19 oktober 2020 | 18:33u

  Paars, bordeaux en lila krans

  Hoi Vlijtig Liesje,

  Een krans om vrolijk van te worden. Rijk met je groepen bloemen, die heb je ook mooi in balans gekregen. Zelf zou ik wel het groen erin laten, maar korter. Zo hou je het rose goed uit elkaar. Ik zou alleen je twee hoogtes eruit halen. Dan blijft hij rustiger en meer alzijdig.

  Groetjes
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  dinsdag 20 oktober 2020 | 12:35u

  Zo mooi!

  Hallo Nicolle, Zo mooi weer deze krans! Het lijkt me erg spannend om de zo zorgvuldig aangeleerde regels los te laten. En vriendin bracht uit haar tuin geknipte Hortensia voor me mee toen ze op de koffie kwam. Maar ik wil niet alleen een krans maken van de Hortensia, want het is ook heel fijn om in mijn Biedermeier bruidsboeket op draad te verwerken. Dus inspireerde je me tweemaal in één video-les, Nicolle! Dankjewel!! Ik gooi alleen de volgorde om: eerst krans, dan bruidswerk. Zo kan ik de bloemen tweemaal gebruiken. Jammer genoeg heb ik nooit zoveel bloemen over, maar ben al gewend om zo creatief mogelijk met mijn materiaal om te gaan. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Grtjs Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  zondag 11 oktober 2020 | 21:11u

  Krans

  Dank je wel Vlijtig Liesje.

  Ik zag je krans op Facebook al langs komen...hij zag er erg goed uit.

  Wat zal jij genieten van je herhalingsdagen en examen, want dan zijn alle materialen helemaal verzorgt.

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 19 oktober 2020 | 12:39u

  Zelfgemaakte krans op spiegel

  Hallo Nicolle, dankjewel! Natuurlijk plaats ik de foto van mijn bloemwerk ook nog hier. Want dit is de plek waar ik mijn techniek en inspiratie vandaan haal. Zowaar een schaal met spiegel kunnen vinden voor weinig. Ik heb dit arrangement als liturgische schikking gemaakt, passend bij het thema van 'Vergeven en vergeten' en daarbij de bloemensymboliek ingezet. Rode rozen voor de liefde en Hemelsleutel, Sedum zit er ook in. Verder Hypericum, dat bestanddeel is van een geneesmiddel dat mensen blij maakt. En hortensia vind ik een troostrijke bloem met zoveel overvloedige bloemetjes. Als kerkgangers langs lopen, kijken ze in de spiegel: dat past weer bij de bijbeltekst 'Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen'. Die tekst kwam in de overdenking aan de orde. Ik heb niet eerder zo'n mooi stuk gemaakt. Thnx voor de techniek, Nicolle! En ja, het verzamelen van materialen blijft een gebed zonder einde, om in dezelfde sfeer te blijven.... Omdat ik toch bij de dienst in de kerk ingeloot werd, kon ik de bloemen niet hergebruiken. Ik heb hortensia en rode gerbera bijgekocht voor een klein handgebonden bruidsboeket (niet op draad) maar mooi afgewerkt met rood lint. Eén van de gerbera's was geknakt, dus moest ik het handvat extreem kort maken. De ontvanger van het boeketje heeft dit niet gemerkt, maar was er blij verrast mee. Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  maandag 19 oktober 2020 | 17:28u

  Zelfgemaakte krans op spiegel

  Hoi Vlijtig Liesje,

  Dank je wel voor je foto's en uitleg...zo leer ik ook nog iets bij.

  Fijn dat je leuke bloemwerk een mooi plekje heeft gekregen en dat er een hoop mensen van kunnen genieten.

  Groetjes
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  dinsdag 20 oktober 2020 | 12:24u

  Toch symmetrisch

  Hoi Nicolle, Het blijkt héél moeilijk om de symmetrie los te laten, zag ik pas nadat ik de foto had gemaakt. Maar vandaag bezig geweest en nu is het wel gelukt. Foto van mijn paarse bloemwerk volgt. Al is het een mix geworden tussen Tuintje als krans én deze les, bedenk ik me nu. Grtjs Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  maandag 19 oktober 2020 | 17:32u