Tip van de sluier:

Een alzijdig arrangement, met alle materialen van een soort op één hoogte gebruikt. Dit wordt al snel erg groot en hoe je dan je arrangement het makkelijkste kan vervoeren wordt je allemaal uitgelegd in deze les.

Opmerkingen:

Een arrangement dat 'toont' en wat je uitstekend kan gebruiken voor zaalversieringen.

Afbeeldingen

VO-043 | Terrasschikking
VO-043 | Terrasschikking
VO-043 | Terrasschikking
VO-043 | Terrasschikking

Reacties

Terrasschikking

Hoi Nicolle,

Een terrasschikking gemaakt, de vorm is niet naar mijn zin, er was weinig keus qua bloemen, ik denk dat de keus van de wittecasters niet goed was, ik kon ze niet naast elkaar kwijt in de pot, of achteraf misschien beter een grotere pot gekozen, benieuwd naar jou oordeel

Groeten Manon Staal


Manon Staal
dinsdag 16 mei 2023 | 21:00u

Terrasschikking

Hoi Manon,

Voor een Terrasschikking zijn je materialen inderdaad erg lastig. Je ziet ook dat je soorten niet op één hoogte kan zetten zoals je Eustoma. Nou is hij als Terrasschikking misschien niet zo gelukt, maar je hebt een hele mooie alzijdige vaasschikking gemaakt! Een les die niet voorkomt bij de Vakopleiding, maar erg fijn dat je hem hebt gemaakt. Ik ben er zeker van dat als je materialen beter geschikt zijn en je vaas wat breder was geweest dat het wel een terrasschikking was geworden. Nu zie je goed dat je de twee stijlen heel goed me elkaar kan mengen en het een mooi resultaat geeft.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 28 mei 2023 | 12:51u

Terrasschikking

Hoi Nicolle Vandaag heb ik de laatste opdracht gemaakt van Niveau 2 de terrasschikking. Best nog wel lastig op zo.n klein schaaltje en omdat ik de geen Ruscus kon krijgen had ik de Cordyline gekocht ook omdat de rode bladkleur er wel mooi bij stond,maar eigenlijk zijn de takken te dik voor de oase . Ik hoop dat de schikking een beetje goed is gemaakt . De pot is antiek hij is zeker 40 jaar oud ,hij stond in de kelder bij mijn ouders en ik vondt het wel leuk om de pot te gebruiken als laatste opdracht . Ik ben 6 april 2022 begonnen aan Niveau 2 heb alle opdrachten gemaakt en hiermee heel veel geleerd ,dank je wel Nicolle voor de super goede rustige uitleg en misschien ga ik Niveau 3 nog wel een keertje doen . Groetjes Marjanne


Marjanne S.
zondag 12 februari 2023 | 18:07u

Terrasschikking

Hoi Marjanne,

Wat een prachtig stuk! Echt een mooie afsluiter! 

Wat leuk dat je dezelfde kleuren hebt kunnen vinden als op de pot.  Zoals vaak heb ik nog een paar tipjes... Je had ook één Codyline mogen gebruiken en ik denk dat je de Gerbera's iets meer in een driehoek kan steken zodat het geen rechte lijn meer is. De stappen tussen je Terrassen is prima! het was leuk geweest als je nog één soortje bloemen horizontaal zou hebben, maar ik weet uit ervaring dat dat erg moeilijk te vinden is. Hoe dan ook ...het is een mooi geheel geworden.

Heel knap van je dat je alle lessen van niveau 2 in minder dan een jaar hebt afgerond. Dan moet je toch echt wel discipline hebben. Ik hoop dat je iets leuks met je kennis kan gaan doen. Als je het wil, mag je ook bij ons examen komen doen en je diploma halen. Dan heb je twee herhaling dagen en één examen dag. Deze mogelijkheid wordt ook voor het grootste gedeelte vergoed door het STAP-Budget. Misschien iets om over na te denken. Hou er wel rekening mee dat de klassikale leerlingen alle onderwerpen in de klas gemaakt hebben en dan ook nog het thuis hebben geoefend om er beter en in te worden, maar ook om er snelheid in te krijgen. Kijk een op www.afterall.nl of als je vragen hebt, mag je ook altijd bellen. Als je lekker thuis door wil gaan denk ik dat je genoeg uitdagingen vindt op niveau 3. 

Voor nu ....jij ook heel erg bedankt voor je mooie arrangementen en je enthousiasme.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 13 februari 2023 | 15:59u

Terrasschikking

Hoi Nicolle, Dit is mijn terrasschikking geworden. Ik ben er erg blij mee. Ik had alleen de tape niet fijn zitten, daar had ik steeds ruzie mee, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Graag hoor ik van je wat je er van vind. Mvg. Marion


Marion van der Wal
woensdag 26 mei 2021 | 15:15u

Terrasschikking

Hoi Marion,

Dat heb je keurig gedaan. Het is al een hele opgave om zoveel verschillende bloemen en materialen bij elkaar te krijgen.

De spiraal en de afstand tussen je bloemen is keurig. Knap gedaan. Ik denk ook dat je het eerst als hand gebonden boeket hebt geoefend anders was het vast niet zo goed gelukt.  Misschien dat je bladrozet wat breed is, maar dat ligt aan de grote van je Fatsia. Ik hoop dat je er lang van hebt kunnen genieten.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 14 juni 2021 | 08:50u

Een praktische vraag: 5 emmers mee (welke grootte is handig?)

Hoi Nicolle, 

Een praktische vraag: ik kreeg tijdens het kopen van bloemen voor deze vakopleiding de tip van een bloemiste om tijdens het praktijk-examen zoveel emmers mee te nemen als ik arrangementen moet maken. Zodat ik per emmer de bloemen kan verdelen die ik nodig heb. Zo werk ik thuis eigenlijk ook altijd. Hier heb ik gewoon grote emmers met een doorsnede van 30 cm en 24 cm hoog. Die zijn eigenlijk te groot en te onhandig, want nemen veel ruimte in. 

Wat is een handige grootte en/of hoogte van de emmer? Ik heb al vaker ongelukjes gehad met vaas-achtige emmers die dan net op het verkeerde moment omvallen (in mijn gang). omdat de bloemen topzwaar zijn en de slanke vaas-emmer niet geschikt is. 

Als ik de maat weet, wil een bloemiste wel voor mij op de veiling kijken, of ze dit soort plastic bloemen-vaas-emmers (die zij in haar winkel ook gebruikt) kan vinden, die ik dan via haar kan kopen. Zou ideaal zijn. 

Ik denk aan  een doorsnede van doorsnede zo'n 18 cm en hoogte bijv. 26 cm? Wat denk jij, wat is handig? Ik hoor het graag. 

Bedankt en groetjes, 

Vlijtig liesje

 

 

Monique van der Gaag
vrijdag 15 januari 2021 | 19:20u

Sierlijk lineair met paarse gladiool en zilverkleurige distel

Hallo Nicolle, 

Sierlijk lineair met paarse gladiool en zilverkleurige Kaardebol is het geworden. Wel alzijdig, zodat de voorganger achter de liturgische Tafel ook wat moois had om naar te kijken. Echte Oasis gebruikt. Ik merk toch wel duidelijk verschil met de budget-variant die ik normaal heb. Oasis is veel steviger en neemt stukken meer water op. Heel fijn om mee te werken!

De Terrasschikking komt de volgende keer aan de orde. Lijkt me ook een heel mooi arrangement, dat toont. 

Heb je nog tips voor mij? 

Bedankt en groetjes Vlijtig liesje

 

 

 


Monique van der Gaag
maandag 30 november 2020 | 16:36u

Sierlijk Lineair

Hoi Vlijtig Liesje,

Sierlijk Lineair is hij zeker. Het is een leuk vaasarrangement geworden. Misschien had je nog wat blad onderin kunnen gebruiken, dan was het mos wat minder aanwezig. Tillandsia was ook leuk geweest. Knap van je dat je met zo weinig bloemen zo sierlijk kan werken.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 21 december 2020 | 15:38u

Dankjewel voor het compliment!

Hoi Nicolle, 

Dit vaasarrangement vond ik wel spannend om te maken: maar met zelfvertrouwen de paarse Gladiool in het steekschuim gestoken. In één keer goed. En bewust weinig bloemen gebruikt om de kracht van de zilveren kaardebol en de gladiolen goed te tonen. Het was voor de Adventstijd en het onderwerp was tamelijk droevig. Een verzetsheld werd herdacht. Tillandsia is voor mij eigenlijk niet te krijgen. Als ik het ooit zie, dan koop ik het groot in. 

Groetjes Vlijtig liesje

 

 

Monique van der Gaag
vrijdag 15 januari 2021 | 19:09u

Het kostbare groen. . .

Hallo Nicolle, Het inkopen van de bloemen gaat meestal goed en soepel. Het in huis halen van het blad is een verhaal apart. Ik draag een printscreen foto met me mee. Deze opdracht staat nog open. Ik ben er alleen in mijn hoofd mee bezig.... Zijn er evt nog alternatieven te bedenken voor het groen? Gelukkig heb ik klimop in de tuin. Dat houdt de moed erin. Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
maandag 10 augustus 2020 | 14:02u

Het kostbare groen...

Hoi Vlijtig Liesje,

 

Aan jouw lijstje kan ik niet zien welk arrangement het is en daardoor erg moeilijk om ander materiaal aan te raden.

7 ruscus (dit zal de grove zijn)... mischien Pinus? uit het bos.

6 Arrachniodes... Varens uit te tuin van de buren?

3 Hedera erecta ...Groene Brem uit de berm?

6 Fatsia... Hele grote hedera?

Galax...ook hedera

Denk ook eens aan rood of groen beukenblad groeit ook overal en aan de Laurierhaag die groeit ook overal.Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen.

Succes.

Groetjes
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 18 augustus 2020 | 14:28u

Groen van het bovenstaande arrangement

Hallo Nicolle, 

Het gaat om het groen dat bij deze les hoort. Inmiddels een andere bloemist aan mijn rijtje van bloemisten toegevoegd en mijn portomonnee getrokken. Nu heb ik wèl Fatsia-blad. Alleen nog geen Ruscus. Zucht. Maar zo is het leven: roeien met de bloemen die ik heb. Komt goed. 

 

Groetjes Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
maandag 30 november 2020 | 16:40u

Bericht op FB: groen gevraagd!

En Nicolle: nood breekt wet, dus vandaag een openbaar bericht op FB gezet of er nog lieve mensen in mijn dorp zijn, die mij een paar takjes groen uit hun tuin gunnen. Al twee mooie reacties hierop gehad (voor klimop en voor conifeer). Scheelt weer. Ik heb zelf een hele mooie snoeischaar, dus ik weet wel raad met een weerbarstige heg. Gratis groen: ik word daar erg blij van. Als beloning loof ik een chocolade letter uit van Santa Liesje, heel toepasselijk in deze tijd van het jaar...

Groetjes Vlijtig liesje

 

Monique van der Gaag
maandag 30 november 2020 | 16:47u

De beloofde 2e zijde. Groet, Leone

De beloofde 2e zijde. Groet, Leone


Leone K
zondag 12 april 2020 | 21:11u

Hoi Nicolle, Twee foto's van de terrasschikk

Hoi Nicolle, Twee foto's van de terrasschikking, zodat je meer dan één kant kan beoordelen. Improvisatie kwam erbij, want van de drie witte rozen bleken er twee de dag na aankoop -en ik aan de slag wilde gaan- al hun kopje te laten hangen. Germini's van hartbloem een plaatsje gegeven in de hoogte en van de callaplant de laatste drie bloemen als hart gebruikt. De Alstroemeria lijkt op 1 foto de holle lijn aardig te doorbreken, dat komt ook door de positie van de camera. Ben wel benieuwd hoe het staat als die bloemen open zijn gegaan. Maar doordat ik de schikking weggegeven heb, zal dat wel een vraag blijven, ha-ha. Groetjes, Leone


Leone K
zondag 12 april 2020 | 21:10u

Hoi Leone, Goed gedaan. De afstand van je materia

Hoi Leone, Goed gedaan. De afstand van je materialen en de de spiraalvorm zijn hartstikke goed. Het is jammer van de rozen, want nu mis je eigenlijk je derde hart. Dan was hij meer alzijdig. Tussen je Anthuriums had je iets meer ruimte kunnen laten, dan had je ook kleur horizontaal gehad. Dan nog 2 tipjes als je Gerbera mini zo lang en recht gebruikt hoef je ze niet op draad te zetten. Alleen als je de kop wilt buigen. Soms helpt het als je de rozen schuin afsnijd en in vochtig kranten papier draait.Als je ze dan een nachtje laat opzuigen trekken ze weer bij. Geniet van je mooie stuk. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 16 april 2020 | 13:28u

Hallo Nicolle, Na mijn mille Fleurs boeket handg

Hallo Nicolle, Na mijn mille Fleurs boeket handgebonden en boeket in gaas heb ik met dezelfde bloemen de terrasschikking gemaakt.


donderdag 26 maart 2020 | 17:33u

Hoi Ilona, Wat ben je toch Vlijtig :-) Knap dat j

Hoi Ilona, Wat ben je toch Vlijtig :-) Knap dat je bloemen dit allemaal overleven. Ook dit arrangement is je goed gelukt. De spiraal is er goed in te zien. Als je het op een schaal met voet had gebruikt dan was hij nog eleganter geweest en had hij nog mooier bij je huiskamer gepast. Heel knap van je gemaakt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 30 maart 2020 | 12:01u

Hallo Nicolle, ik wilde voor een verjaardag weer i

Hallo Nicolle, ik wilde voor een verjaardag weer iets nieuws proberen. Had de witte bloemen iets beter moeten verdelen. Ik wacht jouw reactie af.


maandag 21 december 2015 | 20:25u

Hoi Marianne, Het is een beetje lastig om te zien

Hoi Marianne, Het is een beetje lastig om te zien omdat er een plant achter staat. Ik denk wel dat je verdeling goed is. Je hebt gewoon meer wit dan rood. Ik zou wel de Alstroemeria en de Rozen hebben omgewisseld, omdat de Alstroemeria nog gaat groeien. Het is wel een leuk stuk geworden daar heb je vast indruk mee gemaakt. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 04 januari 2016 | 10:37u

Nog even een vraag: hoe komen de Galaxy blaadjes h

Nog even een vraag: hoe komen de Galaxy blaadjes hier in de schikking, het lijkt dat ze trapsgewijs komen te zitten en de twee Fatsia bladen recht boven elkaar, is dit zo, ik kan het niet zo goed zien. groetjes, Caroline.

maandag 30 maart 2015 | 20:57u

Hoi Caroline, Ja, trapsgewijs net als in je linea

Hoi Caroline, Ja, trapsgewijs net als in je lineaire vaas arrangement. Ze hebben ook veel van elkaar weg, deze is alleen alzijdig. Veel succes met maken. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 02 april 2015 | 13:56u

en nog een keer de terrasschikking, groetjes, Caro

en nog een keer de terrasschikking, groetjes, Caroline.


maandag 30 maart 2015 | 20:50u

Hoi Caroline, Het is je prima gelukt. Leuke afwis

Hoi Caroline, Het is je prima gelukt. Leuke afwisselende materialen heb je uitgezocht. Mooi resultaat. Groepje 3 had iets hoger mogen zitten en hou er rekening mee dat je Alstroemeria al snel groeit. Je bladrozet is prima zo. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 02 april 2015 | 14:02u

Hoi Nicolle, hier is mijn terrasschikking. groet,

Hoi Nicolle, hier is mijn terrasschikking. groet, Caroline.


maandag 30 maart 2015 | 20:47u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn terrasschikking. Ik heb

Hoi Nicolle, Hierbij mijn terrasschikking. Ik heb 2 fotos gemaakt zodat je kan zien dat hij alzijdig is. En nu heb ik de laatste les, les 42 gehad van de Vakopleiding. Ik heb ze allemaal stuk voor stuk gemaakt. Ik ben eind januari 2014 begonnen en nu dus de laatste les gemaakt. Veel dank Nicolle voor je duidelijke uitleg en dankzij het online bloemschikken heb ik mij toch de technieken van het bloemschikken eigen kunnen maken. Om mij nog verder te ontwikkelen en gewoon omdat ik bloemschikken zo ontzettend leuk vind ga ik nog even door. Groetjes, Rita


Toppie
zondag 04 januari 2015 | 22:21u

Hoi Rita, Dank je wel voor je leuke reactie. Je t

Hoi Rita, Dank je wel voor je leuke reactie. Je terrasschikking ziet er goed uit. Ik wens je heel veel plezier met Inspirerend Bloemschikken er staan nog leuke arrangementen op rol. We gaan elkaar zien met de Open Dag, dan maken we er een gezellige dag van. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 12 januari 2015 | 10:38u

En nog een foto. Groetjes, Rita

En nog een foto. Groetjes, Rita


Toppie
zondag 04 januari 2015 | 22:21u

En nog een foto! groetjes Jolanthe p. s. heb ook

En nog een foto! groetjes Jolanthe p.s. heb ook nog fotos bij les 5 en 7 gezet.


donderdag 25 september 2014 | 21:14u

Hoi Nicolle, deze was leuk om te doen. Gewoon je

Hoi Nicolle, deze was leuk om te doen. Gewoon je gevoel volgen. groetjes Jolanthe


donderdag 25 september 2014 | 21:12u

Hoi Jolanthe, Je gevoel volgen en een stukje meer

Hoi Jolanthe, Je gevoel volgen en een stukje meer ervaring maakt het steeds leuker. Het is een mooie terrasschikking geworden. Leuke materialen, als je nog 2 soortjes had gehad om nog 2 groepjes horizontaal te gebruiken, was hij alzijdig geweest. Je Gerberas mini hadden nog wel iets horizontaler mogen zijn. Probeer ze te gebruiken zoals ze groeien met hun kopje omhoog. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 02 oktober 2014 | 11:23u