Niveau 2 - Vakopleiding Bloemschikken (43)
 • Gratis proefabonnement (201)

 • Tip van de sluier:

  In deze les maken wij een Nederlands tuintje, oorspronkelijk bedacht door mijn vader, Theo Boerma. Ook dit is een lineair arrangement, maar het heeft meerdere hoogtepunten. Dit tuintje is langwerpig en wordt gemaakt op een table deco maxi.

  Opmerkingen:

  Het Tuintje kan worden gebruikt als tafelarrangement, maar is in het groot ook heel geschikt voor evenementen of als podiumversiering.

  Afbeeldingen

  VO-013 | Tuintje - in oasis table deco
  VO-013 | Tuintje - in oasis table deco
  VO-013 | Tuintje - in oasis table deco
  VO-013 | Tuintje - in oasis table deco
  VO-013 | Tuintje - in oasis table deco
  VO-013 | Tuintje - in oasis table deco

  Reacties

  Gezelligheid op tafel

  Tuintje op tabledeco groot gemaakt. Nou dat in een half uurtje tot een uur moet je hem wel afhebben is niet gelukt.. na 1 uur en 25 minuten heb ik hem met een zucht weggezet. Nadat ik de foto had geschoten zag ik dat mijn langste delphinium met de punt naar binnen gedraaid had moeten staan, terwijl ik toch zoveel mogelijk naar de top kijk met insteken. Nu zijn we 2 dagen verder en staat de Delphinium rechtop.. glukkig... terwijl ik dan zo bezig ben zie ik dit niet, maar op die foto viel het mij gelijk op. Die spiegel is dus nog niet zo'n heel gek idee.

  Er zit bolmos in verwerkt, houtschijfjes aan andere zijde tegenovergesteld, hedera in groepjes, arachniodes en eucalyptus. Lege stukjes oasis bovenop weggewerkt met ijslands mos. HIer en daar wat waxflower tussendoor. Aan de voorzijde 3 gerbera's, achterzijde 2 en een groepje Scabiosa bolletjes nog ergens in de hoogte.

   


  Dianne Gorlitz
  maandag 08 april 2024 | 08:28u

  Gezelligheid op tafel

  Hoi Dianne,

  Zeker in deze vrolijke kleuren is hij gezellig. In de klas hebben we nog even de puntjes op de i gezet en het komt vast helemaal goed tijdens je examen.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 19 april 2024 | 13:46u

  Ik weet het niet

  Tuintje op rechthoekig bord. Het ging mij voornamelijk om het werken met bolmos wat ik nog nooit gedaan had. Wat een crime is dat als je dat voor het eerst doet. Maar ik heb gewonnen ???? en heb er 4 in 2 groottes kunnen steken. De resten verwerkt van mijn markt verkoop dus al met al vind ik het eigenlijk een rommeltje zo. Er staat een amaryllisbol in (die moest ik echt kwijt) en de pistache is ook niet mijn ding voor dit stuk. Maar goed de oefening met bolmos is geslaagd! Groetjes! Dianne


  Dianne Gorlitz
  vrijdag 01 december 2023 | 11:36u

  Nicolle Boerma
  zondag 10 december 2023 | 11:46u

  Tuintje op schaal

  Hoi Dianne 

  Fijn dat het gelukt is met het bolmos. Het is echt een handigheidje. Pistasia is inderdaad wat rommelig in een tuintje. Nog wat bolmos en stenen bovenop geeft dan weer rust. Heel veel plezier en succes met de verkoop op de kerstmarkt.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  zondag 10 december 2023 | 11:45u

  Dom dom dom

  Moeten wel de foto's mee


  Adrie Kwint
  donderdag 26 oktober 2023 | 17:02u

  Tuintje op table deco

  Hoi Adrie,

  Natuurlijk wil ik je graag tips geven. Niemand is ooit uitgeleerd en we zijn allemaal beginners geweest. Sorry dat ik zo laat pas reageer. Het komt er niet altijd meteen van.

  Ik vind je tuintje erg leuk geworden. Het is altijd al een uitdaging om al je materialen bij elkaar te zoeken en dat is je ook al goed gelukt. Zelf zou ik verschillende bloemen in de hoogte niet bij elkaar gebruiken. Ik had met jouw materialen er vijf verschillende hoogtes van hebben gemaakt. Zo staan ze niet in de schaduw van elkaar en komen ze per soort mooi uit. Je mag dus meer dan drie hoogtes hebben en daar meer hartbloemen tussen gebruiken. Je ritme van je bladsoorten zit er ook goed in. Probeer ook daar zoveel mogelijk de soorten niet te mengen. Dan blijft het tuintje het rustigste.

  Ik ben benieuwd naar je volgende arrangement. Het is het makkelijkste als je de volgorde van de lessen van Niveau 2 zoveel mogelijk aanhoudt. De lessen worden steeds een beetje moeilijk en zo leer je het meeste. Veel plezier!

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 17 november 2023 | 17:11u

  Spannend

  Hallo Nicole Het is de eerste keer dat ik het advies vraagt. Vind het een beetje spannend. Zou je mij feedback willen geven? Groetjes Adrie van Os

  Adrie Kwint
  donderdag 26 oktober 2023 | 16:59u

  Mijn tuintje

  Hoi Nicole,

  Mijn tuintje en bijna alles komt ook uit mijn tuin.

  Groetjes Angela Smeets 


  Angela Smeets
  dinsdag 15 augustus 2023 | 21:40u

  Hoi Angela,

  Wat is het toch een mooie tijd met mooie materialen. Je hebt er een erg mooi tuintje van gemaakt! Je had de groepen in de hoogte iets zwaarder kunnen maken, omdat je onder ook veel en wat zwaarder materialen hebt gebruikt. Dan was je tuintje iets meer in balans geweest, maar je materialen heb je echt keurig verdeeld en mooi rustig gehouden. Je hebt vast lang kunnen genieten van je arrangement. 

  Groetjes, Nicolle 

  Nicolle Boerma
  vrijdag 01 september 2023 | 17:12u

  Hilde Luft-Feijer-Moorlag
  donderdag 22 juni 2023 | 14:37u

  Tuintje op table deco

  Hoi Hilde,

  Deze is ook weer prachtig! Jeetje zo te zien heb je heel veel bloemen gekocht en daar heel veel mooie en totaal verschillende arrangementen van gemaakt. Je hebt de smaak echt te pakken. Ook deze stijl ligt je erg goed. Hij ziet er keurig uit! Aan het resultaat te zien vind je het vast ook heel leuk om een tuintje te maken. Ik hoop dat je ondanks het weer er lang van kan genieten.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  zaterdag 24 juni 2023 | 18:34u

  Tuintje geprobeerd

  Hallo Nicolle

  tuintje eerst met klimop geprobeerd. Klimop werd een rommel de rest van het tuintje. De groepjes en het hoogteverschil lukte wel. Uiteindelijk alle klimop weggehaald en mos gedaan. Klimop werd chaos. Op zo'n smal stukje oase word de klimop een rommeltje. Foto's met klimop en daarna met mos. 


  Natasja Hoegee
  zondag 21 mei 2023 | 00:13u

  Klimop

  Nu begrijp ik het. Ik had bewust lichtgroen genomen vanwege de frisse kleur. Maar was inderdaad heel slap

  Natasja Hoegee
  zondag 28 mei 2023 | 18:26u

  Tuintje geprobeerd

  Hallo Nicolle,

  Tuintje eerst met klimop geprobeerd. Klimop werd een rommel de rest van het tuintje. De groepjes en het hoogteverschil lukte wel. Uiteindelijk alle klimop weggehaald en mos gedaan. Klimop werd chaos. Op zo'n smal stukje oase wordt de klimop een rommeltje. Foto's met klimop en daarna met mos. 


  Natasja Hoegee
  zondag 21 mei 2023 | 00:13u

  Tuintje

  Hoi Natasja,

  Wat een leuk en natuurlijk tuintje heb je gemaakt. Je zou het ook vegetatief kunnen noemen. De materialen gebruiken zoals ze in de natuur groeien. Dat je Hedera rommelig was geworden is omdat je blad te jong was. Je kan beter de donker groene gebruiken en ze op draad zetten. Dan straalt het rust uit. Ik vind het resultaat erg leuk ook met het mos, maar als je examen wilt doen dan is dit meer een Engelse Border dan een Nederlands tuintje. Hij zal nu wel goed in de smaak vallen, want de pluktuinen zijn helemaal in ;-)

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  zondag 28 mei 2023 | 14:47u

  tuintje

  Hallo Nicolle,

  Met dit weer had ik snel een leuk idee klaar. Heb spontaan een voorjaarstuintje gemaakt. Er zit van alles in en op. Diverse takjes, narcissen, hyacinten, blauwe druifjes, mos en om het alvast wat kleur te geven viooltjes. Laat het voorjaar maar komen.

  Groetjes Ineke


  Ineke Vink-Heuverkamp
  donderdag 09 maart 2023 | 08:23u

  Tuintje

  Hoi Ineke,

  Leuk dat ik je heb kunnen inspireren om een tuintje te maken met voorjaarsmaterialen. Op deze manier is het ook veel minder werk dan een tuintje op een tabledeco. Ik heb dit idee ook gemaakt in Niveau 3 les IB 030. Een hele andere techniek, maar je kan de regels die je leert bij deze les ook toepassen. Geniet ervan.

  Groetjes, Nicolle


  Nicolle Boerma
  dinsdag 14 maart 2023 | 15:40u

  Tuintje

  Hoi Nicolle,

  Een tuintje gemaakt samen met Carla, het op draad zetten.is wat meer werk maar wel leuk. Bol mos hadden we niet maar met wat we wel hadden dit tuintje gemaakt. Ik vond het heel leuk om te doen. groetjes Jacqueline


  Jacqueline van Berkel
  zondag 19 februari 2023 | 16:17u

  Tuintje

  Hoi Jacqueline,

  Net op het tuintje van Carla gereageerd. Ik had toen nog niet gezien dat jij hem ook had geplaatst. Ik vind ze heel erg leuk uitzien. Mooie kleurtjes en materialen hebben jullie bij elkaar gevonden. Alleen nog een tipje voor jullie alle twee... ik zou de hartbloemen echt tussen je hoogtes houden. Dan zal het in zijn geheel meer in balans zijn. Nu valt je groep van je Gerbera's en Ranonkels er voor het oog uit. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel en er iets aan hebt. Geniet nog van je tuintje, want hij zal nog wel even blijven staan.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  dinsdag 21 februari 2023 | 15:18u

  Tuintje

  Hallo Nicolle.

  Vandaag een tuintje gemaakt.

  samen met Jacqueline.

  hierbij mijn creatie.

  het op draad zetten van het groen is best een klus.

  het is wel heel leuk om te doen .

  Ik zie uit naar jouw reactie.

  hartelijke groet Carla.


  Carla de Jeu-Veen
  donderdag 16 februari 2023 | 20:01u

  Tuintje

  Hoi Carla,

  Wat is het een mooi en warm tuintje geworden. Het is zeker veel werk om alles op draad te zetten, maar wel een goede oefening. Als je het vaker doet, gaat het wel een stuk sneller. Je zal er zo wel lang plezier van hebben. In de winkels wordt dat natuurlijk niet meer gedaan, maar dan hebben ze meer ervaring. Voor tijdens een workshop is het wel leuk om ze dit ook te leren en wordt het resultaat ook veel mooier. Doe de groetjes aan Jacqueline en ik hoop haar werk ook nog te zien.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  dinsdag 21 februari 2023 | 14:40u

  Tuintje

  Hallo Nicolle,

  Gisteren lekker bezig geweest met een tuintje maken. Erg leuk om te doen. Veel werk al het blad op draad zetten. Gerbera's in de oase plaatsen vind ik lastig.

  Groetjes, Hettie


  Hettie Stemfoort-Vliek
  zaterdag 11 februari 2023 | 13:36u

  Tuintje

  Hoi Hettie,

  Wat een leuk tuintje is het geworden! Ik vind de kleuren en materialen keuzen echt heel mooi.

  Je blad heb je ook keurig verwerkt en verdeeld. Een hoop werk om alles op draad te zetten, maar goed voor de oefening. Ik heb wel een paar tipjes om de puntjes op de i te zetten. Ik zou je Salix (katjes) Rond naar binnen draaien, nu gaan ze van je bloemstuk weg. En ik zou je Dianthus en Gerbera's als hart gebruiken en dan de leuke druifjes in groepjes aan de buitenkant van je tuintje gebruiken. Nu zijn de bloemen zo zwaar aan de buitenkant. Waarschijnlijk vind je het dan ook makkelijker om je Gerbera's te gebruiken. Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb kunnen uitleggen. Anders hoor ik het graag.

  Geniet van je tuintje, want hij is erg leuk.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 13 februari 2023 | 15:36u

  Tuintje

  Hoi Nicolle,

  Ik heb een voorjaarstuintje gemaakt met witte druifjes ertussen, helaas kon ik niet aan ledervaren komen, dit opgelost met groen uit de tuin.

  Groetjes Manon Staal


  Manon Staal
  zaterdag 28 januari 2023 | 15:35u

  Tuintje

  Hoi Manon,

  Wat een geweldig tuintje heb je gemaakt! Door juist bloemen en materialen uit de tuin te gebruiken is deze stijl ontstaan. Vergeet de ledervaren maar ;-)

  Je hoogtes zijn keurig en speels en je bladrozet is echt heel netjes. Het enige wat ik er nog aan zou kunnen toevoegen is een bloemetje horizontaal zodat er daar ook kleur zit. Je zou je Chamelaucium (Waxflower) daar voor kunnen gebruiken.

  Ik hoop dat je er lang van hebt kunnen genieten.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 06 februari 2023 | 15:44u

  Tuintje op schaal

  Ha Nicolle,

  Ik had geen tabledeco dus heb een lange schaal gebruikt en die opgevuld met 2 blokken oasis.

  Helaas is het bolmos voor mij echt wat te duur dus heb hier gaulteria voor in de plaats gebruikt. De hederagroepjes komen hierdoor wat weg te vallen. De gaulteria was echt te groot, maar ik had weer te weinig hiervan om het om te wisselen met mijn hederablaadjes.

  Soms wilde ik dat ik in een bloemenwinkel mijn opdrachten kon doen... veel meer materiaal en soortjes voor het grijpen. Maar hier word je dan weer creatief van en goed in improviseren als je het niet bij de hand  hebt. 

  Het was weer leuk om te doen. Op naar een volgende les! Tot snel!

  HG Dianne 


  Dianne Gorlitz
  woensdag 04 januari 2023 | 15:54u

  Tuintje op schaal

  Hoi Dianne,

  Je hebt een heel mooi tuintje gemaakt! Leuk in je schaal. Doordat je verschillende foto's hebt gemaakt kan ik ook goed zien hoe je hem hebt opgebouwd. Dank je wel. Je hebt het keurig gedaan. Ik vind dat door je Eucalyptus dat je goed de verschillen van je bladmaterialen ziet. Zo komt het grijs ook erg mooi overal terug. Ik zou alleen de roosjes tussen twee hoogtes recht gebruiken en ik denk dat twee Gerbera's in je tuintje genoeg zou zijn. Nu trekken ze erg veel aandacht. Je hebt mooie spullen bij elkaar kunnen vinden. Ik vind de Chamelausium horizontaal ook erg leuk. Wie weet kan je nog eens tijd maken voor een stage plek. Dat zou wel makkelijker zijn.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 20 januari 2023 | 11:01u

  Liefdes tuintje

  Hoi!

  Dit is mijn allereerste bloemstuk ooit. 29 augustus ben ik van de partij. Ik heb mijn recente verloving als inspiratiebron gebruikt. De rozen heb ik gekregen ter felicitatie. De rest komt uit onze tuin.

  Voor het groen heb ik hedera en aardbeienblaadjes gebruikt. Vandaar de little touch van de aardbei.

  De hersenplant staat centraal vanwege de prolactinoom in mijn hoofd.

  Fijn weekend.

  Liefs,

  Lissy

   


  Lissy Snoey Kiewit
  zaterdag 13 augustus 2022 | 14:11u

  Een tuintje in mijn hart....

  Hoi Lissy,

  Wat leuk dat je alvast aan de slag bent gegaan. Het is fijn als je wat ervaring hebt voordat je aan de korte Vakopleiding begint. Je tuintje heeft je tafel echt mooier gemaakt. Leuk dat je jouw gedachtes achter het gebruik van de materialen erbij vertelt. Dat is heel leuk nieuws en heel vervelend nieuws, maar wie weet kan je tegen de tijd van je bruiloft zelf je bloemwerk maken. 

  Tot volgende week.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 25 augustus 2022 | 09:52u

  Erg blij mee!


  Lissy Snoey Kiewit
  zaterdag 13 augustus 2022 | 17:00u

  Tuintje

  Hoi Nicolle, Ik heb het tuintje gemaakt met als thema 'zomer '. De materialen die ik heb gebruikt komen allemaal uit mijn eigen tuin. Alleen de Montebretia past met de bloemkleur oranje/rood niet zo bij de rest maar voor de vorm vondt ik hem er wel bij passen . Verder heb ik ook nog drie grote strobloemen erin verwerkt ze vulde mooi de ruimtes op. Mijn man heeft de schijfjes hout gezaagd en hierna heb ik ze op een satéprikker gelijmd met het lijmpistool. Ik hoop dat ik het tuintje een beetje goed heb gemaakt met de vorm en de gebruikte materialen. Nicolle Ik hoor graag wat je er van vindt.


  Marjanne S.
  woensdag 20 juli 2022 | 21:22u

  Tuintje uit eigen tuin

  Hoi Marjanne,

  Wat een mooie materialen heb je in de tuin. Ik vind hem erg goed gelukt. De hoogtes en het ritme zit er goed in. Ook fijn dat je zo een handige man hebt. De schijfjes maken je tuintje nog interessanter en helemaal af. Ik hoop dat je er lang van hebt kunnen genieten.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  zaterdag 06 augustus 2022 | 16:01u

  Tuintje?

  tweede poging om fotos er op te zetten


  Joana B.
  dinsdag 05 april 2022 | 14:52u

  Tuintje

  Hoi Joana,

  Het is zeker een heel bloemrijk tuintje geworden. Als je de blad soortjes in meerdere kleine groepjes terug laat komen krijg je wat meer ritme en rust. Dit is een leuke tijd van het jaar voor tuintjes. Geniet er lekker van.

  Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 07 april 2022 | 14:15u

  Tuintje?

  Nog maals geprobeerd ,met het goede materiaal zou  het zeker wel gelukt zijn


  Joana B.
  dinsdag 05 april 2022 | 14:50u

  Tuintje op dienblad

  Hai Nicolle, Wat leuk om te maken! Ik heb een dienblad gebruikt dat ongeveer zo lang en breed is als de table deco maxi. Er zit veel tijd in. Regelmatig laten rusten, opnieuw kijken en voelen, en dan weer verder. De buitenste twee ranonkels steken stukje buiten dienblad, op draad gezet als een pollepel. Klopt het dat ranonkels dan kwetsbaarder zijn dan gerbera's, of ligt dat aan mij? Mos op draad zetten en naar binnen draaien vond ik lastig. Gelukkig had ik nog Trachelium om de plek in te nemen van gesneuvelde mosbolletjes :-). Benieuwd naar je tips &tops! Enne, hoe heet het hoogste materiaal? Groetjes, Alieke


  Alieke
  maandag 10 mei 2021 | 15:24u

  Tuintje

  Hoi Alieke,

  Wat een leuk tuintje heb je gemaakt. Ik kan ook wel zien dat het veel werk is geweest. Alle blaadjes netjes op draad. Veel werk, maar goed voor de oefening en zo blijft het mooi rustig. Ook je hoogtes zijn mooi prima gestoken.

  Ranonkels zijn in inderdaad veel kwetsbaarder dan Gerbera's en ze groeien nog een paar cm. Daarom zetten we ze meestal niet op draad en is het makelijker als je in de oasis voorsteekt. Komt er dan wel op neer dat je ze nooit als een pollepel kan buigen en ze dan het beste tussen je hoogtes omhoog kan gebruiken.

  Het bolmos zal makkelijker gaan als je het vaker hebt gedaan. Soms hebben ze ook geen wortels en dat maakt het nog lastiger. Dan kan je ze beter bovenop gebruiken en met haarspeltjes vast zetten.

  Je hebt het keurig gedaan. Ik hoop dat je er lang van kan genieten. Als de Ranonkels uitgebloeid zijn kan je ze makkelijk vervangen.

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  zaterdag 22 mei 2021 | 11:23u

  Mijn echt Nederlands Lente tuintje in mei

  Hoi Nicolle, Mijn echt Nederlands Lente tuintje in mei (leggen alle vogels een)! Super leuk om te maken en dit keer echt alles uit de tuin. Toch fijn om in de meivakantie een paar regen dagen te hebben :) Graag hoor ik wat je er van vindt. Groetjes,
  Simone (en tot snel)


  zaterdag 02 mei 2020 | 11:37u

  Joke tuintje

  hallo Nicolle, 

   

  Heel brutaal het tuintje geprobeerd. Mijn voorkeur blijkt het lineaire werk. De echium candicans werkte niet echt mee, en liet zijn hoofd hangen. Veel plezier met het maken. Graag wat tips. Groetjes Joke 

   


  dinsdag 23 maart 2021 | 18:12u

  tuintje

  Hoi Joke,

  Je bent heel creatief geweest met je tuintje. Leuk om te zien dat je zelfs met eitjes ervoor kan zorgen dat hij tweezijdig is.

  Je ritme en verdeling is ook goed gelukt. Misschien dat je blad wat groot is in verhouding. Je zou het ook korter kunnen maken door er lussen van te maken. Natuurlijk wel even vast zetten met een draadje voordat je hem erin steekt.

  Geniet van je leuke tuin.

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  zaterdag 27 maart 2021 | 13:29u

  Hoi Simone,

  Het is een heel leuk tuintje geworden, Geweldig dat je alles in de tuin hebt kunnen vinden. Je hoogtes en groepen zijn ook prima. Mooi rustige blad groepjes en ze sluiten netjes op je tafel. Ik zou alleen even dat horizontale takje (waarschijnlijk van de rododendron) eraf knippen en bij het groepje zetten. Nu hangt hij er erg buiten.;-) Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 04 mei 2020 | 11:58u

  Mijn reactie. . .

  Mijn tuintje, leuk om te maken en kan er lang van genieten... Lange schaal gebruikt en deze opgevuld met oasis.


  Linette v E
  dinsdag 21 april 2020 | 12:25u

  Hoi Linette,

  Wat een mooi en zoet tuintje heb je gemaakt. Ik zie al verschillende gelegenheden voor me waar hij mooi zou passen. Zoals een bruiloft of geboorteborrel. Je had wel veel materialen. Je zou met zoveel materialen je stuk nog langer kunnen maken. Dan had je ook plaats gehad om je hartbloemen rechtop te steken. Zo groeien ze ook. Geniet ervan.

  Groetjes,
  Nicolle

  Nicolle Boerma
  zondag 28 juni 2020 | 12:02u

  Hoi Nicolle, en een foto van mijn Bloementuintje

  Hoi Nicolle, en een foto van mijn Bloementuintje gezien vanaf de andere kant. Groet en fijne avond, Ine


  woensdag 15 april 2020 | 18:15u

  Hoi Nicolle, Dank weer voor de fijne uitleg. H

  Hoi Nicolle, Dank weer voor de fijne uitleg. Hierbij mijn Bloementuintje, wat een leuke om te maken! Ik had geen table oase, heb dus een schaal met blokjes oase gebruikt, maar dat ging ook prima. Groet, Ien


  woensdag 15 april 2020 | 18:14u

  Hoi Ine, Wat heb je een prachtige, warme tuin gem

  Hoi Ine, Wat heb je een prachtige, warme tuin gemaakt. Het afwisselen en gebruik van je bladmaterialen is echt heel mooi. Je hebt hem ook netje alzijdig gemaakt door je gerbera's aan twee kanten te gebruiken. Geniet ervan. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 16 april 2020 | 14:12u

  Hoi Nicolle, Hihi ga je gezellig met me mee, wan

  Hoi Nicolle, Hihi ga je gezellig met me mee, wandelen in mijn voorjaars tuintje? We hebben er ook iets van pasen in gezet. De veren was een noodoplossing want er waren plantjes gesneuveld. Ik hoor graag wat je er van vind. Hopelijk zijn de fotos duidelijk. Mvg. Marion


  Marion van der Wal
  dinsdag 25 februari 2020 | 18:29u

  Hoi Marion, Jouw tuintje ziet er veel gezelliger

  Hoi Marion, Jouw tuintje ziet er veel gezelliger en vrolijker uit dan mijn tuin. Leuke materialen heb je kunnen vinden. Je groepjes blad zijn ook prima verdeeld en sluiten mooi aan op je tafel. Ook je verschillende hoogtes zijn prima. Ik zou alleen volgende keer je rozen rechtop gebruiken en liever tussen je hoogtes. In de tuin groeien er ook bijna geen bloemen onder een boom. Je tuintje is vast nu nog mooier geworden nu de Narcissen zijn open gekomen. Geniet er lekker van. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  woensdag 26 februari 2020 | 14:37u

  Hallo Nicolle, Nogmaals mijn Nederlands Tuintje,

  Hallo Nicolle, Nogmaals mijn Nederlands Tuintje, nu zonder flits. Peertjes in wax, rode rozen, appeltjes, Waxflower tussen het groen en nog zoveel meer... Ik blijf ernaar kijken. Steeds zie ik weer iets anders. En het is allemaal leuk. Misschien iets te vol? Ik hoor graag je feedback weer. Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  donderdag 02 januari 2020 | 23:03u

  Hallo Nicolle, Mijn Nederlands Tuintje met flits

  Hallo Nicolle, Mijn Nederlands Tuintje met flits. Grtjs Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  donderdag 02 januari 2020 | 22:55u

  Hoi Vlijtig Liesje, Een tuintje om vrolijk van te

  Hoi Vlijtig Liesje, Een tuintje om vrolijk van te worden. Leuk gedaan. Je mos uit eigen tuin doet het prima. Die had je ook meer bovenop kunnen gebruiken, dan had je kabouter een pad gehad en had het iets meer rust uitgestraald. Wees ook niet bang om 2 Cordyline nog iets hoger bij elkaar te gebruiken. Je hebt veel onderin dan mag het ook best wat zwaarder boven in. Het is ook leuk om er over een paar weken nog eentje te maken met bolletjes. Ga lekker zo door. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 06 januari 2020 | 11:47u

  Dankjewel Nicolle, Goede tip van dat mos! Dat ga

  Dankjewel Nicolle, Goede tip van dat mos! Dat ga ik een volgende keer zeker uitproberen. Groetjes Vlijtig liesje

  Monique van der Gaag
  maandag 06 januari 2020 | 14:31u

  Hallo Nicolle, Hierbij mijn Nederlands Tuintje v

  Hallo Nicolle, Hierbij mijn Nederlands Tuintje vol exoten van boven. Wat een leuke opdracht. Het op draad zetten van het blad was wel even een klusje. Maar met een muziekje op de achtergrond vloog de tijd. Helaas geen bolmos en grijsmos kunnen kopen. Daarom een plak mos uit eigen tuin tot een bolletje gemaakt. Kwa alternatief voor het grijze mospad had ik voeringstof in paars of in zeeblauw. Precies de verkeerde kleuren dus. .. En met sisal kan ik nog niet werken: het springt alle kanten uit, behalve de goede. Graag een tip... Foto van voren volgt. Groetjes Vlijtig liesje


  Monique van der Gaag
  donderdag 02 januari 2020 | 22:53u

  En de bovenkant. Erg leuk om te maken.

  En de bovenkant. Erg leuk om te maken.


  dinsdag 29 augustus 2017 | 23:30u

  De andere kant

  De andere kant


  dinsdag 29 augustus 2017 | 23:27u

  Beste Nicolle, Vandaag heb ik het tuintje geoefend

  Beste Nicolle, Vandaag heb ik het tuintje geoefend. Groetjes Ireen


  dinsdag 29 augustus 2017 | 23:24u

  Hoi Ireen, Dat je het leuk vindt om te maken dat

  Hoi Ireen, Dat je het leuk vindt om te maken dat is wel te zien. Ik zou het niet beter hebben gedaan. Mooi gewerkt en hele mooie materialen uitgezocht! Als je nog meer Bramen zou hebben, mogen ze horizontaal ook nog op meerderen plekken terug komen. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 07 september 2017 | 12:03u

  Hoi Nicolle, Dat is nog eens een compliment :). D

  Hoi Nicolle, Dat is nog eens een compliment :). Dank je voor de tip, want het opvullen vind ik altijd een uitdaging. Groetjes Ireen

  donderdag 07 september 2017 | 13:09u

  Hoi Nicolle, ik heb nog eens het tuintje geoefend,

  Hoi Nicolle, ik heb nog eens het tuintje geoefend, ben benieuwd wat je er van vind. Groetjes Angelien


  zaterdag 14 mei 2016 | 12:48u

  Hoi Angelien, Je tuintje ziet er erg mooi uit. Le

  Hoi Angelien, Je tuintje ziet er erg mooi uit. Leuke materialen heb je kunnen vinden. De lijntjes en groepjes zijn prima. Volgende keer mag je alleen iets meer je hoogtes laten verschillen. In drie gelijke stappen naar je hart materiaal, dan worden je hoogtes meer bij de rest betrokken. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 27 mei 2016 | 15:37u

  Hallo Nicolle, bedankt voor de tip zal er de volge

  Hallo Nicolle, bedankt voor de tip zal er de volgende keer op letten. Groetjes Angelien

  vrijdag 27 mei 2016 | 19:38u

  Hallo Nicolle, . Hier nog een foto, het lukt me ni

  Hallo Nicolle, . Hier nog een foto, het lukt me niet om ze in de juiste richting te plaatsen, maar dit zal wel aan mij liggen. Hartelijke groetjes, Angelique


  zaterdag 20 februari 2016 | 08:33u

  Hoi Angelique, Ik heb Joop gevraagd om je foto go

  Hoi Angelique, Ik heb Joop gevraagd om je foto goed te zetten. Daar heeft hij meer verstand van. Wat een enig tuintje heb je gemaakt. Het lineaire ligt je dus ook prima. Ook je bladrozet en verdeling is keurig. Geniet ervan. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 26 februari 2016 | 16:22u

  Dankjewel Nicolle voor het recht zetten van de fot

  Dankjewel Nicolle voor het recht zetten van de foto en voor je compliment! Ik kan me er ook zo heerlijk in verliezen in dat bloemenwerk. Mooie job heb jij, je werkt er dagelijks mee!!

  vrijdag 26 februari 2016 | 17:09u

  Hallo Nicolle, . Mijn eerste tuintje, wederom leuk

  Hallo Nicolle, . Mijn eerste tuintje, wederom leuk om te maken. Heel anders maar zeker ook leuk en weer leerzaam. Ben benieuwd naar je mening. Hartelijke groetjes, Angelique


  zaterdag 20 februari 2016 | 08:29u

  Dit is mijn versie van het tuintje. De foto is een

  Dit is mijn versie van het tuintje. De foto is een beetje donker uitgevallen, ik hoop dat het duidelijk genoeg is. Rita


  zondag 06 september 2015 | 13:59u

  Hoi Rita, Leuk met de materialen ook uit de tuin.

  Hoi Rita, Leuk met de materialen ook uit de tuin. Je bladmaterialen ritme zit er goed in, mooi verdeeld. Alleen rechts zie ik nog je bakje :-). Als je de hoogtes iets meer naar buiten had gezet, had je iets meer ruimte voor je korte materialen gehad. Het zijn zulke mooie materialen dan komen ze nog beter tot hun recht. Hou in de gaten dat je hem niet éénzijdig maakt. Geniet lekker van je mooie tuintje. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 07 september 2015 | 09:23u

  Mijn tuintje van bovenaf gezien. Rita

  Mijn tuintje van bovenaf gezien. Rita


  zondag 06 september 2015 | 13:58u

  en van de bovenkant

  en van de bovenkant


  donderdag 16 juli 2015 | 14:42u

  Tuintje van de andere zijde

  Tuintje van de andere zijde


  donderdag 16 juli 2015 | 14:41u

  Hoi Nicolle, Vanmiddag bezig geweest met het tui

  Hoi Nicolle, Vanmiddag bezig geweest met het tuintje Gr Riny


  donderdag 16 juli 2015 | 14:40u

  Hoi Riny, Je tuintje is vrolijk geworden. Ook leu

  Hoi Riny, Je tuintje is vrolijk geworden. Ook leuk met je hoogtes gewerkt. Ik zou alleen de gerberas verder uit elkaar gebruiken. Misschien met je roosjes wisselen dan is ook je kleur verdeling mooier. Kom je hem nog een keertje maken met de Open Dag? Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 17 juli 2015 | 15:43u

  Ja zeker !

  Ja zeker !

  vrijdag 17 juli 2015 | 23:29u

  tuurlijk nog een van de bovenkant

  tuurlijk nog een van de bovenkant


  vrijdag 30 januari 2015 | 14:55u

  zo ga lekker door met de lessen, geniet er weer van

  zo ga lekker door met de lessen,geniet er weer van na een korte winterstop. Het tuintje was erg leuk om te maken en zie er heel veel mogelijkheden mee. groetjes lindy


  vrijdag 30 januari 2015 | 14:53u

  Hoi Lindy, Dank je wel voor je foto. Je hebt mete

  Hoi Lindy, Dank je wel voor je foto. Je hebt meteen het voorjaar in huis gehaald met je tuintje. Mooie kleurtjes en materialen heb je uitgezocht. Je verdeling kan iets beter. Zo zou ik de tulpen in de hoogte gebruiken tussen je drie hoogtes, ze groeien ook echt omhoog. (Dat zal je ondertussen wel hebben gezien) Dan zou je de Gerbera mini aan de zijkanten kunnen gebruiken. Geniet lekker van je tuintje. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 05 februari 2015 | 13:23u

  Rita, om je een beetje op weg te helpen. Een tuint

  Rita, om je een beetje op weg te helpen. Een tuintje met materialen uit de zomertijd. Gemaakt door een cursist van After All. Mooi tuintje, de Amaranthus (kattenstaart) in het midden had alleen een beetje meer op de ondergrond mogen aan sluiten. Veel plezier, Nicolle


  Nicolle Boerma
  dinsdag 05 augustus 2014 | 14:29u

  En hier het vooraanzicht. Jannette

  En hier het vooraanzicht. Jannette


  dinsdag 22 april 2014 | 22:35u

  Dag Nicolle, Het Hollands tuintje is een Paastuin

  Dag Nicolle, Het Hollands tuintje is een Paastuintje geworden.... De schaal was niet zo lang, dus drie hoogtes was wat lastig. Maar minder is ook niet mooi dus ik heb dat toch gedaan. Op het appelblad en lelie(?) na komt alles uit tuin en landgoed. Hartelijke groet, Jannette


  dinsdag 22 april 2014 | 22:28u

  Hoi Jannette, Wat heerlijk dat je al die material

  Hoi Jannette, Wat heerlijk dat je al die materialen om je heen hebt. Een tuintje kan ook vegetatief zijn (zoals het in de natuur groeit) dat is jou tuintje echt. Ik vindt hem mooi, maar moeilijk te beoordelen. Die van mij is strak en niet zo natuurlijk, met veel regeltjes. Jou tuintje is echt vegetatief. Misschien is deze schaal beter te gebruiken voor de les het tuintje op schaal. Geniet er van. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 25 april 2014 | 14:25u

  Hoi Nicolle, En het bovenaanzicht. Ik heb hem op

  Hoi Nicolle, En het bovenaanzicht. Ik heb hem op een langwerpige schaal gemaakt. Groetjes, Rita


  Toppie
  zondag 06 april 2014 | 15:20u

  Hoi Rita, Fijn dat je het tuintje leuk vindt om t

  Hoi Rita, Fijn dat je het tuintje leuk vindt om te maken, ook al is het veel werk. Het is ook meteen een goede oefening voor je draadtechniek en inzicht op je verdeling. Hij is leuk geworden. Als ik hem met jouw materialen had gemaakt dan had ik de Ornithogalum (zuiderwind lelie) lang gelaten. Die zijn slank en groeien, de Celosia kort omdat ze zo zwaar zijn en een mooie structuur hebben. Ook zijn de stelen van de Celosia snel slap. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 14 april 2014 | 10:36u

  Hoi Nicolle, Wat is dat leuk een tuintje maken.

  Hoi Nicolle, Wat is dat leuk een tuintje maken. Hij staat te pronken op mijn salontafel. Ik vind het ook leuk om de bloemen uit te zien komen! Groetjes, Rita


  Toppie
  zondag 06 april 2014 | 15:17u

  Het bovenaanzicht, Groet, Caroline.

  Het bovenaanzicht, Groet, Caroline.


  maandag 24 maart 2014 | 12:40u

  Hoi Caroline, Nou je bent meteen goed bezig. Je t

  Hoi Caroline, Nou je bent meteen goed bezig. Je tuintje ziet er keurig uit, mooi blad rozet. Ik snap pressies wat je bedoelt met je witte bakje wij hebben het ook jaren moeten doen met een witte table deco. Bijna niet weg te werken. Gelukkig maakt Oasis ze nu ook in het groen. Blijf lekker aan de slag. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 03 april 2014 | 11:38u

  Hallo Nicolle, na wat oponthoud weer aan de slag.

  Hallo Nicolle, na wat oponthoud weer aan de slag. Leuk zon tuintje. het bakje verf ik de volgende keer groen! Groet, Caroline.


  maandag 24 maart 2014 | 12:37u

  Even kijken of het nu lukt het bovenaanzicht. Gro

  Even kijken of het nu lukt het bovenaanzicht. Groetjes Jolanthe

  dinsdag 11 februari 2014 | 17:17u

  Met je bloemwerk gaat het gelukkig wel erg goed ;-

  Met je bloemwerk gaat het gelukkig wel erg goed ;-)

  Nicolle Boerma
  maandag 17 februari 2014 | 11:32u

  En het bovenaanzicht. Groetjes Jolanthe

  En het bovenaanzicht. Groetjes Jolanthe

  maandag 06 januari 2014 | 20:49u

  Hoi Nicolle, en bij deze mijn tuintje. Groetjes

  Hoi Nicolle, en bij deze mijn tuintje. Groetjes Jolanthe


  maandag 06 januari 2014 | 20:48u

  Hoi Jolanthe, Leuk tuintje! Je hoogtes zijn goed

  Hoi Jolanthe, Leuk tuintje! Je hoogtes zijn goed en je bladverdeling ook. Ik zie dat het wel moeilijk is om goede hoogtematerialen te krijgen. Veronicas kan je wel gebruiken als hoogte, maar ze zijn mooier als je het groen laat eindigen op de ondergrond (dus iets korter). Je had ze kunnen wisselen met je Asparagus. Voor de rest ziet hij er prima uit. Misschien kan je de foto van bovenaf nog een keertje opsturen, want die is niet helemaal goed gegaan. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 09 januari 2014 | 11:10u

  niet helemaal tuintje maar wel een beetje

  niet helemaal tuintje maar wel een beetje


  vrijdag 13 december 2013 | 23:16u

  Hoi Gerrie, Het is in ieder geval een leuk tafel

  Hoi Gerrie, Het is in ieder geval een leuk tafel arrangement geworden. Zo zie je dat je na de les, op je eigen manier wat je geleerd hebt kan gebruiken. Dat gebeurt ook in de bloemenwinkels. Als je examen wil doen zal je het wel nog even volgens de regeltjes moeten doen. Daarna heb je de vrije hand. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  donderdag 19 december 2013 | 11:23u

  En van bovenaf

  En van bovenaf


  Carla G
  vrijdag 25 oktober 2013 | 14:42u

  Hoi Carla, Erg leuk om te zien dat de les videos

  Hoi Carla, Erg leuk om te zien dat de les videos ook echt werken. Daar is geen twijfel over mogelijk als ik je tuintje zie. Kleur en materialen zijn smaakgevoelig. De verdeling en verhoudingen zijn allemaal prima! Goede materiaalkeuze. Door het vaker te doen kan je de puntjes nog iets meer op de I zetten. Daardoor wordt het gebruik van bv. je Arachniodes nog iets netter. Maak hem strakjes lekker nog een keertje met kerstmaterialen, ook erg leuk om te doen. Super, ga lekker door. Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  vrijdag 01 november 2013 | 14:41u

  Hallo Nicolle, mijn tuintje

  Hallo Nicolle, mijn tuintje


  Carla G
  vrijdag 25 oktober 2013 | 11:47u

  En bovenaanzicht. . .

  En bovenaanzicht...


  maandag 11 februari 2013 | 20:06u

  Leuk om te doen. . . Ik heb mijn tuintje op een lange

  Leuk om te doen...Ik heb mijn tuintje op een lange, smalle schaal gemaakt.


  maandag 11 februari 2013 | 20:05u

  Ziet er goed uit, Barbara! Het is een erg leuk sc

  Ziet er goed uit, Barbara! Het is een erg leuk schaaltje en in dit schaaltje hoef je ook niet zo veel Oasis weg te werken. Je bladrozet is mooi gelijk en rustig. Je had ook de fijne Ruscus er tussen kunnen gebruiken in plaats van in de hoogte. Fijne Ruscus is niet zo een mooi strak materiaal om een rechte lijn van te maken. Later wel leuk in de hoogte als een sierlijke lijn. Dan nog een tipje: Probeer volgende keer eens om je rozen bij elkaar te plaatsen tussen twee hoogtepunten. Zo krijg je meer die golfbeweging en een rustpunt. Straks is het ook weer een leuk tafelarrangement voor de Pasen met b.v. Forsythia in de hoogte en eierkaarsen in het hart. Geniet er van! Groetjes, Nicolle

  Nicolle Boerma
  maandag 18 februari 2013 | 11:00u