Tip van de sluier

Dit alzijdige arrangement hebben we 'Cascade' genoemd, omdat de materialen als een waterval langs de vaas hangen. Je mag het ook vrije stijl noemen. Niet alle arrangementen vallen echt in één stijl. Je zou dit arrangement ook een afhangende Biedermeier in groepen kunnen noemen. Het ligt er maar aan aan wie je het zou vragen. Het hoeft ook niet altijd maar in één hokje te passen. Belangrijk is dat het een goed verkoopbaar en mooi arrangement is.

Opmerkingen

Zeker als je dit arrangement nog groter en hoger maakt is het een geweldig en rustig stuk voor bijvoorbeeld de entre van een hotel of museum.

Afbeeldingen

IB-037 | Vaas Cascade - alzijdig
IB-037 | Vaas Cascade - alzijdig
IB-037 | Vaas Cascade - alzijdig

Reacties

Cascade

Dag Nicolle!

Ik weet niet zeker of ik het een cascade mag noemen. Eerst had ik met zonnebloemen, maar dat kleurde er niet mooi bij, nu is het dit geworden. Maar wel leuk om te doen. Ik hoor van je.

groetjes Marjan


Marjan Hamstra
dinsdag 26 juli 2022 | 18:02u

Vaas arrangenment

Hoi Marjan,

Deze les ging er ook over dat het niet altijd een stijl kan benoemen. Heb jij ook de les Cascade van Niveau-2 gevolgt? Die heeft veel meer regels, uitleg en daar heb je dan meer houvast aan.

Groetjes,  Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 18 augustus 2022 | 12:02u

Wauw!

Hoi Nicolle, wat een geweldig arrangement is dit! Ik heb daar ook een prachtige hoge vaas voor. Leuk! En nu ik meer ervaring heb, zie ik dat je bij dit arrangement verschillende technieken en stijlen gebruikt. Inspirerend!! Dankjewel weer. Binnenkort volgt vast een foto van mijn bloemstuk. Grtjs Monique

Monique van der Gaag
dinsdag 10 mei 2022 | 09:57u

Klein beetje cascade...

Hoi Nicolle, Dit is mijn eenzijdige (oeps) liturgische schikking geworden. Een stukje meetlint rechtsonder verwerkt als speelse decoratie naar de Bijbeltekst, die zondag aanstaande in de liturgie komt (Ezechiël 41:4, waar het over 'meten' gaat). Verder wilde ik gewoon iets moois en kleurrijks maken van sterke bloemen. Daarvoor oranje Speldenkussens (Leucospernum cordifolium) gebruikt, ook omdat ik een oranje pot had. En wat Craspedia. En één Fatsia-blad rechtop gezet. Het bleef toevallig staan, zoals ik wilde, wat fijn! Met Hedera het bladrozet gemaakt. Volgens mij kloppen de verhoudingen wel, kwa hoogte zeker. Kwa breedte, net aan. Ik had maar 3 Aspidistra-bladeren en verder geen hangende bloemen, dus wat minder cascade, helaas.... Fijn als jij er ook nog even naar kijkt: wat kan beter? Dankjewel, grtjs van Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
donderdag 12 november 2020 | 21:42u

Klein beetje cascade...

Hoi Vlijtig Liesje,

Je hebt een leuk stuk gemaakt. Ik zou het geen Cascade noemen, maar een eenzijdig stuk.

Langzamerhand ben je verschillende stijlen aan het samen voegen en daardoor krijg je jouw eigen stijl. Dat mag natuurlijk ook je kijkt naar de materialen en waar het komt te staan en dan maak je eigen keus.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 21 december 2020 | 14:44u

Leuk idee!

Hoi Nicolle, deze inspirerende video afgelopen zondag al bekeken: heel leuk. Ik zoek namelijk een schikking voor de kerk, die ik snel kan maken en die toch toont, zonder dat er veel bloemen in verwerkt worden. Wel een pompoentje. Komt goed. Zodra ik hem gemaakt heb, plaats ik hier weer een foto. Voor nu heb ik voorpret. En kan ik mijn tijd weer besteden aan de vakopleiding. Grtjs Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
dinsdag 10 november 2020 | 21:09u

Hier het boven aanzicht. Lia

Hier het boven aanzicht. Lia


maandag 15 september 2014 | 13:51u

Hoi Lia, Je (cascade) arrangement is prachtig! Ik

Hoi Lia, Je (cascade) arrangement is prachtig! Ik zag hem al op Facebook langs komen. Leuk dat je hem rustig hebt gehouden met je groepen, maar dan leuk speels met je grassen en Eucalyptus. Geniet er lekker lang van. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 23 september 2014 | 10:30u

Bedank voor de goede reactie, ga me nu verdiepen in

Bedank voor de goede reactie,ga me nu verdiepen in tafelarrangenenten,is voor een ladiesnight night, wel spannend hoor!! Heb fait nog nooit gedaan.

woensdag 24 september 2014 | 14:29u

Hallo Nicolle, Hierbij twee fotos van mijn cascad

Hallo Nicolle, Hierbij twee fotos van mijn cascade bloemstuk,hoor graag je mening. Groetjes Lia


maandag 15 september 2014 | 13:50u