Tip van de sluier:

De lineaire Vaas maken we tijdens de Vakopleiding Bloemschikken twee keer, omdat het een lastig onderwerp is dat zeker herhaald moet worden. In deze tweede les van dit onderwerp leer ik je over de Hogarth-lijn en zorgen we dat we andere materialen gebruiken dan bij de eerste keer.

Opmerkingen:

Dit arrangement kan van heel klein tot heel groot worden gemaakt, dus van woonkamer tot hotellobby.

 

 

Afbeeldingen

VO-012 | Vaasarrangement - lineair
VO-012 | Vaasarrangement - lineair
VO-012 | Vaasarrangement - lineair
VO-012 | Vaasarrangement - lineair

Reacties

Vaasarrangement

Hoi Nicolle,

Hier mijn vaasarrangement, ik wilde er 2 anthuriums insteken maar vraag me af of dit eigenlijk niet te groot is voor het stuk Ik had helaas geen grotere pot, misschien was de verhouding dan beter geweest ?

 

Groeten Manon Staal


Manon Staal
donderdag 16 maart 2023 | 17:11u

Lineaire vaas

Hoi Manon,

Je vaas ziet er erg mooi uit! Keurige lijntjes ook met je bladmaterialen. Je Anthuriums zijn inderdaad wat groot en hadden prima als hartbloemen gebruikt kunnen worden. Dan was daar meer aandacht na toe gegaan en was je holle lijn wat duidelijker gebleven. Misschien kan je dat alsnog doen, want hij staat er vast nog. Het leuke van Anthuriums is ook dat ze heel sterk zijn.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 20 maart 2023 | 14:24u

Vaasarrangement Lineair

Hoi Nicolle, Hierbij de door mij gemaakte vaas -arrangement . Heb andere materialen gebruikt. Vond het erg leuk om te doen. Kijk uit naar je reactie! Groetjes Jacqueline


Jacqueline van Berkel
maandag 20 februari 2023 | 11:06u

Vaasarrangement Lineair

Hoi Jacqueline,

Je bent goed bezig! Je Lineaire vaas ziet er goed uit. Je blad lijntjes zijn ook keurig. Ik zou alleen de Leucadendron nooit als langste bloem gebruiken. Hij is al er zwaar boven in en dan gaat de bloem ook nog open. Ik snap het wel, want het is natuurlijk zonde om zulke prachtige takken kort af te snijden. Ik denk dat ik met jouw materialen de Craspedia in de lengte had gebruikt, de taxus als tweede en dan de Leucadendron als derde hoogte. Als hij dan open komt, blijft hij in de holle lijn passen. In de winkel zou je hem zo waarschijnlijk beter zo verkopen, maar op je examen kan je beter van smal naar breed werken. Ik hoop dat je iets aan mijn tip hebt. Ga lekker zo door.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 21 februari 2023 | 15:51u

Vaasarrangement op schaal

Hallo Nicolle,

Hierbij mijn vaasarrangement op schaal.

Groetjes,

Hettie Stemfoort


Hettie Stemfoort-Vliek
vrijdag 23 december 2022 | 15:12u

Lineaire Schaal

Hoi Hettie,

Weer zo een mooi arrangement met leuke materialen. Bij je schaal heb ik eigenlijk dezelfde tips als bij je vaas. Er mag iets meer aandacht naar het hart komen. Met deze materialen zou ik de Gerbera's als hart bloem hebben gebruikt. De hoogte is prima en erg leuk. Ook de breedte en je blad lijnen kloppen. Als je je bloemen iets meer in één lijn gebruikt zal je arrangement iets meer rust krijgen. Bloemen materialen niet mengen is echt het verschil tussen lineair en klassiek. Ik hoop dat je weer iets aan mijn tips hebt. Ik ga nog snel even kijken naar de rest van je huiswerk. Je hebt goed je best gedaan!

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 29 december 2022 | 14:42u

Vaasarrangement op vaasje

Hallo Nicolle,

Hierbij een vaasarrangement op vaasje

Groetjes,

Hettie Stemfoort


Hettie Stemfoort-Vliek
vrijdag 23 december 2022 | 15:10u

Lineaire vaas

Hoi Hettie,

Wat een leuke materialen heb je kunnen vinden. Je ziet de holle lijn en de diagonale lijnen van de lineaire stijl al goed. Alleen wordt je oog niet echt naar het hart getrokken, omdat de Papaver niet zo opvalt als de roosjes. Nu is hij voor het gevoel wat zwaar in de hoogte. Als ik met deze materialen zou werken had ik de grassen als hoogste gebruikt en gezorgd dat je grootste roos in het hart zou zitten. Zo gaat je oog naar je bindpunt. Ik hoop dat je begrijpt wat ik probeer uit te leggen en dat je er iets aan hebt. Anders kijk nog even naar de uitleg. Dat de regels niet helemaal kloppen neemt niet weg dat ik het een hele leuke vaas vind. Echt een poepie.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 29 december 2022 | 13:16u

Mijn lineaire stuk

Hoi Nicolle,

Dit is het bij mij geworden.

Groetjes Laila 


Laila Marinus
woensdag 05 oktober 2022 | 15:40u

Lineaire vaas

Hoi Laila,

Dank je wel voor je foto van je lineaire vaas, één van de lastigste stijlen van de vakopleiding. Ik zie dat je de lijnen en verhoudingen goed hebt begrepen. Je vaas ziet er ook al goed uit, zeker voor de eerste keer.

Je hoogte is nog een beetje rommelig, maar dat komt ook door je materialen. Deze zou je nog wat strakker tegen elkaar kunnen steken en met een beetje geduld kan je de katjes misschien nog wat rechter masseren. De verhoudingen zijn prima.

Je bladrozet is ook keurig en leuk afwisselend. Hou alleen volgende keer het blad wat je gebruikt midden voor iets korter dan op de hoeken. Dan komt het niet zo op je af. Als laatste tipje...er mag iets meer ruimte tussen je Gerbera's, dan wordt hij nog iets eleganter. Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt voor de volgende keer.

Ga lekker zo door.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 08 oktober 2022 | 13:38u

Vaasarrangement liniear

Hoi Nicolle, De vaasarrangement liniear met s-lijn! De materialen die ik gebruikt heb komen bijna allemaal uit mijn tuin behalve de eucalyptus en appelblad niet . Het begin gaat bij mij meestal het beste maar dan loop ik een beetje vast met het opvullen van de lege stukjes oase. I.p.v taxus heb heide gebruikt en voor de galaxblaadjes heb ik blaadjes van de schoenlappersplant gebruikt! Bij de s-lijn heb cornus takken gebruikt en omwikkeld met glimmend wikkeldraad en aan de andere kant heb ik spirea bloemen eruit laten komen. Ik hoor graag wat je er van vindt . Groetjes Marjanne


Marjanne S.
zondag 03 juli 2022 | 14:04u

Lineaire vaas

Hoi Marjanne, 

Je hebt een keurige lineaire vaas gemaakt. Ik zie niet waar je vast loopt, want je Oasis is keurig weggewerkt.

Natuurlijk vult het ene groen wel makkelijker dan het ander. Als je Asparagus meijers in de hoogte hebt dan vult dat op de oasis natuurlijk sneller dan Heide, maar het is je toch gelukt.

Je Eucalypthus aan de voorkant had wat langer gemogen. Nu valt hij wat weg. Als je de Cornus nog iets meer op de hoek gebruikt krijg je ook nog iets meer diepte. Je hebt de lijn wel leuk  wel leuk terug laten komen zo. Het is een mooi stuk geworden. 

Groetjes, Nicolle 

Nicolle Boerma
vrijdag 08 juli 2022 | 15:46u

Nu met foto -aanpassing-


Alieke
woensdag 05 mei 2021 | 17:31u

Nu met S-lijn


Alieke
dinsdag 04 mei 2021 | 07:30u

Verhoudingen?

Voor m'n gevoel kloppen de verhoudingen niet helemaal. Kan het zijn dat de vlakken van Hortensiabladeren relatief te groot zijn? Of...? Groetjes, Alieke

Alieke
maandag 03 mei 2021 | 14:27u

Vaasarrangement

Ha Nicolle, Lekker geoefend, incl pollepel :-) Uit de tuin: bonte Euonymus + blad Sedum spurium (al slap) + blad Hortensia (ah verleppen). Van de vensterbank: Asparagus densiflorus. Leerzaam wat wel/niet sterk genoeg is. Uit de schuur: tonkinstokken. Uit de winkel: Gerbera's, Hypericum em lichtgroene schermen waarvan ik de naam niet weet? Hopelijk wordt je wijs uit de foto's. Ik zie weer uit naar je feedback!


Alieke
maandag 03 mei 2021 | 14:23u

Vaasarrangement

Hoi Alieke,

Wat heb je weer goed je best gedaan om zulke mooie materialen bij elkaar te zoeken. Materialen uit de tuin blijven langer mooi in oasis als je ze eerst goed op laten zuigen op water met snijbloemenvoedsel of  heestervoedsel. Probeer het maar eens uit, dan hoor ik graag je ervaring.

Aan je arrangement te zien snap je echt de regeltjes. Je Blad rozet is ook echt prachtig geworden. Ik snap wel dat je het gevoel hebt dat de verhoudingen iets beter kunnen. Dat komt omdat je hoogte iets hoger mag in verhouding met je horizontale lijn. Als je nog twee of drie stokken erbij steekt, denk ik dat je het kan zien.

Ook jouw derde horizontale gerbera steekt iets te veel naar voren toe. Als je hem rechts korter bij de andere twee steekt zal je een groot verschil zien. Nu weerhoud hij je zicht naar je hart. De S-lijn die je er later hebt bij gestoken maakt je arrangement helemaal af. Knap gedaan,

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
woensdag 05 mei 2021 | 11:04u

Aanpassing

Dank! De hortensiabladeren had ik met water+chrysal vooraf verzorgd. Maar, ik vermoed dat niet alle bladeren goed voorgestoken + weer afgesneden waren, een deel ervan is nl nog wel vitaal. Meer de hoogte erin voelt inderdaad beter! 2 stokken erbij gestoken. Over de gerbera: bedoel je het zo? Ook dit 'voelt' beter. Nu nét buiten potrand geplaatst. Of bedoel je dat ze alledrie in het hart moeten? Groen groetje, Alieke


Alieke
woensdag 05 mei 2021 | 17:30u

Lineaire vaas

Hoi Alieke,

Ik bedoel met de Gerberas eigenlijk de grootste in het hart de tweede lager en rechts van de hartbloem en de derde ervoor ertussen. Daardoor krijg je een driehoek. Nu komt je grootste naar voren toe en houd hij als het waren je zicht naar het hart tegen.

Een beetje lastig om zo uit te leggen. Ik hoop dat je mij begrijpt.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
zaterdag 22 mei 2021 | 11:11u

Hoi Nicolle, Voor de eerste keer een lineair vaa

Hoi Nicolle, Voor de eerste keer een lineair vaas arrangement gemaakt, bij de eerste productie had ik die dag ervoor de achillespees gescheurd. Gelukkig wel heb vaasje van je mogen ontvangen. Deze is ook weer erg leuk om te maken. Wel duidelijk zichtbaar (vind ik) dat ik in de hoogte niet de juiste, van smal naar breed, materialen had. Groet, Ine


donderdag 16 april 2020 | 17:16u

Hoi Ine, Het is een mooie vaas geworden. Je mater

Hoi Ine, Het is een mooie vaas geworden. Je materialen passen ook leuk bij de vaas. Je lijnen en stappen zijn prima. Ik denk alleen dat als je meer van je hoogste materiaal had gehad ( de groep dus groter maken) voor het oog de verhoudingen beter hadden geleken.

Nicolle Boerma
maandag 20 april 2020 | 11:56u

Ik zie wat je bedoelt, dank voor de tip! Groet, In

Ik zie wat je bedoelt, dank voor de tip! Groet, Ine

maandag 20 april 2020 | 23:36u

Linear vaas arrangement gemaakt voor moeders met d

Linear vaas arrangement gemaakt voor moeders met de pasen Had minder groen voorhande maar is toch aardig gelukt Foto's achterkant vergeten en heb hem al weggegeven .. Ga het vast nog een keer oefenen.


Linette v E
woensdag 15 april 2020 | 08:31u

Hoi Linette, Daar heb je je moeder vast heel blij

Hoi Linette, Daar heb je je moeder vast heel blij mee gemaakt. Het is een vrolijk en elegant stuk geworden. Hou volgende keer wel je verhouding horizontaal in de gaten. Maximaal de helft van de hoogte. Als ik jouw materialen zou hebben, dat zou ik gekozen hebben om de Zantedeschia in de hoogte te doen en je roosjes als hart. Dat was ook mogelijkheid geweest. Je hebt hele mooie materialen kunnen vinden. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 16 april 2020 | 14:02u

Mijn reactie. . .

Bedankt voor de tip!


Linette v E
dinsdag 21 april 2020 | 12:29u

Nog eens geoefend met de lineaire vaasarrangement,

Nog eens geoefend met de lineaire vaasarrangement, vind het steeds leuker worden


donderdag 19 maart 2020 | 17:46u

Hoi Louise, Goed gedaan! Zo zijn je verhoudingen

Hoi Louise, Goed gedaan! Zo zijn je verhoudingen ook veel beter dan in je boeket. Je horizontale tulpen zullen nu wel helemaal naar boven zijn gegroeid ;-). Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 20 maart 2020 | 16:44u

Hoi Nicolle, Dit is mijn lineaire vaas arrangeme

Hoi Nicolle, Dit is mijn lineaire vaas arrangement geworden. Graag hoor ik van je wat je er van vind. Mvg. Marion


Marion van der Wal
dinsdag 04 februari 2020 | 20:41u

Hoi Marion, Je lineaire vaas ziet er keurig uit.

Hoi Marion, Je lineaire vaas ziet er keurig uit. De afstand tussen de verschillende materialen zijn goed en ook heb je de holle lijn er mooi ingekregen. Leuk ook hoe je met je bladmaterialen hebt gewerkt. De enige opmerking die ik eigenlijk heb is die over je tweede Gerbera. Ik kan niet echt zien of je hem nou horizontaal wil hebben of hoger dan je hart. Als je hem lager bedoeld had dan mag hij meer op de hoek tussen je blad en lager dan je hart. Voor de rest is hij prima. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 24 februari 2020 | 12:23u

Hallo Nicolle, Hierbij mijn Lineaire Schikking i

Hallo Nicolle, Hierbij mijn Lineaire Schikking in Oasis. Niet (op tijd) aan de voorgeschreven materialen kunnen komen, waardoor ik mijn uitgebloeide Agapanthus uit mijn tuin heb gehaald om een lange rechte lijn te kunnen krijgen. Eén van de twee gerberas, die ik bij de bloemist kocht, stond al op draad. Grappig. Taxus uit mijn tuin gehaald. Kochia was niet verkrijgbaar, terwijl we nu al in de richting van kerst gaan. Ik improviseer bij t leven. De Zuiderwindlelie kreeg ik cadeau en verwerkte ik direct. Het bladrozet lukte beter dan voorheen. Ik heb natuurlijk al heel veel Biedermeiers gemaakt sinds de zomer. Graag je feedback, Nicolle en dankjewel alvast. Grtjs Vijftig liesje


zaterdag 23 november 2019 | 13:25u

Hoi Vlijtig Liesje, Je bent lekker bezig! Ik vind

Hoi Vlijtig Liesje, Je bent lekker bezig! Ik vind het goed van je dat je zo creatief bent met je materialen, daar leer je veel van. De uitgebloeide Agapanthus vind ik ook prachtig. Je had van mij zelfs de Ornithogalum mogen weg laten. Je lijnen en je blad materialen zijn ook goed. Je hoogte is ook goed je hebt drie keer aangehouden, maar dat hoeft niet altijd hoor. Ga ook een beetje op je gevoel af. Als je er eerst een lineair boeketje van maakt kan je kijken wat jij mooi vindt. Je gerberas zitten alleen nog niet helemaal op hun plaats. Je grootste hoort echt in het midden te zitten net boven je bindpunt en de kleinste mag iets meer ruimte krijgen en op de hoek. Hoi Patricia, Misschien vindt je het nu leuk om les 28 van Inspirerend Bloemschikken te gaan maken. Dat is ook een lineaire vaas, maar dan alzijdig en met kerstmaterialen. Een goede oefening en een prachtig stuk voor in huis met de feestdagen. Je kan de kleur ook eenvoudig aan passen aan jouw smaak. Ga lekker zo door. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 28 november 2019 | 14:45u

Dankjewel voor de complimenten, Nicolle, dat geeft

Dankjewel voor de complimenten, Nicolle, dat geeft de burger weer moed... En fijn ook, je feedback op de gerberas. Ik wist niet meer hoe ze precies geplaatst moesten worden. Lineaire schikking in vaas begint te wennen. Vind hem steeds leuker om te maken. Kortom: ik begin van de Lineaire Schikking te houden. Wel nog prille liefde, hoor.... Groetjes Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
vrijdag 29 november 2019 | 12:18u

Hoi Vlijtig Liesje, Dat is goed om te horen. Dat

Hoi Vlijtig Liesje, Dat is goed om te horen. Dat berichtje over les 28 was voor jou bedoeld hoor. Sorry dat er de verkeerde naam boven staat. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 09 december 2019 | 10:28u

Hoi Nicolle, De naam Patricia zei me niets, dus

Hoi Nicolle, De naam Patricia zei me niets, dus dacht ik dat het voor een andere cursist bedoeld was. Ik spring door de lessen heen, cluster wat al gelang mijn materialen. Ik ben benieuwd naar les 28.... Groetjes weer, Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
woensdag 08 januari 2020 | 20:30u

Hallo Nicolle, Achterzijde Lineaire schikking. . .

Hallo Nicolle, Achterzijde Lineaire schikking... Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
zaterdag 23 november 2019 | 13:02u

Hallo Nicolle, Hierbij mijn lineaire schikking v

Hallo Nicolle, Hierbij mijn lineaire schikking van boven. Er volgen nog twee fotos: van de voor- en achterkant. Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
zaterdag 23 november 2019 | 13:00u

Voorzijde

Voorzijde


donderdag 20 juni 2019 | 13:38u

Dat was de achterzijde

Dat was de achterzijde

donderdag 20 juni 2019 | 13:37u

Hoi Nicolle! Weer benieuwd naar jouw mening! Tot m

Hoi Nicolle! Weer benieuwd naar jouw mening! Tot mails! Groetjes Mirjam.


donderdag 20 juni 2019 | 13:36u

|Hoi Mirjam, Wat een mooi plaatje zo! Leuke mater

|Hoi Mirjam, Wat een mooi plaatje zo! Leuke materialen heb je gevonden bij je verfpot. Je Scabiosa in het hart staat ook er mooi bij. Je lijnen vorm en verhoudingen zijn prima. Je had je Aconitum ook iets langer kunnen laten en dan je Ornithogalum in een ander stuk kunnen gebruiken. Nu als je Alliums uit komen lijken die vormen erg op elkaar. Een erg leuk stuk zo. Goed gedaan. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 15 juli 2019 | 15:05u

Hallo Nicolle, Zie hier mijn lineaire vaas creat

Hallo Nicolle, Zie hier mijn lineaire vaas creatie. Erg lastig hoor! Ergens halverwege was ik de weg kwijt, dus de holle lijn is zeker rechts niet gehaald. Maar ik heb geprobeerd er toch een mooi iets van te maken. Groetjes Riet


dinsdag 27 november 2018 | 15:23u

Hallo Riet, Het is inderdaad een lastig onderwerp

Hallo Riet, Het is inderdaad een lastig onderwerp, maar ik vind hem wel mooi geworden. Hij had iets slanker gekund dan was je holle lijn beter zichtbaar geweest. Je lijntjes en en het gebruik van je materiaal is prima. Om hem echt goed te kunnen maken mag je deze stijl echt nog een paar keer proberen. De lineaire vaas is ook leuk om met kerstmaterialen te maken. Probeer dat eens. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 30 november 2018 | 15:11u

Hier de voorkant. van het lineair aragement.

Hier de voorkant.van het lineair aragement.


dinsdag 05 september 2017 | 19:52u

Hoi Nelleke, In het echt is hij nog mooier dan op

Hoi Nelleke, In het echt is hij nog mooier dan op de foto. Goed gemaakt! Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 07 september 2017 | 12:25u

Hier is het zij aanzicht.

Hier is het zij aanzicht.


dinsdag 05 september 2017 | 19:50u

Dag Nicolle, Ik heb je lessen Lineair bekeken ter

Dag Nicolle, Ik heb je lessen Lineair bekeken ter voorbereiding op een les lineair van een cursus die ik momenteel volg. Uiteindelijk was het daar de bedoeling een andere variant van het lineaire stuk te maken. Op de foto het voor-, achter- en bovenaanzicht van het stuk. Groet! Marcus


vrijdag 13 november 2015 | 21:37u

Hoi Marcus, Dank je wel voor je fotos. Leuk om je

Hoi Marcus, Dank je wel voor je fotos. Leuk om je resultaten te zien. Er zijn zoveel mogelijke varianten op de lineaire vaas. Heerlijk om te doen. Wel natuurlijk belangrijk dat je eerst de basis hebt meegekregen. Je vaasarrangement ziet er erg leuk uit. Mooi open, waardoor de materialen goed uitkomen. Van mij hadden alleen wat meer materialen wat krommer mogen zijn waardoor het iets sierlijker uit ziet. Met een beetje geduld en massage krijg je bloemen ook wel krom. Wat is je volgende opdracht? Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 16 november 2015 | 10:35u

Bedankt voor je commentaar Nicolle! Ik ga de linea

Bedankt voor je commentaar Nicolle! Ik ga de lineair zeker vaker maken, al was het maar om echt te snappen en te beheersen :) Komende maandag alweer les 10, de laatste. Op het Wellant in Houten. De kerst- of adventskrans. Ik ga voor de laatste en ben ter voorbereiding alvast jouw lessen daarover aan het bestuderen. Groet! Marcus

woensdag 18 november 2015 | 21:59u

Hoi Marcus, Een adventskrans is altijd leuk om te

Hoi Marcus, Een adventskrans is altijd leuk om te maken. Je kan hem op oasis of op een stro krans maken. Ben benieuwd naar je resultaat. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 19 november 2015 | 14:14u

Hallo Nicolle, ik heb een lekker bloemschikweeke

Hallo Nicolle, ik heb een lekker bloemschikweekend achter de rug, heel veel geoefend. Dit is het resultaat van de lineaire vaas. Groetjes, Rita


zondag 06 september 2015 | 13:57u

Hoi Rita, Lekker bezig! Je lineaire vaas is ziet

Hoi Rita, Lekker bezig! Je lineaire vaas is ziet er goed uit. Prima verhouding, Keurige lijnen, leuke materialen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 07 september 2015 | 09:15u

Een bovenaanzicht van de lineaire vaas.

Een bovenaanzicht van de lineaire vaas.


zondag 06 september 2015 | 13:55u

Hoi Nicolle, Hierbij stuur ik je het werkstukje

Hoi Nicolle, Hierbij stuur ik je het werkstukje van vaas lineair. Gr Riny


dinsdag 14 juli 2015 | 20:07u

Hoi Riny, Dank je wel voor je foto. Je lineaire a

Hoi Riny, Dank je wel voor je foto. Je lineaire arrangement past heel leuk zo bij het geheel. Ziet er goed uit. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 17 juli 2015 | 15:11u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn lineair bloemstuk Gro

Hoi Nicolle, Hierbij mijn lineair bloemstuk Groetjes tanja


zaterdag 28 februari 2015 | 15:07u

Mooi Tanja! Het lineaire bloemwerk gaat je goed af

Mooi Tanja! Het lineaire bloemwerk gaat je goed af. Ook de S-lijn zit er goed in. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 09 maart 2015 | 10:26u

weer een lineaire vaas, blijft nog steeds erg leuk

weer een lineaire vaas,blijft nog steeds erg leuk om te doen.


dinsdag 25 november 2014 | 18:48u

Hoi Lindy, Fijn dat je de lineaire vaas leuk vind

Hoi Lindy, Fijn dat je de lineaire vaas leuk vindt om te maken. Het is zeker niet de makkelijkste, maar je kan er zo veel mee. Hij ziet er keurig uit en wat heb je een leuke materialen uitgezocht. Geniet er lekker van. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 08 december 2014 | 11:50u

Hoi Nicolle, Hierbij mijn lineaire vaasarrangeme

Hoi Nicolle, Hierbij mijn lineaire vaasarrangement. Het "lineair" vind ik wel leuk om te doen (ik hoor weleens andere verhalen). Groetjes, Rita


Toppie
zondag 30 maart 2014 | 16:09u

Hoi Rita, Het is ook een poepie geworden! Het is

Hoi Rita, Het is ook een poepie geworden! Het is ook een moeilijke stijl, maar je kan er zo veel mooie dingen mee doen. Kijk maar eens bij Inspirerend Bloemschikken bij de les van de wijnkist. Dat gaat je ook zeker lukken. Je hebt het in je vingers. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 03 april 2014 | 12:05u

Hoi Nicolle, Bedankt voor je compliment. Wat bet

Hoi Nicolle, Bedankt voor je compliment. Wat betreft de les van de wijnkist heb je me wel op een idee gebracht. Mijn vader is deze maand jarig en misschien ga ik deze wel voor hem maken. Groetjes, Rita

Toppie
zaterdag 05 april 2014 | 11:36u

Hoi Nicolle, een lineair vaasarrangement, groetjes

Hoi Nicolle, een lineair vaasarrangement, groetjes, Caroline.


vrijdag 21 februari 2014 | 13:29u

Hoi Carolien, Jou lineaire vaas ziet er keurig ui

Hoi Carolien, Jou lineaire vaas ziet er keurig uit! De lijnen en en vorm zijn prima. Vond je het niet eng om de gerbera zo te buigen? Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 27 februari 2014 | 10:56u

Ja spannend moment dat buigen Nicolle!

Ja spannend moment dat buigen Nicolle!

vrijdag 28 februari 2014 | 20:04u

Hoi Nicolle, bij deze het vaasarrangement Lineai

Hoi Nicolle, bij deze het vaasarrangement Lineair. Ik vind dit leuk om te doen. Groetjes Jolanthe


maandag 06 januari 2014 | 20:44u

Hoi Jolanthe, Je lineaire vaas ziet er prachtig u

Hoi Jolanthe, Je lineaire vaas ziet er prachtig uit! Ik kan mij voorstellen dat je er van geniet. Leuke materialen heb je kunnen krijgen. Mooie verhouding en keurige lijntjes. 1 Tipje: Als je de maïs wat meer rechtop had gebruikt dan was je holle lijn iets mooier uitgekomen. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 09 januari 2014 | 11:16u

Hoi Nicolle, even ter info. De materialen lijst

Hoi Nicolle, even ter info. De materialen lijst is niet compleet bij deze lijst. Er staat nergens taxus vermeld. Gewoon even voor jullie info. Groetjes Jolanthe

woensdag 27 november 2013 | 16:19u

Hallo Nicolle, Vaas arrangement lineair Groetjes

Hallo Nicolle, Vaas arrangement lineair Groetjes Carla


Carla G
vrijdag 25 oktober 2013 | 14:46u

Hoi Carla, Het is een mooie lineaire vaas geworde

Hoi Carla, Het is een mooie lineaire vaas geworden. Je holle lijn en verdeling zitten er erg goed in! Het enige wat je zou kunnen verbeteren is aan de voorkant je Oasis iets beter weg werken (of je flitser van je foto toestel uitzetten. ;-) Fijn dat je ook over een tuin beschikt. Daar komen de mooiste materialen vandaan. Ik vind het een heerlijk tijd met alle herfstmaterialen. Al die warmen kleuren. Geniet er van. Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 01 november 2013 | 14:53u

Lineair blijf ik wel moeite mee houden. Eerste pog

Lineair blijf ik wel moeite mee houden. Eerste poging zie je hier!


maandag 11 februari 2013 | 20:04u

Hoi Barbara, Lineair is ook erg moeilijk. Je arra

Hoi Barbara, Lineair is ook erg moeilijk. Je arrangement ziet er wel erg goed uit. Je hebt een mooie holle lijn en een rustig geheel. Het lastigste om te vinden is een goed materiaal voor in de hoogte. Het beste is dan ook om die als eerste uit te zoeken en de rest erbij aan te passen. Ik vond het lineair in het begin niet leuk, maar dat kwam omdat ik het nog niet goed beheerste. Nu ik het veel maak en doe vind ik het ook veel mooier en zie de oneindige mogelijkheden. Dit is pas het begin. Ga dus lekker zo door. Veel plezier, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 18 februari 2013 | 10:32u