Tip van de sluier:

Je hoort het zo vaak: "wat is een plukboeket of een veldboeket?". Vaak is dit voor een klant en cursist onduidelijk. Tijdens deze les gaan we daar dieper op in en wordt het misschien voor jou ook duidelijker.

Opmerkingen:

Als je de korenschooftechniek goed onder de knie hebt dan kan je deze boeketten ook zeker maken.

Afbeeldingen

IB-106 | Veldboeket of Plukboeket?
IB-106 | Veldboeket of Plukboeket?
IB-106 | Veldboeket of Plukboeket?
IB-106 | Veldboeket of Plukboeket?
IB-106 | Veldboeket of Plukboeket?
IB-106 | Veldboeket of Plukboeket?

Reacties

Bloomon boeket


Natasja Hoegee
maandag 24 juli 2023 | 11:23u

Bloemen uit het veld

Hoi Natasja,

 Wat is het toch een mooi seizoen met mooie materialen! Aan de stelen in de glazen vaas te zien is het niet echt een boeket, maar heb je ze in de vaas geschikt. Bloomon staat vooral bekend om losse bloemen van elk soort één die rechtstreeks van de kweker komen. Volgens mij komen jouw bloemen uit een prachtige pluktuin. Je hebt er weer echt een plaatje van gemaakt. Op de een of andere manier komen er ook wat andere foto's bij, maar daar kijk ik langs ;-)

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 30 juli 2023 | 09:40u

Plukboeket


Natasja Hoegee
maandag 24 juli 2023 | 10:05u

Plukboeket

Hoi Natasja,

Dit is nog eens een echt plukboeket! Wat een mooie materialen bij elkaar. Heb je ze zo in de vaas gezet of de korenschoof techniek gebruikt?

 Ik hoop dat je er een tijdje van hebt kunnen genieten.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
zondag 30 juli 2023 | 09:19u

Wild boeket

Natasja Hoegee
maandag 24 juli 2023 | 12:07u

Boeket

Dag Nicolle

kan dit voor jou ook als boeket?

Groetjes

Kristin


Kristin M
maandag 15 mei 2023 | 22:39u

Reactie op reactie...

Hoi Kristin,

Als je een reactie op mijn reactie geeft zou je dat dan op onze site willen doen? Ik raak anders het overzicht kwijt.

Zo heb ik net je vraag gelukkig weer terug kunnen vinden over Inspirerend Bloemschikken. Je mag alle lessen volgen waneer je wilt en zo vaak als je wilt, maar bij Inspirerend Bloemschikken ga ik er van uit tijdens de lessen dat je al bepaalde technieken al beheerst. Er zijn ook totaal andere technieken en envoudige lessen bij, die je ook kan volgen zonder de vakopleiding. Bij niv.2 de Vakopleiding zijn de lessen echt zo opgebouwd dat het iedere keer lastiger wordt en kan je dan ook beter de les volgorde aan houden.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 08 februari 2021 | 17:24u

Boeket

Hoi Kristin,

Als het in de hand is gebonden is dan is het naar mijn mening een handgebonden boeket. Jouw vaas kan een parallel handgebonden boeket zijn, maar had zou ook een vaasschikking kunnen zijn. Ik vind het in iedergeval een hele leuke schikking. Die zou ik zo thuis neer zetten.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 08 februari 2021 | 14:20u

Boeket in blauw/wit met een zonnebloem

Hoi Nicolle, 

Heel graag ontvang ik jouw feedback op dit blauw/witte boeket met één zonnebloem. De bloemen zijn mooi, maar het boeket lukte niet goed. Wat ging hier mis? Zo fijn dat ik hier vragen kan stellen en tips kan krijgen. Alvast bedankt. 

Groetjes weer, 

Monique

 

 


Monique van der Gaag
vrijdag 01 april 2022 | 22:57u

Boeket

Hoi Monique, 

Ik vind er niks mis mee met je boeket. Mooie vorm die goed bij je vaas past en frisse kleuren. Misschien had jij meer dat soort boeket in je hoofd wat je nu veel ziet. Dan mis je eigenlijk een paar langwerpige bloemen. Nu is alles vrij rond en krijg je minder diepte. Dus lange bloemen lang laten en een paar zware ronde bloemen onderin om ruimte te krijgen.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 07 april 2022 | 12:18u

Zelfgeplukt veldboeket

Hoi Nicolle, Wat vind je van dit zelfgeplukte veldboeket? Ik werd er in ieder geval helemaal blij van. En vooral omdat ik de korenschoof-techniek inmiddels goed beheers, dankzij jouw geweldige lessen en mijn geduldige oefenen.... Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
maandag 28 juni 2021 | 13:13u

Oeps, geen touw in de Pluktuin!

Hahaha, je ziet het goed, Nicolle: zo'n ellendig elastiekje om de stelen. Ik had geen touw bij me. En in deze Pluktuin hadden ze alleen maar elastiek. Terwijl ik nooit meer elastiek gebruik. Sommige bloemenwinkels doen het wel, hoor. Niet mijn keus Grtjs Vlijtig liesje

Monique van der Gaag
maandag 05 juli 2021 | 21:12u

Zelfgeplukt veldboeket

Hoi Vlijtig Liesje,

Het boeket is prachtig! Wat is het toch een heerlijke tijd. 

Ik zie toch geen elastiekje? ;-) Bij zo een mooi boeket is natuurlijk touw of natuurlijke Raffia erg mooi.

Geniet er lekker van.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 05 juli 2021 | 08:40u

Boeket met Juffertjes in het groen en meer...

Hallo Nicolle, Vandaag had ik zin om een groot, luchtig boeket te maken in roze en blauw, de lievelingskleuren van een bevriend echtpaar, dat bijna jarig is. Ik heb 10 stelen Juffertjes in het groen gebruikt, 3 donkerpaarse Lisianthus, 8 roze Delphinium (er waren er 2 gebroken, maar ik kreeg ze met korting), 3 takken roze gipskruid en 1 roze Nerrine (die kreeg ik ook met korting, anders niet te betalen). Het boeket korenschoof gebonden uiteraard en de 'Blijft het staan-proef' gedaan. Heb je nog tips voor mij, wat kan beter? Groetjes Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
dinsdag 25 augustus 2020 | 18:40u

Prachtig Boeket!

Hoi Vlijtig Liesje,

Als je dit soort boeketten kan maken ... dan zit mijn taak als docente erop, wat betreft de korenschoof, verdeling en vorm. Deze mag je rustig in de bloemenwinkel vekopen. Gelukkig zijn er nog heel veel andere soorten en technieken die ik je nog kan leren.

Heel goed gedaan.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 27 augustus 2020 | 11:05u

Dankjewel voor de feedback!

Hoi Nicolle,

Wauw, wat een compliment! De korenschoof is de basis van alle boeketten. Heel fijn dat ik deze techniek beheers. Het is zo leuk om boeketten te maken! Nu met goede moed verder met al die andere soorten boeketten en technieken, die ik graag van jou wil leren. Dankjewel alvast. 

 

Groetjes 

Vlijtig liesje 

 

Monique van der Gaag
zondag 30 augustus 2020 | 14:40u

Boeket met Juffertjes in het groen en meer...

Hallo Nicolle, Vandaag had ik zin om een groot, luchtig boeket te maken in roze en blauw, de lievelingskleuren van een bevriend echtpaar, dat bijna jarig is. Ik heb 10 stelen Juffertjes in het groen gebruikt, 3 donkerpaarse Lisianthus, 8 roze Delphinium (er waren er 2 gebroken, maar ik kreeg ze met korting), 3 takken roze gipskruid en 1 roze Nerrine (die kreeg ik ook met korting, anders niet te betalen). Het boeket korenschoof gebonden uiteraard en de 'Blijft het staan-proef' gedaan. Heb je nog tips voor mij, wat kan beter?


Monique van der Gaag
dinsdag 25 augustus 2020 | 18:37u

De 3 tafel-plukboeketjes thuis

Hallo Nicolle, En zo zagen mijn drie pluk-boeketjes eruit toen ik ze thuis had gemaakt. Het was leuk en dankbaar om te doen. Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
zaterdag 22 augustus 2020 | 10:53u

Daar kunnen ze in heel veel landen jaloers op zijn! Heerlijk!

Nicolle Boerma
donderdag 27 augustus 2020 | 10:43u

Pluk-boeketjes voor op tafel

Hallo Nicolle, Zo leuk om zelf mijn bloemen te plukken, terwijl de bijen om mij heen zoemen in één van de vele pluk-tuinen in mijn omgeving! De boeketjes pasten in een limonadeglas of een klein karafje, wat heel toepasselijk was, omdat ze als tafelschikking dienden. Klaver, klaproos (nog in de knop geplukt), korenbloem, kamille, Cosmea, de zaaddozen van Juffertje in 't Groen, zonnebloem, dille en nog veel meer: geweldig gewoon. Heb je nog tips voor mij, zijn er dingen die beter kunnen? Ik hoor het graag. Dankjewel alvast. Het was een vrolijk etentje, gisteren. Ook door de kleurige bloemen. Ze waren laag genoeg om de ander aan de overzijde van de tafel te kunnen zien. Grtjs Vlijtig liesje


Monique van der Gaag
zaterdag 22 augustus 2020 | 10:48u

Pluk Boeketjes

Hoi Vlijtig Liesje,

Dit zijn pas echte Pluk Boeketjes!!! De enige tip die ik je nog kan geven is ...doe dit vaker, want de tijd dat dit kan is maar kort en daar moet je van genieten. Ze zijn echt heel leuk gelukt.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 27 augustus 2020 | 10:41u

Plukboeket?

Hoi Nicolle zou dit als plukboeket kunnen doorgaan? Ik had nog wat materiaal over en dacht:"ik probeer het even." Groetjes! Kristin


Kristin M
maandag 13 juli 2020 | 11:16u

Plukboeket?

Hoi Kristin, Zeker kan dit als plukboeket. Leuke materialen bij elkaar die in het zelfde seizoen groeien. Mooi speels en een goede techniek. Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
dinsdag 21 juli 2020 | 10:31u

Wat een prachtig boeket, Nicolle!!!

Oh, wauw! Wat een prachtig boeket, Nicolle!!!

Grtjs,
Vlijtig Liesje

Monique van der Gaag
maandag 01 juni 2020 | 02:06u

Misschien kan je nog op zoek gaan naar een andere pluktuin...

Dank je wel! Misschien kan je nog op zoek gaan naar een andere pluktuin waar je van te voren wel weet wat het gaat kosten. Ik heb verschillende (oud) cursisten die een pluktuin hebben en het met veel liefde doen.

Groetjes,
Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 15 juni 2020 | 09:30u

Dankjewel voor de feedback!

Hoi NIcolle, 

 

Het is toch wat met die Pluk-tuinen! Sommige zijn echt commercieel, terwijl er veel vrijwilligers rondlopen, die geen salaris krijgen. De boeketten zouden dus niet extreem duur hoeven zijn, met zoveel onbetaalde menskracht. Gelukkig een andere pluk-tuin gevonden, iets verder weg. Daar komen deze boeketjes vandaan. Bloemen zijn daar bijzaak. Ze richten zich meer op groenten en fruit. Ze vinden het leuk dat ik zo blij word van het plukken. Soms hoef ik maar 1,50 Euro af te rekenen. Soms mag ik de bloemen zelfs voor niks meenenen. Ik zal volgende week in ruil maar eens een pak gevulde koeken achterlaten voor zoveel bloemenpracht... En verder is het inderdaad een idee dat ik wat meer bloemen in mijn tuin ga zaaien, om daar dan te plukken. Goed plan. 

 

Groetjes weer, 

Vlijtig liesje 

Monique van der Gaag
zondag 30 augustus 2020 | 14:51u