Tip van de sluier:

Het is belangrijk om eerst je materialen goed te verzorgen, voordat je aan het maken van je bloemwerk gaat beginnen. Goede verzorging scheelt al gauw een dag of drie, vier in de houdbaarheid. Nicolle legt uit waar je allemaal op moet letten, hoe je de bloemen schoonmaakt, hoe je ze goed en veilig afsnijdt, enzovoort.

Opmerkingen:

Deze les is een must voor iedereen die professioneel met bloemen om wil gaan.

Afbeeldingen

BG-001 | Verzorging van materialen
BG-001 | Verzorging van materialen

Reacties

Bedankt echt leuk!

Zoveel goede tips, heel blij mee!

Christie
woensdag 27 september 2023 | 20:35u

Hoi Christie,

Graag gedaan. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
vrijdag 29 september 2023 | 23:27u

Bedankt echt leuk!

Zoveel goede tips, heel blij mee!

Christie
woensdag 27 september 2023 | 20:35u

temperatuur om bloemen te bewaren

hoi Nicolle,

 

Op welke temperatuur bewaar je bloemen best buiten de koelcel? Het aanschaffen van een koelcel is eigenlijk enkel nodig als je veel verkoopt, maar niet alles in de winkel kwijt kunt, om je voorraad in te bewaren. Of heb ik dit verkeerd begrepen?

 

Wendy Spierts
zondag 11 september 2022 | 13:56u

Hoi Wendy,

Hoe koeler, hoe langer ze goed blijven. Dat geld voor in de winkel, maar ook in de woonkamer. Dat was met de afgelopen zomer zeker niet eenvoudig. In de winkel probeer je dus een lage temperatuur te krijgen, maar je moet er ook nog in kunnen werken. Een graag of 18 zou dus erg fijn zijn. In de koelcel is de temperatuur het beste tussen de 4 en 7 graden. Als je winkel erg warm is kan je dan ook beter een gedeelte van je bloemen in de koelcel bewaren, ook het groen in dozen is in de koelcel beter houdbaar.

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt. Mocht je echt veel willen leren voordat je een jouw eigen bloemenwinkel wilt starten, raad ik je aan om bij de theorielessen te gaan kijken. Daar kan je heel veel vinden.

Groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
maandag 12 september 2022 | 12:11u

Hoi Nicolle, Fijne tips! Bedankt! Nog een vraag:

Hoi Nicolle, Fijne tips! Bedankt! Nog een vraag: Kun je alle soorten bloemen in plastic/zink/ander materiaal, emmers bewaren? Ik hoor het graag van je. Hartelijke groet, Mirjam.

maandag 17 juni 2019 | 12:03u

Hoi Mirjam, Ik raad zinken emmers af om je bloeme

Hoi Mirjam, Ik raad zinken emmers af om je bloemen in te zetten. Daar kunnen de meeste niet tegen. Als je ze erg mooi vindt kan je wel een plastiek emmer erin zetten. Je moet je emmers ook iedere keer goed schoon kunnen maken met een druppel chloor en daarna goed uitspoelen. groetjes, Nicolle

Nicolle Boerma
donderdag 20 juni 2019 | 12:01u

Ow, jammer! Vind ze idd heel mooi en was al aan he

Ow, jammer! Vind ze idd heel mooi en was al aan het verzamelen! Goed dat ik het toch even gevraagd heb, dan ga ik ook maar plastic voor erin verzamelen. Bedankt! Groet Mirjam.

zondag 23 juni 2019 | 17:42u

Hartelijk dank. Heb net een bloemschikcursus gevol

Hartelijk dank. Heb net een bloemschikcursus gevolgd. Helaas aan dit soort tips is nauwelijks aandacht besteed! k Ben nu al nieuwschierig naar les 2.

donderdag 22 december 2011 | 10:53u