Tip van de sluier:

Deze krans is gewikkeld op stro. Door hem alzijdig te wikkelen en hem op een houder te plaatsen creëer je een modern stuk, dat je voor verschillende feestdagen kan gebruiken.

Opmerkingen:

Voor de Kerstdagen kan je kant en klare kransen kopen en er op deze manier snel je eigen draai aan geven.

Afbeeldingen

IB-103 | Voorjaarskrans
IB-103 | Voorjaarskrans
IB-103 | Voorjaarskrans
IB-103 | Voorjaarskrans

Reacties

Krans voor Oekraïne-wake

Hoi Nicolle, Wat een prachtige krans van je Oekraïnse cursiste. Dankjewel voor het delen. Gisteren deze gemaakt voor de Oekraïne-wake vandaag. Nu de Blauwe Druifjes gecombineerd met narcisjes. De rozen los ingestoken, die zal ik straks even vervangen. Heb je nog een tip voor de rozen, want ook dit is een strokrans. Dankjewel en groetjes, Monique


Monique van der Gaag (voorheen Vlijtig liesje)
donderdag 21 april 2022 | 08:02u

Krans

Hoi Monique  

Je krans is goed gelukt. Iets moois voor zo iets verschrikkelijks. Mischien kan je meer lint gebruiken inplaats van de roosjes. Of steekbuisjes plaatsen met bijvoorbeeld gele tulpen of blauwe Annemonen.

Groetjes, Nicolle 

Nicolle Boerma
zaterdag 30 april 2022 | 10:22u

Vredeskrans met Blauwe Druifjes

Hoi Nicolle, wat een leuk idee weer! Bij het wikkelen had ik het gevoel 'van de verkeerde kant aan het wikkelen te zijn'. Wel het klosje draad van binnen over de krans naar buiten. Er zat nogal tijdsdruk op het maken van deze krans, ik begon rechts en legde steeds bij. Het voelde tegendraads. Ik zal de les nog eens bekijken. Ik heb een beetje geïmproviseerd met mijn materialen: olijftakken met coniferengroen gemengd. Want ik wil nóg een krans maken en niet al mijn olijftakken in deze stoppen... De Blauwe Druifjes had ik al ruim een week in huis, dus ze zijn al aardig groot gegroeid. Iets te groot, maar ja. Deze keer wél wikkelband om de strokrans gedaan. Binnenkort is er een wake voor Oekraïne in mijn kerk en ik ben gevraagd om de bloemen te verzorgen. Ik dacht meteen aan zoiets als dit met die bolletjes. Als ik dan narcisjes neem voor geel en Blauwe Druifjes voor blauw heb ik de juiste kleuren. Dankjewel voor je inspiratie. En heel graag hoor ik je feedback op dit bloemwerk! Groetjes Monique


Monique van der Gaag (voorheen Vlijtig liesje)
dinsdag 05 april 2022 | 23:27u

Gewikkelde krans

Hoi Monique, 

Je krans is echt mooi geworden.De kleur van de olijftakjes past echt mooi bij de druifjes. Ik heb een foto bijgevoegd van een klasiekale cursiste. Zij is van oorsprong Oekrainse en heeft al tientallen kransen gemaakt en verkocht om Oekraïne te steunen. Misschien kan zij je nog inspireren. 

Groetjes, Nicolle 


Nicolle Boerma
maandag 11 april 2022 | 22:22u