16. STAP-budget

Kan ik STAP-budget aanvragen voor onlineBloemschikken.nl?
 

Wat houdt het STAP-budget in?

Het STAP-budget is een overheidssubsidie, die met name in het leven is geroepen voor mensen die graag een professionele opleiding willen volgen, maar deze niet of niet zo goed zelf kunnen bekostigen. Het is wel de bedoeling dat de subsidie wordt gebruikt in het kader van potentiële verbetering van de arbeidsmarktpositie van de cursist. Met andere woorden: de verwachting is dat de cursist zich met de gevolgde cursus of opleiding een (betere) positie op de arbeidsmarkt kan verwerven. Dus een baan vinden doordat de cursist is geschoold, of een beter betaalde baan vinden doordat de cursist is geschoold, om- of bijgeschoold.
 

Jazeker, je kunt STAP-budget aanvragen!

De opleidingen van After All zijn allemaal goedgekeurd voor het STAP-budget, dus ook onlineBloemschikken.nl. Daar hoort een klein stukje aanvullende informatie bij. STAP-budget is niet toegestaan voor abonnementen en lidmaatschappen. Dat betekent dus dat je geen STAP-budget kunt aanvragen voor onze lidmaatschappen Niveau-1, Niveau-2 en Niveau-3, omdat lidmaatschappen nu eenmaal een doorlopend karakter hebben. Hoe je dan wél STAP-budget voor onlineBloemschikken.nl kunt aanvragen lees je hieronder.
 

Hoe werkt dat dan?

Je kunt STAP-budget aanvragen, wanneer je dat doet via onze website www.afterall.nl. Daar bieden we de drie hierboven genoemde Niveaus aan voor een periode van 12 maanden. Daarna stopt de toegang tot de online lessen van het gekozen Niveau. Lees de informatie op de website, of bekijk het pdf-document, dat je ook kunt downloaden en eventueel kunt afdrukken. We vertellen je daar precies hoe het werkt.
 

Welke online opleidingen komen in aanmerking?

De drie online opleidingen die in aanmerking komen, staan op de website www.afterall.nl. Klik op een directe link hieronder om de details van de gekozen opleiding te bekijken. Je kunt je daar direct inschrijven als je dat wilt. Kijk daarbij wel even goed naar de startdatum (zie hieronder). Je kunt ook het overzicht van al onze opleidingen bekijken op deze pagina.

Starten wanneer je wilt

Het behoeft geen uitleg dat onlineBloemschikken.nl een, jawel, online opleiding is. En een online opleiding kun je op ieder moment starten, dat is het fijne ervan. De regeltjes van het STAP-budget maken het echter wat ingewikkelder dan nodig is, naar onze bescheiden mening. Eén van die regeltjes zegt dat je pas minimaal vier weken (28 dagen) na aanvraag cq. goedkeuring van je STAP-budget aan je opleiding mag beginnen. Waarom makkelijk doen als het moeilijk ook kan, nietwaar?
 

Flexibele startdatum

We hebben voor onlineBloemschikken.nl een flexibele startdatum bedacht, speciaal voor STAP. Dat betekent dat je op elk door jou gekozen moment kunt inschrijven voor onlineBloemschikken, maar wel via de website www.afterall.nl. De officiële startdatum schuift steeds vooruit, waarbij rekening wordt gehouden met de aanvraagperiodes van het STAP-budget.
 

Niet gelukt? Over 2 maanden weer proberen!

Is het je niet gelukt om STAP-budget te bemachtigen? Probeer het dan over twee maanden opnieuw! Dat kan en dat mag! Je dient dan wel even contact met ons op te nemen. Waarom? Omdat wij je dan kunnen loskoppelen van de cursus onlineBloemschikken waarvoor jij je hebt ingeschreven. Daarna kun je je opnieuw inschrijven, zodat je een nieuwe startdatum toegewezen krijgt. Deze startdatum staat op het STAP-aanmeldingsbewijs dat je van ons direct na inschrijving via e-mail toegestuurd krijgt en dat STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig tijdens het aanvraagproces van je STAP-budget. Staat daar een verkeerde startdatum op, dan wordt je aanvraag afgekeurd.
 

Je krijgt het cadeau!

Heb je je ingeschreven voor een Niveau van onlineBloemschikken.nl en moet je nog wachten tot je je STAP-budget kunt aanvragen? Geen probleem, je krijgt direct na inschrijving al voor een periode van 12 maanden toegang tot de lessen van het door jou gekozen Niveau. Wordt jouw STAP-budget afgekeurd? Geen probleem! Zoals hierboven vermeld kunnen wij je loskoppelen van de cursus en je deelname annuleren, maar dat annuleren dien je wel zelf te doen: schriftelijk of per e-mail, binnen 14 dagen nadat duidelijk is geworden dat je geen STAP-budget hebt kunnen bemachtigen. Annuleren is zonder enige verdere verplichting en zonder enige kosten.

De periode dat je toegang hebt gekregen tot de online lessen in de tijd dat je moest wachten tot je STAP-budget kon aanvragen krijg je van ons cadeau, wanneer je STAP-budget wordt afgewezen, of wanneer je er niet in bent geslaagd om de aanvraag af te ronden. Het zou natuurlijk van de zotte zijn wanneer je je inschrijft voor een opleiding, je probeert STAP-budget aan te vragen, maar daar helaas niet in slaagt en dat wij je vervolgens de kosten toch in rekening zouden brengen. Dat doen we dus niet, zo zijn we niet getrouwd.
 

Pakket hulp- en bijmaterialen

Onderdeel van de opleiding onlineBloemschikken Niveau-2 en Niveau-3 is een uitgebreid pakket van hulp- en bijmaterialen die je nodig hebt om de opleiding te kunnen volgen. Deze pakketten worden toegestuurd nadat de opleiding is betaald. Dat kan dus zijn nadat je zelf de opleiding hebt betaald, of nadat wij het door jou aangevraagde STAP-budget van UWV hebben ontvangen. Daar kan dus enige tijd overheen gaan.
 

Terug naar  Zo werkt het >>>