Online praktijklessen als aanvulling voor (V)MBO-leerlingen

Digitaal en online (praktijk)onderwijs is anno 2023 een must

Praktijklessen via streaming lesvideo's

Digitaal en online lesgeven; het is een veelgehoord begrip, zeker in een tijd waarin is aangetoond dat digitale lessen handig of beter gezegd noodzakelijk zijn. Al vanaf 2012 biedt After All praktijklessen bloemschikken aan via internet. Met behulp van streaming lesvideo’s, voor elk gewenst niveau.
 

Een oplossing zónder technische implementatie

Vaak vergt een digitale oplossing een technische implementatie. After All heeft met onlineBloemschikken.nl echter al jarenlang een kant-en-klaar product in huis, waarvoor geen implementatie nodig is. Voor vele scholen en bloemenwinkels is dat het ei van Columbus. Met onlineBloemschikken.nl haal je een prachtig instrument in huis, dat speciaal is ontwikkeld om het aantal uren praktijkles flink op te schroeven.
 

After All reikt leerlingen en docenten van groenscholen de hand

 

Geen vervanging maar een aanvulling

Nee, onlineBloemschikken.nl is geen vervanging voor klassikaal praktijkonderwijs, het is een aanvulling. Je kunt als (V)MBO-leerling of -docent (anderen zijn en blijven natuurlijk ook van harte welkom) op ieder gewenst moment een lesvideo van onlineBloemschikken.nl volgen.
's Morgens, ter voorbereiding op de les die je op school gaat krijgen. 's Avonds, om de les van eerder op de dag nog eens te herhalen en misschien nog wat aantekeningen te maken. In de trein van/naar school, of gewoon 'tussendoor wanneer het uitkomt' om de vaardigheden te oefenen en te herhalen. 'Oefening baart kunst' is iets dat vooral voor praktijkonderwijs geldt, dus is het belangrijk dat je dat dan ook kunt doen op het moment dat het jou uitkomt.
 

Het kan altijd!

Maar leerlingen kunnen bijvoorbeeld ook in de bloemenwinkel waar ze stagelopen (eventueel in hun eigen tijd) de lessen volgen en het bijbehorende bloemwerk maken. Dat bloemwerk kan dan worden gefotografeerd en direct in de winkel gezet om te verkopen. Het mes snijdt dan voor de bloemist én de leerling aan twee kanten.
 

Aan de slag!

 

Voor elk wat wils

Je kunt de lessen van onlineBloemschikken.nl volgen waar en wanneer je maar wilt. Er zijn drie niveaus waarop je de lessen kunt volgen, dus voor elk wat wils:

Niveau 1 – Bloemschikken voor beginners (ook geschikt voor VMBO-leerlingen)
Niveau 2 – Vakopleiding Bloemschikken (ook geschikt voor MBO-leerlingen)
Niveau 3 – Inspirerend Bloemschikken voor gevorderden
 

Vooraf duidelijke afspraken maken

Met een groenschool wordt besproken met welke klas(sen) van welke vestiging(en) van de school zij toegang willen tot onlineBloemschikken.nl. Daarna krijgt elke vestiging van een school een eigen, unieke aanmeldpagina, waar leerlingen en docenten zich door het invullen van een eenvoudig inschrijfformulier inschrijven bij onlineBloemschikken. Na het invullen kan de leerling/docent direct aan de slag. Hij of zij heeft meteen en onbeperkt toegang tot alle lessen van het leerniveau dat vooraf per klas is vastgesteld.
 

Stap-voor-stap dynamisch leren

 

Stap-voor-stap uitleg en voordoen

In een les wordt alles stap-voor-stap en op een rustige manier uitgelegd en voorgedaan. Elk detail is te zien en er blijven geen geheimen over. De meeste vragen die een leerling zou kunnen hebben worden al beantwoord voordat de vraag is gesteld. Pauzeren, voor- en achteruit ‘spoelen’ zijn vanzelfsprekende mogelijkheden. Ook is er bij iedere les minimaal één gedetailleerde materialenlijst aanwezig.
 

Leren van de docent én van andere leerlingen

Op dit moment staan er ruim 160 unieke lesvideo’s klaar om te volgen. Elke lesvideo heeft een eigen webpagina, met voorbeeldfoto’s en ‘Tips van de sluier’ (korte toelichtingen). Ook is het mogelijk om digitaal huiswerk ‘in te sturen’: vragen/opmerkingen, eventueel voorzien van foto’s. Daar kan door de eigen docent feedback op worden gegeven, klassikaal of online. Een leerling leert dus ook van het werk van anderen en de feedback die daarop is gegeven.
 

Ondersteuning voor élke groenschool

 

Individueel én klassikaal

After All’s onlineBloemschikken.nl is een ondersteuning voor élke groenschool, voor élke leerling en voor élke docent. Alles wat je er voor nodig hebt is een internetverbinding voor je computer, laptop, tablet, telefoon, smartscreen, of televisie. Je kunt er thuis individueel mee aan de slag. In de klas kun je individueel kijken en luisteren, maar naar wens ook gezamenlijk, waar eventueel ondersteuning en nabespreking door een docent wordt verzorgd.
 

Supereenvoudig overstappen

Voor scholen werkt onlineBloemschikken op basis van licenties. Mocht een leerling of een docent de school verlaten, maar toch behoefte hebben om individueel lid te blijven van onlineBloemschikken.nl, dan is dat zeer eenvoudig te regelen. Daarbij blijven alle foto’s, huiswerk en dat soort zaken niet alleen bewaard, maar ook gekoppeld aan de betreffende persoon.
 

Testschool

 

GRATIS uitproberen

Om uit te vinden of onlineBloemschikken.nl ook iets voor jou of jouw school is, kun je het GRATIS uitproberen. Word als leerling of docent lid van de Testschool en ga aan de slag. Op die manier krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die onlineBloemschikken.nl jou en je school te bieden heeft en kun je voor jezelf (of voor je school natuurlijk) uitvinden of jij onlineBloemschikken.nl ook een fijne, handige en praktische aanvulling vindt op de praktijklessen van je eigen school.
 

Overstappen naar je eigen school

Als jouw school besluit een licentie aan te schaffen, dan kun je gewoon verdergaan waar je was gebleven. Leerling of docent, dat maakt niet uit. Wij creëren jouw schoolomgeving en koppelen jou eenvoudig aan je eigen school en je eigen klas. En jij? Jij gaat gewoon vrolijk verder met leren van het mooiste vak!
 

Veel plezier!