10. Ook voor VMBO en MBO scholen

Digitaal en online (praktijk)onderwijs is anno 2023 een must

Praktijklessen via streaming lesvideo's

Digitaal en online lesgeven; het is een veelgehoord begrip, zeker in een tijd waarin is aangetoond dat digitale lessen handig of beter gezegd noodzakelijk zijn. Al vanaf 2012 biedt After All praktijklessen bloemschikken aan via internet. Met behulp van streaming lesvideo’s, voor elk gewenst niveau.

Een oplossing zónder technische implementatie

Vaak vergt een digitale oplossing een technische implementatie. After All heeft met onlineBloemschikken.nl echter al jarenlang een kant-en-klaar product in huis, waarvoor geen implementatie nodig is. Voor vele scholen en bloemenwinkels is dat het ei van Columbus. Met onlineBloemschikken.nl haal je een prachtig instrument in huis, dat speciaal is ontwikkeld om het aantal uren praktijkles flink op te schroeven.
 

After All reikt leerlingen en docenten van groenscholen de hand

Geen vervanging maar een aanvulling

Nee, onlineBloemschikken.nl is geen vervanging voor klassikaal praktijkonderwijs, het is een aanvulling. Je kunt als (V)MBO-leerling of -docent (anderen zijn en blijven natuurlijk ook van harte welkom) op ieder gewenst moment een lesvideo van onlineBloemschikken.nl volgen.
's Morgens, ter voorbereiding op de les die je op school gaat krijgen. 's Avonds, om de les van eerder op de dag nog eens te herhalen en misschien nog wat aantekeningen te maken. In de trein van/naar school, of gewoon 'tussendoor wanneer het uitkomt' om de vaardigheden te oefenen en te herhalen. 'Oefening baart kunst' is iets dat vooral voor praktijkonderwijs geldt, dus is het belangrijk dat je dat dan ook kunt doen op het moment dat het jou uitkomt.
 

Het kan altijd!

Maar leerlingen kunnen bijvoorbeeld ook in de bloemenwinkel waar ze stage lopen (eventueel in hun eigen tijd) de lessen volgen en het bijbehorende bloemwerk maken. Dat bloemwerk kan dan worden gefotografeerd en direct in de winkel gezet om te verkopen. Het mes snijdt dan voor de bloemist én de leerling aan twee kanten.
 

Lees verder  >>>
 

hartjes
 

Terug naar  Zo werkt het >>>